Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Yemek Adı:Guakamole
spacer.gif





spacer.gif
spacer.gif

spacer.gif
spacer.gif



spacer.gif
Mutfak:Meksika
Türü:Mezeler - Ordövrler
Zorluk:
katego1.gif
Süre:
ico_saat.gif
MALZEMELER
3 tane olgunlaşmış avokado
1 orta boy domates
1/2 soğan (orta boy)
2 acı sivri biber
1 çorbakaşığı zeytinyağ
3-4 damla tabasco (acı istenirse)
1 tatlı kaşığı krema veya avokado çekirdeği
tuz

HAZIRLANIŞI
Olgunlaşmış avokadolar bir kaşıkla kabuklarından ayrılır ve iyice çatalla ezilir.Domatesin kabuğu soyulur ve küçük küçük doğranır, yarım soğan çok ince kıyılır, bir ezici yardımıyla ezilir. Acı biberler ince ince doğranır ve hepsi avokadoya eklenir.Zeytinyağ ve tabasco eklenir. Guakamolenin kararmaması için bir tatlı kaşığı krema ilave edilir, yok ise; en son avokadonun çekirdeği sosun ortasına yerleştirilebilinir.(Aynı zamanda dekoratif bir görünüm sağlar) Hepsi karıştırılır.Tuz ayarı isteğe göre yapılır.Panço veya cips ile yenmek üzere servis yapılır.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Çemen

KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler:
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı çemen tozu
2 çorba kaşığı biber salçası
Yarım çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
4 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz
1 dal maydanoz
Tuz
Hazırlanışı:
* Sarımsakları soyup ezin. Zeytinyağı, çemen tozu, sarımsak, limon suyu, biber, domates salçası, kimyon ve tuzu robottan geçirin.

* İri çekilmiş cevizi ekleyip karıştırın. Servis tabağına yerleştirin. Maydanoz yaprakları ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Yemek Adı:Kabak Çitmesi
spacer.gif






spacer.gif
spacer.gif

spacer.gif
spacer.gif





Mutfak:Türk
Türü:Mezeler - Ordövrler
MALZEMELER
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kg kabak
1 çay bardağı su
pul biber (İsteğe göre)
tuz (İsteğe göre)
yoğurt
dövülmüş sarmısak

HAZIRLANIŞI
Sıvı yağda küp şeklinde ince doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
Salça ilave edilir. Kabaklar iri soğan şeklinde küp küp doğranır ve salçalı karışıma ilave edilir. Tuz ve pul biber ile 1 çay bardağı kadar su ilavesiyle ağzı kapanarak pişirilir. Kabaklar yumuşayınca altı kapanır ve soğumaya bırakılır. Yoğurt ve sarmısaklar ayrı bir kapta karıştırılarak kabak çitmesinin üzerine dökülür.

AFİYET OLSUN !
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Limonlu Tart

Hamuru İçin;
2 Su bardağı un
125 ge. margarin
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 Adet yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
1 Yemak kaşığı toz şeker

Üst Kreması İçin;
2 Su bardağı süt
1 Limon kabuğu rendesi
1 Kahve fincanı un
1 Kahve fincanı toz şeker
1 Kahve fincanı limon suyu
3 Adet yumurta sarısı

Merengi İçin;
2 Yumurta akı
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Paket vanilya
1 Tutam tuz

Elenmiş unun ortasına yumuşak margarin konur, yoğrulur, yumurta, tuz ve pudra şekeri ialvesi ile hamur tamamlanır ve dinlenmeye bırakılır. Krema hazırlanmaya başlanır; süt ve limon kabuğu rendesi bir kapta kaynatılır, soğutulur. 3 yumurtanın sarısı akından ayrılı. (Aklar buzdolabında soğumaya bırakılır.) Bir kabın içine 1 fincan şeker ve 1 fincan un konup, karıştırılır, yumurta sarıları yedirildikten sonra 1 kahve fincanı limon suyu katılır, az önce hazırlanan limon kabuklu süte eklenir, mikserle karıştırılır. Bu karışım bir tencereye alınır, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Dinlenmiş hamur açılır, tart kabına yayılır, 1 kaşık toz şeker serpilir, çatalla hamur delinir. 180 dere3ce fırında 35 - 40 dakika pişirilir. Pİştikten sonra krema tarta dökülür. Buzdolabındaki yumurta akı 1 tutam tuzla kar haline getirilir(çırpılır) vanilya ve pudra şekeri eklenir. Buda tartın üğzerindeki lkremanın üzerine yayılır. 200 derece fırında 10 - 15 dakika pişirilir.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Ispanaklı veya Etli Kömbe
Malzemeler:

4 kg. un
1 su bardağı yağ
1 tatlı kaşığı maya
2 kg. ıspanak veya 1 kg. kıyma
1 çay kaşığı susam
yeterince tuz ve su
5 baş kuru soğan
2 çorba kaşığı salça
Hazırlanışı:

Ortası açılan un tuz ve su eklenerek hamur haline getirilir. Mayalanması için 1-2 saat bekletilir. Mayalanan hamur beş eşit parçaya bölünerek bezi yapılır. Büyükçe bir tepsinin içi bir çay bardağı yağla iyice yağlanır. Beziler tepsinin çapına göre açılarak tepsiye yayılır. Soğan ıspanak ve salçadan hazırlanan iç koyularak dört kat yapılır. Başka bir kapta susam, 1 bardak un ve 1 bardak su karıştırılarak bulamaç yapılır, hazırlanan bulamaç tepsideki hamurun üzerine sürülür. En üste bir su bardağı yağ dökülür. Baklava dilimi şeklinde dilimlenen yemek fırında pişirilir.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Perde Pilavı ~

Pirinç taneleri berekettir. Bademler kız çocuğu, (eskiden tavuk yerine keklik konurdu) Güvercin ise oğlan çocuk isteğini yansıtır.

Yemeğin içine konan kekliğin de hileli yoldan avlanmaması gerekir. Bu da Siirtlinin özgürlüğe verdiği önemin bir kanıtı.
perde3.jpg

Malzemeler (Dört kişilik)


Bir Tavuk, bir çay bardağı yoğurt, bir çay bardağı sıvı yağ, bir çay bardağı tavuk suyu, dört yumurta, çay kaşığı ucuyla karbonat, kuş fıstığı, kuş üzümü, l00 gram badem içi, yedi türlü baharat, karabiber, 500 gr kadar un, 750 gram pirinç.

Yapılışı: Tavuk ve pilav pişirilir, tavuk fırında az kızartılır. Ayrı bir kapta kabukları soyulmuş badem ve kuş fıstığı hafif yağda pembeleştirilir. Soğutulmuş pilava l avuç badem, kuş fıstığı, kuş üzümü, karabiber ve baharat konup karıştırılır.

Un, yoğurt, yumurta, karbonat, tavuk suyu yoğrularak hamur haline getirilir. İki bezeye ayrılır, üste konulacak beze daha küçük olur.

Kubbe şekli verilen özel perde pilav tenceresinin içine katı yağ sürülür, bademler kalp şekilleri verilerek üzerine dizilir. Hamur açılarak tencere içine sıvanır. İçine bir sıra pilav, bir sıra parçalanmış tavuk dizilir.

İşlem pilav bitene kadar devam eder. En üstte kalan hamur açılarak kapak olarak kapatılır ve kenarları sıkıştırılır.

Hamurun da üstü yağlanarak fırına atılır. Veya közü bol kül içinde gezdirilerek pişirme kıvamına getirilir. Piştikten sonra özel tencere ters çevrilerek kubbe haline gelen yekpare yemek üstünden kesilerek ve yan yufkalar dilimlenen sininin içinde bir çiçek halinde şekil verilerek ikram edilmeye başlanır.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Çingene Kebabı
Malzemeler:

1/2 kg. patlıcan
1 kg. domates
2 baş soğan
4-5 yeşil biber
1/2 demet maydanoz
yeterince tuz ve sumak
Hazırlanışı:

Patlıcan ve domatesler şişlenerek közde pişirilir. Piştikten sonra kabukları soyulur ve dilimlenerek tepsiye dizilir. Diğer tarafta ise kuru soğan halka halka doğranarak tuz ve sumakla ovalanır, sonra içine doğranmış maydanoz konur ve tekrar karıştırılır. Bu karışım kızgın yağda kavrularak domates ve patlıcanın üzerine dökülür. Hazırlanan tepsinin üzeri hava almayacak şekilde örtülüp mangalda yarım saat daha pişirilir. Sıcak servis yapılır.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Süpermen Profiterol (1 Kişilik)

Malzemeler:
KREM PATISSERI
5 Su Bardağı Süt
1.5 Su Bardağı İÇİN
Toz Şeker
2 Kahve Fincanı Un
1 Kahve Fincanı Nişasta
3 Yumurta
1 Paket Vanilya
ÇİKOLATA SOSU İÇİN
Çiğ Krema
2 Paket
Çikolata
b.gif

HAZIRLANIŞI :
PATISSERININ HAZIRLANIŞI
Sütü bir tencerede kaynatın. Çukur bir kapta yumurtaları ve toz şekeri çırparak kabartın. Vanilya ekleyerek tekrar çırpın. Kaynamış 1 bardak sütü, unu ve nişastayı ilave ederek yeniden çırpın.
Geri kalan sütü karışıma ilave edin. Karışımı bir kaba boşaltın. Ateşin üzerine 2/3’si su dolu bir tencere koyup kabınızı üzerine oturtun. Karışımınız ağırlaşıncaya kadar pişirin.
Ocaktan aldığınız kremaya 3 çorba kaşığı margarin koyarak mikserle karıştırın.
ÇİKOLATA SOSUNUN HAZIRLANIŞI Çiğ kremayı bir tencereye koyun. Ocakta kaynadıktan sonra çikolataları içine atarak eritin. Kıvama gelince altını kapatın. Soğuması için bir kenara ayırın.
PROFİTEROLÜN HAZIRLANIŞI
Soğuyan krem pafisseriyi bir tabağa alın. Süpermen şekli vererek üzerine çikolata sosu dökün. Badem ezmesiyle Süpermen arması, eldiven ve ayakkabı şekilleri hazırlayarak gıda boyasına batırın. Profiterolü bunlarla süsleyerek soğutun ve çocuğunuza servis yapın.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Tas Kebabı

Malzemeler:
600 gr Kuzu kuşbaşı
30 gr margarin
100 gr Soğan
1 Çorba kaşığı Domates salçası
1 tatlı kaşığı Tuz
Baharat torbası
1.5 bardak Su
b.gif

HAZIRLANIŞI :
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın.
Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.
Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin.
Salçayı katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurun.Tuzunu serpin. Baharat torbasını ilave edin.Ateşi kısın. Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökün.Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 8-10 dakika pişirin.
Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.
Bu arada kebab suyunu çekecek olursa, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz. Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Adıyaman Tavası
Malzemeler :
1.5 kg. koyun eti kuşbaşı
250 gr. çekilmiş kuyruk yağı
5 kg. domates
1.5 kg. patlıcan
250 gr. yeşil biber
100 gr. sarımsak
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı: Domates ve patlıcanların kabuğu soyulur ve kuşbaşı doğranır. Tavaya doğranmış et konur, soyulmuş sarımsak etin üzerine serpilir, üzerine yeşil biber ve kuyruk yağı dizilir ve üzerine doğranmış patlıcanlar yerleştirilir, en üste domatesler konur ve fırına verilir. Piştikten sonra servis yapılır.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

ELMALI LIGHT PASTA
msn_grin.png

Malzemeler

nokta3.gif
4 Büyük Elma

nokta3.gif
½ Fincan Un

nokta3.gif
¼ Fincan şeker

nokta3.gif
2 Çorba Kaşığı toz şeker

nokta3.gif
1 Çay Kaşığı Tarçın

nokta3.gif
3 Çorba Kaşığı Yağsız Yoğurt

nokta3.gif
1 Paket Kabartma Tozu

nokta3.gif
1 Paket Vanilya şekeri

nokta3.gif
1 Yumurta

nokta3.gif
1 Tutam Tuz



Yapılışı :

Elmaları soyun ve ince ince dilimleyin.
Orta boy düz bir fırın kabını biraz yağlayın.
Elmaları kabın altına serpiştirin, üzerine vanilya şekeri ilave edin.
Önceden ısıtılmış sıcak fırında 20 dakika pişirin.
Diğer malzemeleri bir kapta iyice karıştırın ve sıcak elmaların üzerine eşit
olarak dökün.
20-25 dakika daha fırında pişirin.
Ilık veya soğuk olarak servis yapın
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Karıştırmalı Adıyaman Pilavı
Malzemeler :
1.5 kg. bulgur
500 gr. tereyağı
2 kg. doğranmış et (kavurma et)
100 gr. Salça
100 gr. Pul biber
50 gr. baharat
yeteri kadar tuz
Hazırlanışı: Et kavrulur, bir tencereye alınarak üzerine salça dökülür, biber ve baharat üzerine 1.5 litre su ilave edilir. Kaynadıktan sonra bulgur eklenerek bir miktar kaynatılıp suyu çekildikten sonra servis yapılır.
Burma Tatlısı
Malzemeler:
1 kg. baklava unu
750 gr. Antep fıstığı
500 gr. tereyağı
35 gr. nişasta
3 kg. şeker
Hazırlanışı: Un hamur yapılıp 25 yumak halinde ayrılır, yumaklar yufka şeklinde açılır. Yufkalar tepsiye her yufka arasına fıstık serpilerek yerleştirilir. Tepside dilimlenir, üzerine yağ dökülerek fırına konur. Piştikten sonra üzerine şerbeti dökülür. Servis yapılır.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Sakala Çarpan Çorbası
Malzemeler:
1/2 su bardağı yeşil mercimek
6 su bardağı su (tavuk suyu veya et suyu tercih edilir)
2 adet küçük kuru soğan
4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
3 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı kuru nane
Hazırlanışı: Mercimek yıkanır ve bir su bardağı su ile akşamdan ıslatılır, kalan su eklenip 25-30 dakika pişirilir. Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranıp yağla birlikte kısık ateşte ara sıra karıştırılarak kavrulur, un katılarak bir iki defa çevrilir ve mercimeğe eklenir. Tuz ilave edilir. Kaynayınca şehriye ilave edilir. 15-20 dakika daha pişirilir, iki yemek kaşığı yağ eritilir, nane de eklenip karıştırıldıktan sonra, çorbanın üzerine gezdirilir.
Özbek Pilavı
Malzemeler:
3 su bardağı pirinç
1 kg. kuşbaşı et
6 su bardağı un
2 adet kuru soğan
4 adet havuç
Ayçiçek yağı
Hazırlanışı: Pirinç ve soğan yağda kavrulur. Kaynamakta olan 6 bardak suyu kavrulmuş olan pirince dökülür ve tuz katılır. Suyu çekene kadar pişirilir. Suyu çekmiş olan pilavın altı kapatılarak üzerine peçete kapatılır ve demlenmeye bırakılır. Ayrı yerde havuç kavrulur ve pişmiş olan etle birlikte karıştırılarak pilavın üzerine dökülür. Servis yapılır.
Ağzı Açık
Malzemeler:
Hamuru için;
2kg.Un
125 gr. İç yağı
1/2 kg. ayçiçek yağı
1 fincan sirke
1 yemek kaşığı yoğurt
Tuz ve su
İç için;
500 gr. Kıyma veya peynir
8 adet yumurta
1 adet maydanoz
tuz, karabiber
Hazırlanışı: Un , tuz sirke yoğurt ve su karışımı kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. Yoğrulan hamur iki eşit parçaya bölünür. Beze haline getirilir. Bezeler oklava yardımıyla açılır. Açılan hamurun üzerine eritilmiş iç yağı ve ay çiçek yağı karışımı sürülür. Katlanarak bir tepsiye konulur. Diğer bezeye de aynı işlemler uygulanır.
Katlanan bezeler küçük kare parçalar halinde kesilir. Kesilen küçük parçalar oklava ile yuvarlak olarak asılır.
Diğer tarafta iç malzemeleri karıştırılır. İç malzemesi açılan hamurun ortasına konulur. Kıymanın ortası görünecek şekilde kenarlar büzdürülerek kapatılır. Yağlanmış tepsiye sıralanır. Tepsi dolduktan sonra karışık yağla üzerleri yağlanır, önceden ısıtılmış fırına tepsiler verilir. Alt ve üst kızarıncaya kadar pişirilir. Biraz soğuyuncaya kadar bekletildikten sonra servis yapılır.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Fırma Baklavası
Malzemeler:
4 su bardağı un
250 gr. Margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 fincan süt
1 çay bardağı ceviz
Şurubu için;
4 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su kaynatıp iki üç damla limon sıkılır
Hazırlanışı: Tavada çiçek yağı kızdırılır. Ateşten indirilip. Biraz soğuyunca 1/4 margarin, 1 kaşık karbonat, 1 kahve fincanı su ilave edilerek karıştırılır. Bu karışıma 2 su bardağı un yavaş yavaş ilave edilerek hamur haline gelinceye kadar devam edilir. Bu işlem bittikten sonra elde köfte şeklinde verilerek tepsiye dizilir.
200 derece fırında pembeleşinceye kadar yarım saat pişirilir. Bu arada şerbeti hazırlanır. Fırından çıkarılan ılımış fırma baklavasının üzerine ılık olarak şerbet dökülür. 1 saat beklenir, servis yapılır.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Gosteberg Buğulama

Malzemeler:

Genç kuzu veya oğlak eti
Tereyağı
Salça
Gosteberg adı verilen dağ otu

Hazırlanışı:
Genç kuzu veya oğlak kesilip yüzüldükten sonra ayıklanıp doğranır. Tereyağı ve salça ile yoğrulur. Üzerine gosteberg otu ince kıyılarak serpilir. Tüm bu karışım aynı hayvanın postu içerisine koyularak açık yerleri dikilir. Düz bir yerde üzerine nemli toprak yığılır, bu toprağın üzerinde bir saat kızgın ateş yakılır. Bir süre dinlendirildikten sonra post açılarak servis yapılır.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Selekli Saç Kavurma

Malzemeler:

Taze oğlak veya kuzu eti
Sarımsaklı yoğurt
Tereyağı

Hazırlanışı: Et doğranır içine tereyağında eritilmiş salça konur, bu şekilde kızartılan et indirilip bir süre dinlendirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Abdigör Köftesi

Malzemeler:

Kemiksiz kuzu, oğlak veya dana eti
Soğan
Haşlanmış pirinç
Baharat

Hazırlanışı: Taze et dövülerek hamur haline getirilir, baharat ve haşlanmış pirinçle yoğrulur köfte yapılır. İnce doğranmış soğanlar suda tuzla birlikte kaynatılır, kaynayan suya köfteler atılır. Piştikten sonra bir saat kadar dinlendirilen; köfteler; pilav üzerine konularak servis yapılır.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

ALİ NAZİK
malzemeler:

1kg.patlıcan
1/2 kuzu kıyma
10 adet yeşil biber
sarımsaklı yoğurt
2 kaşık toz kırmızı biber
3 kaşık tereyağı
hazırlanışı:Patlıcan ve biber közlenip temizlenir.Borcama önce patlıcan sonra üzerine biberler konur.Sarımsaklı yoğurt üzerine dökülüp karıştırılır.Kıyma kavrulup en üste dökülür.Tereyağında eritilen biber yemeğin üstünde gezdirilir.
AFİYET OLSUN.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

MALZEMELER
10 parça kuzu pirzola (yağsız)
4 adet orta boy domates
6 adet sivri biber
5 diş sarımsak
1/2 adet limon
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı salça
20 gr acı pul biber
10 gr kara biber
10 gr kekik
1 bardak su (su bardağı)

HAZIRLANIŞI
Tereyağını fırın tepsisine sürün pirzolaların saplarını kesip fırın tepsisine bırakın domatesin kabuklarını soyup ince ince teker şeklinde kesip pirzolaların üzerine dizin sivri biberleri 3 cm büyüklüğünde kesip sarmısakları ince ince doğrayıp biberle birlikte tepsiye serpiştirin su, salça ve limon suyunu ayrı bir kapta karıştırıp tepsiye dökün baharatları serpiştirip tepsiyi fırına verin 1 saat sonra çıkartıp servis yapın.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Aksaray'dan Yemek Tarifleri
Bamya Çorbası
Malzemeler:
250 gr. bamya,
200 gr. et,
1 adet soğan,
1 domates,
1 yemek kaşığı salça,
1 limon
Hazırlanışı: Bamya sıcak suda 15 dakika kaynatılarak, limon tuzlu su ile haşlanır. Tencere içine yağ ile bir adet soğan ve et ilave edilerek soğan kızarıncaya kadar pişirilir. Rendelenmiş domates ile bir kaşık salça ilave edilerek yemek kaynamaya bırakılır, limon ilave edilir. Hazırlanan bamya yemeğe ilave edilerek servis yapılır.
Çiğleme
Malzemeler:
500 gr. un,
2 bardak su,
250 gr. taze kaymak
tuz
Hazırlanışı: Hazırlanan un ile su hamur haline getirilir. 15 dakika dinlenen hamur merdane ile küçük yuvarlak şeklinde açılır. Arasında bir tatlı kaşığı kaymak ilave edilip kapatılır. Teflon tavada k​
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst