Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Lilith

Daughter of the Void
Admin
Burayada arşiv açayım dedim. hahaha

**

Sebze İçli Omlet (2 Kişilik)

Malzemeler:
1 Adet Soğan
50 gr Margarin
150 gr Bezelye (dondurulmuş)
Tuz, Karabiber
6 Adet Yumurta
3 Yemek Kaşığı Süt
75 gr Kaşar Peyniri (rendelenmiş)
100 gr Salam
1/2 Demet Maydanoz (kıyılmış) Kekik

ymk_1130_s.jpg


HAZIRLANIŞI :
Soğanı küb şeklinde doğrayın ve 20 gr yağda kavurun.
Kavurduğunuz soğanları bezelye ve 1/2 su bardağı su, tuz, karabiber ilave edin.
Yumurtaları süt, rendelenmiş peynirinin 2/3'ü biraz tuz ve karabiber ile çırpın.
15 gr yağı tavada eritin. Yumurtalı karışımın yarısını tavaya döküp bir adet omlet pişirin. 2. yarısıyla da aynı şekilde bir omlet daha pişirin.
Salamı ufak ufak doğrayin, maydanoz ve kekikle birlikte bezelyelere ilave edin.
Omletin içini hazırladığınız bezelyeli harç ile doldurup kalan kekik ve peyniri serperek servis yapın.
Sabah kahvaltısıyla özdeşleştirilen omleti, sebze içli omlette olduğu gibi çeşitli malzemelerle zenginIeştirerek diğer öğünIerinizde de yiyebilirsiniz.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Analı Kızlı

MALZEMELER
500 gr çiğköftelik kıyma
250 gr az yağlı kıyma
1 kg kemikli kuzu eti
100 gr iri çekilmiş ceviz
300 gr nohut
½ kg köftelik bulgur
3 adet büyük soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet limon
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Akşamdan ıslatılmış nohut, et, biber, domates salçası ve küp şeklinde doğranmış 1 adet soğanı bir tencereye alın. Üzerini kapatacak kadar su ve tuz ilave ederek pişirin. Başka bir kapta az yağlı kıymayı suyunu bırakıncaya kadar kavurun. Küp şeklinde kesilmiş 2 adet soğanı da kıymaya ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve cevizi ilave edin ve soğumaya bırakın. Çiğköftelik kıyma, ince bulgur, tuz ve karabiberi az su ilavesiyle macun kıvamına gelecek şekilde yoğurun. Hazırladığınız bu harcın bir kısmını ayırdıktan sonra misket büyüklüğünde köfteler yapın. Kalan kısmından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak içini oyduktan sonra içli köfte yapar gibi içine cevizli harçtan ilave ederek kapatın. Köfteleri bir süzgece alın. İçinde su kaynayan bir tencereye bu süzgeci yerleştirin. Bir süre haşladıktan sonra, daha önce hazırlamış olduğunuz salçalı et suyuna süzerek alın. 2 limonun suyunu sıkın. Tereyağını eritin, naneyi yağda biraz çevirin ve yemeğinizin üzerine döktükten sonra servis yapın.

AFİYET OLSUN !
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Malzemeler :
250 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
3 adet yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı galete unu
Karabiber
Tuz






Hazırlanışı :
Margarini tencereye koyun ve ince doğranmış soğanları kavurun. Kıymayı, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edin ve kavurmaya devam edin. Bir tencerede bulgura 2 bardak sıcak su ilave edin ve kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Sonra bulguru, havucu ve cevizi kıymaya ilave edin. Yufkaların herbirini 8 tane üçgen olacak biçimde kesin. İçine kıymalı harcı koyup sigara böreği gibi sarın. Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın sıvı yağda kızartın.

**


Malzemeler :
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı mısır gevreği
1 çorba kaşığı tahin
250 gr. sütlü çikolata



Hazırlanışı :
Cevizi ve mısır gevreğini mikserde karıştırın. Üzerine tahini ekleyin.

Çİkolatayı benmari usulü eritip bu karışıma ekleyin. Hepsini karıştın.

Yağlı kağıt üzerine parçalar halinde dizip dondurun.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

tuzlu kek )nefis bişey öneririrm!( hemde az kalorili ;)

malzemeler :

3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 buçuk çay bardağı mısırözü yağ
3 havuç (rendelenicek)
5-6 patates (çiğ, küçük küçük doğranmış)
200 gram sert peynir (küçük küp küp doğranıcak)
2 kuru soğan (küçük küp küp doğranıcak)
Tuz, pulbiber ve artu ettiğiniz baharatlar..
Dereotu da konabilir..
1 paket kabartma tozu..
2 su bardağı un

yapılışı: un hariç bütün hepsini koy güzelce karıştır..
zaten salata gibi görünecek en son unu koyup bir güzel karıştır
küçük bi tepsiye dök yada borcam falanda olabilir çok büyük olmasın kap..
üzerine susam ve çörek otu dökün 180derecelik frında 45 dakika pişirin...
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Kolay Dürüm

Malzemeler:

* 5 adet lavaş
* 1 kuru soğan
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 200-250g kültür mantarı, doğranmış
* 2-3 adet sivribiber
* 2 adet domates, çekirdek yuvaları çıkarılıp doğranmış
* 2 adet büyük patates (haşlanmış)
* Varsa birkaç yaprak taze kekik (veya dereotu/maydanoz)
* Tuz, karabiber, pulbiber, nane
* 1 sap yeşil soğan veya birkaç sap maydanoz

Hazırlanması:

* Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında hafifçe kavurun. Doğranmış mantarları ekleyin. Mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin. Suyu çekince sırayla biberleri ve domatesleri ekleyin. (Domateslerin çekirdeklerini çıkartmazsanız suları dürümlerden akabiliyor bu yüzden suyunun tamamen süzüldüğüne emin olmanızda fayda var). En son küp küp doğranmış patatesleri ve taze kekiği ekleyip 1-2 kez çevirin. Altını kapatıp tuz, karabiber, pulbiber, nane ilave edin.
* Lavaşları açıp bir ucuna harçtan koyun. Lavaşı rulo yapıp taze soğan veya maydanoz sapı ile bağlayın. Aynı işlemi diğerleri için de yapın. Sıcak servis edin.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

ÇİĞKÖFTE
MALZEME;
100 gr. çiğköftelik et
200 gr. ince bulgur
5 diş sarımsak
30 gr. kurusoğan
150 gr. biber salçası,50 gr. domates salçası
1 çay kaşığı nane,kimyon karabiber,yenibahar
3 çay kaşığı pulbiber
100 gr. yeşil soğan
1 adet maydanoz
Önce salçalar bulgur,baharatlar birbirine katılır.Sarımsaklar ince doğranmış soğanla yoğurulur.Sonra et katılarak iyice yoğurulur.İnce doğranmış soğan ve maydanoz köfteye ilave edilerek 3-5 dk. yoğurulur.Sonra köfte şeklinde sıkarak servis yap
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Çiğ Köfte

Gereçler:

1.Kg.Dana kıyma (Sırt eti yağsız üç defa çekilmiş)
1.Kg. kırmızı köftelik bulgur.
800 gr.isot ( urfa biberi)
200 gr. biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı.
2 orta boy soğan 1 baş sarımsak
5 adet limon
400 gr domates suyu
1 demet maydanoz
1 demet yeşil soğan
1 yemek kaşığı
7 çeşit baharat

Yapılışı:
ilk önce kıymayı 400 gr isot ve yarım cay bardağı zeytinyağı ile kıyma ayrı bir tepside terbiye edilir. çiğköfte tepsisine bulgur, elde küçük doğranmış kurusoğan, sarımsak ve limonlar dört parçaya bölünerek içine katılır ve yoğrulmaya başlanır 30 dakika yoğurduktan sonra daha önceden terbiye ettiğimiz kıyma ve salçayı ilave ederek yoğurmaya devam ederiz. su ihtiyaç olduğunda domates suyundan faydalanırız. kalan zeytin yağını ilave ederiz en son doğranmış olan maydanoz ve yeşilsoğanı katarız üzerine baharatı döktükten sonra yeşilliğini fazla öldürmeden az daha yoğururuz ve toplarız.

Servis Önerileri:
Marol, Ayran
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Ramazan için(tepsi böreği)

Malzemeler ; 4-6 kişi için

3 adet Yufka

200 gr Süt (¾ su bardağı)

125 gr sıvı ya da katı yağ

2 adet Yumurta



Malzemeler 22-24 cm yarıçapındaki bir tepsiye göre verilmiştir.

Önce ¾ bardak süte, iyice çırpılmış 2 adet yumurtayı ve 125 gr sıvı ya da katı yağı katınız. İyice karıştırınız.

Sonra tepsiyi katı ya da sıvı yağ ile iyice yağlayınız ve 1 adet yufkayı bütün olarak ve ortalayarak seriniz. Üstüne hazırlamış olduğunuz sütlü karışımından yufkayı ıslatacak şekilde dolaştırarak 1-2 kaşık dökünüz.

Yufkaları tepsi çapı büyüklüğünde parçalara ayırarak, sayıca yarısını 1 kat yufka üstüne sütlü karışım şeklinde tepsiye seriniz.

Ortaya isteğe bağlı olarak peynirli ya da kıymalı içi seriniz. Geri kalan yufkaları da aynı şekilde 1 kat yufka üstüne sütlü karışım şeklinde tamamen seriniz. İlk serdiğiniz yufkanın taşan kenarlarını çekerek böreğin üstüne kapatınız.

Böreğin en üstüne kalan sütlü karışımı gezdiriniz. Orta hararetteki fırında 50-60 dakika kadar pişiriniz.

KIYMALI İÇİN HAZIRLANIŞI

Malzemeler ; 4 kişi için
150 gr Kıyma

1 adet Kuru Soğan

2 kaşık sıvı ya da katı Yağ

½ demet Maydonoz (isteğe bağlı)

Tuz, Karabiber
Çentilmiş 1 adet kuru Soğan, 2 yemek kaşığı yağ içinde hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur.

Buna Kıyma ve tuz ilave edilir. Karıştırılarak kavrulur. Kıyma suyunu salıp, çektikten sonra ateşten indirilir.

Ateşten alındıktan sonra isteğe bağlı olarak Karabiber ve İnce ince kesilmiş Maydonoz ilave edilebilir.

Börek içlerinde kullanılır.

PEYNİRLİ İÇİN HAZIRLANIŞI


Malzemeler ; 4 kişi için
200 gr yağsız Beyaz Peynir

1 adet Yumurta

½ demet Maydonoz ve/veya Dereotu

Beyaz Peynir çukurca bir kaba konarak, çatalla ezilir.

1 adet yumurta sarısı ve ince ince kesilmiş maydanoz ve/veya dereotu katılarak yeniden ezilir ve karıştırılır.

Börek içlerinde kullanılır
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

basim dondu valla :D
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Ramazan için(güllaç)

malzemeler:

* 10-11 güllaç yufkası
* 2,5 lt süt
* 750g toz şeker
* 1 paket şekerli vanilin
* nar taneleri
* dövülmüş ceviz veya antep fıstığı

hazırlanması:

1. süt ve şekeri kaynatın. vanilini ekleyip ılıtın. bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin.

2. servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyin.

not:güllaç ince olsun isterseniz daha geniş bir tepsi kullanın. ayrıca yaprakların arasına nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır

AFİYET OLSUN
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Kabak Böreği
MALZEMELER
4 adet yufka
3 adet kabak
2 bardak süt
2 yumurta
1 demet dereotu
100 gram beyaz peynir
¾ su bardağı sıvıyağ


HAZIRLANIşI
Harç için kabakların kabukları soyulur ve rendenin kalın tarafıyla rendelenir. 1 çay kaşığının ucu ile tuz atılıp hafifçe sıkılıp kabakların suyu akıtılır. Kabakların içine 1 yumurta, süt, ufalanmış peynir, ince doğranmış dereotu ilave edilir. Tahta kaşıkla malzeme birbirine karıştırılır. Diğer tarafta bir tepsi yağlanır, yufkalar 8'e bölünür. Herbir yufka 2 nuke_yemek kaşığı yağ ile yağlanır ve kenarlarına malzeme konulup kalın bir sigara böreği şeklinde gevşekçe sarılır ve kendi etrafında çevrilerek daire şekline getirilir. Yufkanın ucu su ile ıslatılarak yapıştırılır ve tepsiye dizilir. üzerine 1 adet çırpılmış yumurta sürülür. 170 derecede 45 dakika kadar pişirilir.


Not: Börek pişerken fazlaca su bıraktığı görülür. Ama pişme süresinin sonunda börek ılınmaya başlayınca suyun tamamını çeker.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Köfteli ayran aşı

Gereçler:1 su bardağı gendime (buğday)
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı yoğurt
1 adet küçük boy kuru soğan1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı aşotu(salamura)
200 gr kıyma

Yapılışı:Akşamdan gendimeleri suda bekletin. Suyun, her zaman ıslatılan gendimenin üstünde olmasına dikkat edin. Ertesi gün suyunu süzüp, tencereye alın ve 8 su bardağı suyla beraber gendimeler iyice yumuşayıncaya dek haşlayın. Büyük bir kasede yoğurtla unu iyice karıştırın. Bu arada kıymadan nohut büyüklüğünde köfteler yapın, kaynayan çorba suyunun içine katın. 10 dakika sonra yoğurdu çorbanın suyuyla ılıtıp, karıştırarak ekleyin. 10 dakika daha orta ateşte pişirip, çorbanın sosunu hazırlayın. Bir tavada ince kıyılmış kuru soğanı tereyağında hafifçe kavurun, salamura aşotundan (tazesi varsa ince kıyılmış 6-7 dal) katın, bir-iki çevirip ateşten alın ve çorbanın üzerine gezdirin. Çorbayı ateşten alarak, sıcak sıcak servis yapın. (Aşotu yerine, aynı lezzeti vermese de kuru nane kullanabilirsiniz.) Ayran aşı, Erzurum?da her iftar sofrasının ana çorbasıdır. 30 gün boyunca her evde pişer.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

YOĞURTLU YUVARLAMA

MALZEME;
500 gr. pirinç
300 gr. yağsız çiğköftelik et
1 baş kurusoğan
500 gr. kemikli yada parça et
1 bardak nohut
3 bardak süzülmüş yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaş. un
Yeteri kadar su
Yağ,nane,tuz,karabiber
Pirinç yıkanıp süzgeçe konur.Soğan ince ince doğranır.et,yıkanmış pirinç,tuz ve karabiber bir kapta karıştırılıp et makinasının 1 numaralı süzeğinde çekilir.Çekildikten sonra, yuvarlanacak kıvama gelinceye kadar yoğrulur ve üzeri ıslak bir bezle örtülür.Hamurdan alınan ceviz büyüklüğündeki parça elde bir 10-15 cm. uzunluğunda bir çubuk haline getirilir.Sonra 0.5 cm. uzunluğunda minik parçalara bölünür.Bu parçalar avuçların için yuvarlanıp top haline getirilir.Tüm hamuru yuvarladıktan sonra kaynayan bir su tenceresinin üzerine oturtulmuş süzgeçe konarak fazla pişmeyecek şekilde haşlanır.Haşlanan yuvarlamalar iyice soğutulur.Diğer taraftan kemikli et nohutla pişirilir ve yuvarlamalar içine atılır.Yemeğin yoğurdu ayrı bir tencerede içine yumurta ve un konarak iyice çırpıldıktan sonra pişirilir.Kaynamaya yakın diğer malzeme yavaş yavaş yoğurdun içine konur.Bir taşım kaynadıktan sonra ocak kapatılır.Bir tavada yakılmış ve üzerine kuru nane dökülmüş yağpişen yemeğin üzerine dökülür.Yemek servise hazırdır.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Peynirli roka salatası



Malzemeler:
200 gr roka
3 çorba kaşığı sirke
Tuz, karabiber
1 tutam tozşeker
2 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
100 gr jambon
200 gr tulum peyniri


Nasıl Hazırlanır:
1) Rokayı yıkayıp suyunu iyice süzün. Sirkeyi sos tenceresinde tuz, karabiber, şeker ve limon suyuyla iyice karıştırıp 2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyerek marinatı hazırlayın.
2) Jambonu 1,5 cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Peyniri 1 cm büyüklüğünde küp küp doğrayın. Bir tavada artan yağda kısa bir süreliğine ısıtıp hemen çıkarın. Jambonu da tavadaki yağda kızartıp yağının süzülmesi için bir mutfak havlusunun üzerine alın.
3) Rokayı hazırladığınız marinatla karıştırıp tabaklara paylaştırın. Peyniri ve jambonu da üzerine ilave edin. Arzu ederseniz jambonu kızarttığınız yağı da salataya ekleyip öyle servis yapabilirsiniz.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

SOĞAN KEBABI


MALZEME;

500 gr yağlı kıyma
1 kg küçük kuru soğan
1 kahve fincanı nar pekmezi
Tuz, karabiber

Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur, ve az suyla, yoğrulur. Etler ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak, yuvarlak köfteler yapılır. Soğanlar iri ceviz büyüklüğünde ikiye bölünür. Şişe bir köfte bir soğan saplanır. Mangalda pişirilir. Pişirilen kebaplar tepsiye dizilir. Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya az su gezdirilir. Ateşte 10 dk kapalı kapta bekletilir ve servis yapılır.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

BURMA KADAYIF


MALZEME;

1 kg. çiğ burma kadayıf
1 kg. toz şeker
500 gr. antepfıstığı içi
600 gr. sade yağ
½ litre su




Çiğ burma kadayıf uzun bir tezgahın üzerine serilir.Kenarları düzeltilerek içerisine fıstık içi konur ve bir taraftan sarılmaya başlanır.İnce uzun şekildeki kadayıf yağlanmış tepsiye ortadan başlanarak burma şeklinde dizilir.Daha sonra sade yağ eritilerek dökülür.Tepsi düşük ateşli fırında kızarana kadar (20 dk.) pişirilir.Pişirilen kadayıfın yağı süzülür ve başka bir tepsiye ters çevrilerek konur.Süzülen yağ tekrar kadayıfa dökülerek hafif kızarıncaya kadar (10 dk.) pişirilir ve kalan yağ yeniden süzülür.Sıcak halde şerbeti üzerine dökülür.Kadayıf şerbetlendikten sonra 5 dk. kısık ateşte pişirilir ve servise sunulur.
Kıvamın Hazırlanması;1 kg. toz şeker ve yarım litre su yüksek ateşte kaynatılır
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Biber salçalı spagetti

Gereçler:1 PAKET SPAGETTİ
1/4 PAKET MARGARİN
1 SU BARDAĞI ZEYTİN YAĞI2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 YEMEK KAŞIĞI TUZ
2 ÇAY KAŞIĞI NANE
Yapılışı: ÇELİK BİR TENCEREYE 2,5 LT. SU İLAVE EDİLİR YÜKSEK ATEŞTE KAYNATILIR. KAYNAMAYA YAKIN SUYA TUZ VE 1/2 SU BARDAĞI ZEYTİN YAĞI EKLENİR, KAYNADIKTAN SONRA SPAGETTİMİZİ KIRMADAN SUYA ATARIZ 10 DAKİKA KARIŞTIRARAK PİŞİRİRİZ. TEFLON TAVADA MARGARİNİ KALAN Z.YAĞINI HAFİF KIZDIRIP ATEŞTEN ALIP SALÇA VE NANEMİZİ ATAR İYİCE KARIŞTIRIZ. PİŞEN SPAGETTİYİ SÜZGEÇTE SOĞUK SU İLE YIKAYIP TENCEREYE BIRAKIRIZ ÜZERİNE SOSUMUZU İLAVE EDER KARIŞTIRIRIZ. SPAGETTİMİZ SERVİSE HAZIRDIR. Servis Önerileri: NAR EŞKİLİ ZEYTİN YAĞLI ACILI EZME SALATA

DOMATES SOSLU SÜS BİBERİ TURŞUSU
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

::::::::::CAĞIRTLAK KEBABI(CİGER KEBABI)::::::::::



MALZEME;

150 gr kuzu ciğeri(4 şiş)
30 gr ciğer çözü (ciğer yağı),

Piyaz Malzemesi:

1 tutam maydanoz,
1 adet küçük baş kuru soğan.
Yetercince tuz, karabiber,kimyon
Sumak ekşisi
Kırmızı pul biber.


Ciğer kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılır. ciğer çözüde aynı büyüklükte parçalara bölünür. Kuşbaşı büyüklüğündeki 5 tike ciğer ve 1 çöz; her şişe iki tike ciğer 1 tike çöz, 3 tike ciğer olacak şekilde saplanır.Şişlere geçirilmiş ciğerler harı geçmiş kömür ateşinde yakmadan çevire çevire pişirilir.


Piyazın Hazırlanışı:

Kuru soğan ince doğranır,sumak ekşisiyle karıştırılır, Maydanoz ince bir şekilde doğranarak karıştırılır, hazırlana piyaz tabaktaki ciğerin yanına limon, yeşil biber, turp ve mevsimine göre yeşillikle birlikte hafiften tuz, biber, kimyon atılır.konarak servise sunulur. Yanında ayran da içilebilir.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Bademli dana bonfile



Malzeme- 75 gr (5 çorba kaşığı) Sana
- 1/2 su bardağı kabuğu soyulmuş badem içi
- 5 adet arpacık soğanı
- 3 diş sarmısak
- 750 gr temizlenmiş bütün dana bonfilesi
- tuz, taze çekilmiş karabiber
- 250 ml (1 su bardağı) et suyu
- 250 gr ıspanak
- 125 ml ( 1/2 su bardağı)süt
- hintcevizi rendesi

Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak arpacık soğanları ve sarmısakları ayıklayıp, yıkadıktan sonra süzdürüp kurulayın.

Küçük bir tavada Sana'nın 2 çorba kaşığını orta ateşte eritin. Yağ kızınca bademleri ilave edip, sık sık karıştırarak, altın sarısı bir alıncaya hatta dilerseniz kahverengileşinceye kadar pişirin. Tavayı ateşten alın. Bademleri yağı süzdürerek tavadan alıp, bir kaba aktarın.

Bu kez büyük bir tavada kalan 3 çorba kaşığı Sana'yı orta ateşte eritin. Yağ kızınca soğanın yarısı ve sarmısağı renk almayacak kadar sote edin ve bonfileyi tavaya koyup, ara sıra çevirerek, her tarafı iyice renk alıncaya kadar pişirin. Bonfileyi bütün olarak tavadan çıkartıp, tuzlayıp biberledikten sonra bir fırın tepsisine aktarın. Tepsiyi önceden 180 C'ye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, yaklaşık 35-40 dakika da fırında pişirin. Bu arada aynı tavada bukez kalan soğanları, sık sık karıştırarak, pembeleşinceye kadar sote edin. Et suyunu ekleyip, yarı yarıya çektirin. Ispanağı katıp, yine sık sık karıştırarak 3-4 dakika kavurun. Süt ve hintcevizi rendesini ilave edin. Birkaç dakika kaynattıktan sonra tavayı ateşten alın, tuz ve biberini katıp, püre haline getirin.

Eti fırından alıp, dilimleyin. Ispanaklı sosunu ve kızarmış bademleri ekleyip, sıcak olarak servis yapın
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

LAHMACUN


MALZEME;

1 kg. azyağlı kıyma
1,2 kg. domates
5 bağ maydanoz
200 gr. dolmalık yeşilbiber
100 gr. sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber

HAZIRLANIŞI:

Maydanozlar yaprak yaprak ayrılır.Sarımsaklar temizlenip biberlerin çekirdekleri çıkartılır.Temizleme işi bittikten sonra bütün malzemeler zırkla doğranır veya robotta kıyma halini alıncaya kadar çekilir ve içine kıyma konarak iyice karıştırılır.Elde edilen harç pide fırınında fırıncı tarafından yapılır.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst