Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Malzemeler :
5 yumurta
1 kaşık tereyağı
1.5 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sirke
Tuz, kırmızı biber



Hazırlanışı:

Yayvan ve derin olmayan bir tencereye bol su koyarak kaynatın. İçine bir kaşık tuz ve sirke atın. Kaynayan suyun içine yumurtaları, dağılmamalarına özen göstererek çok yakından kırın.

Beyazları tamamen pişince kevgirle süzerek, sarıları dağılmadan servis tabağına çıkarın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Kırmızı biberi tereyağında kızdırın. Hazırlanan sosu servis tabağının üzerinde gezdirin.

Afiyet Bal Şeker Olsun..
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Peynirli Patates Köftesi

Malzemeler:
3 adet büyük patates
2 adet yumurta
1 dilim ekmek içi
Kizartmak için siviyag
1 çay bardagi kasar peyniri rendesi
Maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
Yapilisi:
1- Patatesleri haslayip, rende veya makinden geçiriniz.
2- kasar peyniri rendesi, maydanozu, tuzu, karabiberi, kimyonu koyup, iyice yogurunuz.
3- Yaglanmis elinizle oval sekil verip, una bulayarak kizgin yagda kizartiniz.
4- Kagit yayilmis bir kaba çikariniz, sicak servis yapiniz.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

SOYALI TAVUK
MALZEMELER
400 gr. kuşbaşı tavuk fileto
1 tatlı kaşığı soya sosu
kırmızı biber,pul biber,kekik,nane,tuz,çok az karabiber.

Kuşbaşı tavukları teflon tavaya atıp üstüne baharatları ekliyorsunuz.Rengi değişmeye başlayınca soya sosunu atıyorsunuz içine tavada çeviriyorsunuz başta su salıyorlar ama sonra suyunu çekiyor.rengi sararmaya başlayıncaya ve suyu kalmayıncaya kadar çevirin.oldu bitti işte.hem kolay hem de çok nefis yanına da beyaz pilav harika olur.
afiyet olsun..
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

ALİNAZİK


MALZEME;
150 gr. kuşbaşı kuzu eti yada zırh kıyması
2 adet patlıcan (közde pişmiş)
200 gr. süzme yoğurt
50 gr. tereyağı
Yarım çay kaşığı pulbiber
Bir çay kaşığı tuz
3 diş sarımsak

YAPILIŞI;

Patlıcanlar fırında veya küllenmiş közde pişirilir ve kabukları soyulup kuşbaşı şeklinde doğranır.Sarımsak ezilip tuzu atılır, süzme yoğurdun içine konur ve karıştırılarak Alinazik sosu hazırlanır.İsteğe göre kuşbaşı veya zırh kıyması ya tavada yada kebap şeklinde ızgarada pişirilir.Pişirilen et Alinazik sosunun üzerine dökülür.İyice ısıtılmış tereyağının içine yarım çay kaşığı biber katılır.Bu yağ Alinaziğin üzerine dökülüp servis ya
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Çiftlik Haşlama

Malzeme- 4 yemek kaşığı Sıvı yağ
- 300 gr.dana kuşbaşı
- 1 adet kurusoğan
- 2 adet havuç
- 1 adet kereviz
- 1 su bardağı haşlanmış barbunya
- 6 su bardağı etsuyu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım demet maydanoz
- Tuz - karabiber
Hazırlanışı
Kuru soğanı piyazlık, doğrayınız.

Havuçların kabuklarını soyup,parmak parmak doğrayınız.

Kerevizin kabuklarını soyup, büyük kuşbaşı parçalar halinde kestikten sonra kararmaması için limonlu suda bekletiniz.

Derin bir tencerede Sıvı Sana’yı kızdırıp,içine piyazlık doğranmış soğanları ilave edip kavurunuz.

Kuru soğanlar renk alınca içine etsuyunu ekleyip, kaynatınız.

Et suyu kaynarken içine kuşbaşı eti ilave ediniz.

Etler renk alınca, içine doğranmış havuçları, kerevizleri ve haşlanmış barbunyayı ilave edip, kaynatınız.

Etler ve sebzeler pişinceye kadar kaynatınız.

Pişen çorbayı servis tabağına alıp, üzerine kıyılmış maydanoz serpip, sıcak olarak servis ediniz.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

küçük dokunus büyük mutluluğa giden yol erkeğin midesinden geçer
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

tavuğun göğüs kısmını kuşbaşı şeklinde doğra. yine kuşbaşı doğranmış mantarlarla beraber çok az tereyağında normal ateşte kavur. saldığı suyu çekince altını kapat. tadı muhteşem.

mantarları önce limonlu suyun içine doğrarsan kararmasını önlersin. tuz eklemeyi unutma.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Kaşarlı Mantar Dolması

yedek10.gif
Gereçler:

16 iri mantar
100 gr. jambon
150 gr. yoğurt
50 gr. domatesli, çeşnili veya karabiberli kaşar peyniri
3 yemek kaşığı mayonez
100 gr. havuç
100 gr. kereviz

1 soğan
2 diş sarmısak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
1/2 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz


yedek3.gif
Yapılışı:

yemek85867.jpg


Mantarların kopardığınız saplarını ince ince kıyın.
Yine ince doğranmış kereviz, havuç ve soğanı 2
yemek kaşığı yağda kavurun, tuz karabiber serpin.
Daha sonra mantar saplarını, sarmısak, jambon ve
kaşarı ekleyin. Mantarlara fırçayla sıvıyağ sürüp
içlerine bu karışımı yerleştirin. Sıcak fırında
10-12 dk. pişirin. Yoğurt ve mayonezi karıştırıp
tuz, karabiber ve kırmızı biber ilavesiyle
mantarların yanında servise sunun
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

içli köfte

Gereçler:iç malzeme :300gr kıyma 3 baş kuru soğan(istege bağlı)tuz karabiber pul biber maydonoz 100gr sıvı veya katı yağdış malzeme(hamuru):500gr yağsız kıyma 500gr ince köftelik bulgur 1ince tarafından soğan rendesi tuz su

Yapılışı:iç malzemenin hazırlanışı soğanlar ince ince doğranır kavurmak için tavaya konur yağ eklenir kıyma eklenir 10dk arasıra karıştırılarak kavrulur tuz eklenir kıymalar pişip soğan pembe olana kadar kavrulur ocaktan indirip doğranmış maydonoz eklenip karıştırıp sovuması için buzdolabına konur HAMURU:bulgur kıyma yoğurmak için bir kaba konur tuz ilave edilirsoğan konur bütün dış malzemeleri iyice elle karıştırarak yoğrulur malzemeler iyice iki elin arasında kuvvet uygulanarak bastıra bastıra yoğrulur arasıra su katılır ne cok sert olacak nede cok yumuşak yuğurma işlemi hamur birbirini iyicce tutucak hamur toplanıp üstüne kurumaması için streç(nemli bez)kapatılır(el hafif ıslatılır) hemen yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak iki el arasında önce yuvarlayıp sonra işaret parmağı yardımı ile yuvarlı***** dönderek açılır açılan hamura hazırlamış olduğumuz içi bir kaşık yardımı ile koyup yavaş yavaş yuvarlı***** kapatıyoruz(el hafiften su ile ıslatılır)büyün işlem hamur iç bitene kadar devam edilir içbitip hamur kaldı ise küçük küçük parçalar kopartılıp misketler yaılır iki el arasında yuvarlıyayak ayrı bir tencereye su konur kaynamaya bırakılır tuz atılır su kaynayınca yapmış olduğumuz köfteler suya birer birer atılır tencere çok dolmayacak kısık ateşte pişirilir 15dk delikli kaşık yardımı ile veya süzgece süzülür yapılan misketlerde pişirilir sıcak olarak servis yapılır AFİYET OLSUN Servis Önerileri: haşlanmış olarak ortaya ana yemek olabilir

Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): bu tarfle tiritli olarakta hazırlana bilinir şöyleki bişirme aşaması (isteğe bağlı)kemikli parça et salça kavrularak etle beraber pişirilerek bir tirit hahırlanır et biştikten sonra suyuna bakılır suyu az olmayacak trit kaynar iken köfteler ve misketler titerite atılıp 15 20 dk pişirilir kısık ateşte kara biber çok yakışır sevenine tek kişilik servis yapılır çorbadan sonra
AFİYET OLSUN
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

-Mercimek Çorba-

Malzemeler:
2 su bardağı kırmızı mercimek
ilk haşlaması için 2 lt. su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı tuz
küp doğranmış ekmek

Yapılışı:
mercimek ayıklanıp yıkanacak. 2 lt. kadar suda haşlanacak.iyice pişince blender dan geçirilip ayrı bir kaba alınacak. tencereye yağ konup, un eklenecek.unun kokusu duyulana kadar kavurup(kısık ateşte)mercimek bir seferde üzerine eklenecek. Tel çırpıcıyla vakit geçirmeden çırpılacak. bu arada hazırda duran kaynamış su ilave edilecek. kıvamına göre tabi. sulu olmasın çorba. tuz ilave edilip kısık ateşte biraz kaynatılacak. tadına bakılıp "olmuş" deyince ocaktan indirilecek kaseye alınıp üzerine tavada kızartılmış küp ekmeklerden bir miktar eklenecek. sumak, kekik, kırmızı pul biber ve limon vazgeçilmezi tabi...Ardından...
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Domates Tava-

