Kürtçe Bir Dil midir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
---> Kürtçe Bir Dil midir?

Kemalist im diyosun kürtçe var diyosun. nasıl bi Kemalist anlayışı bu ? uzatmayada gerek yok açıklama orda. tartışılan dil mi değil mi ? sonuç : değil.

Ben Kürtçenin bir diL olduğunu söylüyorum sadece sana. Hem ne aLaka yha her kemaListim dyen biri kürtçe diLi vardır diyemezmi. Her insanın kendine özgü bir fikridir bu. Ben senin özgürLüğüne karısmam sen yoksan kendine yoktur. Hergün görüyoruz ki binLerce şehit weriLiyor ben kör değiLim kardeş herşeyin de farkındaym. Ben çok kürt kemaList gördüm. Diyarbakırda Mardinde,ŞanLıurfada kaLdım ama İZMİR doğumLuyum. Ama inan bana o kadar kürt tanıdımki bi afedersinz ş..Ler bide Melek gibi insanLar. Melek gibi insanLar dediğim kürtLer hep korkarak yasıyor ama ne diyor biLiyormusun Kürt deiLim Türküm Türkiye toprakLarı içindeym diyor. Bu LafLarı iyi kürtLer diyor diğerleri değil..

ben Türk`üm diyebiliyorsa zaten Türk`tür ihanet edemez. o konuda bişey demiyorum haklısın. ama senin dediğin melek olanlar çok düşük bi kesim. onlarda arada kaynıyolar

ben Türk`üm diyebiliyorsa zaten Türk`tür ihanet edemez. o konuda bişey demiyorum haklısın. ama senin dediğin melek olanlar çok düşük bi kesim. onlarda arada kaynıyolar

MeLek demiyeLim İyi insan diyeLim. Eğer arada kaynamış olsaLardı biLe Yine TürkLüğü değiL KürtLüğü savunurdu. Ama şunu söyLeyeyim KürtLer 2'ye ayrıLır İyi insanLar Kötü insanLar. Kötü insanLarı biLirsin dağa çıkanLar AskerLerimizi şehir eden kaLLeşLer. Ben kürtçü oLsaydım inan senn karşına geçip böyLe laf diyaLoğuna girmezdm. Senın yorumuna da sonsuz saygım war. Birbirizi kırmak istemeyiz. Ama bu Konu sadece biz değiL bütün Türkiyenin başını ağrıtıyor. :S

Ya ilk sayfayı okuyordum. o kadar saçmalanmış ki hepsini okumaktan vazgeçtim.
Ülkesi olmadığına göre dil değildir felan denmiş ..öfff.. şimdi ayrı bir dili olmayan ülkeler var..
bir kaç dil kullanılan ülkeler var.. ülke bağımsızlığını ilan edince mi dil dil oluyor?
neyse....
şimdi bir dilin dil olarak kabul edilmesi için yazılı (ve ya en azından sözlü) edebi eserlerinin olması beklenir. Ki Kürtçenin Mem-ü Zin adında edebi bi eseri mevcuttur örneğin. Yani evet Kürtçe bir dildir.

:)

Saçmalıklara Bak .

Dil Ne Demek Daha Bilmeden Edebi Eser Söylüyor Arkadaş Bize :)

Açıklar mısın arkadaşım dil ne demekmiş.. Ben senin ağzındakini dil sanıyorum mesela..

Dil; eğer bir toplum (Zümre) tarafından konuşuluyorsa dildir ....Kürtçe de bir dildir..Resmi olsa da olmasa da ...

Afrika yerel dilleri gibi..

Çok boş konuşuyorsunuz. Ben ağzındaki küçük ve büyük dilden bahsediyorum. Dil diye onu sandın heralde diye. Türkçede eşanlam diye bir şey var.
Yazdığımın neyini saçma buldunuz şimdi. Yazdığının her kelimesini büyük harfle başlattığından gurbetçi genci olduğunu düşündürdün bana. Dilin ne olduğunu çok iyi biliyorum ;)
WikiPedia Kürtçe

Bak ne diyo: Kürtçe, Doğu'nun Arapça, Türkçe ve Farsçadan sonra en çok konuşulan dördüncü dilidir. Dünyada tahminen 25-30 milyon insan tarafından konuşulur.

Neyi bildiğini sanıyorsun anlamadım. Çok ta önemli değil.

Çok boş konuşuyorsunuz. Ben ağzındaki küçük ve büyük dilden bahsediyorum. Dil diye onu sandın heralde diye. Türkçede eşanlam diye bir şey var.
Yazdığımın neyini saçma buldunuz şimdi. Yazdığının her kelimesini büyük harfle başlattığından gurbetçi genci olduğunu düşündürdün bana. Dilin ne olduğunu çok iyi biliyorum ;)
WikiPedia Kürtçe

Bak ne diyo: Kürtçe, Doğu'nun Arapça, Türkçe ve Farsçadan sonra en çok konuşulan dördüncü dilidir. Dünyada tahminen 25-30 milyon insan tarafından konuşulur.

Bak Şimdi Bazı Yazdıgın Kelimelerle Kendini Düşürdün Gözümde wikipediadan Bir Yazı Almışın Wikipedia'mı Belirleyecek kürtçenin bir dil olup olmadıgını .

Yazma Stilimden Bahsetmişsin Konu İle Ne alakası Var ise , Birader Kusura Bakmada Seni İlgilendirmiyor Be :) İstedigim Gibi Yazarim İster Bir Büyük Bir Küçük
Aman Benı Yanlıs Anlamasınlarda diye Duzgun Yazmaya calısmam Kucukten Gelen Alıskanlık.

wikipediadan kürtceyi Arastıracagına

neye dil denir onu Arastır ..

Türkiyede Tek Dil Vardır Oda Türkçe.

Herkesın Kendı Gorusudur Saygılıyım . Hadi İyi Günler

Hayır Almanca.da senin yazdığın gibi cümle içindeki tüm isim halindeki kelimeler büyük harfle başlatılarak yazılır. Heralde Almanya gurbetçisi bir gencimiz dedim. :)

Zaten ilk yazdığımda da belirttim. Dili ülkeyle sınırlamanın saçmalığından.
Hira o kadar gülmüşsün. Sen bari bişiler söle mantıklı bir insan olarak. :)

Ayrıca sana istersen akademik yazılar da bulurum pdf formatında yüklerim okur öğrenirsin. Ama biraz İngilizce ya da Almanca bilmen gerekebilir. Her şey Türkçe bulunmuyor. Benim de anadilim Türkçe ama diğer dilleri inkar etmiyorum ;)

Madem O Kadar Bilgilisin Bilgin Sana Kalsın Güzel Kardeşim .

Benim Bildigim Kendime Yeter :)

WikiPedia Kürtçe

Kürt Tartısmalarına gırmıyım dıyorum yınede zorla gırmemı ıstıyorsunuz bır kere konu ıle Byuk Kucuk yazmanın alakası nedır ? Bende yazarım hadı desenız kı Turk keLımesını kucuk yazdın bılader duzelt anlarım . Ama konu ıle alakasını goremıyorum.

Bak Şimdi Bazı Yazdıgın Kelimelerle Kendini Düşürdün Gözümde wikipediadan Bir Yazı Almışın Wikipedia'mı Belirleyecek kürtçenin bir dil olup olmadıgını .
Yazma Stilimden Bahsetmişsin Konu İle Ne alakası Var ise , Birader Kusura Bakmada Seni İlgilendirmiyor Be :) İstedigim Gibi Yazarim İster Bir Büyük Bir Küçük
Aman Benı Yanlıs Anlamasınlarda diye Duzgun Yazmaya calısmam Kucukten Gelen Alıskanlık.

wikipediadan kürtceyi Arastıracagına

neye dil denir onu Arastır ..

Türkiyede Tek Dil Vardır Oda Türkçe.

Herkesın Kendı Gorusudur Saygılıyım . Hadi İyi Günler

Elbette ınternetten Yararlanılır ama tek kaynaga dayandırılmaz edız haklı bu konuda .

Kurtce Benım Gozumde Arapca Ve Turkce KaRısımı Bır Sıve gıbı bu benım gorusum .
Kurum var mı yok ?
Bırkac eser ıle dıl sayılmaz ona kalırsa kus dılını anlatan kıtaplar var aynı sey mı sımdı oda mı dıl ?
İngilizce mesela İngiliz ve Amerikan Ingılızcesı Vardır Bılırsınız Bunun Hıcbır farkı yoktur!
üLke hayaLi kuranların bır uydurması o kadar. Ben Kurtcede oyle ahım sahım bırsey goremıyorum dedıgım gıbı ha amerıkan ıngılızcesı ha kurtce.

sevgı ve saygı ıle...

Peki madem..
Forumun bir anlamı kalmıyor o zaman gerçi xD

Bi de konuyu takip eden diğer arkadaşlara sölüyorum seneye bi gün üniversitelerimizde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünü görürseniz şaşırmayınız. Dil olduğunu red edenler belki o zaman tercihte bulunur puanı yüksek olmaz ise xD

Bu konu cok sıktı. Ben yorum feLan yapmıcam dıyorm ama zorLa yapıyorm. Herkezn kendi Fikri kimse karşı geLemez.. ;)

Forumun bir anlamı kalmıyor o zaman gerçi xD

Bi de konuyu takip eden diğer arkadaşlara sölüyorum seneye bi gün üniversitelerimizde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünü görürseniz şaşırmayınız. Dil olduğunu red edenler belki o zaman tercihte bulunur puanı yüksek olmaz ise xD

Bunda gulunecek sey nedır ? uzulmenız gerekır kendı ulkende senı baska seylere yonlendırıyorlar Kurtce kanal Acılımlar vs. Hoşunuza gıdıyorsa bılemem :rolleyes: ama uzulmenız gerekır. Ayrıca Herkez Kendı Hayatından Sorumludur

Evet Hayqolıq.

Herkesın Kendı Fıkrı Kimseyi Degiştiremeyiz

Arkadaşlar yine bilmiyorsunuz belirteyim. Kürtçenin Türkçe ve Arapça ile hiç bir alakası yoktur.
Farsçanın da Arapça ile alakası yoktur. Ama Kürtçe ile Farsça alakalıdır. Bilginize..

Ayrıca Türkçede daha fazla Arapça, Farsça ve İngilizce kelimeler vardır. Türkçede katı kurallar vardır. Sözcüğün sonuna FT beraber gelmez diye. Ama Zift diye kelimemiz var. Sahip çıkalım dilimize xD

Başımıza seçip te getirdiğimiz AKePe ve her derde seda YÖK başkanı seneye Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü açacaklar arkdaşlar... Kurum var mı yok demişsin..

İstanbul Kürt Enstütisi var.. Arkdaşlar bilmeden konuşuyosunuz ama..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri