Fıkra Arşivi 2 ! . . .

Sayı
Temel bir konferansta konuşma yapıyormuş :
- İnsanlar üçe ayrılır. Sayı saymayı bilenler ve bilmeyenler...

Tarım Konferansı
Cenevre tarım konferansında katılımcıların her biri yaptıkları çalışmaları ve sonuçta gerçeklestirdikleri verim artışını anlatıyormuş. Sıra Temel’e gelince :
- Kuru fasulyeye gül aşıladuk demiş.
- Peki bunu niye yaptınız?
- Yellenince gül kokayi
_

İş Bölümü
Temel bir grup arkadaşıyla çukur açıyormuş. Bir başka grup da gelip çukurları kapatıyormuş. Adamın biri çok merak etmiş ve ne yaptıklarını sormuş. Temel :
- Bir grup daha vardu onlarda fidan dikeydu bucün celmeduler piz de pizim işler geri kalmasın diye çalişayruz...

Ödül
Trafik polisi Cemal’in kullandığı aracı durdurur ve gülerek müjde verir :
- Sizi tebrik ederim beyefendi bugünkü kontrollerimizde emniyet kemeri takan tek sürücü sizsiniz bu yüzden size 500 milyon lira ödül vereceğiz. Bu parayla ne yapmayı düşünüyorsunuz? Cemal cevap vermiş :
- Hemen cidip bir ehliyet alacağum...
Polis ne senin ehliyetin yok mu demeye kalmadan yandan fadime söze girmiş :
- Siz ona bakmayın memur bey içince hep böyle sapitiy.
Polis iyice sinirlenmeye başlamış tam bu arada arka koltukda oturan Dursun atlamış :
- Ula ben size demedim mi çaluntu arabayla yola çıkmayalum başımıza bir iş celur diye. Trafik polisi iyice zivanadan çıkmak üzereymiş ki bagajdan İdris’in sesi gelmiş :
- Ne oldu uşaklar geçtik mi sınırı?..
_

Memleket Havası
Temel memleketinden uzunca bir süre önce ayrılmıştı. Trabzon plakalı arabayı görünce hemen arabanın yanına geldi lastiğini patlattı havasını koklamaya başladı. Araba sahibi yetişti :
- Ne yapıyorsun sersem herif?
- Rahat pırak penu... Memleket havası alayrum
_

Fıkracı Temel
Temel kahvenin bir köşesinde kendi kendine söyleniyor. Arada bir gülüyor. Arada bir de hatırladığı bir şeyi boş vermek istermiş gibi elini yukarıya doğru kaldırıp indiriyormuş. Arkadaşları merak etmişler :
- Yahu Temel sen sabahtan beri konuşarak gülüyorsun. Niye?..
Temel cevap vermiş :
- Kendi kendime fıkra anlatıyorum.
- Peki ara sıra elini yukarı kaldırıp indiriyorsun o ne demek?
- Yahu bildiğim fıkra aklıma gelirse onu geçiyorum.
_

Devekuşu
Temel Avustralya’ya devekuşu avlamaya seyahate çıkıyor. Orada malzemelerini hazırlayıp maceraya atılıyor. Bir virajı dönünce bakıyor ki 10 15 tane devekuşu... Hemen arabayı durduruyor silahını doğrultuyor. Devekuşları silahı görünce ürkerek kafalarını kuma gömüyorlar. Yani kendi akıllarınca saklanıyorlar. Temel etrafa bakıyor ve kendi kendine sinirli sinirli soruyor :
- Ula nereye citti bu hayvanlar?
_

Vantilatör
Temel bir gün helikoptere binmiş. Onu izleyenler helikopterin düştüğünü görmüşler. Sonra Temel’i enkazda yaralı bulmuşlar ve sormuşlar :
- Helikopter nasıl düştü? Temel cevap vermis :
- Valla bende anlamadım. Her şey iyi gidiyordu baktım hava biraz serinledi bende tasarruflu adamımdır yukarıdaki vantilatörü kapadım...
_

Neyim Var Doktor Bey?
Temel doktora gitmiş. "Hastayım doktor çok hastayım vücudumun her yeri ağrıyor nereme dokunsam sızım sızım sızlıyor dökülüyor..." Doktor "Nasıl hastalık o tüm vücudunu saran ağrıtan?" Temel parmağının ucuyla kafasına dokunmuş. "Ay ayay..." Sonra göğsüne parmağını basmış ve yine acıyla bağırmış. Sonra beline dokunmuş. Yine acıdan allak bullak olmuş sonra bacaklarına... Temel parmağını neresine dokundursa ağrıyla irkiliyormuş... Doktor daha fazla dayanamamış "Bak oğlum senin parmağın kırık..."

Delirme
Fadime ile Temel oturmuş sohbet ediyorlarmış. Fadime sormuş :
- Pen ölürsem napacaysun?
- Delirirum...
- Tekrar evlenir misun?
- Deliriruz dediysek o kadar da deyul
_

Cemal Duymasın
Cemal ile Temel askerde beraber nöbet tutarlarken komutanları bir bakmış ki Cemal elinde ki mektubu okuyor.
- Ne yapıyorsunuz demiş. Temel :
- Sevculumden mektup celdi. Okuma yazma pilmem Cemal okuyo pağa.
- Peki Cemal’in kulaklarındaki pamuk ne? Temel :
- Kusura bakmayun komutanum siz de biraz safsunuz. Tabi ki Cemal mektubu duymasın diye komutanum...
_

Pijama
Temel Cemal’e misafirliğe gitmiştir. Gece sağanak yağış başlayınca Cemal konukseverlik gosterir :
- Ula Temel çok yağmur yağıyor eve gitme burada kal.
Temel bunu kabul eder ama biraz sonra ortadan kaybolur. Aradan epeyce zaman geçtikten sonra kapı çalar kapıdaki sırılsıklam olan Temeldir... Cemal çıkışır :
- Ula neredesun merak ettum seni?
Temel cevap verir :
- Eve kadar gittim pijamalarumu aldum da...
__

Tahliller
Temel hastaneye gitmektedir. Girişte birinin ağladığını görür. Yaklaşır ve sorar :
- Hayrola hemşehrim!.. Neden ağlıyorsun? Adam :
- Kan tahlili yaptırmaya geldim. Parmağımı kestiler. der. Bu sefer Temel daha şiddetli bir şekilde ağlamaya başlar. Ne olduğunu anlayamayan adam Temel’e sorar :
- Hayırdır hemşehrim. Sen niye ağlamaya başladın? Temel cevap verir :
- Ben idrar tahlili yaptırmaya geldim.

Laz Ördek
Bir gün laz ördeğin biri bara gitmiş. Barmene :
- Ekmek var mı?” diye sormuş. Barmen :
- Yok demiş. Ördek :
- Ekmek var mı?
- Yok.
- Ekmek var mı?
- Yok! Barmen :
- Eğer bir daha sorarsan seni kulaklarından çiviyle tavana asarım demiş. Ördek :
- Çivi var mı?
- Yok!
- Ekmek var mı?
_

Deniz Bitti
Açık denizde geminin kaptanı ölünce Karadenizli diyerek Temel’i kaptanlığa getirirler. Bir gün iki gün derken işler iyi gider fakat üçüncü gün sabaha karşı gemi karaya oturunca bütün tayfalar :
- Ne ettin de karaya oturttun gemiyi kaptan?.. diye sormuşlar. Temel cevap verir :
- Pen pişey etmedum daa. Denuz pitti...
__

Ortadaki Benim
Almanya’daki Dursun Temel’den hem kendini hem de köyü hatırlatacak bir hatıra fotoğrafı ister. Temel de Dursun’un çok sevdiği iki ineğinin arasında bir fotoğrafını çektirerek Dursun’a gönderir. Dursun mektubu aldığında fotoğrafın arkasındaki yazıyı okur. Temel resmin arkasına şöyle yazmıştır :
- Ortadaki benim...
__

Vesikalık
Temel bir gün Dursun’a gidip
- Dursun senin makinen var bana 12 tane vesikalık gerekiyor çeker misin? demiş. Dursun da
- Çekerim ama benim makine boydan çeker vesikalık nasıl olacak? demiş ve başlamışlar düşünmeye... Sonunda Dursun’un aklına bir şey gelmiş ve
- Temel sen sahile git kumu kaz içine gir omuzlarından aşağısı görünmesin böylece vesikalık olur. “Tamam” demiş Temel Dursun makineyi almak için eve giderken o da sahile gitmiş 12 tane çukur kazmış. Dursun gelmiş ve
- ***** niye 12 tane çukur kazdın? Ben 12 tane makine getirmiştim der.
__

Derinlik
Temel dere kenarında oturuyormuş. Oradan jiple geçmekte olan bir adam suyun derin olup olmadığını sormuş. Temel “derin değildir geçebilirsin” demiş. Adamda Temel’e güvenerek suya jipiyle girmiş. Jip bir anda sulara gömülmüş. Kan ter içinde sudan çıkan adam Temel’in yakasına yapışarak
- Hani derin değildi ulan demiş ve Temel’i tartaklamaya başlamış. Temel de
- Abi vallahi benim suçum yok. Demin bir ördek geçiyordu su beline geliyordu
_

Eşek
Bir gün Temel eşeğiyle köyüne dönerken yolda gördüğü elma bahçesindeki elmalardan tatmak ister. Bahçeye girer ve eşeğinin üstünde kolayca eriştiği elmalarla bir güzel karnını doyurur. Tam ayrılacağı sırada bahçe sahibi ikisini de görür ve yakalar. Önce bir güzel eşeği döver ardından da köşede bekleyen Temel'i pataklar. Dayaktan sonra dayanamayan Temel sorar :
- Tamam tövdün anladık ta sana pirşey sormak isteyrum!
- Sor bakalım.
- Neden önce beni değul de eşeği dövdün?
- Seni önce dövseydim eşek kaçardı da ondan!..
_

Kaşla Göz Arasında
Temel’in taksisine Texaslı bir adam binmiş. İstanbul'da dolaşırken Akmerkez’i göstererek "Büyük bina bizim orda bunu 2 günde yaparlar" Galata Kulesi’ni göstererek bizim orda bunu 15 günde yaparlar" diye atıp tutuyormuş. Sonunda Temel’in canına tak etmiş ve Süleymaniye Camisini göstererek "Allah Allah..." demiş. Texaslı ne oldu diye sorunca Temel "Az önce geçtik ama burada böyle bir cami yoktu... Yine kaşla göz arasında yapmış bizimkiler" demiş.
_

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri