![]() |
![]() |
dildir valla ben onu bunu bilmem yazdıklarınızı da okudum.ayrıca tüm diller birbirinden alıntı o zmn dil diye bişe yok.
Yas kac ?evet haklıyım
benim türkçem var ya herkese 10000 basar bilip bilmeden konuşma türkçe öğretmenlerinden çok ben biliyom.mesela lise 1 deki edebiyatçı hiç bişe bilmiyodu her şeyi ben söylüyodum.o dilllerin nerden geldiğini falan da biliyorum..ama bence dildir.ona kalırsa biz almanca öğreniyoz ingilizcenin tıpkısının aynısı o zmn dil diye bişe de olmuyo
biliyom die bise yok .. hic bi turkce ogretmenının bılıyom dedıgını duydunmutürkçe öğretmenlerinden çok ben biliyom.
benim türkçem var ya herkese 10000 basar bilip bilmeden konuşma türkçe öğretmenlerinden çok ben biliyom.mesela lise 1 deki edebiyatçı hiç bişe bilmiyodu her şeyi ben söylüyodum.o dilllerin nerden geldiğini falan da biliyorum..ama bence dildir.ona kalırsa biz almanca öğreniyoz ingilizcenin tıpkısının aynısı o zmn dil diye bişe de olmuyo
kafana göre takıl türkçe ögretmenlerinden çok biliyorsun gördük daha doğru dürüst yazım kurallarını bilmiyorsun az önceki mesajına bak anlarsın neysebenim türkçem var ya herkese 10000 basar bilip bilmeden konuşma türkçe öğretmenlerinden çok ben biliyom.mesela lise 1 deki edebiyatçı hiç bişe bilmiyodu her şeyi ben söylüyodum.o dilllerin nerden geldiğini falan da biliyorum..ama bence dildir.ona kalırsa biz almanca öğreniyoz ingilizcenin tıpkısının aynısı o zmn dil diye bişe de olmuyo
Hıım ..dil dil işte ne alaka tanımıyla neyse daha fazla tartışmak istemiyorum bu benim düşüncemdi zaten...
tortul bu mesaja ii bak anlamısındır umarımkürtçe dil değildir...
türkçe bir dildir
Konuşulduğu ülkeler:Türkiye,![]()
Bulgaristan,![]()
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti,![]()
Makedonya,![]()
Yunanistan,![]()
Kosova,![]()
Romanya,![]()
Azerbaycan,![]()
Suriye,![]()
Irak,![]()
Şu ülkelerdeki göçmen topluluklar
Almanya,![]()
Hollanda,![]()
Fransa,![]()
Avusturya,![]()
Amerika Birleşik Devletleri,![]()
Belçika,![]()
İsviçre,![]()
Birleşik Krallık,![]()
Danimarka,![]()
İsveç,![]()
Avustralya![]()
Sürgündeki Ahıska Türkleri'nin yaşadığı ülkelerKonuşan kişi sayısı:63 milyon (anadili olanlar) - 85 milyon kişi (2. dili Türkçe olanlarla)Sıralama:19 - 22Dil Grubu Sınıflandırma:Altay Dil Ailesi - Türkî Diller - Oğuz Grubu - Türkçe Resmî DurumResmî dil olduğu ülkeler:Türkiye![]()
Kuzey Kıbrıs![]()
Güney Kıbrıs![]()
Belediye Dili olarak:
Makedonya![]()
Kosova![]()
Millî azınlık olarak:
Romanya![]()
Dili düzenleyen kurum:Türk Dil KurumuAlfabe:Latin abecesiDil KodlarıISO 639-1trISO 639-2turISO 639-3turSILTRKNot: Bu sayfa Unicode ile kodlanmış IPA fonetik sembolleri kullanıyor olabilir
6 - 12 yasilla yazım kurallarına uycam diye bişe yok hepsinden de iyi biliyom kimse yarışamaz bu konuda benimle neyse by
Bu konu kalıcak ..b konu uzamaya başladı
Bu sitenin çalışması için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.