Malzemeler:
1kg. incik(kendisi dananın bacak eti olur )
2 baş iri soğan (Tercihe göre arpacık da olabilir)
4-5 adet domates
3 tatlı kaşığı salça
6-7 diş sarımsak
sıvı yağ
tuz
1 su bardağı su
kekik

Yapılışı:
etler kuşbaşı doğranacak. kısık ateşte azıcık yağla tek başına pişirilecek. dikkat edilecek, dibi tutturulmayacak. su eklemeden pişirmeye bakılacak. (su eti sertleştirir, pişmesini zorlaştırır) etler pişince biraz daha yağ eklenecek ve incecik kıyılmış soğanlarla yassı kıyılmış sarımsaklar etlerin üzerine serilecek, karıştırılmayacak. (lezzetli yemeğin bir sırrı da, fazla karıştırmamaktır)soğanlar yumuşayınca domates serilecek, tabi yine karıştırılmayacak. domatesler de kendini salınca hafif suyla açılmış salça eklenip altüst edilecek. tuz ve isteğe göre su eklenip 10 dak. daha pişirilecek. altı kapatılıp, üzerine kekik serpilip 10 dak. dinlenmeye bırakılacak. sonra yenecek şimdi bunun yanına pilav lazım, ama şehriyesiz. et yemeğinin yanına şehriyeli olmaz. bilmeyenlere anlatayım:
-Pilav-

malzemeler:
3 su bardağı lüx baldo pirinç
4 su bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı normal margarin
biraz da sıvı yağ(pilavımız parlak olsun)
tuz
tercihe göre tavuk ya da et bulyon

yapılış:
pirinçler ayıklanıp, ovuşturarak 3-4 su yıkanacak. (tane tane olsun diye nişastasından arındırmak için.besin değerine büyük önem verenler 1 kere yıkasın)ılık suda biraz tuzla ıslatıp 1 saat kadar bırakılacak. teflona margarin, tereyağ ve sıvı yağ koyulup eritilecek. pirinçler süzülüp tereyeğ yanmadan tencereye alınacak. pirinçler 5 dak. kavrulacak(!) tuz ve bulyon eklenip suyu ilave edilecek.altı kısılıp suyunu çekene kadar pişmeye bırakılacak. altını kapattıktan sonra 20 dak. kadar beklenip karıştırılacak.
Domates tavanın yanında aynı servis tabağında servis edilecek.
ortaya da marul salatası iyi gider.sirkeli olacak ama.
en son zeytin yağlı olarak barbunya, enginar, pırasa da olabilir. ama ben enginarı ekliyeyim. diğerlerini de belki sonra...
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

-Zeytinyağlı Enginar-

Malzemeler:
4 adet çiğ enginar
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
10-15 adet arpacık soğan
yeteri kadar sızma zeytinyağı
yeteri kadar tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
yarım limonun suyu
üzeri için dereotu

Yapılışı:
bu yemek sadece enginarın asıl mevsiminde yapılmalı. yoksa hepsi çöpe gider. konservesini tavsiye etmiyorum. yani enginarlar çiğ olacak! güzelce temizlettirilecek.manavın koyduğu limon suyundan çıkarmadan önce, havuç ve patates soyulup küp şeklinde doğranacak, bi kapta harmanlanacak. Arpacık soğanlar da tek tek soyulacak, yıkanacak. enginarlar limondan çıkarılıp tencereye dizilecek. herbirinin içine patates ve havuçlardan koyulacak. tencerenin boş kısımları arpacık soğanlarla doldurulacak. zeytinyağı, tuz, şeker, su ve limon suyunu da ekledikten sonra pişmeye bırakılacak. sık sık kontrol edilip enginarlar aşırı pişmeden ocaktan alınacak. takriben yarım saat filan. yine de dikkat edilmeli. pişen enginarlar bozmadan tencereden alınıp, güzel bir tabağa yerleştirilecek. üzerine elle ufaltılmış dereotu serpilecek. daha önce tarifini verdiğim domates tavanın ardından servis edilecek. afiyet olsun.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Acılı Fasulye Ezmesi tarifi

Malzemeler :

1 su bardağı kuru fasulye
2 tatlı kaşıgı acılı biber salçası
kaşar peynir rendesi
2 diş dövülmüş sarmısak
yarım çay bardagı zeytinyağ
pul biber
kekik
tuz

Hazırlanışı :

Kuru fasülyeyi tuzsuz sıcak su koyarak, düdüklü tencerede iyice haşlayın. Mutfak robotuna salça ,kekik, sarımsak, zeytinyağı,pul biber,tuz koyup çırpın. Bunların üzerine,haşlanmış ve suyu süzülmüş fasülyeyi katıp, püre kıvamına getirin.
Ekmekleri ızgarada hafif kızartıp, bu karışımı sürün,üstüne kaşar peynir rendesi serpip ,fırında biraz pişirin..Bu ekmekleri ızgara et yanında sunup, servis yapın.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Alüminyum folyoda pastırma tarifi


Malzemeler :

10-15 dilim pastırma
1/2 limon
1 domates
Kekik
Karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı


Hazırlanışı :

30-40 cm uzunluğunda kesilmiş alüminyum folyonun üzerine pastırmalar yanlamasına dizilir. Kabukları soyulmuş ve küp olarak kesilmiş domatesler pastırmanın üzerine konulur. Kekik ve 3 ince dilim limon da eklendikten sonra alüminyum folyo hiçbir yerden hava almayacak şekilde kapatılır. Önceden ısıtılmıs fırında 200C'de 20 dakika pişilir.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Basit yemekler :

1. Domatesli biberli yumurta :

Büyükçe bir tavaya yağ domates ve biber koyup bir sigara yakıyoruz. Sigaranin külü yere düşmek üzere iken yumurtaları eklemenin zamani gelmis demektir. Yumurtaları kırıp sigaramızı bitiriyoruz. Pişmiştir herhalde, ocağın altını kapatıyoruz.

2. Biberli domatesli yumurta :
Her gün domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldığınızda yapabileceğiniz bu enfes yemek tıpkı domatesli biberli yumurta gibi pişiriliyor.

3. Makarna :
Bir tencere dolusu sıcak suya makarna poşetini boşaltıp maç izlemeye başlıyoruz. İlk yarının ortalarına doğru kalkıp altını kapatıyoruz. Tencerenin içinden seçtiğimiz bir makarnayı fayansa fırlatıyoruz. Yapışırsa pişmis demektir.
Devre arasında hala içinde su kaldıysa tencerenin kapağini kapatıp lavabodaki en kirli tabağin üzerine doğru döküyoruz (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar çatalla yenebiliyor). Üzerine ketçap sıkıp yiyiyoruz.

Not: Fayansa fırlattığınız makarnayı bir ara oradan alın. Sayica fazlalastıklarinda bazen hangisini fırlattığınız karışıyor.

4. Tuzlu makarna :
Yapılışı aynı makarnaya benziyor. Tek farkı bu kez makarnaları suya atmadan önce tuz koymayı akıl ediyoruz. Öyle daha güzel oluyor.

5. Pilav :
Pilav aslında basit bir yemek değil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumuşak ve tane tane olması gerekiyor.
Sonuncusu kolay. Pirinçleri tek tek pişirdiğinizde tane tane oluyorlar ama uzun sürüyor. Maharet hepsini bir arada pişirebilmekte; ama çok da sorun etmeyin. Nasil olsa içine yoğurt koyup bulamaç haline getirdiğinizde hepsi birbirine yapişiyor. Kısaca yağ koyup üzerine pirinç ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pisiriyorsunuz. Hem bunu süzmeye de gerek yok.

6. Patates kızartması :
En kolay işlerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kızgın yağa atıyorsunuz. Tek yapmanız gereken altını zamanında kapatmanız. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yüzden sadece TV’de pembe dizi varken yapın. Bir de diğer yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz. Mutlaka tabağa koymak gerekiyor. Onun dışında çok kolay.

--------------------------------------------------------------------------------

Orta zorlukta yemekler :
1. Hazır Pizza :
Pizza'mızı fırınımıza atıp pişmesini bekliyoruz, daha sonra fırından çıkarıp yanık yerlerini bıçakla kazıyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek şey kazırken üzerindeki malzemeleri mutfak tezgahına yapıştırmamak.
2. Hazır Köfte :
Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sıvı yağı teflon tavaya koyup köfteleri içine diziyoruz. Köfteler tavayla aynı renk olmadan altını kapatmak gerekiyor. O yüzden başında beklemek lazım.

--------------------------------------------------------------------------------

Zor yemekler :
1. Konserve Türlü :
Bir miktar yağ ve salçayı tencereye koyup konservenin içindekileri döküp üzerine su koyuyoruz. Pişmesi çok uzun sürüyor. O sebeple başinda beklemiyoruz. Gidip TV izliyoruz. Her seferinde yandiklari için henüz tadina bakamadim ama konservenin üzerindeki resme bakilirsa güzel bir şeye benziyor.
2. Tavuk :
Yapılışı makarna gibi. Sıcak suyun içine atıyoruz arada pişip pişmediğine bakmak için hayvanın kaba etine çatal saplıyoruz. Bu yemek piştikten bir iki gün sonra üzeri jelibon gibi oluyor. Bu yüzden pişirirken isteğe bağlı olarak bolca toz şeker eklenebilir.

--------------------------------------------------------------------------------

Ultra zor yemekler :
1. Kıymalı Bamya :
Konserve türlüye benziyor ama içine daha önceden kavrulmus kıyma konulmalı. Kıyma kavurmak çok zor ve zahmetli bir iş. Bu yüzden makarna pişirmeyi öneriyorum.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Ançuez Ezmesi tarifi


Malzemeler :

kapari, 1 çorba kaşığı zeytinyağına yatırılmış
6 adet ançuez, zeytinyağına yatırılmış
1 kahve fincanı maydanoz, kıyılmış
2 çay kaşığı limon suyu
3 adet yumurta
100 gr tereyağ
karabiber
tuz



Hazırlanışı :

Yumurtaları katı olarak haşlayın, sarılarını alıp, iyice ezin. Ançuezlerin kılçıklarını ayırdıktan sonra, blender yardımıyla macun kıvamına getirin. Kaparileri havanda iyice dövün. Tereyağını küçük parçalara böldükten sonra, tahta kaşıkla yardımıyla iyice ezip krema kıvamına getirin. Sonra buna tuz, karabiber serpip maydanoz, yumurta sarısı, kapari ve ançuez ilave edin. İyice karıştırıp birbirlerine yedirdikten sonra, 1-2 damla limon suyu damlatın. Bu şekilde hazırladığınız ezmeyi, kanepe ekmeklerine sürüp servis yapın.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Ayşe Fasulye Sote tarifi


Malzemeler :

4 kişilik
1 kg ayşe fasulye
½ kahve kaşığı karbonat
az tuz
1 çorba kaşığı tereyağı



Hazırlanışı :

Fasulyelerin uçlarını kopartıp, kılçıklarını keserek ayıklayın ve mümkün olduğunca ince dilimleyin. Yıkadıktan sonra içinde ½ kahve kaşığı karbonat bulunan bol kaynar suda 4-5 dakika kontrol ederek haşlayın ve hemen üzerine soğuk su akıtarak soğutun. Servis edeceğiniz zaman kaynar suda 2 dakika ısıtıp süzdürün. Bir çorba kaşığı tereyağında bir dakika sote yapıp servis edin
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Baharatlı Patates tarifi


Malzemeler :

3-5 adet orta boy patates
2 adet ufak soğan
1 diş sarmısak
köfte baharı
tuz
karabiber
kekik
kırmızı biber
isteğe bağlı diğer baharatlar
1,5 su bardağı süt



Hazırlanışı :

Patatesleri haşlayıp, küp şeklinde ufak parçalara doğrayın. Soğanları ve sarımsağı yağda pembeleştirin. Baharatları ekletin. Daha sonra patatesleri ve sütü ekleyerek, sütü çekinceye kadar pişirin. Et yemeklerinin yanında sıcak olarak servis yapın.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Barbunya pilaki tarifi


Malzemeler :

1 su bardağı kuru barbunya,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 adet orta boy soğan,
1 adet havuç,
1 adet orta boy patates,
Yarım demet maydanoz,
1 çay kaşığı şeker,
1 adet limon



Hazırlanışı :

Barbunyayı kolay ve çabuk pişmesini sağlamak için bir gece suda bekletelim. Kullanmadan önce de bol suda tekrar yıkayalım. Önce yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye dek zeytinyağı ile kavuralım. Sonra küçük küpler halinde doğradığımız havucu ve patatesi, barbunyalarımızı, 1 çay kaşığı toz şekeri ve 2 bardak suyu da ekleyip düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede 30-35 dakika pişirelim. Piştikten sonra ağız tadımıza göre 1 veya 2 tatlı kaşığı tuzu da katıp servis tabaklarına alalım. Üzerine limon sıkıp, ince kıyılmış maydanozla süsleyelim. Sıcak veya soğuk olarak servis yapılabilir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst