Kürtçe Bir Dil midir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
---> Kürtçe Bir Dil midir?

Dilbilgisi de yok demiştin sanırım?

İnternetten Kürtçe alfabe veya kürtçe dilbilgisi diye ararsan uzuuun uzuun bilgilere ulaşabilirsin.

Grameri ne bu dil dediğiniz şeyin.
Ya kardeşim mantıklı düşünün ya toprak parçasına sahip olmayan bir avuç insanı gelip burada savunmayın ne kadar cahilce düşünüyorsunuz.

Grameri ne bu dil dediğiniz şeyin.
Ya kardeşim mantıklı düşünün ya toprak parçasına sahip olmayan bir avuç insanı gelip burada savunmayın ne kadar cahilce düşünüyorsunuz.

Birkaç sayfa öncesinde açıklamalar var ama istiyorsan araştır sen de,hiç araştırmadan grameri yoktur falan deme.Hmm bu arada toprak parçasına sahip olmayan insanları savunmak=cahillik mi?O zaman seve seve.

Allah aşkına kürtçenini nesi dildir...eğer bi dil olsaydı dünyaca diller arasında ismi geçrdi.o sadece kürt diye hitap ettiğimiz doğulu insanların aralarında konuştukları bi dildir.yane bunda tartışılacak bişiy yok..

Çok ilginç,dil olmadığını iddia ederken bile "konuştukları bir dildir" diyorsun.Peki söyle nesi dil değildir?Dünyaca diller arasında isminin nerde geçmesini görmek istiyorsun,geçen pek çok yer sayabilirim ki saydım.

arkadaşlar milliyetçilik duygularınızı kabartarak cevaplamayın şu soruyu
kürtler bir millettir
kürtlerin de dili var o da Kürtçedir...

dünya sizin etrafınızda dönmüyor kimse üstün ırkta değil başka bir ırkın milletin dilini sırf siz istiyorsunuz diye yok sayamayız

kürtçe bir dildir.

Şöyle iyice bir baktım da yorumlara,ciddi ciddi durum acı.Yok Kürtler terörist,yok sokak ameleleri,yok öyle yok böyle,korkunç yorumlar var bu konuda.Millet kavramlarına bu kadar önem veriyorsunuz,kendi milletinizin kutsal olduğunu düşünüyorsunuz ama gidip başkasının milleti hakkında böyle korkunç şeyler söyleyebiliyorsunuz.Nedir bu?Şimdi biri çıksa Türkler hakkında buna benzer şeyler söylese cinayet işlersiniz. Bizler birer bitki değiliz,bir şeyleri söylerken karşımızdakilerin üzülebileceğini de düşünmeliyiz. Kürtçe'nin dil olduğunun pek çok kişi tarafından reddedilmesine de şaşırmamaya başladım bu kadar okuduktan sonra,şimdi konu açılsa Kürtler insan mıdır? diye,sonucun yine iç açıcı olacağını zannetmiyorum.Çok yazık...

Birkaç sayfa öncesinde açıklamalar var ama istiyorsan araştır sen de,hiç araştırmadan grameri yoktur falan deme.Hmm bu arada toprak parçasına sahip olmayan insanları savunmak=cahillik mi?O zaman seve seve.

Ya kardeşim madem bişey bilmiyoruz bu topluluğun toprak parçası neresi?
Bir milletin dili bayrağı özgürlüğü vardır.
Ben nedense bahsettiğiniz bir dilde göremiyorum bunu.
Grameri nedir? Tarihi nedir? Tarihteki ilk yazılı örnekleri nedir? Toprak parçaları nedr? Devletleri nedir? Bağımsızlıkları var mıdır?
Eğer bunların hepsini bana açıklarsan dil derim ama kesin bir sonuç olmadığına göre Dil değildir değildir değildir.
Bunların hepsini açıklasan bileee Ben dil olarak kabul etmiyorum kardeşim.Türkiye Cumhuriyet'inin bir dili vardır oda Türkçedir. Türkçeden başka dili kabul etmiyorum vatanımda. Irkçılıksa ırkçılık nedir bu ya. İsterseniz ülkenin yarısını bölelim alın kardeşim ülkenizi kurun dilinizide ispatlayın mı diyelim. Saçmaaaaaaaaaaaaa :L

Milliyetçilik duygularını kabartan kim agresif ? Biride kürtlere amele deniyor diyo. Hey Allah'ım şu yazılanları düzgün okuyun anlama sıkıntınız varsa anaokulu anlatımı da yaparım. Kelebek çıkmazı hiç yorma kendini bacım hepsini sordum ben yok yok verecek cevapları yok tutturmuşlar dildir türküsü gidiyorlar. Lazca neden dil değil bana bunu açıklayın ya yarın birgün lazlarda çıkar bizim konuştuğumuzda dildir diye lazca ve kürtçenin arasındaki fark ne ? Lafla peynir gemisi yürümüyor arkadaşlar...

Yazık

1 Konu İcin

Bir Birinizi Kırıyorsunuz

Kİlit

YOksa cok kisi banLancak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri