kesinlikle.
kürtçe bir lehçe değil dildir arkadaslar.bir dilin dil olarak kabul edilmesi için bir ok insan tarafından konusulup anlaşılması belli bi geçmişinin olması gerekir.
buyrun;
Kürtçe, (Kurdî veya Kurdkî) geniş Hint-Avrupa dil ailesinin Hint-İrani kolunun kuzey-batı İrani grubuna girer ve Türkiye'nin doğu ve güney doğusu, Suriye'nin kuzeyi, Irak'in kuzeyi ve dogusu ve Iranin batisinda konusulmaktadir. Orta Doğu'nun Arapça, Türkçe ve Farsçadan sonra en çok konuşulan dördüncü dilidir. Dünyada tahminen 25-30 milyon insan tarafından konuşulur. Göçler yüzünden son onyıllarda Avrupa'da da çok sayıda konuşanı bulunmaktadır.
her TÜRK'ün bilmesi gereken şeyler
İlköğretim kitaplarından mı öğreniyorsun bunları ?
bak kardeşim kendi ağzınla söylüosun bana geçmişi olması lazım diye kürtçenin geçmişi ne kadar yaa? oturda parmaklarına say o durumda!
kürtçenin içinde ne vardır biliyomusun sen?
türkçe
farsça
arapça
çerkezce
ermenice
vs vs yani kürtçeyi oluşturan kelimelerin büyük çoğunluğunu yabancı kökenli sözcükler oluşturur!
peki ben sana söyliyim
bir dilin dil olabilmesi için dört büyük dil aileden birinde görüldüğü kanıtlanmış olmalıdır
peki kürtçe bir dildir diyenler sizlere soruyorum !
kürtçe dört büyük dil ailesinden hangisine giriyor?
ispatlanmış düşünleri olan varmı?
ayrıca araştrırsan da kürtçenin yapı olarak Altay dil ailesine girdiğini Türkçe ve bir Sami dil olan Arapçadan çok farklı olduğunu göreceksindir
Tabi ama derin konular üzerinde ansiklopedik bilgiler gerekir.
Benim kürt edebiyatı üzerinde az çok bilgim var. Ve yine az çokta kürtçe biliyorum. Kendim Kürt değilim ama yabancılara özenmektense yanı başımdaki medeniyeti öğrenmeyi tercih ediyorum.
Saygılar.
ayrıca araştrırsan da kürtçenin yapı olarak Altay dil ailesine girdiğini Türkçe ve bir Sami dil olan Arapçadan çok farklı olduğunu göreceksindir
bi türk olarak teröristlerin konuştuğu dili kendine yakın olarak görüosan o dili öğrenmeyi terch ediosan bana susmak düşer
saygılar..
ahh ahh
Nerden uyduruyorsun bunları
kuzenımle aynı konuyu cok arastırdık ..
ornek verıcek olursam : lıse 1 edebıyat bolumunde altay dıl aılesınde kurtce dıe bırsey gormedım ..
bi türk olarak teröristlerin konuştuğu dili kendine yakın olarak görüosan o dili öğrenmeyi terch ediosan bana susmak düşer
saygılar..
gayet sakinimilk olarak benimle ünlemli konuşmamanı rica ediyorum senden sadece tartışıyoruz burda kavga etmiyoruz
ikincisi kürtler orta doğuda uzun zamandan beri var olan insanlar ve varoluşlarından beri bu dili konusuyorlarise sence bu dilin geçmişi 2o senelik midir?ya da 5o?kesinlkle yerleşimden bu yana daha fazla zaman olduğu kanısındayım.ayrıca diller konusunda bana hangi kelime nerden gelmiş hangi dile geçmiş olayı yapma istersen kürtce o saydığın dillerden kelime alınarak yapılmıs bir dil değil ki olsa bile her dil birbiriyle etkileşim halindedir fransızca bir kelime ingilizcede ispanyolca bi kelime ise arapca da cıkabiliyor bunları cok ve cok iyi biliyorum o acıdan bilgiyle ve mantıkla tartısablrm seninle ama sakin sakin
Bu sitenin çalışması için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.