Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

kuzu kaburga dolması

MALZEMELER

2 su bardağı elma suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci
3 kg. kuzu kaburgası (pirzolası) bütün olarak
Tuz ve toz karabiber

Dolma İçi:
1 su bardağı doğranmış kereviz başı
1 çay bardağı doğranmış soğan
4 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
2 su bardağı dilimlennıiş elma
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı baharat

HAZIRLANIŞI
Kuzu kaburgasını kemikler yukarıya gelecek şekilde dairesel olarak düz bir tepsiye yerleştirin. Üzerine tuz ve biber serpin. Yanmaması için kemik uçlarını folyo ile sarın. Su ilave etmeyin ve üzerini kapatmayın. 200 derece fırında 30 dakika süre ile kızartın. Diğer tarafta geniş bir tava içinde tereyağını eritin. Kereviz ve soğanı orta ateşte pişirin. Ocaktan indirin. Pirinç, elma, ceviz, kuru üzüm, tuz ve baharat ile karıştırın. Kızarmış kaburganın içini bu malzeme ile doldurun. Üzerini folyo ile kapatın ve 15 dakika daha pişirin. Folyoları çıkarın ve sıcak olarak servis yapın.

8-10 Kişilik

Her servis 676 kalori, 49 gr. Protein, 34 gr. Yağ, 41 gr. Karbonhidrat, 2 gr. Lif, 169 miligram kolesterol, ve 485 miligram sodyum içerir.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

ÇİKOLATALI ÇITIR

MALZEMELER

250 gr milföy hamuru (genellikle 5 yaprak)
150 gr bitter çikolata
Bir avuc kadar fındık kırığı
2 çorba kaşığı toz şeker

HAZIRLANIŞI
Çikolatayı irice parçalar halinde kıyın. Kare şeklindeki milföy hamurlarının bir kenarına çikolata parcalarını koyarak rulo şeklinde sarın. Her bir ruloyu 1-1,5 santimlik halkalar oluşturacak tarzda kesin. Halkaları parmaklarınızla hafifçe yassılastırın. Derince bir kapta fındık ve şekeri karıştırın. Milfoy halkalarını bu karışıma güzelce bulayın. Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp 200 derecede 15-20 dakika fırınlayın.


AFİYET OLSUN !
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

AĞLAYAN KEK


MALZEMELER

4 yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
1,5 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
kreması :
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
sosu:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI

Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edin. Biraz çırptıktan sonra ununu koyup tekrar çırpın. En son kabartma tozunu koyup güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye bosaltıp 175 derece ısıtılmıs fırına koyun.30 dakika sonra alın ve sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek boşaltın. Sonra soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra önceden hazırlanmış krem şantiyi üzerine sürün.
Sosu için hepsini koyup karıştıra karıştıra pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin üstüne boşaltın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra servise yapabilirsiniz
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

SAKIZ MUHALLEBİLİ KURABİYE

Malzemeler

1 paket Sana yağı (250 gr) (oda sıcaklığında)
3 su bardağı un (345 gr)
3 yemek kaşığı yoğurt (100 gr)
1/2 çay kaşığı tuz
Muhallebisi İçin, 1/2 su bardağı süt (100 ml), 1 tepeleme yemek kaşığı un (12 gr), 1 su bardağı toz şeker (175 gr), 1 adet yumurta, 1 paket vanilya, 1 1/2 çay kaşığı damla sakızı
Üstü İçin, Pudra şekeri

Yapılışı

Fırınınızı 170°C’ ye ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın.

Damla sakınızı havanda döverek toz haline getirin. Elenmiş unu, yoğurdu, oda sıcaklığındaki Sana yağını ve tuzu genişçe bir kapta karıştırarak hamur haline getirin; hamur elinizi bırakana kadar yoğurun.

Hamurun üstüne nemli bir bez örterek 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin.

Muhallebisi için, bir tencereye süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı koyun, orta ateşte sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Ateşten aldıktan sonra toz damla sakızı ilave edip karıştırdıktan sonra, başka bir kaba alıp soğumaya bırakın.

Dinlendirdiğiniz hamuru merdane ile yarım parmak kalınlığında açın. Hamurdan su bardağı ile yuvarlak parçalar kesin. Her bir hamur parçasına hazırladığınız muhallebiden bir tatlı kaşığı kadarını yayarak sürün ve hamuru yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını elinizle iyice bastırın.

Yağlanmış tepsiye 3 parmak aralıklarla dizerek önceden ısıtılmış fırında hafif pembe renk alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serperek servis yapın.

Not: Bu kurabiyede yoğurt ve muhallebi kullanıldığı için 1-2 gün içinde bayatlamadan tüketilmesi gerekir.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Batırık tarifi


Malzemeler :

2,5 Su bardağı ince bulgur
3 Su bardağı ılık su
1,5 Su bardağı tahin
150 gr kuru soğan
3 Orta boy (250 gr)domates
1/2 yemek kaşığı domates salçası
6-7 adet yeşil soğan
1 demet maydanoz
1/2 Su bardağı limon suyu (isteğe bağlı artırılabilir
2,5 Tatlı kaşığı tuz
1,5 Tatlı kaşığı kırmızı biber
1,5 Tatlı kaşığı kimyon


Hazırlanışı :

Bulguru derin tepsiye koyunuz ve ılık suyla ıslatıp, kapağı kapatarak 20-25 dakika bekletin.
Soğanı soyup ince kıyın. Yeşil soğan ve maydanozu yıkayıp ayıklayın ve ince kıyın. Domateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın.
Bulgura kuru soğanı, salçayı, domatesi,kimyon ve kırmızı biberi katarak yumuşayıncaya kadar yoğurun. Tahini katıp tekrar yoğurun. Yeşil
soğan, maydanoz,tuz,limon suyu katıp karıştırın. Avuç içinde, parmaklar arasında sıkarak köfte şekli veriniz, marul(turşu veya domates salatasıyla da servis yapabilirsiniz) ile servis ediniz
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Gelin Kebabı (4 Kişilik)

Malzemeler:
Hamur İçin:
1,5 Su Brdağı Un
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1/2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Biraz Su, Tuz
Üzerine:
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
250 Gr Kıyma
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Domates
5 Adet Mantar
2 Çorba Kaşığı İnce Kıyılmış Maydanoz
Tuz, Karabiber, Kekik
Sos İçin:
1 Çay Kaşığı Salça
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Su Bardağı Et Suyu

HAZIRLANIŞI :
Önce hamuru hazırlayın.Bunun için un,tuz,sıvı yağ ve kabartma tozunu karıştırın.Yeterli miktarda su ilave edin.Yoğurarak hamur haline getirin.Üzerini nemli bir bezle örtüp,dinlendirin.
Sonra hamurdan iri bezeler koparın.Yemek tabağı büyüklüğünde açın.Teflon tavayı yağlayın.Hamuru tavaya alıp,arkalı önlü kızartın.
Üst malzeme için sıvı yağı kızdırın. Soğanı rendeleyip yağda kavurun.Kıymayı ekleyin.Kavurun.Küçük doğranmış biber,domates ve mantarları ilave edin.Tuz,karabiber ve kekiği ekleyin.Hamuru servis tabağına alın.Üzerine malzemeyi yayın.
Salça,un ve et suyunu çırpın.Ateşte koyulaşana dek pişirin.Yemeğin üzerinde gezdirin.İnce kıyılmış maydanozla süsleyip,servis yapın.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Fıstıklı Kebap (4 Kişilik)

Malzemeler:
500 gr. Az Çekilmiş Az Yağlı Koyun Eti Kıyması
150 gr. İç Çam Fıstığı
Tuz, Karabiber
5 - 6 Sivri Biber

HAZIRLANIŞI :
Az çekilmiş koyun eti kıymasını tuzla yoğurun. İç çam fıstıklarını 3-4 parçaya bölerek kıymaya ekleyin ve yoğurun. Yoğurduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şişlerin üzerine dizin.
Hazırladığınız şiş köfteleri kömür ateşinde pişirin. Biberleri de kömür ateşinde közleyerek pideye sarın. lsteğe göre köftelere pul biber ekerek servis yapın
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Piliç Avcı Kebabı (5 Kişilik)

Malzemeler:
İki buçuk çorba kaşığı margarin
1 su bardağı şehriye
1 tatlı kaşığı salça
Üç buçuk su bardağı etsuyu
Yarım tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
Yarım su bardağı ince dilimlenmiş mantar
3 adet domates
1 adet kuşbaşı piliç eti
Yarım su bardağı bezelye
Karabiber, tuz

HAZIRLANIŞI :
Şehriyeyi yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Domates salçasını ve etsuyunu ilave edin. Karıştırıp, tuzunu ayarlayın. Servis tabağına yayın.
Sosu için, yağı eritin. Soğanları kavurun. Pilici ilave edip, birkaç dakika daha kavurun. Tuz, karabiber, dilimlenmiş domates ve mantarı da ilave edip 5-10 dakika pişirin. Şehriyenin üzerine yayın.
Üzerine haşlanmış bezelye serpip servis yapın
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Bezelyeli mezeleme tarifi


Malzemeler :

2 su bardağı Amerikan pirinci
½ demet maydanoz
1 su bardağı bezelye
1 adet turp
2 dilim salam (ince şerit halinde doğranmış)
1 adet limon kabuğu
2 çorba kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı soya sosu
4 adet pazı yaprağı
tuz



Hazırlanışı :

Pirinç ve bezelyeyi ayrı tencerelerde haşlayın. Maydanoz, havuç ve turp ince ince dilimlendikten sonra pirinç de eklenir ve MALZEMESİ bir kaba alınır. Tuzu, soya sosu ve limon suyunu koyup, ince şerit halinde kesilmiş salam ve kıyılmış maydanozları karıştırın. Pazı yapraklarını yıkadıktan sonra servis tabağına yayın. Hazırladığınız içi pazıların içine sarıp servis yapın.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Biber turşusu tarifi


Malzemeler :

500gr acı küçük biber
10 diş sarmısak
1, su bardağı üzüm sirkesi
5 adet kereviz yaprağı
5 dal maydanoz
Kaya tuzu
Alabildiği kadar su



Hazırlanışı :

Yıkanmış biberleri turşu kavanozuna güzelce yerleştirin.
Kabukları soyulmuş sarmısakları, üzüm sirkesini ve tuzu karıştırın. Kavonozun alabileceği kadar su ilave edip biberlerin üzerine dökün.
Kereviz ve maydanoz yapraklarını yerleştirdikten sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatın (iki hafta yeterlidir ).

NOT: Turşunuzu serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin. Dilerseniz turşunuza zeytinyağı ve limon kabuğuda koyabilirsiniz.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

BEZELYE SALATASI

MALZEMELER
1 kutu konserve bezelye
3 çorba kaşığı mayonez
6 adet ufak salatalık turşusu
3 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Turşuları ufak kesin, maydanozu kıyın, daha sonra bir kaba bezelyeleri de ekleyerek bosaltın ve mayonezi koyun, tuzu da ekleyerek hepsini karıştırın ve servis yapın.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Biber Yoğurtlama tarifi


Malzemeler :

1 kilo çarliston biber
2 adet yumurta
2-3 kaşık mayonez
Yeteri kadar yoğurt
Tuz Ayçiçek veya Tereyağı
Kırmızı biber
2-3 diş sarmısak



Hazırlanışı :

Biberleri ayıklayıp temizledikten sonra cok ince halka seklinde doğrayın. Bir tavada yağı kızdırıp içine biberleri dökün ve penbeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen biberlerin üzerine yumurtaları kırıp iki üç dakika karıştırın biberleri servis tabağına alıp üzerine yoğurt, mayonez, ve sarımsaktan hazırladığınız sosu dökelim en son olarak tavada kızdırdığımız yağı ve kırmızı biberi üzerine gezdirip servis yapabiliriz.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Cevizli Dip tarifi


Malzemeler :

3-4 dilim bayat ekmek
200 gr ceviz, rendelenmiş
150 gr peyaz peynir
domates salçası
biber salçası
kırmızı biber
sarmısak
zeytinyağ
kimyon
karabiber



Hazırlanışı :

3-4 dilim bayat ekmek içinini ıslatın, rendelenmiş ceviz, sarmısak , karabiber, kırmızı biber, kimyon, domates salçası, biber salçası, tuz, çatalla ezilmiş beyaz peynir ve zeytinyağı ile karıştırın. Ekmeğin üstüne sürülebilecek kıvama geldiğinde servis yapın
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Cevizli Peynir tarifi


Malzemeler :

300 gr. ceviz içi
500 gr. yağlı koyun peyniri
5-6 diş sarımsak
Bir bardak sızma zeytinyağı
kırmızı pul biber


Hazırlanışı :

Ceviz dövülür, sarımsaklar ayrı yerde dövüldükten sonra cevize karıştırılır. Peynir çatalla ezilir ve sarımsaklı cevize karıştırılır. Karışıma kırmızı pul biber ilave edilir ve sızma zeytinyağı azar azar peynire çatalla ezilip karıştırılmak sureti ile yedirilir. Buzdolabında yarım saat bekletilir, eğer istenirse dilimlenmiı baget ekmeğe sürülüp servis yapılır.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Ciğer Pate tarifi


Malzemeler :

1 kg tavuk ciğeri
100 gr çiğ krema
1 çorba kaşığı konyak
1 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı limon suyu
1 adet bir küçük soğan
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
tuz, karabiber


Hazırlanışı :

Tavuk ciğerlerine soğan, tuz ve karabiberi katıp, bir tencereye koyun, üstlerini örtecek kadar suyla on beş dakika haşlayıp, süzün. Soğuduktan sonra, mikserle tüm malzemelerle birlikte kanştırın, tavuk suyu, kıvamını bulana kadar azar azar ilave edin ve buzdolabında dinlendirin.Tavuk ciğerinin hazmı, kaz ciğerinden daha kolaydır. Ancak ciğer haşlandıktan sonra süzülerek elde edilen suyu kullanmamak gerekir.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

ANALI KIZLI

MALZEMELER

500 gr çiğköftelik kıyma
250 gr az yağlı kıyma
1 kg kemikli kuzu eti
100 gr iri çekilmiş ceviz
300 gr nohut
½ kg köftelik bulgur
3 adet büyük soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet limon
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Akşamdan ıslatılmış nohut, et, biber, domates salçası ve küp şeklinde doğranmış 1 adet soğanı bir tencereye alın. Üzerini kapatacak kadar su ve tuz ilave ederek pişirin. Başka bir kapta az yağlı kıymayı suyunu bırakıncaya kadar kavurun. Küp şeklinde kesilmiş 2 adet soğanı da kıymaya ilave ederek kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve cevizi ilave edin ve soğumaya bırakın. Çiğköftelik kıyma, ince bulgur, tuz ve karabiberi az su ilavesiyle macun kıvamına gelecek şekilde yoğurun. Hazırladığınız bu harcın bir kısmını ayırdıktan sonra misket büyüklüğünde köfteler yapın. Kalan kısmından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak içini oyduktan sonra içli köfte yapar gibi içine cevizli harçtan ilave ederek kapatın. Köfteleri bir süzgece alın. İçinde su kaynayan bir tencereye bu süzgeci yerleştirin. Bir süre haşladıktan sonra, daha önce hazırlamış olduğunuz salçalı et suyuna süzerek alın. 2 limonun suyunu sıkın. Tereyağını eritin, naneyi yağda biraz çevirin ve yemeğinizin üzerine döktükten sonra servis yapın.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Çerkez tavuğu tarifi


Malzemeler :

Bir tavuk
400 gr ceviz içi
Bir ekmek içi
Sarımsak
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı :

Tavuğu haşlayın, suyunu atmayın. Etlerini didikleyin, ondan sonra cevizi ezip, ekmek içini de ufalayın ve bunları tavuk suyu ile karıştırın. Sarımsağı ezip onu da ekleyin daha sonra tuz ve karabiberini katın. Tuzu az koymaya özen gösterin yoksa ceviz fazlasını kaldırmaz çok tuzlu olabilir. Bu malzemeyi tavuğun üstüne döküp karıştırın. İstenirse üstüne kırmızı biber süs olarak serpilebilir.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

GÖÇMEN MANTISI

7-8 yufka
1lt su
1 paket margarin
1yemek kaşığı sıvı yağ
yoğurt
sarımsak
kırmızı pulbiber
tuz

HAZIRLANIŞI

yufkaları ortadan ikiye bölüyoruz sonra yarım yufkayı zikzak şeklinde buruşturuyoruz ve 2 cm kalınlığında kesiyoruz bu kestiğimiz yufkaları tepsiye yan yana diziyoruz fazla sıkı da olmamalı bolda olmamalı bu işlemi tepsi dolana kadar yapıyoruz.tepsi dolduktan sonra fırına veriyoruz üstü iyice kızarana dek pişiriyoruz.Bir yandanda 1lt su, tuz, yarım paket margarin ve sıvı yağını bir tencere kaynatıyoruz üstü kızaran yufkalarımızı fırından çıkarıp kaynattığımız suyu kepçe yardımıyla biraz ıslatıyoruz ve tekrar fırına veriyoruz bu işlemi 2 kere daha yapıyoruz suyu ona göre bölün.bu işlem bittikten sonra 10 dk soğumasını bekliyoruz üzerine sarımsaklı yoğurdu iyice yediriyoruz yoğurdun çekmesini bekleyin üzeri çatlak çatlak olacak sonra yarım paket margarinle pulbiberi pişiriyoruz ve üzerine döküyoruz istenirse nane de eklenebilir
afiyet olsun...
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

Çeşit meze tarifi


Malzemeler :

1 su bardağı haşlanmış Amerikan pirinci
1 tavuk
1 domates
1 sap kereviz
1 limon
½ demet taze soğan
½ demet dereotu
½ kg su bardağı sıvı yağ
10 adet siyah zeytin
tuz
karabiber



Hazırlanışı :

Bir tencerede tavuk, kereviz ve pirinci haşlayın. Tavuğun göğüs etlerini ayırıp, küçük parçalar halinde dilimleyin. Diğer MALZEMESİin suyunu süzdükten sonra, kereviz, domates ve yeşil soğanı ince şerit biçiminde doğrayın ve diğer haşlanan MALZEMESİle birlikte karıştırın. Limon, tuz ve karabiberini de ekleyin. Üzerini dereotu ve zeytin ile süsleyin soğuk servis yapın.
 
---> Küçük dokunuşlar, Büyük mutluluklar; 'Karışık Tarifler'

MAYONEZLİ YUMURTA


Malzemeler

Tuz, karabiber, biraz şeker
3 çorba kaşığı sirke
3-4 çay kaşığı hardal
8 çorba kaşığı mayonez
6 yumurta
1 kornişon turşu
Kıvırcık salata yaprakları
8 sert domates

Yapılışı

Katı olarak pişirdiğiniz yumurtaların kabuğunu soyup sarılarını aklarının içinden çıkarın. Aklarını ufak ufak doğrayın sarılarını ise bir çatalla bastırın ve bunları mayonez hardal ve sirkeyle birlikte kaymak gibi bir hal alıncaya kadar karıştırıp tuz ve biberini dökün.Sonra ufak ufak doğradığınız kornişonu ekleyin. Diğer tarafta bir tabağa salata yaprakları koyun ve üzerine de domates dilimleri dizip servisten önce domateslerin üzerine hazırladığınız malzemeyi eşit miktarda dağıtın.Afiyet olsun.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst