Annem'den nefret ediyorum.

---> Annem'den nefret ediyorum.

annesini kaybetmiş hatta hiç tanımamamış insanalr tanıyorum.

onlara bir sor. çamurdan olsun ama annem olsun cevabını alırsın.

Yorumlarınızı okudum.Herkes düşüncelerini,fikirlerini paylaştı;kimi hak verdi kimi nefret etmenin gerek yok mealen dedi:Bazı arkadaşların arasında polemik yaşandı.Bana hak verenler beni anladıkları için minettarım
yanımda oldugunuzu hissettirdiniz.Farklı düşüncelere sahip olan arkadaşlara buyurun yazdıklarımı okuyun.

Babam annemle üniversitede tanışıyorlar.Birbirlerini seviyorlar.Büyük babam ve babaannem babamı ikna etsede"bu sana göre kız degil"desede babam vazgeçmiyor evleniyorlar.Ozaman anne ve babam ögrenciler sorun üstüne sorun yaşıyorlar,anne "evlilikle okul bir gitmiyor ben kariyer sahibi olcagım gel boşanalım"diyince.Babam"ne dedigin farkındamısın çocuk oyunumu zannettin hem kariyerini hemde evlilimizi sürderelim aklından vazgeçir ben boşanmam."demiş.1yıl böyle bitiyor.sabah babam annenin evde olmadıgını görünce merak ediyor nereye gidebilir düşünürken babamın arkadaşı Nermin teyze gelip"koş bebegini aldıracak"diyor babam son anda yetişiyor.Yalvara yakara anneyi vazgeçiriyor.Dünyaya gelince babam okulu bitirmiş başarılı mimar oluş annese staj yapmak istiyor.Hollanda da bir staj teklif gelince annenin de dogum yaptıgını görünce teklifi geri çekiyorlar.Anne hep kariyer peşinde olunca çılgına dönüyor.Yılların birikimi kini dökülüyor."Yaptıgını beyendin mi?önce dedigimi yapıp boşansaydık bunlar olamayacaktı.Dayanamıyorum senin pozitif düşüncelerine,evliligi kariyeri bir yürmek istedigine dayanamıyoru,çocugun aglamasına çekemiyorum.Ben gidiyorum.bebeginede sen bak zaten senin zoruna dogdum..."
Bööyle devam eder..ben bebekken çocukken unutup gidiyordum.Şimdi büyüdüm bir anneni evladı içi gösterdigi mücedeleyi görünce artık kalbime dogan nefret öfkeye mani olamıyorum.
İşin faklı yüzü ise 4ay önce benim işyerime gelerek beni görmeye gelmiş"canım kızım"diyor acıyarak ona baktım.Bir iş kadını olmuştu ama bir evladını çok seven erkegi ona duyulan saygıyı kaybetmişti.
Son pişmanlık fayda etmez.
Tekrar diyiyorum "annemden nefret ediyorum".

Son düzenleme:

annesini kaybetmiş hatta hiç tanımamamış insanalr tanıyorum.

onlara bir sor. çamurdan olsun ama annem olsun cevabını alırsın.

Benim annem yok demiyorum ki;annem beni terketti diyorum.Maddi durum iyi olamasına ragmen rahatlıgı için sıkıntılara gelemedigi için terketti.annesini kaybetmiş hatta hiç tanımamış insanlar anneleri var oldugu halde terkedilmek duygusunu yaşamamışlar.Sorsamda çamurda olsun ama annem olsun cavabıı almam kesin;terkedilmek farklı bir duygu.

lafımı çarpıtma :) annem yok dedin demedim. burda annenin önemine vurgu yaptım.

herkesin bir nedeni vardır.
annemi 6 yaşında kaybettim. keşke küçükken beni bırakmış olsaydıda şuan canım kızım diyebilseydi ;)

kaldıki belki genç bir anneydi ve sorunları vardı sana bakamıyordu yada cocuk bakmasını bilmiyordu vs. o annelik görevini yerine getirmemiş olabilir. sen evlatlık görevini yerine getirmekle sorumlusun.

yaşın kaç bilmiyorum ama '' anne olunca analrsın ''

bu ne peki??herkes annenin çekip gittiğini söylüyor babanın kızı annesinden uzaklaştırmadığı ne malum???

Babam çok engel olmuş.yalvarmış bir kızın var onu düşünmüyorsun diyerek erkeklik vazifesini yapmış.6 yaşında hastalanmışım babam annemin arkadşlarının vasıtasıyla anneme ulaşmış"Eymen çok hasta gel yanına seni istiyor "demiş
annemin cevabı hazırmış"doktora gidip bebgi aldımama mani olmadn düşünecektin.Severek dogurmadım.Beni arama"

Anlayacagın carpe bildigin canını evladı için feda eden bir annem yok.

Gerçekten çok karışık bir durum ya insan ne diyeceğini bilmiyor.Haksızlık etmem istemem ama anlaşılan annende vicdan yokmuş bari sen onun gibi olma..

lafımı çarpıtma :) annem yok dedin demedim. burda annenin önemine vurgu yaptım.

herkesin bir nedeni vardır.
annemi 6 yaşında kaybettim. keşke küçükken beni bırakmış olsaydıda şuan canım kızım diyebilseydi ;)

kaldıki belki genç bir anneydi ve sorunları vardı sana bakamıyordu yada cocuk bakmasını bilmiyordu vs. o annelik görevini yerine getirmemiş olabilir. sen evlatlık görevini yerine getirmekle sorumlusun.

yaşın kaç bilmiyorum ama '' anne olunca analrsın ''

Anneni yaşında kaybetmişsin.Başın sagolsun.Ama terkedilmedin bu yüzden duygusl yönden davranıyorsun..Genç demişsin merhametsizligin düşüncesizligin adı gençtir sorunları vardır denilemez.O bir annedi:ne olursa olsun İnci.

Anneni yaşında kaybetmişsin.Başın sagolsun.Ama terkedilmedin bu yüzden duygusl yönden davranıyorsun..Genç demişsin merhametsizligin düşüncesizligin adı gençtir sorunları vardır denilemez.O bir annedi:ne olursa olsun İnci.

bak seni suclu buluyor değilim ki suclanacak bir tarafın yok.
ama günümüzde sevgilisine o kadar hak ve şans tanıyan insanları görüyorum. bir şansıda annene tanımanda sakınca yok bence herkes 2. bir şansı hakeder.

hemen canım cicim olamazsınız zaten. ama konuşmalısın nedenini sormalısın belki baban yalan söyluyor ?
anne sonuçta ya seni doguran kişi. 15 dkkanı ayırıp sormalısın aklındaki soruları

birsey merak ediyorum...

bu yaptigin aciklamayi, bir kisidenmi dinledin? bir tek babandan, babaanne ve dedenmi dinledin? hic annenden dinledin mi?

yazdiklrin dogru olabilir... dogrudurda herhalde ama ben olaylari annenden dinleyip dinlemedigini merak ediyorum.

cunku sen ancak misli anlatabilirsin ki oyle anlatmissin zaten. annendende dinle eger teyit ederse ve annesizlikten memnunsan nefret etmekte devam edebilirsin zaten kimsede bunu degistiremez (gonul ister ki barisin tabiki)

neyse... bastan olaylari anlatmadigin icin cift tarafli bakmak gerek olaylara elbette, hemencik anneyi suclayip sonra ohh diye oturmak olmaz...

birde, bir tek annedemi suc var diyede sormaktan gecemiyorum... anlattigin olaylara gore annen zaten basindan beri kendisini cocuk sorumlulugunu ustlenemeyecegini belli etmis hatta acikca soylemis tavirlariyla haraketleriyle...
babanin hicmi sucu yok? elbette dogduktan sonra seni birakip gitmesini mazur gostermez ama anne olmayacagini yeterki kadar belli etmis. birazda baban seni annesiz birakmis.

bak seni suclu buluyor değilim ki suclanacak bir tarafın yok.
ama günümüzde sevgilisine o kadar hak ve şans tanıyan insanları görüyorum. bir şansıda annene tanımanda sakınca yok bence herkes 2. bir şansı hakeder.

hemen canım cicim olamazsınız zaten. ama konuşmalısın nedenini sormalısın belki baban yalan söyluyor ?
anne sonuçta ya seni doguran kişi. 15 dkkanı ayırıp sormalısın aklındaki soruları

Babam asla yalan konuşmaz.Annemle konuşmaya gelince asla;bir bardak kırıldıgında onu eski haline gelirmi?Hayır.Bende kırılmış bir bardagım.

birsey merak ediyorum...

bu yaptigin aciklamayi, bir kisidenmi dinledin? bir tek babandan, babaanne ve dedenmi dinledin? hic annenden dinledin mi?

yazdiklrin dogru olabilir... dogrudurda herhalde ama ben olaylari annenden dinleyip dinlemedigini merak ediyorum.

cunku sen ancak misli anlatabilirsin ki oyle anlatmissin zaten. annendende dinle eger teyit ederse ve annesizlikten memnunsan nefret etmekte devam edebilirsin zaten kimsede bunu degistiremez (gonul ister ki barisin tabiki)

neyse... bastan olaylari anlatmadigin icin cift tarafli bakmak gerek olaylara elbette, hemencik anneyi suclayip sonra ohh diye oturmak olmaz...

birde, bir tek annedemi suc var diyede sormaktan gecemiyorum... anlattigin olaylara gore annen zaten basindan beri kendisini cocuk sorumlulugunu ustlenemeyecegini belli etmis hatta acikca soylemis tavirlariyla haraketleriyle...
babanin hicmi sucu yok? elbette dogduktan sonra seni birakip gitmesini mazur gostermez ama anne olmayacagini yeterki kadar belli etmis. birazda baban seni annesiz birakmis.

Kabulenemiyor degil mi;bende kabullenmedim çok araştırdım.Babam.büyükbabam,babaannem,amcam,annemin arkadaşları,dayıma sordum.Hepsinin anlatıkları aynıydı malasef;inanmadım yinede anne evladını bırakmaz dedim.Anlatılan dogruydu ispatlayanda annemdi meslegi için staj yapması için kendisi çocuk yetiştirmesinde hazır olmadıgı için Hollandaya kariyem için gittim agzıyla duydum..
Tükendim artık.Bundan sonra bana düşen asla onu görmemek.
Beni yinede anlamıyorsun degil mi??

neden anlamayayim, anliyorum elbette... bu cok yaralayici birsey ama iste insanin gonlu iyi seyler olsun istiyor...

anliyorum elbette, bazen annemin soyledigi en ufak art niyetsiz sey bile canimizi acitirken boyle birseyi anneden bizzat duymak elbette yaralayici.

yasin kac kardesim?
ALLAH yar ve yardimcin olsun, aslinda birazda babandada suc buluyorum, boyle anne olmaya hazir olmayan anne olma potansiyeli olmayan birine cocuk diye israr etmemeliydi. ( ama ana rahmine dusmeden once tabi) ondan sonra cocuk almakta olmaz.

herseyin hayirlisi olur, insaALLAH hayatin hep guzel gecer. insaALLAH seni guzel gunler bekliyordur.

diyecek soz bulamiyorum...

neden anlamayayim, anliyorum elbette... bu cok yaralayici birsey ama iste insanin gonlu iyi seyler olsun istiyor...

anliyorum elbette, bazen annemin soyledigi en ufak art niyetsiz sey bile canimizi acitirken boyle birseyi anneden bizzat duymak elbette yaralayici.

yasin kac kardesim?
ALLAH yar ve yardimcin olsun, aslinda birazda babandada suc buluyorum, boyle anne olmaya hazir olmayan anne olma potansiyeli olmayan birine cocuk diye israr etmemeliydi. ( ama ana rahmine dusmeden once tabi) ondan sonra cocuk almakta olmaz.

herseyin hayirlisi olur, insaALLAH hayatin hep guzel gecer. insaALLAH seni guzel gunler bekliyordur.

diyecek soz bulamiyorum...

Yeşil 83 kendin söylüyorsun (anna rahmine düşmeden önce )ondan sonra çocuk olmakta olmaz..
Babam çocuk istiyordu,annemide seviyordu..Babamın asıl suçu annemi çok sevmesi kısa sürede boşanması..bir suçlu varsa evladını terkeden annedir.
Yaşıma gelince prolifimde yazılıdır..
Belki aynı düşüncelerde degiliz fikir ayrılıgımız var;ama yinede yorumların için teşekkürler.

evet, dusunurdum... cunku bir olaya hertaraftan bakmasini yeteri kadar ogrendim ben.

ne kolay demi, kucukken babamin kucagina vermis gitmis... olay bitti.
bu olayin oncesi sonrasi yokmudur sizce?

evet, ne olursa olsun birakmamasi gerek, ama neden biraktiginin ne oldu bunun onemli yok mu??? birakmasi makul birsey degil elbette oyle birsey zaten diyemem. ama ne olmus acaba??
keyfi gittiyse hepiniz haklisiniz... ama birda kadindan dinlemek gerek. tabikide annesiz yasamak dunyanin en zor seyi olsa gerek, annem 6 ayligina tr ye gidiyorda deli oluyorum birde hayatimi annesiz gecirmek elbette katlanacak birsey degil ama lutfen iki tarafli dinlemeden yargilamayalim.

evet, burda olan cocuga olmus, yani kardesimize olmus annesi ve babasi arasinda ne olmus bitmis gecmis bilemiyoruz. olan kizcagiza olmus ama dinlemeden yargilamak kotulemek nekadar dogru bilmiyorum.

mekselinaya katiliyorum.
yapici olmak gerek yikici degil. belkide bilmedigimiz ve kardesimizin bilmedigi birseyler var... bizim yapmamiz gereken sey sakinlestirip saglikli dusunmesini saglamak gaz vermek degil.

ben kizcagizin yerine koyarimda kendimi siz o annenin yerine koyun birde...

edin edinnnn herseyin kolay var nede olsa...

ondan nefret ederim cunku nefret etmek affetmeye calismaktan, sorgulamaktan neler olmus bitmis arastirmaktan cok daha kolay...

asariz, keseriz, nefret ederiz cunku savasmaktan kolay, bunca yilin acisini boyle cikarmak cok daha kolay...

buyurun arkadaslar hep beraber kadindan nefret edelim, kizdada nefret etmesini soyleyelim kolayi bu degil mi???

zaten cok zor gunler gecmis bir kiza, elimizden geldigi kadar sakinlestirelim saglikli dusunmesini saglayalimda belki bugunden sonra annesinin yaninda gecirir gunlerini.

buyuk ihtimal bizim yazacagimiz iyi seyler cok tesir etmeyecek ona ama yazacagimiz en ufak kotu sey, evet, haklilar nefret etmeye devam etmeliyim diye dusunmeye sevk edecek.

biraz sagduyulu olalim.

Neden gittiğini Allah bilir ama doğru bulmuyorum ben.Çocuğu da düşünmek gerek.

Kendini bu arkadaşımızın yerine koyduysan ve böyle düşünüyorsan ne mutlu sana.

Babam asla yalan konuşmaz.Annemle konuşmaya gelince asla;bir bardak kırıldıgında onu eski haline gelirmi?Hayır.Bende kırılmış bir bardagım.

ASLA ?
kimseye bu kadar çok güvenemezsin kendin dışında
herneyse
hayat senin hayatın ne istiyorsan onu yap ve yaşa.

herkesin fikri farkli tabi.arkadas anne sevgi ve sevkatinden mahrum birakildi icin boyle yaklasiyor

onuda suclamuyorum sahsen ben.birakip giden anne suclu.ne olursa olsun evlat birakilmaz ;)

Babana çok güveniyosun ve seviyosun ... Anladığım kadarıyla sevgisi sana yetmiş sana babanın ve en çokta verdiği güven! Annesi babası beraber olup bu güveni hiç bir aile bireylerinde bulamayanlar var ... Bir de bu yönden ele alalım madem ...

Aslında benim hayal dünyamda çok daha farklı bi hikaye var annene ve sana dair ... Çok daha anlamlı , bilime uygun ama ne sen ne de burada yorum yapanların yüzde 70 i bu durumu kabullenemez ... Çünkü artık onlara göre mutlak gerçek annelerin ayağının altının cennet olması değil ... Onlar anneleri köle sanıyor ... Adım gibi eminim çoğu sinirlenince annesinden çıkarıyor hıncını ... Çoğu arkadaşlarına bağıramaz , çünkü onların bağıracak bi annesi vardır .) Tatlım bu fırsatı kaçırma annen dönmüş sana , herseferinde yüzüne vuracağın bir bahanen de var ... Hem de bize gösterdiğinden daha dramatik sahne yaşayabilirsin her istediğinde ! O anne ! O Köle ! O Herşeyi hakediyor !

Sana olanları unut demeyeceğim çünkü hatırlayacak hiç bir şeyin yok ! Anlatılanlardan ibaret beyninde ki nefretin ... Baban birazcık iyi bi insan olsaydı o küçücük yüreğine bu kocaman nefreti sığdırmaya çalışmazdı !

Ve bu konuya mesaj yazanda sen değilsin ... Babanın beynine verdiği direktifler doğrultusunda sen oluşmuş ... Çok azımız kendi koşullarımızı elde ederek olgunlaşırız ... Baban beyninden çıktığı an herşey güzel olacak .

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri