Fıkra Arşivi 2 ! . . .

Adam evine telefon acar telefonu yabanci bir bayan acar.Adam
karsidaki sesi duyunca sasirir bayana sorar:

- "Sen kimsin?" Kiz cevaplar:
- "Evin hizmetçisiyim."
- "Iyi de bizim hizmetçimiz yok ki!"
- "Evin hanimi beni bu sabah ise aldi."
- "Ya. Öyle mi? Ben de evin beyiyim. Hanimi cagirir misin?"
- "Haniminiz su an yatak odasinda kocasi sandigim bir adamla beraber."
Adam sasirir sinirlenerek
- "Elli bin dolar kazanmak istermisin?" Kiz
- "Tabii ki isterim.Kim istemez..."
- "O zaman çekmeçedeki silahi al yukari çikip o cadi ile o sümsük
herifi vur!"
Once ayak sesleri duyulur sonra iki el silah sesi. Hizmetçi telefona
geri gelir:
- "Öldürdüm efendim cesetleri ne yapayim?" Adam
- "Cesetleri havuza at." Kadin duraklar:
- "Ama burada havuz yok ki?" Adam bir süre düsünür ve cevap verir:
- "Orasi 112 43 44 degil mi?
- "Hayir!!!!!
- "Pardon! Yanlis numarayi aramisim!!!!!"

Genç avukat hirsizlikla suçlanan müvekkilini hapis cezasindan ancak yaratici bir savunma yaparak kurtarabilecegini biliyordu. Bu nedenle savunmasini sözcüklere "dans ettirerek" yapmaya basladi.

· "Müvekkilim arabanin camindan içeri yalnizca kolunu sokup çantayi almistir" dedi ve yargicin hukuka olan saygisini hedefleyerek sürdürdü konusmasini: "Siz de takdir edersiniz ki müvekkilimin kolu müvekkilimin bizzat kendisi degildir" dedi ve görüsünü söyle sürdürdü: "Yalnizca bir kol tarafindan islenen bir suç için kisinin suçsuz öteki kolunu bacaklarini ve bedeninin suçsuz tüm organlarini da cezalandirmis oluyorsunuz. Bu kararinizla suçsuz organlari da hiç de hak etmedikleri bir cezaya çarptiriyorsunuz. " Genç avukat bu görüsünü açikladiktan sonra yargica sordu: "Bu davranisinizi kisi hukukuna olan sayginizla nasil bagdastirabileceginizi açiklayabilir misiniz?" Yargiç genç avukatin bu sözleri üzerine gülümsedi :

· "Peki o zaman ben de kararimi ayni mantik dogrultusunda veriyorum ve müvekkilinizin suçlu kolunu bir yil hapse mahkum ediyorum" dedi. Sonra da kararini gülümseyerek tamamladi : "Müvekkiliniz isterse hapsedilen koluna eslik edebilir."

Yargicin bu kararindan sonra gülme sirasi yargilanmakta olan hirsiza gelmisti. Genç avukatinin yardimiyla takma kolunu çikartti yargica teslim etti ve öteki kolunu avukatinin koluna sokarak mahkeme salonundan ayrildi.

Fizikçi matematikçi kimyaci jeolog ve antropologdan olusan bir heyet
bir arastirma için arazide bulunmaktadir. Birden yagmur bastirir. Hemen
yakindaki bir arazi evine siginirlar. Ev sahibi bunlara bir seyler
ikram etmek için biraz ayrilir. Hepsinin dikkati soba üzerinde toplanir.
Soba yerden 1 m. kadar yukarda altindaki dizili taslarin üzerindedir.
Sobanin niçin böyle kurulmus olabilecegine dair bir tartisma baslar.
Kimyaci "adam sobayi yükselterek aktivasyon enerjisini düsürmüs böylece
daha kolay yakmayi amaçlamis"; fizikçi "adam sobayi yükselterek
konveksiyon yoluyla odanin daha kisa sürede isinmasini saglamak istemis";
jeolog "burasi tektonik hareketlilik bölgesi oldugundan herhangi bir
deprem aninda sobanin taslarin üzerine yikilmasini saglayarak yangin
olasiligini azaltmayi amaçlamis"; matematikçi "sobayi odanin geometrik
merkezine kurmus böylece de odanin düzgün bir sekilde isinmasini saglamis";
antropolog "adam ilkel topluluklarda görülen atese tapmanin daha hafif
biçimi olan atese saygi nedeniyle sobayi yukariya kurmus". Bu sirada
ev sahibi içeri girer ve ona sobanin yukarda olmasinin nedenini
sorarlar.
Adam cevap verir:
- "Boru yetmedi."

Bir toplantida bir genç Mehmet Akif küçük düsürmek için :

Affedersinizsiz veteriner misiniz? demis. M. Akif hiç istifini bozmadan su cevabi vermis :

Evet bir yeriniz mi agriyordu?

Meshur bir filozofa “Servet ayaklarinizin altinda oldugu halde neden bu kadar fakirsiniz?” diye soruldugunda “Ona ulasmak için egilmek lazim da ondan”demis.ß

Dünya nimetlerine ehemmiyet vermeyen yaţayis ve felsefesiyle ünlü filozof Diyojen bir gün çok dar bir sokakta zenginliginden baska hiçbirseyi olmayan kibirli bir adamla karsilasir. Ikisinden biri kenara çekilmedikçe geçmek mümkün degildir... Magrur zengin hor gördügü filozofa:

"Ben bir serserinin önünden kenara çekilmem" der. Diyojen kenara çekilerek gayet sakin su karsiligi verir :
Ben çekilirim!

Temel'in eczanesine genç ve güzel bir kadin girmis. Tartinin üzerine çikip parayi atmis. Begenmemis manto ve ceketini çikarmis ve para atip tekrar tartilmis. Yine sikilmis etegini çikarinca Temel atilmis ve parayi atmis

- Devam edin bundan sonrasi müesseseden…

Ünlü dis hekimi Sam ve esi 50. evlilik yildönümlerini kutluyorlardi. Sam birden esine bir soru sordu :

-"Sevgilim bu elli yil içinde beni hiç aldattin mi?"

-"O da nerden çikti?" diye sinirlendi esi "cevabi ögrenmek istemezsin herhalde" dedi.

-"Isterim" dedi Sam. "Lütfen anlat."

-"Madem ögrenmek istiyorsun evet seni üç kez aldattim" diye cevap verdi esi.

-"Kimlerdi bunlar?" diye sordu Sam.

-"Ilki" diye anlatmaya basladi esi "hani sen 30 yasindaydin ve kendi klinigini kurmak istiyordun da hiçbir banka sana kredi açmiyordu. Sonra bir banka müdürü eve geldi; hiçbir sey sormadan tüm kagitlari imzaladi ve sen en modern aletlerle klinigini açabildin..."

-"Canim benim. Benim için kendini feda ettin demek. Benim sevgili karicigim" dedi Sam. "Peki ikincisi?"

-" Hani 50 yasinda kalp krizi geçirmistin ya kritik bir by-pass ameliyati olman gerekiyordu hiçbir doktor o cesareti gösteremiyordu. Her an ölebilirdin. Dr. Halery onca yoldan kalkti geldi ameliyatini yapti. Sen hayata döndün" dedi esi.

-"Ah benim sevgili karim. Hayatimi kurtarmak için kendini bir kez daha feda ettin öyle mi? Peki üçüncü aldatisin?"

-"Hatirliyor musun yillar önce dis hekimleri odasi baskani olmak istemistin de 247 oy eksikti...'

Hoca yolculuk sirasinda mola verip bir hana girer bu sirada hana bir baska yolcu daha girer ve ikisi birden hancidan yiyecek bir seyler isterler. Fakat hanci yiyecek olarak sadece bir balik oldugunu söyler ve bunu paylasmalarini önerir. Bunun üzerine hoca;

-'Ben baligin sadece basini yiyecem' der. Hanci bunun nedenini sorar hoca da

-'Balik basi zekayi arttirir balik basi yiyen insan akilli olur' der. Bunun üzerine diger yolcu hemen atilir ve hocaya

-'Balik basini niye sen yiyeceksin ben yemek istiyorum' der. Hoca da itiraz etmez ve baligin koca gövdesini hoca yer ve bir güzel karnini doyurur diger yolcu ise sadece baligin basini yer ve sonra hocaya seslenir;

-'Sen koca gövdeyi yedin karnini doyurdun ben sadece kafayi yedim aç kaldim' der. Hoca da bunun üzerine lafi yapistirir;

-'Bak nasil akillandin'

Delikanli okulu bitirdikten sonra müracaat ettigi magazada çalismak üzere ise kabul edilmis. Büyük bir sevinçle ertesi gün ise baslamak üzere magazaya gelmis. Magaza yöneticisi sevecen ve sicakkanli bir sekilde delikanliyi karsilayarak

"Hosgeldin" diyerek ve delikanlinin eline bir süpürge tutusturarak "Ilk önce su süpürgeyle arka taraftaki raflarin altini temizleyiver" demis. Delikanli kizginligi yüzünden belli olacak sekilde;
"Ben üniversite mezunuyum". Yönetici bunun üzerine bir adim geriye çekilerek
"Özur dilerim bilmiyordum. Süpürgeyi bana verirsen nasil temizlik yapman gerektigini gösteririm

Adam gazete okurken bir ilan görmüs: "50 DOLARA SATILIK PORSCHE".
Adam gözlerine inanamamis "ne bu yaaa saka mi yapiyolar" demisilandaki adrese gidip ögrenmek istemis... Evin kapisini çalmis kapiyi bir kadin açmis adam gazetedeki ilani göstererek "arabayi görebilir miyim?" demis..
Kadin "tabi ki" deyip adami arabaya götürmüs.... Adam bir bakmis resmen
gicir gicir muhtesem bir Porsche....
"Yaw insan böyle bir arabayi nasil 50 dolara satar acaba bir arizasi falan
mi var?" diye düsünmüs bir test sürüsü yapmak istemis..
Kadin ona da "tabii" demis adam test sürüsünü bitirmis araba tek kelimeyle
mükemmel..... adam sonunda dayanamamis ve kadina sormus:
-Hanimefendi bu muhtesem arabayi 50 dolara satmak istediginize emin misiniz..?????
- Elbette eminim...
- Kusura bakmayin ama çok merak ettim neden böyle bir arabayi bu kadar
komik bir fiyata satiyorsunuz??
Kadin "anlatayim" demis..." kocam dün sekreteriyle kaçti... bana da su notu birakmis" diyerek adama bir kagit uzatmis.... adam kagida bakmis söyle yaziyor..
"Karicigim biliyorum bana çok kizacaksin ama sonunda gerçek aski buldum ve
onunla buradan gidiyoruz.... hiç "ben nolucam" diye dirdir etmeye kalkma herseyi senin üzerine yaptim evi de esyalari da istemiyorumsadece Porsche mu sat ve parasini bana gönder."

--------------------------------------------------------------------------------

Temel uzun yoldan gelir ve yol boyunca da esini hayal eder durur. Ama eve geldiginde çok yorgundur ve bu yüzden performansi ile ilgili tereddütleri vardir... Ya yorgunluktan bir sey olmazsa ya yapamazsam rezil olurum diye düsünür. Sonunda ne yapacagina karar verir ve Fadime’ye seslenir...

- Fadime suyu ocaga koy! Olmazsa çay demleruz!

Köylü yeni dogan bir sipayi kucagina almis evine dönerkeniki ortaokul ögrencisi kendisine takilir ve:

- Hayrola amca derler. Oglunu nereye götürüyorsun böyle?

- Adam kendine yapilan bu terbiyesizlige aldirmamis görünerek cevap verir:

- Gittiginiz okula kaydini yaptiracagim.

4 yasindaki Sevinç yeni dogan kardesine oyuncak almak için annesiyle oyuncakçiya gider.

Dolasirlarken bir bebek begenir ve annesinden bebegi almasini ister. Annesi de Sevinç'i paylar;

-"Senin zaten bebegin var ya kizim; yeni bir bebegi ne yapacaksin?

-"E ben vayken sen kendine yeni biy bebek aldin yaa!"

Küçük John okuldan eve gelir ve üzgün bir sekilde "Matematik
dersinden 1 aldim" der. Babasi hemen sorar "Neden ?" "Ögretmen 3x2 kaç eder?" diye sordu ben de "6" dedim. Babasi hemen oglunu tasdikler ve
"Fakat bu dogru" der. Ondan sonra da "ögretmen 2x3 kaç eder?" diye sordu.
"Has siktir ne farki var ki ?"
"Ben de ögretmene aynisini söyledim

Adamın biri kanserden oluyormus. Olum doseginde oglu sormus:
‘ Baba neden AIDS’ten oldugunu soyluyorsun herkese?’
Baba ‘ Ben oldukten sonra kimse annenle berabar olamasın diye!’

Jane Tarzan’a: Tamam eger seninki 20 cm se seninle evlenecegim.
Tarzan sok olmus! ‘ Ne? Tamam tamam! Cunku ben seni sevmek ve onu kesmek!’

Vahsi kontrol edilemez nadiren banyo yapar
Cok kotu gorunur cok kotu kokar
Delice davranır
Klavyeyi tutar ve bu mesajı okur!’

temel bir gün hastaneye gitmiş. bir bakmış ki köşede bir adamcağız hüngür hüngür ağlıyor.
Temel sormuş:
- Ula uşağum niye ağlayısun?
Adam elindeki dört parmağı göstererek
- Kan tahlili yaptırmaya geldim parmağımı kestiler
demiş.
Bu sefer Temel ağlamaya başlamış adam sormuş
- Peki sen niye ağlıyorsun?
Temel de
- Ula uşağum ben de buraya idrar tahlili yaptırmaya geldum
demiş!!!

Temel ava çıkmış eli boş dönmemek için kasaptan bir tavşan almış. Fadime
- Ha pu netur soyulmuş tavşanı nasıl avlaysun?
- Sevişirken yakaladum çiyinmeye firsatu olmadu vurdimm onuuu.....

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri