![]() |
![]() |
burası reklam alanı değil bazıları sınırlarını aşmışlar herkes haddini bilsin
harakiri güzel ispatlamış gerçekten söyleyecek söz bırakmamış teşekkürler![]()
Kürt milletinin varolu olmadığını nesnel birşey olarak nasıl yok sayıyorsun da milletlerin dili olur onların olmaz diyorsun...
Kürtler Türklerle içiçedir Ne zaman Türk vardır o zamanda Kürt vardır bunlar birbiriyle içiçe olan milletlerdir kimse ayrıştıramaz![]()
+1Türkler ve Kürtler yıllar boyunca iç içe yaşamışlardır, evet. Madem kimse ayrıştıramaz o halde neden ayrı bir devlet kurma -Kürdistan- hayalleri var? Peki neden bu ayrışmayı isteme arzusu??
Neyse..
Şimdi önce milletin tanımına bakalım.
Millet: Aynı toprak üzerinde yaşayan aralarında din, dil, tarih töre ve ülkü birliği bulunan insanlar topluluğu. (Türk Dil Kurumu)
Bu özellikler yoksa ben millet demem dolayısıyla Kürtçe ye de dil demem.
Türk Dil Kurumu=>
Kürtçe : 1 . Kürtlerin kullandığı dil.
2 . sıfat Bu dille yazılmış olan
Ayrıca:
Çoğunlukla aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında dil, tarih, duygu, ülkü, gelenek ve görenek birliği olan insan topluluğu, ulus. (TDK)
Eksik alıntı yapmayalım lütfen ; )
PKK amerika ve çoğu avrupa devletleri tarafından desteklenen, gündemi takip edip haber izleyenlerin Almanlarla arasındaki yakın zamandaki bağı görebileceği, Kürtlerden çok Avrupalılarca büyüyen ve beslenen bir örgüt. Tüm Kürtleri 'Kürdistan hayalleri' var diyip yoksaymanın, dışlamanın mantıklı bir tarafı yoktur. Tüm Ermenileri soykırım olayı yüzünden dışlamanın mantıklı bir tarafı yoktur. Tüm Türkleri geçmişteki gaddarlıkları yüzünden dışlamanın mantıklı bir tarafı yoktur.( evet avrupa ve dünya bizi böyle tanımlıyorlar ne hoş değil mi?) Tüm Arapları geçmişte arkamızdan vurdular diye dışlamanın mantıklı bir tarafı yoktur. Tüm cümlelere ket vuruyorum, dil olup olmamasıyla bile ilgilenmiyorum şuan ama bu kendi-kendimizi-böle işlemine son verelim.
Bu sitenin çalışması için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.