Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"Ben daha çok seviyorum" kavgamızı hatırlıyormusun? Sanırım ben yine kazandım.
---> "Ben daha çok seviyorum" kavgamızı hatırlıyormusun? Sanırım ben yine kazandım.
**
Diyorlar ki küsme aşk'a
daha kimler gelecek kimler geçecek. Bilmiyorlar ki en son giden herşeyimi götürdü.. Bilmiyorlar ki en son giden daha sonra gelecekleri bile götürdü.. ...
---> "Ben daha çok seviyorum" kavgamızı hatırlıyormusun? Sanırım ben yine kazandım.
Aşkın gözü kördür, derler.. Binlerce yıllık inanıştır. İnsan bu lafın etkisiyle alttan alta sevince aldanacağını, sevince aldatılacağını düşünür...
Sonra Allah'tan gün gelir, âşık olur.
Anlar ki, aşk göz göre göre, bile bile ilerlemektedir o başı sonu belirsiz gözüken yolda!
Anlar ki, bu lafı aşkın acısını çekenler ile aşksızlığın acısını çekenler bir olup uydurmuşlar!
Evet! Doğrudur. Elbette âşığın bakışı farklıdır! Hiç benzer mi sevmekten korkanın bakışına!
Hani rivayet edilir ya...
Leyla'ya bakıp burun kıvırmış zamanın sultanı. "Mecnun'un sevdiği kadın sen misin" demiş horlayarak. İnceden gülerek "Sizde Mecnun'un gözleri ne arar" demiş Leyla sultana...
Öyle işte! Görür âşık!
Cesaretle bakıp görür. Onun gözleri köşeleri, duvarları, sınırları, yargıları yerle bir eder.
Aşk, hâlâ bir tür sarhoşluk olarak algılanıyor. Ama günümüz gençleri (özellikle erkekler) için bu sarhoşluk yeni bir karakter edindi. Bunu da Gripin'in yeni şarkısı "Durma, yağmur durma" daki şu satırlar iyi anlatıyor:
"Sen doldur, ben içerim yalanlara kana, kana..."
Âşık olmak için "güç"ten feragat etmek gerekir. Mesela ağlamaktan çekinen erkekler âşık olamazlar. O kadarla da kalmaz! Gözyaşından bucak bucak kaçan erkekler düşünür ama anlayamaz; bilgiyi sever ama bilgeliğe uzaktır.
Bakıyorum da, nihayet erkekler bu engeli aştılar gibi! Şimdi ortalık ağlayan erkeklerle dolu. Fakat bunlar kendilerine âşık oldukları için ağlıyorlar! Öylesine marazi bir gözyaşı duşuyla karşı karşıyayız!