sir.altan

---> sir.altan

..yeni yil geldi ocak ayi bitip subata girdik ve gunler cabucak gelip geciyor,bende turkiyeye tatile gidecegim gunler cabuk gelsin diye gun sayiyorum, yedi ay evvel bilet almistim 4 ayi gecti 3 ayi kaldi,insallah o gunlerde gelir ve turkiyede iyi ve huzur dolu bir tatil yaparim.

..sydneyde havalar sicak geciyor kimi gun 40 a cikiyor dun ve bu gun fena degil hava biraz serin ve ruzgarli,cok sicaklarda cekilmiyor hani.Tr tatilimde bir gap turu yapmayi dusunuyorum kismet olursa yapacagim insallah turkiyenin bir cok bolgelerinde bulundum ama urfa adiyaman gaziantep urfa konya bolgelerinde bulunmadim insallah bu sefer oralari gorecegim,kendime gore bu turkiyeye son gidisim olacak gibi geliyor.

---> sir.altan

..yeniden merhabalar,
..iste her yerde oldugu gibi australyada da hayat devam ediyor ve gunler gelip geciyor,10 gun sonra 7 haftalik turkiye tatiline gidecegim,turkiyede firsat bulursam net cafe internetlerinden foruma girecegim...Bir kac program yaptim bir kac gezi yapacagim ve firsat buldukca bol bol resimler cekecegim sonrada,sizler ve diger uye oldugum bir iki forumda paylasacagim,tabiki gezdigim yerlerden gorduklerimden de bahsedecegim,insallah her sey yolunda gider ve iyi bir tatil yaparim.

..anavatanima seyrek gidenlerdenim kimi zaman 5 yil kimi aman yedi yil bir seferindede 10 yil hic gitmemistim,bu seferde yedi yil gecti aradan,her yerde yillar cabuk geciyor,bazi yerlerde yillar cabuk gecmesine ragmen fazla degisim olmuyor, bazi yerlerdede o kadar kisa zaman icinde buyuk degisiklikler oluyor ve insan sasiriyor,zaten her turkiyeye gidisimde sudan cikmis balik gibi oluyorum,ben insanlari severim sayarim ve onlara inanirim,ama memleketimizde her kes cin gibi olmus,yani gozumuzu acmazsak,acarlar gozumuzu..

---> sir.altan

...yedi haftalik bir tatil yapip geldim,paylasimlarima kaldigim yerden devam edecegim,saygilarimla.

---> sir.altan

...bu gun 8 ogustos,8 agustoslar cok onemlidir benim icin, cunku 8 agustos cok sevgili esimin dogum gunudur.bu gun 2014 un 8 ogustosu,icimde tatli bir heyecen var bu dogum gunu onun 65,inci dogum gunu,65 yillik omrunun 45 yilini benimle beraber gecirdi,insallah dahada uzun yillara saglik ve sihhat icinde ulasiriz, bu 45 yil icinde 3 tane cocuk yetistirdik hepsini meslek sahibi ettik.
..kendimize gore mutlu bir evliligimiz oldu,her ailede ufak tefek munakasalar,kizmalar darilmalar olur tabi,bizde de olmustur tabi ama bizim birbirimize olan kizginligimiz surat asmamiz hic bir zaman bir saati gecmedi.birimiz kizdiysak digerimiz sustu,cocuklarin yaynida hic munakasa etmedik,hala hic bir zaman aramizdaki seyleri cocuklara soyleyip onlarida uzmeyiz, zaten,kavga edecem mesele olmaz.

..bazi gecimsiz insanlar vardir 50 yillik evli de olsalar eslerine bagirip cagirmayi zevk sayarlar,erkekler yaptigi gibi ayni seyi yaspan kadinlarda coktur.

...dogum gunun kutlu olsun sevgili esim,seni cok seviyorum ve ecel bizleri ayirana kadar da sevecegim.

---> sir.altan

[MENTION=149955]sir.altan[/MENTION] eşiniz dogumgünü kutlu olsun. Sayafanızda sizi tanımak güzel,biraz geç keşfettim af olxD

---> sir.altan

..yasadigim memleket australya,hani derler ya her kes gider mersine o gider tersine,iste bizim memleketde tersine gidiyor,nasilmi gidiyor,avrupa uyurken biz gunduz alisverisi yhapiyoruz,yani avrupada geceyken bizde gunduz oluyor,sonra simdi avrupada sicaklar ortaligi kavururken bizde isinmak icin temmuz ve austos aylarinda soba yakiyoruz,evet burda haziran temmuz ve austos aylari kis aylari,eh kisin son ayindayiz eylul le beraber ilkbahara girecgiz yasasin.
...sabahleyin erkenden kalkip ise gitmezseniz yada gecenin gec saatinde isden gelirseniz uya da sokaga cikarsanin,soguk ve kis,i hissedersiniz ama benim gibi emekli olup evde oturursaniz sabah saat dokuzdan sonra hava isinir kisin en soguk gunlerinde 14-15 dereceye cikar,yani ilik bir kis aylari geciririz.
..bizim kita avrupayi icine alacak kadar buyuktur buyukluge ragmen en yuksek dagi 2200 metredir ve iste bir tek oraya kar yagar,gerci bize yakin mavi daglar var bazen oraya da kar duser,dustugu zamanda soguk olur bu kar sogugu diye anlariz.
..ben 41 yildir burda yasarim henuz kar yagdigini gormedim,her kis mevsiminde karli daglara gidip kar goreyim diye dusunurum oralarida bize 600 km filan uzaklikta hele kar mevsimi olursa otelleri ates pahasidir.

---> sir.altan

...Koca bir yil daha bitmek uzere,koca bir yil dedim ama senenin sonuna geldigimizde koskoca bir yil ne kadar cabuk gecti diyoruz.Evet gunler,haftalar aylar ve yillar bir birlerini kovalayip gidiyorlar, bizde omurden yiyoruz,genclik yillarinda insan hayatin cok cabuk akip gittiginin pek farkinda olamiyor,yaslaninca daha cok hisediyor.
..2014 yilida benim icin digerlerinden pek fazla degisik degildi,ve pek heyecan verici seyler olmadi, ya-da ben artik heyecanlanmayi unuttum.2005 model bir toyota arabam vardi duel cab deriz hem araba hem kamyonet,yeni almistim ve henuz 53.000 km yapmisti,eylul ayinda satiliga cikardim,burda arabalar net uzerinden satiliyor,yani kendi arabamiz zaten iki yol var ya netteki siteye resimli ilan koyacaksin, yada galerilere gidip takas edeceksin,bu takas isine trade-in deriz,eh galericinin de para kazanmasi lazim oldugu icin arabaya olu fiyat verir.bilirmisiniz australyanin tasmanya adasi vardir, bize 1500 km filan uzakliktadir.iste ordan arabama musteri cikti,beyenmis arabami cok hosuna gitmis, nasil yapap deposit veririm diye dusunuyordu, bende kendisinin gercek alici oldugunu anlayinca arabayi bir iki gun tutarim dedim,adam tesekkur etti, pazartesi gunu mekanik gonderip arabayi cek up yaptirdi,bir iki kucuk sey haricinde araba kusursuzdu,mekanigin raporunu aldiktan sonra tamam arabayi aliyorum diye mesaj gonderdi,3 gun sonra cek elime geldi bende arabayi nakliyat sirketine goturup tesllim ettim..1ki gun sonrada kendime toyota kluger sifirdan yeni araba aldim. 5 kisilik ama ihtiyac halinde 7 kisilik olabiliyor,cok guzel araba ,cok ozellikeri var,bu arabalar ayni tip olmalarina ragmen ic kisimlari degisik 3 degisik modeli var,en ucuzu 45.en pahalisi 65 bin dolar.en pahalisinda deri koltuklar var GPS var tavan penceresi var.arka kapi elektronik olarak acilip kapaniyor, ayrica icinde koltuklarin arkalarinda oturanlar icin dividi ekrani var,benim gucum en basit modeline yettigi icin bende onu aldim.on tarafina biz bar deriz bir nevi tampon takdirdim,orjinal yer halilarini aldim,yanlara basamak taktirdim,camlarin uzerine yagmurluk takdirdim,koltuklara ismarlama ortu yaptirdim.
....her sey guzelde tek yapamadigim sey arabanin rengini secememek oldu, kendime gore sectim tabi,gercekten rengi cok guzel ama ne varki,cok kir gosteren bir renk,evet bazi renkteki arabalarin temizlenmesi ve bakimi zordur,yani cok toz tutan ve tozu gosteren bir renk,hafrada bir yikamam icap ediyor.

...iste boyle,bu yilda bitti derken yazdimda yazdim,3 tane torun var en buyugu 9 yasinda neyse onu buyuttuk akillandi, iki tane oglan torun var biri 4 digeri 2 yasinda,analari babalari calistigi icin arasia onlara bakma gorevi dusuyor, aliyoruz eylendiriyoruz,eeee veletler beni arkadas zannediyorlar, hadi dede gel bizle oyun oyna,yani bu yasdan sonra keratalara maymunluk yapiyoruz.eh bu gunluk yeter zannederim.

Son düzenleme:
---> sir.altan

..25 kasim hristiyan aleminin en buyuk bayramidir,adina chrismas derler,bu gunde aileler beraber yemek yer her kes bir birine hediye verir,onlar icin cok kutsaldir bu gunde butun alis veris merkezleri kapalidir,tek tuk benzinciler acikdir, daha eski yillarda o gun hayat tam olarak dururdu,simdiyse az da olsa sokaklarda hareket oluyor.
..bu bayramdan 3 ay evvel magazlar vitrinlerini suslemeye baslarlar,milletde aylarca evvelden verecekleri hediyeleri satin almaya baslar,bir gun icin milyar dolarlar el degistirir,musluman olmayan devletlerde noel baba senlikleri diyede anilir..

..dun yakindaki bir alis veris merkezindeki bankadan emekli maasimi cekmek icin gittim mubarek yer mahser yeri gibi kalabalikdi,persembe ve cuma gunu her yer kapali oldugu icin sanki millet kitliga girecekmis gibi alis veris yapiyor.
bu gun yine disari ciktim abimin evine gittim yol uzerinde birkac dukkan var bir taneside balikci,masallah balikcinin onunde up uzun bir kuyruk olusmus, genellikle karides alirlar tabiki degisik baliklarda aliniyor.

...24 aralik ile 2 ocak arasinda trafikde adeta SIKI yonetim olur yollarda daha cok trafik polisi bulunur belirli veya belirsiz yerlerde alkol cevirmesi yapilir bu tarihler arasinda trafik cezalarida tam iki misli olur hem puan bakimindan hemde para cezasi bakimindan, bu gunlerde ben pek yollara cikmak istemem.
.chrismas isa peygamberin dogdugu gun dur,hic degismeden her yil ayni 25 aralikda kutlanir,bizim australyalilar isa dogdu diye icerler,nisan ayindada paskalya tatili vardir burda easter derler,yumurta bayrami oda isa peygamberin oldugu gundur ,iste bu gundede isa oldu diye icerler.

---> sir.altan

..dun bayram tatiliydi ve her yer kapaliydi,bu gunde bayram,resmi yerler buyuk magazalar kapali tek tuk kucuk dukkanlar acik,zaten turkiye gibi milletin yarisi disarlarda tatile gitti.
..bende 30 yil hep bu haftalarda cadir kampi tatili yaptim,4 yil evvelde o isleri biraktim aslinda cadir kampini canim cok istiyor,balik tutuyorum yuzuyorum dinleniyorum kitap okuyorum,yabancilarla cene yapiyorum.2009 yilindan sonra yurt disi tatilleri yapmaya basladim,tabiki yurt disi tatilleri cadir kampinin 10 misli pahali oluyor,onun icinde cadir kampinda harcayacagim parayi yurt disi tatillerinde harciyorum,emekliyiz baska bir gelirimiz yok,evin maliye bakani butceyi iyi idare edip parada arttiriyor,bana kalsa cebimde 5 kurus bulunmaz.iste biriktirdigimiz paralarlada gezmelere gidiyoruz.2004 yilindan beri yurt ici ve yurt disi gezmelere harcadigim paralarla turkiyede guzel bir daire alirdim saniyorum....

...bir cok anne ve babalar hep cocuklarina yardim icin cimrilik yapip para biriktirirler,yani ekmegini eline almis yetismis evli veya bekar cocuklar icin demek istiyorum.bende bir yasa kadar hep onlar icin fedakarlik yaptim,turk usulu yemedim yedirdim,giymedim giydirdim gezdirdim,hepsi belli bir yasa geldikten sonra artik iki nisanli gibi olup hayatin tadini cikarmayi dusunerek,biriktirdigim paralarla gezip eylenmeye basladik..bu devirde zaten yardim etsekde kimse takdir etmiyor..
.2014 yilinda 7 hafta turkiyr tatili yaptim haftaligi bin dolara geldi.2015 yilindaki tatili australya kitasi icinde yapmayi dusunuyorum, ic tatil derken gidecegim yerler gercekten uzak sehirler,ucakla gidecegim,mesela bir perth sehiri var,ucakla 5 saat tr den ingiltere kadar uzak,ordan da darwin diye bir sehir var oraya gececegim,bu darvinde yagmur ormanlari var adina kakadu deniliyor,acayip selaleler var timsahlarin yuzdugu nehirler var,kismet olursa ikinci etap darwin sehiri olacak, o bolgeler devamli sicak oldugu icin buranin sonbahar veya kis aylarinda gitmeyi planliyorum darvin sehiri kisin bile 30 derece sicak oluyor.

Son düzenleme:
---> sir.altan

..aslinda cok uzaklarda degilim ama forumlar uzerinde biraz hevesim kirildigi icin pek forumlarla hasir nesir olamiyorum, zaten ilgi duydugum paylasim yaptigim forumlarin cogu gitti,geri kalanlarda sadece muzik ve sinema film indirmek uzerine yasiyorlar,boyle yerlerinde tadi tuzu olmuyor,bu ayin son gununde yas 70 olacak belki birazda yavasladik hic bir yas gunumde bu seferki kadar hassaslasmamistim gerci yas gunume bir kac hafta filan var,cocuklarim ,baba bu yas gununde yakinlarimizi dostlarimizi bir araya toplayipm hem mangal yapalim hemde sana yas gunu yapalim diyorlar.
baska yas gunlerimdede sag olsunlar mangal yakmadiysakda hediyemi aldilar,mutlu yillar dilediler, pastami kestiler.
..insanlarin iclerinde kontrol edemedigi hisler vardir,bende bu gelecek yas gunumde hic bir sey istemiyorum,bir kac saatlik mesafelerde bir kac gun kalacak otel veya yazlik daire ariyorum,yas gunumde esimle beraber biraz uzaklara gidip kafa dinlemek istiyorum.

..guzel seyler... turkiyeden dunurlerim bir kac ayligina buraya geldiler,bende firsat buldukca gezdiriyorum, gecen hafta sonu mavi daglar diye bir yere gittik,gezinin son etabinda yine gorulecek bir yer vardir oraya gittim araba parki dolu,neyse bir araba cikti ben girdim ama parali park bir yerden bilet almamiz lazim makineler var, genc bir aile geldi karsimdan arabalariyla cikiyorlar, ya arkadas bu bilet makineleri nerde dedim genc delikanli biraz arkada, ama benim biletimde daha 35 dakkalik zaman var istersen vereyim dedi, tesekkur edip aldim, zaten gorecegimiz yer bir kac dakikalikdi.

---> sir.altan

....senede bir gezi yapmayi severim...2014 yilinda turkiyeye gidip 7 hafta kaldik,fazlasiyla yetti,gerceginde turkiye gezmek ile bitmez,o kadar gorulecek gezilecek yerleri cokki,tabiki bunun icinde ben hep soylerim vakit ve nakit lazimdir,nakit olmasada kredi karti,seyahat ceki ise yarar,yemek icin calismali calismak icin yemeli diye bir soz vardir,gezmek icinde gercekten para lazimdir,bazi hayalpersetler vardir,ben soyle yapacagim, boyle yapacagim dunyayi dolasacagim derler,tabiki hayalden baska bir sey degildir, cunku dunyayi dolasmak yillarca surer ve cok para ister.
..2014 yilinda tr ye gittik 7 hafta kaldik o zamanlar bizim hatun 65 yasina girmemisti ve malulen emekliydi,hukumetde gidersen git ama 6 haftadan sonra ayligini keserim ,gelince tekrar baslarsin dedi,bizde 7 hafta kaldik,gecen senenin basinda hukumet yeni bir kanun cikarmis,malulen emekli olan kimselere bir yil icinde bir kere ye mahsus olmak uzere 28 gunluk tatil hakki taniyor,daha fazla kalmak istersen kendi cebinden yersin diyor.

...gecen yil burda yurt ici bir gezi planlamistim,15 gunluk gezi 3 bibirinden uzak sehir hesap kitap otel masraflari ucak biletleri 5000 dolari buluyordu vaz gectim,koca senede evde oturduk , eylul ayinin sonunda okullar iki hafta tatile girmisti, bende buyuk torunu da yanima alip bir saatlik uzakliktaki sirin bir kasabada 10 gunluk yazlik kiraladim,sansimiza biz gittik yagmur basladi,o tatilinde pek tadi cikmadi boylece 2015 yili cok yavan bir sekilde gecti diyorum,kismet olursa bu mayis ayinda 20 gunluk amerika ve kanada gezisi yapmayi dusunuyorum..10 yillik pasaportum bitmek uzereydi, yenisi icin forum doldurduk,posta mudurune verdik oda immigration ofisine gonderdi,yeni pasaport hazirlayip postalamak 3 hafta suruyor,aksama sabaha gelir diyorum, ondan sonrada,ucak ve oteller uzerinde arastirma yapmaya basliyacagim.

---> sir.altan

..hayir sever,yardim sever bir kisiligim vardir.maddi yonden senede bir iki sefer cocuk hastanesine yardim ederim,bayram oncelerinde verecegimiz fitre ve zekat miktarlarinida ayni hastaneye yaparim.kurban kestigimi hatirlamam,kessemde australyada makbule gecmez,her kes et yiyor,kurban parasinida yine cocuk hastanesine veririm,bu kadar yardima ragmen senede bir kac sefer hastane evime mektup gonderir, iste bu kucuk yavrunun su tedaviye ihtiyaci yardimlariniz bekliyoruz gib,boyle yerlere pacanizi kaptirdimi kolay kolay pesinizi birakmazlar..
...yardim severlikten bahsediyoruz,uzun yillar evveldi cep telefonlarinin dakikasi pahali oldugu zamanda,ben bir belediyede calisiyorum outdoor staff denir,isimiz hep disarda sabah 6 da baslarim,neyse atladik arabaya ciktik yola istasyon yakinlarindayim,sehirler arasi otbusler burda durup yolcu indirirler,biraz ilerde yasli bir vietnamli hanim yaninda 5-6 yaslarinda bir cocuk kiz galiba otobusden inmisler,kiz yanima geldi elinde ki kucuk kagitta bir telefon numarasi var sadece telefon telefon diyor,ninesi ingilizce bilmiyor,derdini anladim otobusden inmisler,zaten 5-6 km uzakta vietnamlilar ytopluca yasadiklari bir muhit var.neyse kgidi aldim cepten numarayi cevirip kadina verdim,karsidan cevap geldi eh kadin bir anlatmaya basladi,bir anlatmaya basladi,tabi anlattikca benim telefon para yaziyor,nine galiba hayat hikayesini anlatiyor, ben kisa kes gibi kadina bakiyorum,telefonu kapamaya niyeti yok,neyse telefonu kapatti verdi,yarim yamalak tesekkur etti,bir kac dolarlik iyilik yaptik, saglik olsun.
....bir aksam uzeri hava alanindayim biradr turkiyeden geliyor onu alacagim,gumrukten bir hayli yolcu cikti,yine bir vietnamli kari koca kenara cekildiler telefon bakiyorlar parali telefon var,ellerine bakiyorlar bozuk paralari yok,bende hemen yanlarindayim,adamda kizgin ve caresiz bakislar var,cebimden bir 50 cent cikarip adama verdim,yine gitti her ne hikmetse telefon calismiyor.
...yasli adami almaya gelenler her halde gec kalmislar adam sinirlenmis,cikardim cep telefonumu verdim, adam numarayi cevirip aradi,karsisina kim ciktiysa vietnamca basladi bagirmaya cok kizmis.allah dedim bu aradigi kimseler burda olsaydi dede onlara girisecek galiba,adam kizgin kizgin bir hayli soylendi sonra telefonu kapatip bana verdi,gulumsiyerek tesekkur etti.oturuyoruz bir gozu sagda sola kendisini alacaklari bekliyr, neyse biraz sonra genc bir delikenli ile kiz geldiler, adama sarilacaklar adam acti agzini yumdu gozunu,beraberce cikis kapisina donduler adam yine guler yuzle vietnam aksaniyla bana torunlarim torunlarim dedi, bende gule gule dedim.
..bazi seyler anilardir zaman zaman hatirlanacak seylerdir.

---> sir.altan

..australyaya goc edisimin yil donumu hep 29 ocak gunudur,yeni bir ulkeye-kitaya-yeni bir kulture-yeni bir maceraya atilisimizin ilk gunu,iste 2 ay kadar evvel bir 29 ocak gununu daha geride biraktim,ilk 29 ocak arasindan tam 42 yil gecmis, dile kolay koskoca bir omur sayilir.
..iste gurbete cikarken yanimda iki valiz, esim , kizim,ve cebimde 400 dolar vardi, o gun dusundugum zaman iste sadece bu kadar bir seyler getirebilmisim demistim,aslinda yanimda olmayan tasiyamadigim o kadar cok sey getirmisimki,haftalar gectikce bu seyler bir bir ortaya cikmaya basladi,ha bak birde kucuk pilli bir radyom vardi nasil olmussa onuda valizimize atmisiz,turkiyedeyken bu kucuk radyo hep yatagimin bas ucunda dururdu,ilk australya gecesinde misafir oldugum evde bu radyoyu yine yatagin bas ucuna koymustum, sabah uyaninca ilk isim radyonun dugmesini cevirmek oldu,radyodan gelen ses yabanciydi, turkce degildi allah allah nerdeyim ben diye sasirdim, uyku sersemiyim sonra jeton dustu,baska bir ulkede oldugumu anladim,radyodan turkce bir ses yukselmesini arzulamistim iste o an anladimki,manevi olarak getirdigim ilk seylerden biride turk muzigiydi,bir kac hafta sonra teyp aldik,internet ve radyolar filan yoktu,ondan bundan kaset kopyalamaya basladik,plaklari olandan emanet alip kasede cekiyorduk.

....muzikle basladik,turk kahvesi aradik,turk rakisi aradik,zaman gecti turkiyedeki yakinlarimiz hep aklimiza geldi,aslinda onlarida getirdigimi anladim,evet yanimizda degildiler ama her an aklimizdaydilar, boyle seyler yazmakla bitmez

Son düzenleme:
---> sir.altan

...gecen seneydi,yakindaki bir alis veris merkezine gittik,bir bolumunde supermarket var, hatun ugramadan gecmez kimi zaman 5 dakka da cikar kimi zaman yarim saat icerde dolasir,hatun yine markete daldi bende bir kanapeye oturdum,cunku markette hatunun arkasindan yurmeyi hic sevmem,derken yanima genc bir adam geldi,sanki zamanindan daha cok once yaslanmis bir tipi var, ayaginda mavi kisa pantolon,ustunde siyah t shirt,bir bana bakti sen sherin misin dedi, sherin kadin ismi,gulumsiyerek baktim yok ben sherin degilim dedim,ya sherin gelecekti burde buliusacaktik dedi,telefonuna sarildi sozlu mesaj atiyor, sherin ben marketin onunde oturuyorum seni bekliyorum,ayagimda mavi short ustumde siyah t shirt var diyor.
....baktim galiba kafadan biraz ozurlu galiba diye dusundum, bir dakka gecmedi yine bana dondu,sen sherin degilsin degilmi,yok sherin degilim yaw.ama sherin soz verdi burda bulusacaktik, dedi,bana biraz daha dikkatli bakti,yuine telefonuna sarilip ayni mesaj atti,yaw galiba bu adamda erkekleri kadin kadinlari erkek gibi gorme hastaligi var galiba diye dusundum,adam bir daha bana donup eminmisin sen sherin degilsin dimi diye sordu,patlamamak icin kendimi zor tutup adamin yanindan kalktim.galiba garibani birisi isletmis randevu vermis.

---> sir.altan

..uzak bir sehirde tatil yapiyorum,bir alis veris merkezi icindeyiz,yiyecek yerleri,hatun bir seyler aliyor, o sira telefonum caldi,yer gurultulu yavas yavas kapiya dogru yuruyorum,telefon kulagimda,karsimdan bir asyali kadin geliyor,onunda kulaginda telefon,gozler birisini ariyor,bende gayri ihtiyari ona bakiyorum, sen john musun sen jonh musun dedi,yok ya ben jonh filan degilim dedim,hemen arkamdan genc bir ozi cikti john benim john benim dedi kolunu kadinin omuzuna atip kapiya dogru yuruduler.kadin malum escort isi yapiyormus,musterisiyle orda randevulasmislar, jonh um desem kadin hadi gel benle diyecekti.:smileysmitteilend01:aa11:

---> sir.altan

:D yazdıklarını okuyorum abi sayende birçok yeri gezmiş kadar oldum ellerine sağlık , Allah uzun ömür versin yengeye de sana da nice yerler daha gezin görün inşallah : )

---> sir.altan

.bir kac gundur bu guzel foruma ugramadim,aslinda uzak degil bir tiklamayla ulasacagim bir sey,fakat kafamda baska dusunceler oldugu icin hic bir seye konsentre olamiyorum.bir amerika ve kanada gezisi yapmaya karar verdim, gerci proje gecen yildan beri kafamda ama gidelimmi gitmeyelimmi diye dusunup duruyordum, ve nihayetinde projeyi hayata gecirmeye karar verdik,biryere gitmek istiyorsaniz cok basittir,tren otobus veya ucak ile gidebilirsiniz,degisik ulke ve degisik sehirlere gitmek istiyorsak iyi organize lazimdir,hele yabanci memleketler icin,bende bir kac haftadir ucak biletleri icin kosturuyorum,once cok basit gozukuyr ama aslinda oyle degil,bir suru ucak sirketi var fiatlari degisiyor,inis kalkis saatleri degisiyor,gidilen ulkelerde zaman farklari var,yurt disindan gelen ucaklar belli sehirlere inerler, ordan aktarma yapilir baska ucaga binilir,iki ucak arasinda zaman olmasi lazimdir,aktarma ucak baska terminalden kalkar,velhasil buna benzer bir cok seyler.
..diyelimki amerikaya gidiyoruz ucagimiz los angeles, e inecek ordan da las wegas a gececegiz,los angeles sehrine indimmi amerikan topraklarina giris yapmis oluyorsunuz,gumruk ve pasaport kontrolundan geciyorsunuz,ondan sonra gidip vegas ucagina biniyorsunuz,transit yolcu sekli olmuyor.
.....bir kac gunluk arastirmadan sonra kendi planima gore ucaklari ayarladim ve biletlerini aldim,kizlarimdan biri buyuk bir hava sirketinde calisiyor,bazi biletlerde biraz indirip yaptirdi,biletlerimiz alindi paralari odendi,simdi sira otelleri ayarlamaya kaldi,gercek olarak amerika otelleri cok pahalilar hele sehirlerin gobeklerindeki otelerde kalmak isterseniz,turk lirasiyla geceligi 500 liraya filan gelir,kimiside markali oteller 1000 lira filan olabilir, ne ka para o ka ekmek gibi.
...amerika ve kanadaya gidecegim, amerikanin esta diye vize programi var listesinde olan devlet pasaportlarini tasiyanlar bir kac dakika icinde internetten visa alabiliyor 3 yil evvel almistim kisi basi 14 amerikan dolariydi her seferinde iki yillik vize veriyorlar,ama gidiste 3 ay kalabiliyorsunuz,tabiki bir kac ay sonra yine gidip 3 ay kalabilirsiniz,,,kanada devleti vize istemiyordu, gecenlerde arastirdim oda ETA diye sistem kurmus manasi elektronik travel musaadesi gibi,30 kadar devlet pasaportu tasiyanlar faydalaniyor vize netten aliniyor galiba onlarda 7 kanada dolari istiyorlar,ordada 3 aydan fazla kalinmiyor.
eh, bu gunluk bu kadar yeter her halde.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri