"Ben daha çok seviyorum" kavgamızı hatırlıyormusun? Sanırım ben yine kazandım.

---> "Ben daha çok seviyorum" kavgamızı hatırlıyormusun? Sanırım ben yine kazandım.

affet1zy4.jpg

Bunca yıl yaşamışsın, hayattan payına düşeni almışsın;
Dönen bu çarkların arasındaki görevini yerine getirmeye çalışmışsın;
Mutlaka sevmişsin, sevilmişsin;
Dostların arkadaşların vardır;
Hatta seviyorum sandığın bir sevgilin vardır;
Belki bankada dünyayı satın alacak kadar yüklü bir hesabın,
Belki de cebinde sadece nefes alacak kadar yeterli bir paran vardır;
Fakat zaman zaman sorarsın kendine "böyle mi olmalıydı?" diye;
Öyle anların olur ki niçin yaşadığını bilmezsin!
Her şey anlamsız gelir!
Yüksek dağlara tepelere çıkıp haykırmak istersin!
Belki duyurabilirsin sesini birilerine;
Ne çare?
Deli diyecek en yakın dostların bile!
Ve
Neden, niçin, nereye kaçacağını bilmediğin için, o diyarları terkedemezsin!
"Çok şükür yaşıyorum" dersin!
Hayatın sana sunduğunu kabul edersin!
Lakin beyninin en kuytu köşelerinde hep bir soru işareti olmuştur!
Yüreğinin en derin yerinde hep bir ateş yanmıştır!
Bir yanın hep eksik kalmıştır!

-

Yanılıyor muyum?

-

Bazen bir sahilde dalgalarla konuşursun ve farkında olmadan öfkeyle denize taş atarsın sanki yılların içinde biriktirdiğini boşaltır gibi;
Bazen de pencerene konan bir güvercinle dertleşirsin;
Sonra bir gün gelir sanki masallardaki gibi, sanki filmlerdeki gibi aniden bir peri tarafından büyülenirsin!
Bir asır çözemediğin, harflerini birleştiremediğin bulmacayı çözersin!
Hayatın bir sır perdesi gibi bir anda açılır!
Niçin gülerken ağladığını,
Yüreğini sıkıştıran o ağır taşın nereden geldiğini,
En mutlu anlarında bile neden kalbinin hiç çarpmadığını,
Çevrende yüzlerce insan varken neden senin kendi içinde yalnız olduğunu,
Yıldızların parlaklığının niçin gözlerini kamaştırmadığını,
Güneşin niçin seni ısıtmadığını anlarsın!
Birden hiç ağlamadığın kadar ağlarsın!
Belki de kabullenmek istemezsin yıllarının bir odun parçası gibi çağlayana atıldığını;
Hayat çeşmesinden içiyorum sandığın suyun hazan çeşmesinden aktığını görürsün!
Bunca yıl alıp verdiğin nefeslerin boşa olduğunu ve aslında yaşamadığını anlarsın!
Eksik kalan bir yanın var ya?
İşte "O" eksiktir!
Her şeyin olmuştur belki!
Ama "O" yoktur!

Belki benimde her şeyim oldu ama "SEN" yoktun!
Uyandım bu bitmez uykudan!
Anladım "SEN" yoksun!
Biliyorum "SEN" eksiksin!
Yaşamaya değer "SEN"...
Uğrunda ölümü göze alabileceğim "SEN"...
Saçının bir teline tüm günahları hiçe sayabileceğim "SEN"...
Bir bakışına bütün yasakları ezip geçebileceğim "SEN"...

-

İnsan herkesi, her şeyi sevebilir! Güzel bir kalbi seversin, bir çiçeği seversin, baharı, güneşi, yıldızları, çocukları seversin... Hatta çok seversin;

Ama... "AŞK" var ya dostum?

"AŞK" başkadır...

Eğer yüreğindeki boşluğun "AŞK" olduğuna inanıyorsan?
Ve...
Bulduysan "O" insanı "O" aşkı!
Kafandaki sorunun cevabı "O" kişi ise?
Kaçırma "ONU" sonra çok geç olabilir!
Ne kadar yaşayabileceğini biliyor musun?

Sarıl "ONA"... Son nefesin gibi...!

---> "Ben daha çok seviyorum" kavgamızı hatırlıyormusun? Sanırım ben yine kazandım.

…UzaklardasıN…
Ben uçurumun kenarında,

Sen aşağıdasın..
Düşemiyorum!!
Elimi bağrıma götürdüğümde dokunabiliyorum belki sana ama gözlerimden yüreğime inen kilometrelerce damar kadar uzaksın bana..Yüreğimden gözlerime parıltı olana kadar, yollar eksilitiyor çehreni !
Gel az biraz, yak(ın)laş! Ne Olur ! ? Aç kollarını yada Düşeyim ne olur ! ?
…UzaklardasıN…
Ben uçurumun kenarında,
Sen aşağıdasın..
Düşemiyorum!!
Tebessümlerim eksikti hep benim ömrümün bu anına kadar..Seni gördüm, bir süre daha bir yakıştı yüzüme gülüşlerim.Nerden bilirdim ki yanımdayken bu kadar uzak olacağını ve meleği olduğum bir hüzün olup yüzümün zerrelerinde kaybolacağını !?
Gel az biraz, sar(ıl)! Ne Olur ! ? Aç kollarını yada Düşeyim ne olur ! ?
…UzaklardasıN…
Ben uçurumun kenarında,
Sen aşağıdasın..
Düşemiyorum!!
Gözümün yaşı çoktur benim, çilem dolmaz, yolum yokluktur benim ! Seni ben eyledim, yolumun tozlarını üfledim, çilemi uzak farzettim ! Bir melek olup seni hüznüm ilan edip, canımı yandırmana hevesliydim ! Bu kadar canımı yakacağını nerden bilebilirdim ! ?
Gel az biraz, din(gin)len(ş) ! Ne Olur ! ? Aç kollarını yada Düşeyim ne olur ! ?
…UzaklardasıN…
Ben uçurumun kenarında,
Sen aşağıdasın..
Düşemiyorum!!
Ne çare derdime ! ?Uzak(larda)sın işte ! ! Aç kollarını Düşeyim ne olur ! ?
Düş(leri)meme izin ver ne olur ?

Bilmem ki nasıl anlatmalı seni..Baktıkça derinliklerinde kaybolduğum o gözlerinden mi başlasam yoksa rüzgarlarda dalga dalga savrulan saçlarından mı. Güneşin batışında bir akşam gibisin. Bazen samanyolu, bazen denizlerin yakamozu gibisin. Mehtaplı gecelerde baharsın, buğulu gözlerinle nisanda bahar dalı, saksılarda menekşe, düşlerde ebruli, taze açmış leylak gibisin. Bir bilsen nasıl seviyorum bu hallerini, içim seninle ısınıyor...

Bilmem ki nasıl anlatmalı seni.. Sığ sularda beyaz kuğu gibisin, incecik, zarif.. Bazen güneşsin yakarsın, rengini değiştirirsin insanın. Bazen beyaz, bazen pembe bir serap gibisin, her zaman gözlerimde bir düş gibisin. Yağmur sonrası gökkuşağısın, mevsimler gibisin rengarenk. Her mevsimde bir başkasın, sanki baharsın yeşil, sarı, mor, badem çiçekleri gibisin pembe, beyaz. Buğulu gözlerine bakmak öyle güzel ki...

Bilmem ki nasıl anlatmalı seni.. Yürüdüğün sokakların ardından fırtınalar başlıyor. Öyle içten öyle doyumsuz oluyorsun ki susuzluklara susuzluk ekliyorsun. Bir şeyler tamamlanıyor seninle. Haziranda yağmur, temmuzda sıcak. Kışın karsın, kardelensin, sonbaharda rüzgar gibisin, baharda papatya, ağustosta gelincik. Öyle güzel, öyle tatlısın ki...

Bilmem ki nasıl anlatmalı seni.. Enginlere daldırıyor insanı, bir düş başlatıyor kahve gözlerin. İlkbaharda sis gibisin, okyanusta yelkenli, alıp alıp götürüyorsun bilmediğim diyarlara. İnsanı kendinden geçiriyorsun, eşin yok evrende, bir tek sen varsın, hayal gibi masal gibi bir şeysin...

Bilmem ki nasıl anlatmalı seni.. Gözlerinde kayboluyorum sanki. Gül yapraklarında damlasın, şeftali çiçekleri gibisin. Öyle uzaklardasın ki rüya gibisin, gökyüzünü boydan boya kaplayan mavi gibisin. Öyle zor ki seni anlatmak, içim seninle ısınıyor, her an içimdesin. Seni özlemek öyle güzel ki, ama olmadığın zaman da yaşam öyle tatsız ki...

y1pwj9xlapke6catpjff1oauu3.jpg

Her gidiş bitirir bazı şeyleri... Giden savrulur sevgiliden uzaklara,kalan gelmeyeceğini bilse de
devam eder beklemeye... Bizim yaşadığımız da bu acı bitişlerden biriydi... Yaşandı,ama bitmedi. Bitiremedi,seninle birlikte uzaklara götüremedi hayalini..

Yüreğim gözlerinde bi umut aradı gitmeyeceğine dair her adımında.. Ama sen her saniye daha da uzaklaştın herşeyimden.. Gittiğin günü hatırlıyor musun sende,anıyor hüzünlere dalıyor musun benim gibi? Ben hiç unutmadım biliyor musun? Sen bi kere de gitmedin benden. Gün geçtikçe yabancılaştık önce birbirimize.. Sonu hazırladık ve o gün geldi. Ayrılık çaldı kapımızı.. Sen açtın kapıyı. Ben istemedim gelmesini çünkü seni götürecekti giderken yanında.. Korktuğum başıma geldi. Bir sabah gözlerimi açtığım da bulamadım seni yanımda.. Suçlu aradım.. Tek başıma kaldıramazdım bu yükü.. Kızdımm sana... Oysa hiç kızmazdım kızamazdım bilirsin.. Ne yaparsan yap hep affettirirdin kendini.. Ama bu sefer affettirmeye bile gelmedin... İşte o an anladım bu gidişin son ve bu bekleyişin anlamsız olduğunu...

Ama ne umudum kaldı içimde aşkını yeşertecek ne de gücüm kaldı seni yerleştiğin kalbimden sökecek.. Her seferinde bulamamaya alışmışken seni,hasretlerinle yaşamayı da öğreniyorum... Zaman... Seni unutturamıyor tabi.Sadece sen'i sensiz yaşamaya alıştırıyor..

Göz yaşlarımı dindirdimm... Artık ağlamıyorum her hatıranda.. Buraya kadardı bende varlığın... Artık gömüyorum seni kalbimin ortasına... Çıkma,yeşerme ve sakın geri gelme bıraktıklarının yanına...

509702831b8167pq0.gif

"Duyarlarsa" diyorsun. Duysunlar ne çıkar? Seven insanın bir suçlu gibi ezik olması neden? Sevmek ve sevilmek hakkımız kullanıyorsak bundan kime ne? İnsan olarak aşktan başka övünecek neyimiz kaldı? Erdem yalan söylemek mi? Hırsızlık etmek mi? Katil olmak mı? Yoksa esirleri fırınlarda yakmak mı erdem? Bir milletin gençliğini savaş meydanlarında yok etmek mi? Yalnız sofular mı erdemli bu dünyada? Çıkarını düşünenler mi namuslu? Aşka saygı duymayanlar utansın yaşadıklarına sevenler değil. "Görürlerse" diyorsun. Oysa ki kimse görmeyecek seninle seviştiğimizi. Bu doyulmaz zevki kimseye tattırmayacağız. Seni benden başka hiç kimseyle paylaşmaya razı değilim. Zaten sen bir bütünsün; bölünemezsin, paylaşılamazsın ki! Ben hep sevdim sana gelinceye kadar. Seni sevmeye hazırladım kendimi. İlk sevdiğim sen değilsin elbette, ama son sevdiğim olacaksın... Seni tanımadan önce yalnız sevmenin hazzıyla doluydu yüreğim, gururluydum. Çünkü; seven bendim. Yalnız benim hakkımdı sevdiğimi yüceleştirmek, onu erişilmez yapmak, ölümsüz kılmak benim hakkımdı. Sevildiğimi, hele senin tarafından sevildiğimi anladığım anda gururum yok oldu. Aşkının büyüklüğü karşısında eridiğimi hissettim. "Anlarlarsa" diyorsun. Anlasınlar umurumda değil. Keşke anlayabilseler... Herkesin seni olduğun yerde görmesini, bilmesini isterdim. Ben sende yaşamanın kavramını buldum. İç aleminin sonsuz hazinelerini önüme serdiğin zaman anladım yaşadığımı. Güzelliğinin manyetik alanından dışarıya çıkamaz oldum. Hiç bir şeyden çekinme artık. Bak! Şimdi seninle vardığımız o yerde kimseler yok. Yıldızların erişilmezliğinde, duyguların sonsuzluğundayız. Zamanı aştık, en güzeli kendimizi aştık seninle. Onun için şimdi ilk defa beni sevmek hakkını sana tanıyorum... Anla, seni ne kadar sevdiğimi...

30542439ei1.jpg

Diye başlayan bir giriş yapmam gerek. Farkındayım. Senden gitmem gerek de bunu sana nasıl anlatacağım. Tüm hücrelerim sana sevda çağlarken, nasıl inandıracağım seni büyüyü bozmamız gerektiğine.
Ben seni "gerçekten" severken gidebilcek miyim ya da gitmeyi becerebilecek miyim, o da ayrı bir soru. Kendime soramadığım, sorduğumda yanıtsızlığına ezildiğim bir konu.
Seven yürek herşeye katlanabilir mi? Bir herşeyin içine ne kadar çok şey sığar?
Sorular karmaşık ve muammalı zamanlar. Bir gidiş var niyette lakin becerebilecek miyim?
Gözlerimi erittiğim aklıma geliyor yüreğinde demlenirken ömrüm. Tüm kelimelerin sana çağlarken, kuruyup kalıyor sevdana kifayetsiz sedalar.
Senden gitmem gerek... Bunu sana anlatmanın bir yolu var mı?
Yok sanki...
Kulaklarımda hep aynı yankılar. "Beni yarın daha çok sev!"
İyi de bunu kabul etmiştim, peki verdiğim sözleri hangi kuyuya atmalı şimdi. Hangi yolu yol bilmeli kendime? Yaşamak olacak ya adı giderken bile, yeniden yaşamayı dilemem gerek. Çok zor olacak bu gidiş. Yalandan bir maskeyi takınıp, sahneye çıkmak gerek:
Ben seni sevmedim ki hiç zaten. Sırf bu yüzden bitmesi gerek.
Uydurduğum yalanlara inanmaya kendimden başlayarak, giderken ardıma bakmamam gerek. Ben giderken sen seni okursan bende, bilirim gitmemi kabul etmezsin. Ama becerebilmeli gitmeyi yürek.
Yanarak,
Yıkılarak,
Hıçkırarak,
Severek,
Vazgeçerek....
Böyleyim ya; severken susmam, yalanlar uydurmam, senden vazgeçmem gerek..ve Gitmem Gerek

mezarcr1fr51qd31jv7yn2jfi8.jpg

Verdigin bir damla sevgiye canImi istersen Kıramam SeNi,

Baska ask,baska sevgi haramdır bana.. ölürüm yine de Bırakmam SeNi..

Gönlüme kurulmus cehennem olsan yanarim, yıllarca Terketmem SeNi..

Yıksan su dunyayı, yerle bir etsen, en guzel cennetle Degismem SeNi..

Sen zalim olsanda yine cekerim zulmünü yıllarca senin..
askınla ömrümü mahvetsen bile icimden koparıp Atamam SeNi..

...Gecelerin dili olsada söylese benim neler cektigimi,
Gözlerimin dili olsada soylese sana bakmayı nasıl özledigimi ..
Ayaklarımın dili olsada soylese sana kosup gelmeyi ne kadar ozledigimi..
Kalbimin dili olsada soylese seni ne kadar SEVDIGIMI..

....Sanma seni sevdigim kadar baskasını sevecegim..
Sana verdigim umutlari baskasına verecegim..
Sanma seni ellerinden tutan ellerim baska elleri tutacak..
Sanma sana bakan gözler baska gözlere bakacak ..
Sanma bu beden baskasina YAR olacak..

....NE YILDIZLAR ISTIYORUM GECE YARILARIMA.. NE GUNES ISTIYORUM KARANLIGIMA...

tek istediğim SEN...

şimdi kalbinde bir mezar kaz canım, ölmeye geldim!

aşkımla gövdemi yarım, gömmeye geldim...!

lovebug-004.gif
Ben kimseyi ama kimseyi seni sevdiğim gibi sevmedim ki Sen bana aşk dedin, bizi kirletemem ki
lovebug-004.gif

Artık gitmek vakti, sadece gitmeler kaldı bana arkama bile bakmadan gitmeler.. Tutunamadığım birşeyler vardı elbet hayatta, zamansız gelen insanlar vardı.. Sevmeler ağırdı, yürek kaldıramadı.. Birşeyler eksikti, eksiltti ve tüketti bu yüreği.. Belki gidiyorum, ama bil ki istemeyerek. Gözyaşlarımı hissediyorum içimde bir yerdeler, o nasıl bir yerdir, tarifsiz bir acı veriyor ki ben bu acıyı sırf hak ettiğimi düşündüğümden yol bulup da süzülmelerine izin vermiyorum. An gelecek tutamayacağım düşecekler, gözlerimi kırpmadan uzaklara bakarken öyle sıcak akacaklar ki biliyorum yakacak tenimi.. Anlayacağın yanıma senide alıyorum bu gidişte. Sana gelmek ya da senle gelmek yanlıştı ama neye göre kime göre yanlıştı onu sorma ben bile bilmiyorum.. Hak ettiğim yaraları kanatmaya gidiyorum. Bu sadece seni bensiz bırakmak, ben senle yanmaya gidiyorum. Üç kuruşluk huzurumuzu huzursuzluğa boğmaya gidiyorum.. Kendime ve sana en büyük haksızlığı yapmaya gidiyorum.. Seninle olamayacağımı bilmenin kahrına, doya doya, kanaya kanaya ağlamaya gidiyorum. Yazdığım satırlar ellerimi yakıyor, talan oluyor her bildiğim, viran inandıklarım.. Sana faydası yok ama bir sen daha doğuyor, ben kendimi sende öldürmeye gidiyorum..

Seni anlatmak isterdim ama olmadı
Kalem kağıt yetersiz kaldı,
Sana olan sevgim o kadar büyüktü ki;
Bunu kimse anlayamadı...
Yolların hepsi ayırıyordu bizi,
Seçme hakkın olsa ne olur,
Severken seni bu kadar
Ayırıyor bizi bütün yollar!!
O kadar sevdim ki seni
Ayrılmamak için, bırakma diye beni
Önümdeki yolları görmedim
Olduğum yerde sabit kaldım,
Asla gitmedim ileri..
İmkansız aşklar mı bu kadar büyük olur sevgili;
Ulaşılmaz olduğun için mi
Bu kadar sevdim seni..

..Bu hayat fazla geldi hem sana hem bana ..
Acı çekmek uğruna bütün bu zaaflar.. Ne yaparsan yap, sonuç hep aynı .. En kafa karıştıran konu da bu değilmidir zaten, bu olmamış mıdır? Ne yapmamız gerekiyor hayat? İnsanlar olmuş bitap.. Sen, ne kadar rahat.. ?

İnanamıyorum artık hiçbir şeye.. Ne sana, ne o'na, ne bir başkasına.. Herkes yalan söylüyor sandığımca. . Hayat koca bir yalan! Sen gülmeye çalışıyorsun herşeye inat! Bir damla tebessümle bakıyorsun bana.. Bende yapmaya çalışıyorum, inan. Ama içimden gelmiyor. Sanki mutluymuşum gibi rol yapmak.?! Kimi kandırıyorum ben? Mutlu muyum ki?! Kim inanır. .

Hayatıma nokta koymanın zamanı belkide.. Geçmişe çizik atıp, herşeye yeniden başlamanın zamanı da olabilir. Yeni sayfa kurmak lazım .. Ama emin ol bu sayfada yerin olmayacak! Bundan sonra hakedenlerledir işim.. Hani olur ya.. Belki başka zaman görüşmek umuduyla. . .

Elveda geçmiş...
İyi,kötü,güzel,çirkin .. Bana en doğruyu öğreten geçmiş.. Elveda zamanı şimdi.. Ayrılıyorsun benden, bir daha göremeyeceksin iyi bak! Son sözün ne olurdu hayata karşı? Birşeyler dilemek ister miydin? Yok yok..
Hayatımdan çık yeter bana !

Elveda hüzünler...
Bana acıdan başka bişey vermeyen varlıklar.. En güzel zamanımda insanı yasa boğan hüzünler.. Elveda zamanı şimdi..Özleyeceksin beni, biliyorum. "Kimi üzücem ben şimdi?" diye yas tutucaksın. Ama ben sana uzaktan bir gülümsememle cevap vereceğim. İşte o zaman, sen yıkılacaksın !
ELveda isimsiz...
Beni üzmekten başka işe yaramayan şahıs.. Gözlerinde acı hissettiğim dakikalar.. Elveda zamanı şimdi..Git başkasına acı ver biraz.. Git başkası sana acı versin biraz.. Benim sana karşı son sözüm bu olabilirdi ancak..

Şimdi geriye bakmamak üzere gidiyorum. Mutlu olmaya gidiyorum. Sensiz bir hayata hükmetmeye gidiyorum. Arkanı dön deme sakın bana..Dönebilirim.. Ama şimdi elveda. .
Gülümsemelerle dolu bir hayat'a "merhaba" . .

Oysa ne zordu seni tamda bulmuşken kaybetmek..
Ne zordu ağlamamak için dudaklarımı ısırırken veda sözlerini dinlemek..
Biz sevgiliden başka dosttuk, arkadaştık ya bi nevi
Sırdaştık, insandık ya önceleri..
Değilmiş !
Rüzgarı kıskanırmı insan hiç tenine deyip geçiyor diye
Yağmur damlalarından nefret edermi yanaklarından süzülüp dudaklarına yerleşiyor diye..
Edermiş meğer !
Sana benden başkası dokunamaz ki.. Ellerini tutup, sımsıcak yaz günlerinde dudaklarında serinleyemez ki.. Ellerini tutmak isteyemezki canı benim canımın istediği gibi.. Beklentisizce sevemezki, bekleyemez ki seni..
Sahi, doldurabilir mi yerimi biri ?
Oysa biz değilmiydik defalarca söz veren birbirimize.. Biz değilmiydik kalbimizde birbirimizden başkası olmayacağına yemin eden.. Tek bir ruh, tek bir kalp.. O biz değilmiydik sahi ?

Bocalıyorum yokluğunda..
Neye elimi uzatsam boşlukta buluyorum kendimi.. Baktığım hiç bir yüz seninkine benzemiyor, hiç bir renk hayatımı senin rengin kadar ferahlatmıyor.. Hiç bir söz senin bir tek sözün kadar değer bulmuyor..
Olmuyor ! Ne yerin doluyor, ne boşluğunun acısı hafifliyor..
İçimde bir yerlerde öyle büyüksün, öyle hızla çoğalıyorsunki yetişemiyorum sana .. Yaşadıklarımız öyle ardı ardına geliyorki aklıma unuttum desemde beceremiyorum aslında..

Artık tek başıma dinliyorum gözlerimin içine baka baka söylediğin o şarkıları..

Tek başıma bakıp eski resimlere, gülümsemeye çabalıyorum buruk bir tebessümle..

Oysa simdi ne bir resmin kalmalı elimde, ne bir anı beynimde..
Susmalıyım !

Çünkü her konuştuğumda seni seviyorum dememek için ısırıyorum dudaklarımı ..

Gittiğin gün dışarıda yağmur yağıyordu hala dün gibi aklımda gidişin.. Seninle neler yaşamıştık oysa ne güzel günlerimiz, anılarımız ve sevinçlerimiz vardı.. Neydi birden seni böyle benden uzaklaştıran hala bilmiyorum.. Bildiğim tek şey var oda yağmurlu bir gün gittiğin.. O gün hala dün gibi aklımda ne zor gelmişti bana ne ağlamıştım ne isyan etmiştim..

Her yağmur yağdığında içimden diyorum bunlar beni terkedenin geride bıraktığı gözyaşları onun uğruna akıttığım saf ve sevgi dolu gözyaşları ama o kıymetini bilemedi bazı şeylerin o gitme taraftarıydı ve gitti de sonunda..

Beni terkettiğin gün kısık sesle bir müzik çalıyordu o anı hiç unutamıyorum sanki bir tesadüftü ama ilginç bir tesadüftü o gün çalan parça ;"Gittiğin yağmurlarla gel.." diyordu o an birçok şey film şeridi gibi gözleriminin önünden geçti.. Ve birkez daha gözlerimden yaşlar ve yine dışarıda yağmur yağıyordu.. Her yağmur yağdığında belki gittiğin gibi yağmurlu havada gelirsin diye ümit etmiştim ama gelmemiştin zaten beni hiç yanıltmamıştın.. Artık geleceğinden ümidimi kesmiştim ve müziği son ses verip yağmur dinene kadar dinleyip ağladım..

Ve şimdi yine yağmur yağıyor dışarıda ve yine aynı müzik çalıyor.. Bu satırlar ise şimdi dökülüyor acele ile telaş ile belki yağmur dinmeden gelirsin diye.. Ama yine gelmedin gelmedin gelmedin..

Ve son sözleri mırıldandım resmine bakarak ;

Geldiğin vapurla hasretim döner
Geldiğin yağmurla yangınım söner

Ağırıma gidiyor sensiz geçen günler
Yüreğime kazınmış o güzel gözler

Gittiğin yağmurla gel
Küskünüm yağmurlara
Gittiğin yağmurla gel
Böylesi daha güzel..

Benden bu kadar kal sağlıcakla.. Zaten yağmur da dindi parça da bitti aynı "Sen" gibi..dindi parça da bitti aynı "Sen" gibi..

Yüreğine Hediye Edebileceğim Bir Kaç Satırım Var Sadece!..

“Yanımda olsaydı da, mutluluklarımı paylaşabilseydim!..
Yanımda olsaydı da, çıkmazlara düştüğümde elimden tutup yol göstericim olsaydı!..
Yanımda olsaydı da, ben hıçkırıklara boğulmuş ağlarken, beni teselli etseydi!..”
Ve daha nice “Yanımda olsaydı….” Diye başlayan cümleler…

Kendi dünyamda bir hayal kurmuştum.. Yanımda ol(a)mayan sevgiyi, hayalimde yaşatıyordum.. “Yanımda olsaydı..” diye başladığım cümlelerimi hayalimde yaşıyordum.. Ağlarken teselli eden, mutluluğumu paylaştığım bir hayalim vardı.. Ama hiçbir zaman hayalden öteye gidemiyordum, çünkü ulaşamayacağım bir hayali kurmuştum ben...

Oysa ‘olmaz’ dediklerimizi bile oldurmaya gücü yeten Rabbim hiç ummadığım bir anda hayaliyle yaşadığım, hasretini çektiğim sevgiyi çıkartmıştı karşıma..

Evet en güzeliyle karşımda bulmuştum seni, O güzel yüreğinin kapılarını açmıştın bana.. İçimde kurduğum hayalin boşluğunu doldurmuş, Sevginle sarmıştın yüreğimi..
Meğer ne kadar da hasretmişim bu sevgiye/sevgine..

Artık “canım” dediğim sen vardın..
Derdimi, sevincimi, mutluluğumu, hüznümü paylaşabileceğim...
Ve bana zor anlarımda yol gösterecek olan sen vardın..
Fakat acılar canımı acıttığında, herkesten kaçıp yanına gidebileceğim sen çok uzağımdasın..
Boynuna sarılıp ağlamak istediğim zaman gelemeyeceğim kadar uzaktasın!..
Aramızda mesafeler var, kavuşabilmek için aşılmadı gereken dağlar var.. Hasret dağları…
Mesafeler elbet bir gün aşılır, uzak görünen yakın olur..
Ben senin sevgini, o sıcaklığını uzaktan da hissedebiliyorsam tek sorun mesafeler olsun..
Senin o güzel yüreğin, o uzaklıktan da ulaşır benim yüreğime..

Ve yüreğin(miz)de ki aşk..
İşte en çokta yüreklerimizi birbirine bağlayan içimizde ki bu “Aşk” olsa gerek..
“Sevgili”nin hasretini çekmek, hasret çekerken yanmak, yanarken kor olmak!..
‘O’nu konuşurken kimi zaman hafif bir tebessüm belirir yüzümüzde, kimi zamanda gözyaşlarıyla ıslatırız yüreğimiz de ki yangın yerini..

Muhabbet “Aşk” tan doğar.

Amin De Öldür Beni...

Hüznümü yutan suskunluklarda gözlerimin parantezine kapandım…ellerim şeytanın yüzündeydi…gezdim …ürktüm…yokluğunun istanbul´una Fatih olamadım…hezimetindeyim!…

Gidişine virgül atarken,sesinin ünleminde intihar eden noktalara kırıldım…tırnaklarımla yüzümün parantezini açamadım…kalbimi kaşıyan soruların işaretinde kimsesizliğimi astım…kelimeler can kırıkları şimdi,konuştukça kanatır,kanattıkça konuşturur…

Kalemimin mülteciğili ile göçüyorum aklının kan damlayan mededhah ve berzah yanına,sığındığım tümcelerinden yorgun bir insan silueti çıkarıyorum, “kalırsam sende ölürüm,gidersem gidişimde” diyorsun…ben her türlü ölüme yakınım…bilmiyorsun!

Suskunluğun tınısından başı elleri arasında yoklukla boğuşan bir istanbul devşiriyorum…göğsümün elma şekerli çocuğuna gudubet bir anne oluyorum…”bir daha azimetler olmayacak” desende,ciğerime düşen nar-ı közlerle gözlerimi sisletiyorum…

Şimdi hangi el yıkar benim gözyaşımdan ıslak paslanan yanaklarımı…şimdi,o içinde sen olan,beklenen istanbul çıkıp gelir mi sabahıma?-o hayatın kalın harflerle yaşandığı büyük şehir- gelmez…gelen de bendeki istanbul´a değmez!…

Ceplerimde iki bilinmeyenli bir denklem gibi taşıyorum aşkı…hiçlendikçe karanfil kanıyorum,karanfil kokuyorum…akılsızlığın ortasına ebhem bir insan gibi düşüyorum…bu beladetliğim sensin..çık gel de yüzüm gülsün!…içimin cenazesi misin nesin!…öksürde doğrulsun Nemrut bakışlı leşin!…

Dilimin duvarlarında pişiriyorum kesavet içerikli ağlayışlarımı,şiirlerin kanatlarını kırıp göğe salıyorum…gözlerimin perdelerini yırtıyorum kirpiklerinin tellerinde,eteklerimi gamzelerinde tutuşturuyorum…Haydarpaşa´da güneşe ağlayan çocuğu kaçırıyorum,berdevam bir karanlığa düşüyor şehir…adının geçtiği bütün sokakların bedduasını yutuyorum…”hadi dön!” deme…zinhar ölüyorum!…

Şeytanın maksutunda şiirlere asılıyorum,söz kurşunlarına diziyor beni sayfalar…kalemimin cellatlığında son isteğim “sen!” diyorum…

Ağzı kan dolu beddualarla dayanır kapına istanbul,ölümümü ister…sözcükler dudaklarının titrekliğinde acı bir ağıttır…şeytan,içindeki çocukla beddualardadır…harlandıkça söndürür,söndürdükçe bitirir seni…
dışına taşar gözyaşı…
daha fazla bitmeden…

“amin!” de öldür beni!…

Lisansız Bir Hüzne YoLcu OLur Yüreğim

Hiçbir kelime tarif edemez içimdeki yangını,lisansız bir hüzne yolcu olur yüreğim aklıma sen düştüğünde.Ömrüm uğruna en kolay heba ettiğim zenginliğimken,dilimden firar eden “bir olsun” sözcüğü kilit vurur isyana hazır ruhuma.Öyle ya,sevdiğimdin,kıyamadığımdın,her şeyden arta kalandın..Yangındın,talandın,yalandın;yine de aklımdan çıkmayand(s)ın…

Düşten midir,düştüğümden midir,düşkünlüğümden midir bilmem Engel olamadığım bir tutkudur Sana dair birkaç kelam karalama isteği içimde… Çoğu zaman kelimelerim duvarlara çarpar Bir savaş yaşanır içimde yazmak ve yazmamak arası Yaraları kanatıp kanatmamak kargaşası Sen galip gelirsin her defasında,sözcükler canlanır nefesimin tıkandığı anlarda…

Uğrunda ölmeye,ağlamaya değil sevmeye,sevilmeye ihtiyacı var bedenin
Yarı yolda can çekişir vaziyette bıraktığın düşlerimin peşindeyim ben,senin değil..

Sen yine de eğme başını,utanma beni her gördüğünde.Öyle çaresizsem,çocuk yüzüme hüzünler yerleşmişse,gülerken ağlıyorsam sebebi katlim yüreğimdir biliyorsun.Sen sadece bahaneydin kaderimin belirlenmesinde.Ne yaşarsan ya,hangi bedeli ödersen öde insan kendine kalıyor her yolun sonunda.Kendime yetmeyi öğrendim sayende…

Mühim olan bir şiire konu olmaktır
Kaderin,şiirdeki rolün şairin elinde
Bir mürekkep darbesine bakar rezilliğin de vezirliğinde
Sana bir kılıf biçtim de lakin söyleyemiyorum
Şairliğim sözlerim kadar büyülü,erişilmez değil
Bu yüzden son sözümü içimdeki en kuytu köşeye bırakarak
Yine sana susuyorum…
Zamanla anlıyor insan her yolun bir sonu var,nereye gideceğini bildikten sonra

Artık Birkaç Harfsin sen...

Artık birkaç harfsin sen, belki bir kelime yada bir cümle

En fazla kalemimde satır kalırsın o kadar,

Ne fark ederr içim de olmayınca sayfalarda kalman.

Anlatırım seni dinleyene, belki istemeden ağlarım ama iki damla ''o kadar''.

Adının geçtiği müzikler çalar belki aklıma gelirsin, ama sadece aklıma gelirsin yüreğime inmeyince ne farkın kalır dışarıda ki hiç tanımadığım insandan.

Kimbilir sana benzettiğim insanlar olacak, konuşmak isteyeceğim belki ama gitmeyeceğim yanına sen olma ihtimali bile olsa dayanacağım buna, konuşmayacağım bir yabancıyla, öyle ki sen bile artık bir yabancısın bana.

Anla her geçen gün biraz azalıyorsun içim de ve bu eksilme dışarı yansıyor,özlemlerimi cansız resmine bakarak gideriyorum şimdilik,yarın o da kalmayacak,yakarım resmini görmemek için seni

Bugün seni anlatır sözlerim,yarın kim bilir yerini kim alır,belki ahın kalır bende sevemem kimseyi

Gidenin ahı tutar mı sence?söyle kaç kere gittin senden, benden, sevginden, için acımaz mı ah ederken?

Bilir misin yar ?

Bilir misin şarkıların her notasına seni hapsetmişken, yasaklanmış şarkılarla yaşamanın ne demek olduğunu ? Bilir misin ruhum gözyaşlarıyla beslenirken, nehirleri kurumuş bir şehirde nefes almanın ne denli zor olduğunu ?

Ben biliyorum yar… Biliyorum soluksuz adım atmayı, biliyorum pınarsız çağlayanlar gibi akmayı…

Hisseder misin yar?

Hisseder misin kana bulanmış yüreğimin can çekişmelerini? Hisseder misin mil çekilmiş gözlerimin her dakika başı nemlendiğini ?

Ben hissediyorum yar… Duyuyorum yüreğimin acı dolu feryatlarını.
Duyuyorum dilsiz dillerimin çığlıklarını.

Belki de en doğrusu bilmemek, hissetmemek, duymamak… Gel gör ki başaramıyorum yar başaramıyorum. Çünkü sağır değil benim yüreğim .Kör değil gönül gözüm .Ölmemiş daha duygularım.

Tek çare var..YOKOLMAK..!

Peki son bir soru sana yar.Son bir soru…Bilir misin canıma can katarken varlığın, canımdan geçmenin yolunu? Candan geçmenin yolunu ?

Hani masallar Gerçek Olmaz[dı]..
Deyişimin Son noktasını Koyuyorum.. Şimdi (.)..
SayıLı günlerim Geçti Çeltiklerimin Sahibi..
Artık yüreğimi yakacak,
Okuduğumda ağlatacak,
Tüm zerresini yarım Bırakacak şiirler yazmıyorum..
Kalabalığında Kaybolacak Binlerce harf seçtim Al hepsi senin işte..
Mumun pervaye yada Pervanenin Muma Aşkı ne farkederdi ki ?
Aşk olduktan sonra..
Binlerce şehirler Tuttum hayalimde Gidip gidip her gidişinde sana dönen..
SöyLesene yolunda durmam Gereken sen,
Senlikte kaybolan daha kaç Şehir ziyan etmeliyiz..
Kaç durak sonra Buluruz ikimizi birden..
Aniden..
Sahi 'Ben' şimdi ''Biz'' mi Olduk ?..
Ne güzel İstanbul'u ayakta tutmak ve ne güzel tutulmak aşkına..
Gözlerine doğuştan mil çekilen bir sevdanın türküsü bu..
Titrek bir o kadarda anlatılamaz Notalarla yazılan..
Kesik kesik bir bütünüm şimdi..
Bir fotoğraf karesi değil bizi anlatan..
Kocaman yolculuklarıma Sığdırdığım hazır,
Ardından yazdığım Şiirlerimle Bavulum..
Ardıma bakmıyorum Bu sefer..
Ardım sen oluyorsun..
Ve ağlamıyorum..
Dedim ya ağlatacak şiirler yazmıyorum..
Ama tutamıyorum sevgili..
Tutunamıyorum yokluğuna..
Utanıyorum seni anlatamayan kelimelerimden..
Yüz kızartıcı Cümleler bu sefer masum..
Hiçliğim s/oluyorsun dalan,dolan,dolaşan..
Gözlerimdeki doluyu silmeden git.
Nasıl olsa gelişinde hıçkırıklara bogulmayacak mıyım ?
Gelişinde anne olamamış kadını ..
Yada iki sokak ötedeki sabrımın selametsizliğini anlayabilecek misin ?
Dibini mumla tutturduğum ve tuttuğum kabul olunası dileğimsin işte..
İçime intihar olma..
Gölgesiz Bırakma beni yani..
mezardan calınan ölünün tüttürdüğü son bir içimlik siGara..
Son bir daha .. Bir daha..
Ayrılmak üzere içilen ince belli bardaklı tek yudumluk cay..
Saçı sakalına Karışmış şiirler ve vedalar vurma yüzüme..
Aynasızlığını boca et üzerime..
Bırakta aşina olduğum gülümseyişinin yan çizgileri vursun yüzüme..
Sendelediğim yanlızlığımın en ayakta kalan yanı..
Tüm ertelediğim saldırgan intiharlar..
19luk sabır tesbihime sıgdırdığım z/amansız teşekkürüm..
Seni seviyorum..
Seni seviyorum..
Seni çok seviyorum..

Bana Seni Yazdiran Yarim Kalmisligindir..

Bu gece yoklugunun dökümünü yapiyorum. Aylar önce sensizlige yazdigim siiri okudum, bir de dün gece yazdigimi... Hiç fark yok... Neden azalmiyorsun bende? Neden gidisin dün gibi? Neden sana yazdigim her yazi, hep ayni yerde tikaniyor?

Ben bugüne kadar kimseyi yoklugunda bu kadar önemsemedim
Kimseyi yoklugunda bu kadar özlemedim...
ve suna emin ol; hiç kimse, yok'ken bu kadar sevilmedi...

Benim karsima "ask" diye bu sonucu çikaran, yarim kalmis'liktan baska bir sey degil, bunun farkindayim..Ama iyi ama kötü, bitmeli her hikaye!
Sen bitmedin.
Bitmeyensin..

Ayriligin adini koyamadik sevgilim.
Iste bu yüzden kopamadik birbirimizden bir türlü..
Ben yarim kalan ve adi konmayan hiç birseyi unutmam...unutamam..... içimde sizisi kalir.
Ya hersey yasanacagi yere kadar yasanip sona ermeli ya da
ayrilik sözkonusu oldugunda bir daha kimsenin çiti çikmamali!
Biz bunu basaramadik, ayrilamadik!
Sen yasanip da bitseydin eger hatrima gelmezdin.
Seni bu kadar yazilasi yapan, yarim kalmisligindir..
O gecenin sabahinda, ayriligin aklina nerden geldigini biliyorum...
Anlamistin benim soyut' a tutkun oldugumu...
O yüzden gittin kim bilir...
Sevilmek için, güzel hatirlanmak için, kayiplara karismayi tercih ettin...

oysa bu o kadar zor bir sey degildi sevgili...
Farkli bir dokunus,agizdan çikan ve bugüne kadar kullanilmamis bir söz yeterdi zamani durdurmaya.....
Ben, asktan söz açildiginda zamani durduramayan kimseyi sevemedim...
Ondandir belki de varliginda sevemedigim insanlari, yoklugunda düslemek....
Belki de onandir, yanindaylen yüreginin gurbetine düstügüm bir sevgiliyi, silasinda özlemek..
Yoklugun hiç de adil degil...
beni yok ediyor, seni var ediyor sevdigim..
Evet seviyorum seni varligina ragmen!
Üç mevsim degisti bu sehirde ama ben varliginla-yoklugunun aaaatini çözemedim...
seni yasamak istemiyorum! ....
öyle bir sen yarattim ki sen yokken, yasanildigi an yitirir anlamini...
sen yokken yarattigim sen, yasakladi sana dokunmami...
Sana düsman bir sen var içimde....
seni senle savastiryorum, olan bana oluyor...
Uzun zaman önce bir yerden duymustum bu sözü:
"HANI RUHLARIMIZ ÖPÜSÜR YA? BASKASINDAYKEN AGZIMIZ..."
su an varliginla yoklugunun aaaatini bu sekilde tanimliyorum, seni senle savastirirken maglup olan yüregime...

Varligindaki seni, yoklugundaki sen kadar sevemezdim...
"Keske sen yanimda oslaydin,keske bir seyler yapip da seninle zamani durdursaydik" diye hayiflanmiyorum artik.....
Her ne kadar adi konmasa da bir kopusun, her ne
kadar vazgeçmeyi beceremesek de, ayrilik ihtiyaçtandi bu hikayede....

Yazik! son sözü zaman söyleyecek...
Yazik! bu sefer hayatin acimasiz akisina biraktik aski...
Ben senden kalan ayriliga bile yas tutamiyorum adam gibi!
Bunu engelleyen senin varligin...
iste bu kadar güzeldir senin yoklugun...
iste bu kadar ayrilgina üzülmemi engelliyor varligin...
VARLIGININ CANI CEHENNEME, YOKLUGUNU ALMA BARI

947497uf2.jpg

Boşluğuna sarılıyorum her gece...üşüyorum...yokluğun buz gibi vurmuş evime ve yürek odalarımın duvarlarına.duvarda asılı resmin bile bakmıyor gözlerime...her gece sensizliğime içiyorum buz kesen evde.
Kalbim hala beklemeli aslında.geleceğinin ihtimaliyle beklemek esas duruslarda...yorgunluk veren bir şey bu."çık gel istersen."diyorum sensizliğimde,bana bakmayan resmine...
Acılarla vuruşuyorum ve yalanci acılarla avuturcasına geçiştirmeye çalışıyorum kalbimi.her şeyi sadece senin için yapmaya çalışıyorum sevdiğim...
Bu sana kaçıncı haykırışım sevdiğim....her birinde ayrı bir sensizlik ve ayrı bir sensizlik acısı var aslında.artık tükeniyorum her boşluguna sarılmalarda.ve ölüyorum her an üşümelerde...
Hiç bir şey olmayışın kadar yıkıcı olmadı sevdiğim...kapılarım hala aralık ve yolu hala aydınlık.sen geleceksin ümidi ve ihtimaliyle yirmi dört saat beklemeliyim sevgili...
Bir şey hala kopmadı içimde...en başta sen canım,en başta sen baş tacım...anlamsızlığa susmalar var içimde.sadece sana konusuyorum sevdiğim...sana yazıyorum tüm güzel kelimeleri...
Vakti dolmadan ömrüm,gel sevgili...bilki ben çok acılar yaşadım sevdiğim...ama bu başka,sensizlik bir başka.

Gel yürek odalarıma canım...
Gel...çünkü beklemeliyim.
Gel...çünkü boşluğuna sarılıyorum.
Gel...çünküler bitti artık.
ÜŞÜYORUM...

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri