konu turkiyeye gidiyorum.devam.
....katar hava yollari ile 5 saate yakin bir yolculuktan sonra istanbul sabiha gokcen havalimanina indik.valizimizi aldiktan sonra pasaport kontroluna yuruduk,bende yabanci pasaport var ama turk vatandaslari sirasina yurudum,bir kiosk yani masa da kimseler yoktu bir memur vardi,gunaydin deyip pasaport ve nufus kagidimizi verdim,bakti bilgisayara gecip pasaport ve kimligimizi geri verdi,tesekkur ederim iyi gunler dedim,dedim ama adamda buz gibi surat var,ne bir sey soyler ne de tebessum eder buz gibi bir memur,kendi kendime hosgeldin vatana dedim.
......cantalarimiz aranmadan caddeye ciktik,baktim kalabaligin arasindan hatunun yegeni teyze eniste diye bagirdi,sagolsun gelmis bizi bekliyor,neyse bir taksiye bindik ve kalacagimiz evin yolunu tuttuk,mesafe ne kadar uzun pek bilmiyorum ama ana yoldan cikip evin sokagina sapacagimiz yerde bir hadise oldu,taksi soferi ince sakalli genc bir delikanliydi bayagi makas ata ata bizi getirdi,tam o noktada kucuk bir ticari vasitanin arkasina hafifce tikladi,her iki soferde vasitalardan indiler,eh iste simdi hapi yuttuk bir birlerine girerlerse felaket olur dedim,neyse her iki arabada gozle gorunur hasar yokmus,problem cikmadan devam ettik.
..mayis ayinin sonu ve haziran ayinin basi mubarek ramazan gunleriydi,onun icinde ramazan dolayisiyla tatil yapamiyacagimi dusunup bir program yapmamistim,bir nevi cekinmistim,eskiden ramazanda insanlar bir seyler yiyip icerken biraz cekinir ve oruc tutanlara saygi duyarlardi,ama 16 milyon nufuslu istanbulda kimse kimsenin umurunda degil,ramazan filan yine isteyen istedigini yeyip iciyor..
...bir kac gun muhitte carsi pazar gecirdik ve bayram geldi,birinci gun yakinlarla bayramlastik,ikinci gun hadi sehire gidip bir bogaz turu yapalim dedik,ana caddeye ciktik cevizli.atalar,burdan sahil yolu gecer ve bostanciya kadar sahilden gider,iki katli otobus geldi bindik,yazmayi unuttum, turkiyede 65 yas ustu insanlar icin devlet vasitalari bedava imis, bizde pendige gidip beyaz masa denen ofisden kendimize bedavaci karti cikarttik galiba 10 lira ucret odedik,bu sayede istanbulda devlet vasitalarina hep bedava bindik iyi oldu,bir hayli maddi bakimdan karimiz oldu.
..iki katli ozel otobus ile kadikoy iskelesinde indik,bogaz turu yapacagiz,informasyon kulubesi var tur teknesi nerden kalkiyor diye sordum,karsidaki iskeleyi gosterdi bir bayan memur,iskeleye yuruduk 3 kisiyiz,aman allahim aman allahim, bogaz turu yapacak tekne eminonunden kalkiyormus,biz iskeleye yururken binlerce insanda iskeleye yuruyor,bayram dolayisiyla tum vasitalar belesmis,bedavaymis,colugunu cocugunu alan sehir merkezine gelmis,bir siraya girdik girdik ama girecegimizede pisman olduk onumuz dolu arkamiz dolu,geri donme sansimiz yok kalabalik icinde sakir sakir terlemeye basladik,ite kaka kapiya geldik,vapur dolmus kapi kapandi,neyse ikinci gemi geldi onde oldugumuz icin cabuk binip kenar koltuklara oturduk,millet akin akin geliyor gemi cok kisa zaman icinde doldu ve hareket etti,bende bol bol resim cektim,neyse karsiya geldik, tekne galata koprusu altindan gecip karakoy iskelesine yanasip yolcu indirdi,sonra karsida eminonu iskelesine geldi,yakin yerde bogaz turu yapan tekne gorunuyor ama binlerce insan sirada, vapurdan indik,bu kalabalikta adim atilmiyor,en iyisi biz geri donelim dedik,metro sirkeci istasyonunu sorduk,o kadar kalabalikki yolda yuruyemiyoruz kaldirimlar dolu cadde dolucaddede arabalarin arasindan yuruyoruz kimisi korna caliyor kimisi kufur ediyor,ama millet yuruyor,sora sora istasyonu bulduk, yaw belediye iscisi temizlik yapiyor kardes istasyon nerde,surdan git burdan git oralarda bir yerde filan,istasyonu bulana kadar 5-6 kisiye sorduk,istasyon bir kac dakikalik mesafede.
...eh istasyona gidiyoruz bizim gibi binlerce insanda metroya yuruyor,yuruyen merdivenlerden bir hayli asagiya indik,ana anam peronda bir yigin insan,diger yandan insanlar akin akin geliyor,hatun hep beni istanbulda gezdirmiyorsun derdi,bu hali gorunce bir daha hic gezdir dedigini duymadim.Tren halkali istasyonundan kalkiyor sirkeciye gelene kadar bir yigin istasyon var her istasyonda yolcu aliyor,tren geldi,eh mubarek ici tika basa dolu,peronda bekliyen bir yigin insan var,tika basa bindik trene,ayaktayiz,bogazi denizin icinden gecip uskudara geldi ondan sonra ayrilik cesmesi,yine ayni rezalet,ayrilik cesmesi istasyonunda treni bosaltin diye anons yapildi her kes indi,yine ayni dilemma,trenden inenler yeni gelen yolcular,birde dop dolu gelen tren,15 dakika bekledikten sonra tren geldi yine ayni terane,cevizli istasyonuna kadar geldik ama nasil geldik birde bize sorun,lanet olsun boyle geziye dedim,aksam haberlere bakarken,bayram dolayisiyla vasitalarin ucretsiz oldugu icin milyonlarca insanin yollara dokuldugunu ve izdihami gosteriyordu.bende kendi kendime iyi b ir gun secmisiz diye dusundum. devami gelecek.