ölümden sonra hayat var mı

İnsan zannedmesin ki biz onun kemiklerini toplayıp bir araya getiremeyiz.
Doğrusu biz onun parmak uçlarını bile tesviye etmeye hazırız.. Dönüp dolaşıp varılacak, durulacak yer Rabbinedir…’’ ( Kıyame 1-15)
’Ancak tevbe eden ve Salih amel işleyen insan böyle değil. Çünkü Allah onların kötülüklerinide iyiliğe çevirir. Kim tevbe ederde Salih amel işlerse muhakkak ki Allaha döner…Cennet ne güzel bir karargah, Negüzel bir makamdır… ‘’ (Furkan 70-77)
Şüphesiz, Allahr17;a verdikleri sözü ve yeminlerini az bir karşılığa değişenler var ya, işte onların ahirette bir payı yoktur. Allah kıyamet günü onlarla konuşmayacak, onlara bakmayacak ve onları temizlemeyecektir. Onlar için elem dolu bir azap vardır.
(Âl-i İmrân 77 )
Her canlı ölümü tadacaktır. Ancak kıyamet günü yaptıklarınızın karşılığı size tastamam verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete sokulursa gerçekten kurtuluşa ermiştir. Dünya hayatı, aldatıcı metadan başka bir şey değildir.
(Âl-i İmrân 185)
Allah'a döneceğiniz günden korkun. Sonra herkese, kazandığı tamamen ödenecektir. (Bakara 281)
Dünya hayatı eğlence ve oyundan başka birşey değildir. Ahiret yurdu ise, Allah'tan korkanlar için daha hayırlıdır. Aklınızı kullanmaz mısınız?
(En'am 32)
 
cemre nedemek istedgini ve neler daha sölemek istedgini anladm galiba ama böle sorunca yanlış anlaşılmısın bide yanlış anlaşılınca sormak istedgi daha seyler varsa bile soramıor sana kuran söle böle demicem herkes bilmio olabilir ama keske herkes bilse ve anlasa sana tek tavsiyem kndn ören onuda okuyarak inn hiç tepki almadan yanlış anlaşılmadan örenebilcegn süper bi yöntem halit ertugrul düzceli mehmet kendini arayan adam son umut aysel ve daha nicesi okumanı tavsiye ederimm
 
ahiret kesin ve kesin vardir ve de sonsuzdur rabbimiz eger bizi yaratmaya muktedirse sonsuzluguda yaratmaya kadirdir o ne yücedir amin
 
hepinixe tşk ederim kuran ı kerimin türkçesini okumaya başladım
Bir arkadaşımız için bu şekilde hayırlı bir adım atmasına vesile olduğunuz için hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Zaten Peygamber Efendimiz de hep hayırda yarışmamızı istemiyor mu?:106:
 
ruh ölmez vardır tabi ama buna bazıları reankarnasyona inanıryediden doğuşa yani.eski türkler benimiz soyumuz ise ruh dünya üzerinde dolaşır herşeyi görür ama onu görmezler.hristiyanlar bildiğiniz gibi kilisede günah çıkardığı için ise onlar için cennet vardır cehennem yoktur.islamda cennet cehennerm vardır.yaptığın günah kadar cehennemde kalırsın sonra sonsuza kadar cennette gidersin.bu inançlardır.mantık aranmaz çünkü gidipte gelen yok ama benim aklıma yaran daha çok reankarnasyondur.bu benim düşüncem
 
mutlaka vardır baılar diil hepsi inanır
ahiret yaşam inancları:

1)dinde:
islam:cennet-cehennem e gidip günah kadar cehenneme kalıp yanmak sonra sonsuza kadar cennette kalmak
saman:ölünce ruh olarak dünya üzerinde görünmes olarak dolasma
hristiyan:cennet...papazdan günah çıkardıkları için cennet...
yahudi:ölünce ruh olarak bulutların üstünde dolasıp dünyayı izlemek

2)astrolojide:
reankarnasyon:öldükten sonra yepyeni bi bedenle dünyaya gelmek...(örneğin bn ölünce yeni bir bedenle doğuyom...)

İNANÇLARIN TÜMÜ ÖLÜMDEN SONRA VAR OLDUĞUNU SÖLER BNİMKİLER 4TE1İ BİLE DİİL.İNANÇSIZLAR İÇİN BİŞİ DİYEMEM...
 
Son düzenleme:
ben ölümden sonra hayatın olduğunu düşünüyorum çünkü hayatta hiçbişey bu kadartesadüf olamaz eğer allah varsa ölümden sonra hayatta mutlaka vardır
 
---> ölümden sonra hayat var mı

de ki ,Allah yanında ahiret yurdu (cennet) başkalarının değil de yalnızca sizin ise, eğer iddianızda da sadık iseniz haydi hemen ölümü temenni ediniz,...ölmeyi cana minnet biliniz. (bakara suresi 94.ayet)


inkâr edenlere gelince, onlara dünyada da, ahirette de şiddetli bir şekilde azab edeceğim, onların hiçbir yardımcıları da olmayacaktır...(al-i imran suresi-56.ayet)


hala yok mu diyen var...
 
---> ölümden sonra hayat var mı

Maalesef ölmeden bilemiyoruz kesin olarak :).Ama kanımca var,yani olması gerekir.Fakat cennet,cehennem diye ayrılmış mıdır,bilemem.Belki de ruhlarımız yeryüzünde gezinecek.Her şey mümkün :)
 
---> ölümden sonra hayat var mı

Maalesef ölmeden bilemiyoruz kesin olarak :).Ama kanımca var,yani olması gerekir.Fakat cennet,cehennem diye ayrılmış mıdır,bilemem.Belki de ruhlarımız yeryüzünde gezinecek.Her şey mümkün :)

öldükten sonra bilmenin bi anlamı olur mu_?

öldükten sonra bilsen ne,bilmesen ne :)

bu iş, kanımca,benceyle açıklanacak birşey değil ki :)

cennet-cehennem diye de ayrılmıştır.... kuranı kerim de hem cennet hem cehennem kelimesi yüzlerce defa geçiyor olup,,yine kuranı kerimde,,günahlar için cehennemin,,iyi amelli olanlar içinde cennetin hazır bulunduğu geçmektedir...yanii Allahın buyruğudur.!!!

haa ruhlar yeryüzünde gezmezmi_? evet bazıları gezer.. Allahın izniyle....
 
---> ölümden sonra hayat var mı

İmanın şartları altıdır. Kim bunlardan bir tanesine dahi Allah’ın istediği şekilde iman etmezse mü’min olamaz.

1 - Allah’a İman
2 - Meleklere İman
3 - Kitaplara İman
4- Nebi ve Rasullere İman
5 - Ahiret gününe İman
6 - Kaderin Hayır ve Şerrin Allah’tan olduğuna İman
 
---> ölümden sonra hayat var mı

ewet dinimiz bu konuyu çok güzel izah etmiştir müslüman bi insan biraz araştırmayla kendisi için gerekli bilgiyi bulabilir ama benim aklımda bi soru var.bunu müslüman olmayan birine nasıl anlatabiliriz??
 
---> ölümden sonra hayat var mı

insan beyni sonsuzluk kavramını kavrayabilseydi zaten düşünmeyecektik.
Ölmeden anlayamayız
 
---> ölümden sonra hayat var mı

Umarım vardır.=))) Fakat bazen içime bir süphe düşüyor ya kendimizi kandırıyorsak. Sırf bu hayata bağlanmak için, iyi şeyler yapıp karşılığını görüceğimizi düşünüyorsak yani. Ölümden sonra hayat olmasa şuanki varlığımız saçma olucağı için. Olması muhtemel=))
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst