yesil83
Bayan Üye
---> Cinler Hakkında Sorularınız
aslinda, bir cok yorumu alinti yapmak istedim ama hangisini yapacagima karar vermedim, iste oldugum icinde cok fazla vakit harcayamiyorum.
bu yorumunu bir yoruma cevapyazmistin...
perde denen olay var ya, dediginiz gibi gaybi ALLAH'tan baska kimse bilemez ama bildigmiz gibi gelecek ile bizim aramiza perde cekilmistir. ama duyduguma gore (yanlista olabilir) bazi insanlarin perdeleri bazi insanlara gore daha acikmis. yani ornegin bizim onumuzde 10 perde varsa gelecekle aramizda bazilarininkinde 5 perde var, o 5 perdeye kadar gelecegi hissedebilyorlar... perde meselesini ornek verdim...
uc harflilere olan ilgin ilgimi cekti cunki, benim ablamdada var gibi birseyler...
ablamin kucuklugunden beri, olaylari sezme olayi var (6. his diyorlar)
bunun bir cok ornegini kendi hayatimizda yasadik.
mesela, biri hakkinda birsey seziyor,ozellikle tehlikede oldugunu hissettiginde o kisiye soylemezse cok rahatsiz oluyor (hasta oluyor) eskiden bu hisleri daha coktu ve simdi git gide azaldi.
hocaya gitti, hoca senin cinlerin var demisti. hemde bir kactane.
komsuya gitmisti ablam, kadinin cocugu hasta (ablam gitti ilk defa gitmis gormus) ablam eve geri geldiginde, o cocuktan umudu kessinler o cocuk cinli demisti. cocuk ablama demiski pesinden gidenlerin cok (cinleri kast ederek) ablamda ona demiski sende 5 tane var ama..
ablama dedim, beni korkuttun....
kimi cinlerden diyor kimisi 6. hic. ablam ise kimseye bundan bahsetmiyor cunki cogu inanmiyor yada yanlis anlamasinlar diye..
bazi kisilere baktiginda (masuz iskanbil kagitlarini aliyor) fal bakiyormus gibi ama fal bakmiyor. ablam, bir kisiye baktiginda onun neyi var ne yi yok soyluyor...
(hasa hasa, kesinlikle gelecegi biliyor degil. bu gelecegi bilmiyor cok farkli bir sey..)
bilemiyorum. suan yaziyorum ama cogunuzun inanmayacaginida biliyorum.
ablamin cinli degil yanlis anlamayin carpilmamis yani...
cinden korunmak icin yada musallat olmamalari icin nas ve felak surelerini okumak gerek (diye biliyrum)
tv de hoca okurken duymustum, hoca diyordu ki, sizler cinlerden korktugunuz gibi onlarda sizlerden korkuyor, onalra bulasmazsaniz onlarda size bulasmaz.
bilmiyorum ama cinlerle fazla ugasmadigim yada aklima bile getirmedigim icin korkmuyorum.
cok uzun yazdim
Can alacı bir soru ; Hemen bakalım bilinmeyeni bilmek imkansız.cinlerin bunu bilmeleri için cenabı allahın izni olması gerekir bu neden olur peki diyorsanız allah kullarını dener ve sınar ki insan bu varlıkların her dediğine inanırsa hataya düşmüş olup rezil bir hayatta mahkum ola bilir.
Hz süleyman a,s ise cinlerden yardım alıyordu ama sonradan bu durum kesilip melekler yardım etmeye başladı.
peki gelecekten haber alınırmı cinler öğrene bilirmi 10 şey söyler 7 cıkar diyelim bildi dersek olurmu ? olmaz hadi hepsini söyledi diyelim şeytanın sizi şaşırtması muhtemeldir bu durumda.
cindar olan kişiler yani büyü yapan yaptıran kişiler genelde şunları der örnek verelim ; bir kıza aşıksınız gittiniz cindara benim bunla sohbetim ne denli olur ilersi için cvp gelir hemen şöyle olucak şudur diye sana şunları düşünüyor der ama bu gelecek değildir kızın beyninin okutulmasıdır cin tarafından düşüncesi bu an olduğundan gelecek ile bağı yoktur.
genel olarak toparladığımız zaman cinler asla geleceği bilemez bilselerdi hepsi iman etmiş olur.
olaki söyler yada duyarsanız denenmekten başka birşey değil.
aslinda, bir cok yorumu alinti yapmak istedim ama hangisini yapacagima karar vermedim, iste oldugum icinde cok fazla vakit harcayamiyorum.
bu yorumunu bir yoruma cevapyazmistin...
perde denen olay var ya, dediginiz gibi gaybi ALLAH'tan baska kimse bilemez ama bildigmiz gibi gelecek ile bizim aramiza perde cekilmistir. ama duyduguma gore (yanlista olabilir) bazi insanlarin perdeleri bazi insanlara gore daha acikmis. yani ornegin bizim onumuzde 10 perde varsa gelecekle aramizda bazilarininkinde 5 perde var, o 5 perdeye kadar gelecegi hissedebilyorlar... perde meselesini ornek verdim...
uc harflilere olan ilgin ilgimi cekti cunki, benim ablamdada var gibi birseyler...
ablamin kucuklugunden beri, olaylari sezme olayi var (6. his diyorlar)
bunun bir cok ornegini kendi hayatimizda yasadik.
mesela, biri hakkinda birsey seziyor,ozellikle tehlikede oldugunu hissettiginde o kisiye soylemezse cok rahatsiz oluyor (hasta oluyor) eskiden bu hisleri daha coktu ve simdi git gide azaldi.
hocaya gitti, hoca senin cinlerin var demisti. hemde bir kactane.
komsuya gitmisti ablam, kadinin cocugu hasta (ablam gitti ilk defa gitmis gormus) ablam eve geri geldiginde, o cocuktan umudu kessinler o cocuk cinli demisti. cocuk ablama demiski pesinden gidenlerin cok (cinleri kast ederek) ablamda ona demiski sende 5 tane var ama..
ablama dedim, beni korkuttun....
kimi cinlerden diyor kimisi 6. hic. ablam ise kimseye bundan bahsetmiyor cunki cogu inanmiyor yada yanlis anlamasinlar diye..
bazi kisilere baktiginda (masuz iskanbil kagitlarini aliyor) fal bakiyormus gibi ama fal bakmiyor. ablam, bir kisiye baktiginda onun neyi var ne yi yok soyluyor...
(hasa hasa, kesinlikle gelecegi biliyor degil. bu gelecegi bilmiyor cok farkli bir sey..)
bilemiyorum. suan yaziyorum ama cogunuzun inanmayacaginida biliyorum.
ablamin cinli degil yanlis anlamayin carpilmamis yani...
cinden korunmak icin yada musallat olmamalari icin nas ve felak surelerini okumak gerek (diye biliyrum)
tv de hoca okurken duymustum, hoca diyordu ki, sizler cinlerden korktugunuz gibi onlarda sizlerden korkuyor, onalra bulasmazsaniz onlarda size bulasmaz.
bilmiyorum ama cinlerle fazla ugasmadigim yada aklima bile getirmedigim icin korkmuyorum.
cok uzun yazdim