Seνdα`Lı Kişisel Alıntıları ~

---> Adgu 'nun Kişisel Alıntıları ~

Anladım ki susmak bir cüsse işi…
Derin denizlerin işi…
Serin sular en hafif rüzgârları bile coşturabiliyor..
Derin denizleri ise ancak derin sevdalar…

Derin denizlerin sükutu büyüler beni.
İçimi bir heybet hissi kaplar.
Benliğimi hasret duyguları istila eder.
Kalbim ürperlerle dolar.
Dalgalı denizler, durgun mavi denizler kadar heybetli gelmez bana.
Göklerin suskunluğu da öyle. Gök gürlemeleri, mavi derinliklerin heybetini siler diye düşünmüşümdür hep.
Sükut her zaman daha manalı, daha derindir.

Kalbe sözden çok sükuttan manalar akar.
İnsan evrendeki sükutu anlayabilseydi, kim bilir belki de söz olmayacaktı.
İnsanlar sükutun dilinden anlayacak, derin ve manalı bakışlarla konuşacaklardı.
Ve ses, sükutun heybetini bozamayacaktı.
Konuştuğum zamanlar hep acze düşmüşümdür de ondan kelama sarılmışımdır.
Evrendeki her varlıkta sükutu bir süs, bir hikmet olarak algılamışımdır.
Sözü ise ancak bir zaruret..

Hep derin denizler kadar heybetli bir sükut dinledim ondan.
Sanki durgun ve derin bir ummanın kıyısına varmıştım.
Derinliklerinde gönül ve hikmet incilerinin gülümsediği bir deniz bulmuştum.
Hayatın hiç bir kasırgası, hadiselerin hiç bir fırtınası onu dalgalandıramıyordu.
O denize imrendiğim an, gözlerim şu mısralara takılmıştı:

Gittim, gittim, denizin,
Sınır yerine vardım
Halin bana da geçsin!
Diye ona yalvardım
Bir çılgın vesvesede,
İçim didiklense de,
Olaydım o cüssede,
O’nun gibi susardım..

Gerçekten de öyle olmuştu. Sonsuza götüren bir denizin kıyısına varmıştım.
O zaman anladım ki, susmak bir cüsse işi. Derin denizlerin işi.
Sığ suları en hafif rüzgarlar bile coşturabiliyor.
Derin denizleri ise ancak derin sevdalar..
Anladım ki, derin ve esrarengiz olan her şey susuyor.
Anladım ki susan her şey derin ve heybetli.

ŞEMS-İ TEBRİZİ

Öyle çok “sevdiğim” var ki

çocukların gözlerini sevdim içimde huzuru, mutluluğu yaşattığı için

Dinmeyecek sanılan fırtınaları sevdim yaşamın her döneminde, savaşmam gerektiğini öğrettiği için

Başarısızlıkları sevdim başarıya giden yolu gösterdikleri için

Geceleri sevdim tüm günümü nasıl geçirdiğimi değerlendirme olanağı verdiği için

İnsanların sorunlarını dinlemeyi sevdim yaşamın gerçeklerini görüp, daha olgun insan olacağımı bildiğim için

Duyulan eksiklikleri sevdim her şeye sahip olmanın, insanı ne kadar mutsuz ettiğini bildiğim için

Sabahın erken saatlerinde çalan çalar saatimin sesini sevdim bana bugün de yaşama olanağı verildiğini gördüğüm için

Buzlu yollarda yürümeyi sevdimyaşamda da atılan yanlış bir adımın, insana ne denli acı vereceğini anımsattığı için

Uzaklıkları sevdim özlemlerin duyguları pekiştirdiğini bildiğim için

Yaşamın renklerini sevdim yaşanılan tüm duyguları tablolara döktüğü için

Bir şeylere inanmanın mutluluğunu sevdimkendimi iyi duyumsadığımda, yanımda olacak insanların varlığını bildiğim için

Her ne olursa olsun bir şeyin bittiği için üzülmek yerine yaşandığı için sevinmeyi sevdim üzüntülere liman olursak, mutluluğun başka yerlere demir atacağını bildiğim için

Sevmekten ve sevilmekten korkmayan insanları sevdim sevme ve sevilmenin yapaylıktan değil, doğallıktan geldiğini bildikleri için

Arkadaşlarımla geçirdiğim zamanları sevdim içten bir sohbetin, tüm ağrılara iyi geldiğini bildiğim için

Ve sevdiklerimin ellerini tutmayı sevdim
Avucumun içine bıraktığım yüreğime dokundukları için

Bir şarkı misali gibi sesini duymak,
belkide yürekleri bir sessizliğe boğan acı bir türkü yada bir haykırışmı desem bilemiyorum ki derin sessizliğin adını,
ve bir karabasan gibi üzerime çökmüş bir ağırlık başlıyor....Anlamını bilmiyorum anlamsızlıklar içersinde....

düşünüyorum mavi gökyüzünü,yaşamı umutlandıran onu filizlendiren,ona cıvıl cıvıl renk veren bazende yedi renge kuşanan harika sema ve anlık zamanlarla hüzne boğulan o güzelim mavi,
derken derin ve tutuk bir bekleyiş başlıyor ardından,peşisıra gelen umutsuzluklar bir bir sarıyor içimdeki beni,bazen saklambaç oynar gibi oluyorlar benimle,tıpkı gözlerimi açarken güneşi gördüğüm gibi,kapatırken ise karanlık bir batağa titrek bir bakış atar gibi oluyorum...

Sevenler gece ölür , bunu yanlız seven bilir .

Ne kadar güzel söylemiş üstad. Gündüz şen şakrak hop hop Sevda gece ne haldedir bilmez kimse . Yeni aşık olupta çabucak acısını çekmiyorum ben . O küçücük yaşımda neler yaşadığımı bilmez kimse . Yaşanılası şeyler değildi ki hiç biri . Küçücük yaşta o kadar yaşlanmak o denli acı çekmek benim ne haddimeydi ? Ben kimdim ki bu kadarına cesaret edebildim . Oysa ki ben daha çocuktum . Ufacık 'o bana bakıyor, beni seviyor.' diyebilcek yaştaki bi çocuk . . Benim yaşımdakiler kaldıramazdı ki bunları , hoş ben kaldırabildim sanki . Ölünceye kadar aklımı kurcalıycak değil mi bu ? 'Neden beni seçti, günahım neydi ki?' dedirtecek değil mi . Küçücükken vazgeçemediğim adam şimdi kapımda köle . Ama hep söylediğim gibi ; yanlış zaman, yanlış insan . Hayatımı elimden aldığı yetmezmiş gibi, yüzsüzce pişmanım diyo! Sevda napsın . Yeni biri unutturabilir mi ki acılarımı ? Tecavüze uğrasaydım, beni benden alsaydılar kim bilir bu kadar acısını çekmezdim!!

Anne ! Ben çok küçüktüm. Bilemedim anne . Bilemedim . . Hayatın bir oyunuydu belki he ? O küçük yaşımda benimle evcilik oynamıştı belki de . Ben kaldıramadım bu oyunu anne . Mızıkçılık yaptı o . Hayatım boyunca unutamıcağım bi oyun oynadı bana . Sıkıldım anne ! Bu labirantlerin içinde bulamadım yolumu . İçinde de yaşanılmıyo ki anne . Hayır anne, hayır ağlamıyorum . Toparlanmaya çalışırken uçuşan tozlar gözlerime doluşuyor sadece . Bi sen varsın biliyosun değil mi anne . O, bu, şu hepsi boş anne . Gelip geçici . Bir sen varsın , tek gerçek sensin ANNEM .
Hayat içi dolu bir sürahi , bense boş bir bardak(t)ım .Hayat beni dolu dolu , huzurla doldururken bir yandan yudum yudum tükettiler beni . Tüketti beni . Ve ben onların içinde yok olup gittim . Onlar ne bitirdiğini unutur gider , bitirilen - yitirilen kimin ne zaman kendini mahfettiğini unutmaz ki . . Hep içimde bi ukte kalır elbet . . .

Hançer yemiş gibi , kurşun yemiş gibi , HERŞEY BİTMİŞ gibi .

Sevenler gece Ölür . .

Benim Kalemimden..

Son düzenleme:

:)

Yorum yapardım hem de en kalitesinden. Öyle okka laflar edebilirdim ki sana o cümleleri dedirebilen velete..

Ama anlamışsın bazı gerçekleri. Zararın neresinden dönersen kardır hesabı ~

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri