Fıkra Arşivi 2 ! . . .

Karım Bilir
Temel yeni ehliyet almış yolda gidiyormuş. Dümdüz yolda giderken yolun ortasındaki bir direğe çarpmış araçta sıkışıp kalmış... Herkes başına toplanmış trafik polisi de gelmiş :
- Beyefendi nasılsınız iyi misiniz?
- İyiyim iyiyim...
- O zaman isminizi söyleyin de durumu karınıza haber verelim...
- Gerek yok karım ismimi bilir..
_

Suçlu
Bir suçlu yurt çapında aranıyormuş. Bütün emniyet müdürlüklerine suçlunun bir adet cepheden ve iki adet profilden resmi dağıtılmış. İki gün sonra Trabzon Emniyet Müdürlüğünden bir faks gelmiş. Faks aynen şöyle :
Suçlulardan ikisini yakaladık. Üçüncüsünün yakalanması an meselesi...
_

Emir Eri Özcan
Askerde komutan emir eri Özcan’a seslenmiş :
- Çabuk bana bir lazer yazıcı getirin... Emir eri Özcan gitmiş ve bir askerle geri dönmüş. Komutan :
- Bu ne oğlum? Ben senden ne istedim sen ne getirdin?
Özcan kendinden emin :
- Lazer yazıcı istediniz ben de getirdim komutanım...
- Nasıl yani oğlum? Hiçbir şey anlamadım?
- Şöyle oluyor komutanım Bu arkadaş Temel. Hem Laz hem de er. Ve askerde görevi yazıcılık komutanım... Anlaşılmayacak bir şey yok yani...
_____

İyiki Kalkmışım
Bizim Temel uyuyormuş. Birden yataktan düşmüş kalkmış yeniden yatmış. Biraz sonra bir daha düşmüş ve sevinerek mırıldanmış :
- İyiki kalkmışım yoksa üstüme düşecektim...
_

Fidye
Ekonomik kriz yüzünden büyük para problemi olan Temel çocuk kaçırıp fidye istemeye karar vermiş. Şehrin büyük bir parkında çocuğun birini gözüne kestirmiş. Önce bir not yazmış :
"Çocuğunu kaçırdım.Bunu yaptığım için üzgünüm ama kusura bakma çünkü gerçekten paraya ihtiyacım var. Yarın sabah saat 7'de falanca parktaki filanca ağacın altına bir siyah çantada 5 milyar getir.
İmza: Laz."
Çocuğun yanına gitmiş notu çocuğun ceketinin iç cebine koyup doğruca evine gitmesini ve notu babasına göstermesini söylemiş. Ertesi sabah parka geldiğinde söylediği ağacın altında söylediği renkteki çantada içinde 5 milyar olan emaneti bulmuş. Paraların yanında bir de not varmış :
"Paran purada ama bir Laz hemşehrisine nasıl peyle bir şey yapar inanamayrum."
_

Piyango
Temel’e bir gün piyangodan para çıkmış. Temel’de bütün parayı toprağa gömmüş. Toprağın üstünde “burada para yoktur” yazmış. Dursun’da yazıyı okumuş. Bütün parayı almış. O da “buradan parayı Dursun almadı” diye bir yazı yazmış...
_

Uçurum
Bir gün Temel ve arkadaşı Dursun birlikte sinemada film seyrediyorlarmış. Filmin en heyecanlı sahnesinde bir at üzerinde adam olduğu halde hızla uçuruma doğru gidiyormuş. Tam bu sırada Dursun :
- Temel bence uçurumdan aşağuya uçacaklar demiş. Temel :
- Pence tüşmüyecekler demiş. İki arkadaş iddiaya girmişler. Sonuçta uçurumdan aşağıya uçmuşlar ve Dursun iddiayı kazanmış. Dursun :
- Temel pen hile yaptum pen bu filmi daha önceden seyrettum demiş. Temel hemen atlamış :
- Haçen pende seyrettum da pok yiyenun aynu hatayu yapacağunu zannetmiydum demiş...
_

Havuz
Temel ile Dursun havuza gitmişler. Temel havuzun başında gezerken ayağı kaymış ve havuza düşmüş. Temel havuzdan çıktıktan sonra Dursun’a beni kim ıslattı da demiş.
_

Timsah Şov
Şovmenin biri yaptığı şovuyla dünyada çok büyük bir üne kavuşmuş. Şovunu bir timsahla gerçekleştiriyormuş. Sopasıyla timsahın başına vuruyormuş timsah ağzını açıp adamın kafasını ağzına alıyormuş adam tekrar sopayla timsahın başına vurunca tekrar ağzını açıp hiçbir zarar vermeden adamın kafasını serbest bırakıyormuş.
Şovmen bütün dünya ülkelerini gezer sıra Türkiye ye gelir. Büyük bir kalabalık şovu heyecanla izlemektedir. Şov biter şovmen alkışlardan aldığı zevkle seyircilere döner kasılarak sorar :
- Aranızda bunu yapabilecek biri var mı?
Seyircilerin arasından bizim Temel atılır :
- Ben yaparım ama söz ver kafama hızlı vurmayacaksın...
_

Toprak Numunesi
Temel çok kârlı bir iş olarak düşündüğü için tavukçuluk yapmaya karar vermişti. İlk olarak elli tane civciv alıp ayaklarından toprağa gömdü. Güzelce gübreleyip suladı fakat iki gün sonra civcivlerin hepsinin öldüğünü gördü. Yaptığı yanlışın farkına varan Temel elli civciv daha alıp bu seferde kuyruklarından toprağa gömdü. Aynı şekilde gübreledi suladı fakat nafile bu civcivlerde öldü. Ne yapacağını şaşıran Temel Ankara’da tavukçuluk eğitimi gören amca oğlu İdris’e durumu yazıp yardım istedi. Birkaç gün sonra İdris’in cevabı geldi :
- Sevgili amca oğlum Temel yazdıklarını okuyup anladım. Fakat doğru bir teşhis koyabilmem için bana bir miktar toprak numunesi gönderirsen sevinirim.
_

Kız Çocuğu ve Temel
Temel bir gün kamyonla yokuş aşağı iniyormuş. Aniden kamyonun freni patlar ve Temel ne yapacağını şaşırır. Sağa bakar bir pazar yeri sola bakar küçük bir kız çocuğu. Temel aklından der ki “kamyonu pazar yerine süreceğime şu küçük kız çocuğuna doğru süreyim”. Olanlar olur Temel hastanede... Gazeteciler röportaj yapmak için gelirler. Temel Bey “43 kişinin ölümünden sorumlusunuz ne düşünüyorsunuz olay nasıl oldu?” diye sorarlar. Temel de “her şey kız çocuğunun pazara koşmasıyla başladı” der.
_

Hepiniz Yeşilsiniz
Temel Amerika'da otobüs şoförüdür. Bir gün otobüste siyah-beyaz tartışması baş gösterir ve bizim Temel’in sinirleri tepesine vurur. İki el havaya ateş eden Temel;
- Bundan sonra siyah beyaz yok hepiniz yeşilsiniz diye bağırınca otobüs eski sûkunetine geri döner. Daha sonra dikizden yolcuları izleyen Temel ani bir frenle durdurur otobüsü ve ekler;
- Şimdi koyu yeşiller arkaya açık yeşiller öne otursun

İcat
Temel ile Dursun Türkiye’de iş bulamamışlar ve Amerika’ya gitmişler. İkisi de iş bulmuşlar fakat farklı yerlerde. Bir anlaşma yapmışlar. Her 10 yılda bir ikiz kulelerin önünde buluşmaya dair. Aradan 10 yıl geçmiş dursun lüks bir arabayla Temel ise otobüsle gelmiş. Temel sormuş :
- Sen bu kadar parayı nerden buldun? Dursun :
- Bir icat yaptım içine elini koyuyorsun el falını okuyor. Bunun için 15 dolar istiyor demiş.
Sonra ayrılmışlar ve bir dahaki 10. yılda tekrar buluşmuşlar. Bu sefer temel lüks bir lumuzinle gelmiş. Dursun sormuş :
- Sen bu kadar parayı nerden buldun?
Temel :
- Bir icat yaptım el falını okuyor bunun için 15 dolar istiyor. Elini geri çekmek için ise 20 dolar istiyor demiş.
_

İngiliz
İngiltere’ye gezmeye giden Temel tanınmamak için gördüğü Türklere selam vermiyip selam da almıyormuş... Fakat Türk’ün üstelik de hemşerisinin biri Temel’deki burnu görünce "Bu kesun lazdır" demiş ve peşine takılmış. Yanaşıp sormuş Temele :
- Kardaşum sen laz musun? Temelden çit yok... Adam yine sormuş :
- Kardasum laz musun? Temel yine bakmamış adama. Adam ısrarla takip edip devamlı aynı soruyu sorunca Temel dayanamamış ve adama dönüp şöyle demiş :
-İnciluzum İnciluz...
_

Açık Çay
Arkadaşıyla kahvede oturmakta olan Dursun kahveci Temel’e seslenir :
- Bize iki çay getir. Biri açık olsun.
Temel sorar :
- Hancisu açuk olsun?..

Danger
Bir gün Temel sahilde gezerken denizde bir tanker görür ve yanindakine dönüp şöyle der :
- Ulan cahil herifler 40 yıllık tankerin üstüne DANGER diye yazmışlar.

Tecavüz
Güney kasabalarımızdan birinde bir tecavüz olayı olmuş. Emniyet güçleri aralarında Temel’inde olduğu 5-6 kişiyi kadınla yüzleştirmek üzere sıraya dizmişler. Kadın tam erkeklere bakarken Temel ileri atılmış :
- Ha işte bu karidur da!...
_

Lazların atölyesinde bir iş kazası olmuş ve bir Lazın parmağı kopmuş. Lazlar hemen ilk yardım yaparak kopan parmağı bir buz torbası içinde hastaneye yetiştirmişler. Koşarak cerraha parmağı vermişler. Parmağı alan cerrah :
- Güzel parmağa bir şey olmamış. Hasta nerede?..
- Ne hastası? Onu da mı getirmemiz gerekiyordu?..
_

Süper Zeka
Arkadaşları ile kahvede vakit geçiren Temel hafta sonunda saatlerin geri alınacağını duymuş ve hemen saatini satın aldığı yere götürüp geri vermiş...
_

Mustafa
Bizim Temel ajanlığa soyunmuş ve talimatları öğreniyor. Tabi ajan olduğu için Temel ismi yerine takma isim kullanmasını söyleyip adını Mustafa koyuyorlar ve Temel’i İngiltere‘ye gönderip oradaki ajanlarla tanışmasını söylüyorlar. Temel İngiltere’ye gidiyor ve burada ajanların buluştuğu bir bara giriyor. Burada karsısına çıkan birine tanışmak için adını soruyor. Tabi ingiliz cevap veriyor :
- Bond James Bond
James Bond’da Temel’e adını soruyor ve bizim Temel’de cevap veriyor :
- Tafa MusTafa...
_

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri