nerde kalmistik.:3cy15:
..her iki yilda bir yurt disi tatili yapiyoruz,bu yilin basinda nereye gidelim nereye gidelim diye dusunurken,en kestirmeden yine hawaii ye gidelim diye karar verdik,daha evvel 4 sefer bulundum,cok hosuma giden renkli bir yer,ucak biletini bir kac ay evvelden almistik,otel odasida ayirmistik,21 mayista ciktik yola,tabi once evden hava alanina gidis,ucagin kalkis saati 19,20, 3 saat evvel hava alaninda oldum,yaslaninca biraz daha evhamli oluyorum o...buyuk valize ihtiyacimiz yok 2 tane carry-on denilen ucagin icine alinan cantayla ciktik yola,zaten fazla esya goturmuyoruz,sicak ulkeye gidiyoruz.
.qantas check -in bolumune geldik,sistem bir hayli degismis, direkler uzerlerinde kucuk computer makineler var, yaklastik bir gorevli bayan yanimiza yaklasip nereye gittigiizi sordu, hawaii dedik,pasaportu makineye verdik scan yapiyor olmali,kadin hangi otelde kalacaksiniz diye sordu, kagida yazmistim cikardim otelin ismini ve adresini computere yazdik,okay oldu,koltuk sececegiz, cam kenari varsa memnun olurum dedim,var cam kenarinda iki kltuk bulduk,bulduk ama tam ucagin kuyrugunda,3 sira arkada hosteslerin yeri ve tuvalet var,
....check-in yaptik boarding kartimizi aldik,ucak 8 no lu kapidan yolcu alacakmis.Biraz dolastiktan sonra pasaport kontrol kismina geldik,daha evvelden bir custom forumu doldurulurdu,o kalklmis,pasaport kontroluna geldik yine masalar var ama masadan evvel yine direk ustunde bir komputer,pasaportunu buraya sok diye isaret var,verdik pasaportu makineye,her halde ya scan yada kopi yapti,yesil isik yandi memurun onune gittik pasaportu aldi makineden gecirdi hadi gule gule dedi.
..pasaport kontrolundan gecince gumruk kontrol kismina geliyoruz,uzerimizdekileri plastik bir tapsi icine bosalttik,cantalar ile beraber rontgen makinesine verdik, ayri bir sensordan gectik,baska bir adam yanimiza gelip swap testi yapti ve tesekkur ederim dedi,boylece gumrukden gectik, 8 nolu kapi yi bulduk,biraz oturduk biraz dolastik,boardin saati yaklasinca salon kapisinin onunde 8-10 tane gorevli toplandi,normalde 2 kisi olur,allah allah bu kadar insan burda ne yapiyor diye dusundum...kalkis saatinden 45 dakika evvel salona almaya basladilar,kapidan girerken hatunu saga beni sola cektiler,pasaportlarimizi aldilar,bir kis pasaportlari incelemeye basladi,baktim her iki yolcudan birine yapiyorlar,cantamizi actirdilar swap testi yaptilar,bana bakan sisman bir hanim pakistan veya hindistan tipli,kusura bakma guvenlik artti mecburen yapiyoruz dedi,eyu dedik, ustumuzdende swap sopasini gecirdi,sonr ayakkabilarinida cikarirmisin dedi,cikarttik ve eline verdik spor ayakkabilar icine disina bakti buktu,benim babamin adida abdurrahim dedi,sevimli bir bayandi,evet guvenligi bir hayli ciddiye almislar,hatta check -in yaparken yanimiza baska bir hanim gorevli geldi, agiz ariyor nereye gidiyorsun,nicin gidiyorsun gibi,hawaiiye gidiyorum ya tatile gidiyorum,defalarca gittim dedim,,eee cantalarda tehlikeli bir sey varmi,sizmi yerlestirdiniz filan.
.....kolyuk siralarina gore ucaga yolcu almaya basladilar,arkalardan basladiklari icin biz once girdik sayilir,10 saate yakin bir ucak yolculugundan sonra hawaii ye indik,gumruge geldik pasaport kontrol sirasina girdik,ucakta bir bio karantina karti vermislerdi,gida filan varmi sorusuna yes isaretlemistim,memur gercek amerikaliydi, eee niye geliyorsun,tatile, ne kadar kalacaksin,9 gece,karantinaya ait ne var, buskuvit ve fistik var,okay h0s geldin iyi tatiller deyip damgayi basti,tabi once resmimiz cekildi parmaklarimiz scan yapildi,bir yere takilmadan shuttle munubus ile otelimize gittik,meshur waikiki plaji sadece 125 metre otede,her yer kalabalik hava sicak,oralarda big island buyuk ada denen bir adada yanardag patlamasi var,ama cok uzakta oldugu icin buraya tesir etmiyor,millet korkar gelmez diye dusunurlerken aksine her zamankinden daha fazla turist gelmis.
.....31 mayis carsamba gunu 17.10 da ucagimiz indi, gumrukten gectik cantalarimiz alip diasri ciktik,uzerimde uzun kollu gomlek vardi birden bire ayaz icinde kalinca neye ugradigimi anliyamadim,sicacik bir memleketten birden bire soguk bir memlekete geldik,valla 10 gunluk bir tatil yaptik,ama nasil gectigini kendimde anlamis degilim,tatiller guzeldiler ama kisadirlar,uzun tatil yapmak icinde banka defterindeki rakkamlarin kabarik olmasi lazimdir.