İz Bırakan Kitap Cümleleri..

---> İz Bırakan Kitap Cümleleri..

"Ruhumdaki düğümler fazlasıyla sıkı.
Kimsenin onları çözecek kadar ince tırnakları yok.
Bense çoktan vazgeçtim tırnaklarımı uzatmaktan."

' Hakan Günday.. / Kinyas ve Kayra

' Fiziksel bir engeliniz var mı ? '' sorusu içime dokunmuştu nedense. '' Yok !'' dedim, '' Yalnızca kalbim kırık...''

( Canan Tan - Aşkın Sanal Halleri

Uykunun içinde bir rüya,
Rüyamda bir gece,
Gecede ben...
Bir yere gidiyorum,
Delice...
aklımda sen.

özdemir asaf

''Sonuç olarak ; insanlığın ergenlik hali , bütün aptallığına rağmen , hayatı boyunca , özgür bir yaratığa en çok benzediği dönemdir.''

H.Günday Az

‎''Ey dizinin dibinde sabahladığım Sevgili!.. Bizim birbirimize söylediğimiz güzel sözleri, Su beli bükülmüş gökyüzü saklar..! Bir gün gelir taşımaktan yorulur da, Sırları yağmura fısıldar..! İşte sağanak sağanak yağan o yağmurlar, "Aşk'ın gözyaşları"dır..! '' .

Sinan Yağmur

İçi ne kadar doldurulursa doldurulsun yine de hafiftir hayat. Çünkü altı deliktir. Delikse ölümdür! Bütün kazançlar bu delikten kayıp gider.

Hakan Günday- Kinyas & Kayra

"Ölüm mutlu bir son olamazdı kimse için. Ama yine de insanlar kendilerini kandırmak için hayatlarını dönemlere bölüyorlar. Ve, ancak o dönemlere mutlu son'lar uydurabiliyorlar. Oysa hayat her bölümünde ayrı bir hikayenin döndüğü neşeli bir dizi değil, sonunda herkesin öldüğü ve katilin bulunamadığı sıkıcı bir filmdir.."

' Hakan Günday.. / Kinyas ve Kayra

...İki sayıklama arasına bir günü sıkıştırıyorum ...

cezmi ersoz

"Kırık kalpler hakkında en iyi şey nedir bilir misin?" diye sordu Eulalia.
"Hayır."
"Bir kere kırılırlar o kadar. Ondan sonra sadece çizikler olur."

el juego del angel

Japonya'dan Suriye'ye taşındığımızda on iki yaşındaydım. Arapça öğrenmemek için elimden geleni yaptım. Ama yine de sarmaşık gibi dilime dolandı. Arap'ı ve Bedevi'yi T. E. Lawrence'tan öğrenmiştim. Ve Arap yarımadasında var olabilmek için ya i.ne ya da silah kaçakçısı olmak gerektiğini anladım. Ben ikisi de değildim. Ama adına çöl denilen, küreğin batmadığı denizde yaşayan insanların hiç de hak etmedikleri bir tarihleri vardı. Bir zamanlar dünyaya hükmeden esmer savaşçıların düştükleri durumu görünce zamanın ne kadar nankör olduğunu anladım. Geçmiş hiçbir şeydi. Kuma kendini gömüp yeniden Arap medeniyetinin hüküm süreceği günleri beklemek ve o gün gelene kadar birbirlerini öldürmek yapabilecekleri tek işti. Ben de onları seyrediyordum. On altı yaşıma kadar hep seyrettim zaten. Hep iyi bir izleyici oldum. On altımda bozuk Arapça, pokerde kazanılmış bir hançer ve bronz bir tenle Avrupa'ya geldim.

Kinyas&Kayra - H.Günday.

Sevin ağlayabiliyorsan
Unutmanın kardeşidir ağlamak
Uyur uyanır yatağında duyguların
Düşüncenin kucağında hep çocuktur
Ağlamak.

Özdemir Asaf

Yalnızlık kurşun geçirmez. Dostluk, aşk, aile geçirmez. Hiçbir şey geçirmez. Dışarıdan sokmadığı gibi içeriden de çıkartmaz. Cerahat yapar. Antibiyotiğini de kendinde besler. Yeter ki nerede olduğu bulunsun... Ruhun nerede olduğunu düşünürüm bazen. Vücudumun neresinde? Sonra karar veririm. Ruhum, bedenimin bittiği yere kadar..."

' Hakan Günday / Kinyas ve Kayra

İnsanın tek gerçek özgürlüğü yalnızlığıdır. Ve yalnızlığı küçük düşürense bağımlılıklardır. Aşklar, alkol, nikotin, ahlaki değerler, uyuşturucular... Hepsi de bir pranga olabilir her an, insanın ayağına. Zevk veren prangalar. Ortak özellikleri, varlıklarının verdikleri zevkin uzun bir süre sonra hissedilememesi, yokluklarının ise derhal kalpte bir ağrı yaratmasıdır...

H.Günday - Kinyas&Kayra

"Onu sevdiğimi söyleyemem çünkü duygularım yok ama hayatta*ki tek bağımlılığım olduğunu itiraf edebilirim...
Yoruldum. Çok yorgunum... Yeryüzüne inme zamanı.."

' Hakan Günday.. / Kinyas & Kayra

İçi ne kadar doldurulursa doldurulsun yine de hafiftir hayat. Çünkü altı deliktir. Delikse ölümdür! Bütün kazançlar bu delikten kayıp gider.

Kinyas&Kayra-H.Günday

Saman saçlinin sesi o kadar uzaktan geLiyordu ki. Aci dayanilmazdi. Dogum yaptigindan beri hissettigi en siddetLi aciydi. Birini dünyaya getirmek. Tanrinin kücük bir testi. Bilin bakalim ne- Kendinizden daha cok sevmekle ve kendinizden daha fazla özen göstermekle yükümlü oldugunuz su minik sey.Icinizden disari cikarken idraki zor bir bicimde size fiziksel aci veriyor.

Asla Vazgeçme - HarLan Coben.

"Kelimelerin kötü yanı, kendimizi başkalarına anlatabileceğimiz ve başkalarının söylediklerini anlayabileceğimiz hissini uyandırmalarıdır.
Fakat dönüp kaderimizle yüzleştiğimizde yetmediklerini görürüz.."

' Paulo Coelho.. / Elif

"Kötü bir resim asarım korkusuyla hiç resim asmadım;
kötü yaşarım korkusuyla hiç yaşamadım."

-Oğuz Atay // Tutunamayanlar-

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri