Dev Fıkra Arşivi ! . . .

Sınıftaki yabancı Sınıf öğretmeni öğrencilere teker teker sorular soruyormuş. Ama hiçbiri doğru düzgün cevaplayamıyorlarmış. Öğretmen iyice sinirlenerek başka birine daha soru sormuş. O da bilemeyince "Bir şey bilmiyorsun pekii niye geliyorsun sen buraya?" diye bağırarak sormuş. O da cevaplamış:
"Ama sayın öğretmenim ben kalorifer tamircisiyim radyatörleri kontrol ediyordum

ayısını hatırlasam Sayısını hatırlasam

Sarhoşun biri geç saat loş bir caddede park halindeki araçların camlarını teker teker kırarak ilerliyor. Çevredeki evlerden inenler yakalıyorlar adamı bakmışlar ki komşuları.
Komşular :
-Be kardeşim neden kırıyorsun camları demişler.
Sarhoş:
-Plakayı çıkartamadım yeni aldığım arabadan aldıktan sonra öğrendim çok kazıklanmışım akşam içince ilk şişede iyice kazıklanmama içerledim ikinci şişede gidip parçalamaya karar verdim üçüncü şişede ne rengini ne markasını ne plakasını hatırlıyordum diğer şişeye başlamadan işimi bitireyim dedim yoksa sokağı karıştıracağım.
Komşular :
-Eh be kardeşim bizim arabaları da parçalamışsın.
—Sarhoş :
-Ne yapayım kaç araba aldığımı hatırlasam

Temel Hamile
Midesi agriyan Temel doktora gider. Tanidik olan doktor Temel ile biraz dalga geçmek için kisa bir muayeneden sonra hemen teshisi koyar:
- Temel sen hamilesin.
Temel kendi kendine söylenir:
- Ne? Yaktin beni Fadime sana kaç kere "Sevisirken üste çikma" demistim.

Uyari
Temel ile Fadime yatakta sevisirken Fadime sürekli olarak Temel'e " Temel bu is böyle olmuyor önce uyarilmam lazim" diye itiraz etmekteymis. Temeli'in canina tak etmis. Bir sabah ise giderken;
- "Bak Fadime seni uyariyorum aksama seni halledecegum ona gore. Sonra uyarmadi

25 Cent
Temel 55 yasina kadar canini disine takmis çalismisti..Pastaci çirakligi ile alisdigi hayata pastane sahibi olarak devam etmis yetenekleri ve becerisi sayesinde Türkiye'nin en ünlü pastanesinin sahibi olmus milyarlar kazanmisti.. Bir gün karisina "Paralari mezara götürecek halimiz yok. Kendimize yeni ve rahat bir hayat seçtim" dedi.."Bizim oradaki hemserilerle konustum... Herseyi iyice ögrendim. Kaliforniya'ya gidecegiz. Kazandigim para bize ömrümüzün sonuna kadar yeter.. Çocuklar da güzel üniversitelerde okurlar..."Temel neyi var neyin yok satti. Paralarini dolara çevirdi. Bir milyon dolari olmustu. Karisini yanina aldi. Uçaga bindi.. Los Angeles'e uçtular birgün... Uçsuz bucaksiz Nevada çölleri üzerinde uçarken motorda bir ariza belirdi. Las Vegasa zorunlu inis yapmak zorunda kaldilar. Uçak sirketi görevlileri" Buranin en lüks otelinde sirketimizin konugu olarak kalacaksiniz. Yalniz bu kentin Las Vegas oldugunu unutmayin. Kumar oynarsaniz eger kendi hesabiniza.." derler.. "Kumar mi" dedi Temel karisina.."Kumardan kazanmayi düsünen kafayi yemis olmali... Allah göstermesin.." Ama bir kez sansini denemek için rulete 500 dolarlik bir fis atmaktan da kendini alamadi. Arkasi çorap sökügü gibi geldi.Temel herseyini rulet masasinda birakti. Rulet basinda nefes almadan geçirdigi saatler sirasinda fena halde de sikistigini hissetti. Hizla tuvalete kostu. Tuvalet kapilari otomatikti. 25 sentlik bozuk para atilinca açiliyordu. Oysa Temel'de metelik kalmamisti. Sikinti içinde dolanirken oradan geçen biri avucuna bi 25 sentlik sikistirdi.. Bu konularda deneyimliydi. Temelin basina gelenleri anlamisti.
Temel"çok iyi bir insansiniz. Bu iyiliginizi hayat boyu unutmayacagim. Bana lütfen kartinizi verin. Bu borcumu da size ödeyecegim" dedi. Karti aldi cebine atti.. Tuvalete döndügünde kapiyi açik buldu. Içeri girdi rahatladi..Çikti..Elinde kalan 25 sentle yürürken karsisina Tek Kollu Canavar çikti.Parayi delige atti kolu çekti ve bir sangirti ...Alet bosaldi adeta.. Temel bir kova dolusu 25 sent kazanmisti. Bunlari fise çevirdi rulet masasina döndü..Gerisi peri masali.. Iki saat içinde tam 2 milyon dolari olmustu. Iki ay sonra yeni Kaliforniyali Temel bos oturmanin kendisine göre bir is olmadigini farketti. Elinden gelen tek is pastacilikti.Parasi da vardi. Bir pastane açti. Pastalari öylesine tutuldu ki önce Los Angele'e sonra Kaliforniya'ya sonrada tüm Amerika'ya yayildiTemel Pastaneleri... Bir kaç yil sonra Temel Amerika'nin en zengin adamlari arasina girdi. Temel Pastaneleri'nin onuncu yili dolayisi ile büyük bir gece düzenlendi. Sirketin en gözde elemanlari ile ünlü konuklar bir araya geldiler. Temel yemegin sonunda konusma yapmak için kürsüye çikti.. Tüm basina gelenleri anlatti..
"Bütün bu basariyi ve bu serveti bir tek kisiye borçluyum. O kisiyi bulana kadar iste size söz veriyorum gerekirse Amerika'daki her tasin altina bakacagim.." Sirketin genel müdürü sordu: "Ama Temel bey size 25 sent borç veren adamin kartini aldiginizi söylemistiniz... Adi adresi sizde olmali zaten.." "Bana 25 sent veren umurumda degil" dedi temel.. "Bentuvaletin kapisini açik birakan adami ariyorum!.."

Temel'in Kedisi
Temelin bir kedisi varmis ve hergün düzenli olarak gezmeye çikartirmis.Birgün yolda karsilastigi bir arkadasi:
-Ula senun paska isin yok midur pikmaymusun herkün bu kediyi gezdirmekten? diye sorunca Temel:
-KPende piktum ama ne yapayum ha pu kedi pakiredir istemayrum pi de yavrulasin korkayrum salamayrum! demis. Bunun üzerine arkadasi:
-Ula usagum ha punun kolayi fardur... Penzine pula sal oni yanuna gelmez kedi medi..
Temelin kafasina yatmis bu yöntem bir deneme yapmis bakmis gerçekten yanina kedi falan yanasmiyor hergün sabahtan salarmis kediyi benzine bulayip... aksam hava kararinca kedi de eve dönermis rahat etmis Temel taaa ki bir aks am kedi hava kararipta hala eve dönmeyinceye kadar...
Bir telas bir telas oraya bak buraya sor yok yok gitti bizim kedi diye düsünürken rastladigi mahallenin çocugu
-ha pen kördum senun kediyi su ileriki ranpada penzini bitmis öbür kediler dayanaydu

Findiklar
Temel ile fadime birbirlerini çok istiyorlarmis. Fakat utangaçliklarindan birbirlerine açilmak ne kelime konusmalari bile çik zormus. Tesadüfen yalniz kaldiklari bir günde artik canina tak demis olan temel fadimeye; habu findukluklardan yukari bir çikalummi der. Fadime de he temel çikalum der. Biraz yürürler. Temel konusacak kelime bulamaz fadime durumu anlar bari bir soru sorayimda temel açilsun diye düsünür.
-"Uy temel habu findukluklar kimundur" der.
Temel hemen atilir
-Emicemundur bi tane koparanun a...na koyarum "
Fadime hemen bir findik koparir. Temel firsati kaçirmaz hemen sarilir fadimeye findikliklarin altinda islerini bitiriler.
Sonra kalkip tekrar yürümeye baslarlar ikiside mutludur. Biraz sonra fadimenin cani çeker temele tekrar sorar
-"Temel habu findukluklar kimundur.
Temel" dayimundur bitane koparanun a.. na koyarum der.
Fadime hemen birtane koparir. Temel tekrar sarilir fadimeye uzun uzadiya findiklarin arasinda islerini görürler.
Tekrar kalkarlar yürüler. Biraz sonra fadimenin cani tekrar ister temelde ayni isi yapar. Bu böyle birkaç defa daha devam eder fakat Temelin pili bitmistir ama fadime doymak bilmez tekrar sorar
"Uy temel ha bu findukluklar kimundur da"
temel "ha bilmeyirum galiba fiskobirlugunduler

El isareti
Bir gün temel bir minübüse durmasi için isaret etmis adam ellerini havaya kaldirarak ve tüm parmaklarini oynatarak çok kalabalik demis.
Temelde bas parmagini isaret ve orta parmaginin arsina sokmus. Soför kizmis ve asagi inmis
-Sen ne kadar terbiyesiz adamsin demis.
Temel "asil sen ne kadar terbiyesizsin bana böle böle yaptin" demis
Soför "ben sana kalabalik" dedim diye yanit vermis. Bunun üzerine temel
- "e bende beni araya sikistirirsin diyordum

Tarikat
Temel tarikata girmek icin basvurmus. Seyhin karsisina çikarmislar. Temel:
- Seyhim tarikata girmek istiyorum demis. Seyh de:
- Olur ama 3 hafta karinla yatmayacaksin. demis. Neyse aradan üç hafta gecmis ve temel seyhin önüne tekrar gelmis. Seyh sormus:
- Temel tamam mi ? Sabredebildin mi ? Temel:
- Valla ilk hafta hiç problem yoktu. Ikinci hafta sabrim cok zorlandi. Ama dayandim. Ücüncü hafta bir gün Migros'a gitmistik. Benim kari üst raflardan bir iki paket almaya çalisiyordu. Hatunun bacaklari gözükünce içim gitti. Daha sonra paketler yere düstü. Benim kari da paketleri almak için egilince dayanamadim daldim demis. Seyh de:
- Aaaa olmadi. Simdi biz seni tarikata alamayiz. deyince Temel:
- Bosver tarikati bizi artik Migros'a bile almiyolar.

Üç dil
Temel ile Dursun Sultanahmette gezinirken bir turist gelip kendilerine bir adres sorar.
Turist ingilizcealmancafransizca sorar fakat bizim lazlar anlamaz...
-Ula dursun bir yabanci dil ögrenemedik gitti der Temel
Dursun: -Ula neye yarayacakki bak adam üç dil biliyor yine derdini anlatamiyo

Tedavi Niyetine
Temel hastalanmis doktora gitmis. Doktor Temel'i muayne ettikten sonra yeni dogum yapmis bir kadinin memesinden süt emerse hastaliginin iyi olacagini söylemis. Temel kara kara düsünerek doktorun yanindan çikmis.
Nerden bulacagini kimden isteyecegini düsünürken aklina arkadasi Dursun'un karisi Fadime gelmis. "O yeni dogum yapmisti rica ederim" demis ve kapiya dayanmis. Kapiyi Fadime açmis Temel "Dursun evde mi?" diye sormus Fadimeye. Evde yok yanitini alinca Temel utana sikila derdini açmis. Fadime de "N'olacak ula alti üstü bir kaç damla süt hem sevaptir gir içeri demis" Fadime memesini açmis Temel'in agzina vermis. Temel memeyi emmeye baslamis. Temel emdikçe Fadime tahrik olmus. Dayanamaz duruma gelmis. Temel'e "Ula Temel baska birsey de ister misin?" diye sormus. Temel Ayip olmaz mi?" diye yanitlamis. Fadime ihtirasli bir sekilde "Niye ayip olsun?" diye cevap vermis.
Temel -"Iyi öyleyse bir iki tane de bisküvit ver bari içim ezildi".

Temel Gösteriş

Temel'e her dakika aptallığını niye gösteriyorsun diye sorarlar. O da cevap verir: - İnsanın pi şeyi var da cöstermezse ne faydası olayı

Temel İngilizce

Temel İngiltere'ye gidecekmiş. Lisan öğrenmesi gerek. Dershaneye yazılmış. İlk derste "come" yani "gel" demeyi öğretiyorlarmış. Temel bu işe akıl erdirememiş. Öğretmene demiş ki - Bu nasıl iştur come yazaysun kam okuysun peçi cel olduğunu nasıl anlaysun?

Mazeret

Temel Mazeret Temel askerliğini yapıyormuş. Bölükte kırk ere izin vermişler. Geç kalırlarsa çadır hapsi var ancak iyi bir mazeretleri olursa affedilecekler. Kırk kişiden otuz dokuzu da geç kalmış hep aynı mazeret: - Atla istasyona celeydum. At çatladi tren kaçti geç kaldum. Derken kırkıncı da tamamlanmış Temel çıkagelmiş. - Senin de mi atın çatladı diye sormuşlar. - Hayır demiş. Yoldaki otuz tokuz at leşini geçemedum.

uc dost

Baki`ye dostlari sorarlar kac cesit dost oldugunu. Baki uc cesit dost vardir der. Bir dost gida gibidir sen onu her gun arasin. Bir dost vardir ilac gibidir gereginde ararsin. Bir dost daha vardir hastalik gibidir o seni arar.

Trafik

Temel İngiltere'ye gidecekmiş.Arkadaşı Cemal İngilterede trafiğin soldan olduğunu ve bunu unutmasının Temel için oldukça tehlikeli olacağını söyleyip dikkatli sürmesini öğütlediğinde Temel: "Merak etme geçen gün Rize'den Samsun'a soldan gittimdi bunun nekadar tehlikeli olduğunu bilirim daa !!!"

TEMEL ASKERDE:

Yeni asker olan Temel'e komutanı sormuş:

Savaşta siperdesin sağ taraftan düşman askeri geldiğini gördün. Peki ne yaparsın?

Temel heyecanla cevap vermiş:

-Hemen çevirir silahımı üzerlerine ateş açarım komutanım.

Komutan tekrar sormuş.

-Peki karşıdan geliyorsa?

-Karşıya ateş açarım komutanım.

-Arkadan geliyorsa ?

Temel dayanamamış;

-"Komutanım bu ordunun benden başka askeri yok mu?" demiş.

HANGİSİ AÇIK?

Temel işhanında çay ocağı işletmektedir.

Üst kattaki işyerlerinden biri seslenir:

-Temel efendi dört çay yap. Biri açık olsun.

Çaycı Temel cevap verir:

-Abi hangisi açık olsun?!

RAHATLIK

Temel dar bir ayakkabı almış sıkışa sıkışa gidiyormuş. Dursun bu durumu görünce:

-Temel niye sıkışık ayakkabı aldın?

Temel bir sandalyeye oturup ayakkabılarını çıkarırken:

-Dursun bileysun kız evlendi ev aldi. Borç bağa kaldi oğlan araba aldi. Onun borci da bağa kaldi. Senun anlayacağın benim borcum gırtlağa dayandi. Ben da sıkışık ayakkabi aldım ki çıkarttığımda sanki borcum yokmuş gibi bir oh çekeyim.

TEMEL HASTALANIR

Kahvede dertli dertli oturan Temel'e candan arkadaşi olan İdris sorar:

-Ula Temel sen hastamisun nesun?

-Sorma İdris hastayim . Ama doktora gidecek param yoktur.

-Sen Doktor Kadir Bey'e git hem iyudur hem de hesaplidur. Hem ikinci gidişte vizitenin yarısını alır.

Ertesi gün Temel doğru Doktor Kadir Bey'e gider:

-Merhaba doktorum işte ben yine geldum.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri