İz Bırakan Kitap Cümleleri..

---> İz Bırakan Kitap Cümleleri..

Tanıdığımı sandığım insanlar öylesine çabucak değişiyor ki.. İnsanları tanımakta zorlanınca, bütün öfkem, bütün kırgınlığım kendime yöneliyor.

Cezmi Ersöz - Şizofren aşka mektup

Bu aşkın sokak aralarında senin yaptığının adı nankörlüktür artık
anladım ki,
kapımdan ayrılmayan evsiz kedi bile senden daha sadık!

Deniz Yılmaz Yakut

Sahi sarıldın mı bana hiç..?
Gözlerimi öpüp, dudaklarıma ellerini sürüp...
Alnıma bir mühür gibi parmağını dayayıp...
Burası benim dedin mi hiç?
...
"demedin
öyleyse git!.."

Gökay Birkan SUCAKLI

Gözbebeği: insanlarda yuvarlak, hayvanların çoğunda ise dikine elips biçiminde çapı, irise gelen ışığın miktarına göre değişir.
Karanlık ve uzaklık büyütür gözbebeğini; aydınlık ve yakınlık küçültür.
Yani bu kararsız çember, ışık varsa küçülür, ışık yoksa büyür. Yakına bakarken de küçüldüğüne göre, yakın olan aydınlıktır, aydınlıktadır.
Uzağın payına karanlık düşer. zaten karanlığı kimse yakınında görmek istemez.

Aşık olunca da büyür gözbebeği; demek ki aşık olunan hep uzaktadır.
Aradaki mesafenin verdiği acıyı azaltmak için, maşuka "gözbebeğim!" diye hitap edilir.

(Elif Şafak/Mahrem)

"Aşk sevgili olmaktır tek olmaktır vazgeçmektir her şeyden bedenden ve dünyadan…
ve ızdıraba talip olmaktır karşılık beklemeden…
Aşk almadan vermenin verdikçe yücelmenin yaşamak için vermeyi ibadet bilmenin adı değil mi?
Dilharab(gönlü perişan) olan derviş-i dilriş(yaralı yürek) hiç dilşâd (gönlü hoş)olur mu?"

Dücane Cündioğlu Cenab-ı Aşka Dair

"Uykumda bir kraldım, ama bir hiçim uyandığımda..."

(William Shakespeare)

"Gökten kafana ne yağarsa yağsın asla küfretmeyeceksin.Buna yağmur da dahil.
Yukarıdan üzerine ne düşerse düşsün,kabulün olmalı.Sağanak ne kadar şiddetli,tipi ne denli dondurucu olursa olsun,bulutların biz aşağıdakilere reva gördüklerine sövemezsin.Böyledir bu düzen.Bunu herkes bilir".

.
E.Şafak/Baba ve Piç

"İyi kalpliliğin geleneksel mitolojisi gereğince, külkedisi de annesi gibi çok iyi kalpli ve çok güzeldi. İyi kalplilik hem miras hukukuna benziyor, hem de mendel yasalarına göre işliyordu."

(Murathan Mungan/Kırk Oda)

Büyük büyük savaşlardan çıkıp kendi evime dönmeye benzer, sana gülümsemek...

özgür gümüşsoy

''Ölüme son çare olarak bakmalısın. Hiç kimsenin seni alıkoyamayacağını bil. Ama Ölüme gidebileceğin için, onu yedekte tut; sonuna kadar. Diyelim ki gece bir kâbus gördün. Bunun bir kâbus olduğunu bilirsin ve kurtulmak için başını biraz oynatman yeter. Her şey daha basit, daha dayanılır hale gelir ve bir bakarsın en korktuğun şeyden zevk alır olmuşsun. Hayat seni korkutuyorsa, en yakınların çirkin maskeler takmışsa... Hayat budur de, ikinci kez çağrılmayacağın bir oyun olduğunu söyle. Zevk verici ve acı çektirici bir oyun, inanç ve aldatma oyunu, maskeler oyunu, onu sonuna kadar oyna, ister oyuncu ister izleyici olarak. İzleyici olman daha iyi, içinden kolay çıkarsın. 'Son kurtuluş çaresi' yaşamama hep yardımcı olmuştur. Elimin altında olduğu için, bu çareye hiç başvurmadım. Ama ahiretin direksiyonu elimin altında olmasaydı, kendimi tuzağa düşmüş hisseder ve bir an önce kaçmaya bakardım.''

(Doğunun Limanları/Amin Maalouf)

- Kibarlığım edilmez küfürdür belki. Sen anla onu! Kimse anlamadan ya sustum ya suçtum. İki türlüsü de bana ziyandı. Ne insanlar anlayabildi derinliğimi, ne ben anlayabildim onların sığlığını. O yüzden hep sustum ve sustukça suç oldum. Ama hiç işlenmedim.

bAŞKa-Kahraman Tazeoğlu

"...Biliyorum bütün sözler yavan, bütün sözcüklerin içi boşaltılmış, bütün anlamlar kullanılmış, bütün anlar uçucu; kelimeye dökülen her duygu, kendiliğinden soğuk bir klişe oluveriyor; hiç bir sözcük duygularıma da yüreğime de yetmiyor;

Anlatabildiklerimle değil, anlatamadıklarımla karşında durmak için kaçırdım seni, çaresizliğimi görmen için kaçırdım; yalnızlığımı anlaman için; beni yüreğinle anla, gözlerinle dinle diye...

"Beni kendi kelimelerinle gör diye". Seni aşk uğruna kaçırdım. Aşk uğruna. Hepsi bu işte..."

(Murathan Mungan/Üç Aynalı Kırk Oda)

"********im hayvanlar bizden daha rahattı;.. Oysa biz, y.r.k varmış gibi sevelim sevilelim, yok aşkımızın meyvesini dünyaya getirelim, yok insan olduğumuzu tek taşla ne bileyim sevdiğine ev almakla, araba almakla gösterelim." samihazinses / P*ç Güveysinden Hallice .

Herkesin yüzüne gülersen; adın birşeylere çıkar. Suratını asarsan; burnu havada kasıntı olursun. Çünkü Türkiye'de kadınsın.
(Can Dündar)

Can Dündar güzel sölemiş Kübracım :)

“Öyle güzel ki uçmak... Öyle güzel ki tüyden hafif, uçurtmadan serseri, buhardan oynak, toz zerresinden kıvrak, kar tanesinden savruk olabilmek gökkubbede. Niyetim daha, daha da yükseklere çıkmak. (…) Niyetim gökyüzünde fersah fersah yükselip güneşin gölgesine değerek, bembeyaz bulutların üzerine çıkıp bağdaş kurmak ve bir de oradan bakmak dünyaya. Çünkü bilmek istiyorum aşağıda olup biten her şey görülüyor mu buradan bakıldığında? Merak ediyorum arka bahçelerde sırlanmış sırlar, işlenmiş kabahatler, yarım kalmış oyunlar kaydediliyor mu satır satır, kelime kelime? Bilmek istiyorum bir mahremiyeti var mı insanoğlu-insankızının, insan olmanın?”

Mahrem - Elif Şafak

kesinlikle cnm güzel noktaya parmak basmıs :)

"Bir gül kadar güzel ol; ama dikeni kadar zalim olma. Birine öyle bir söz söyleki ya yaşat yada öldür; ama asla yaralı bırakma".
[Şems Tebrizi]

tesadüfe olan inancınızı bitirirseniz hayatınızdaki inanıLmazlıklara emin olun ki inanamazsınız...

Amin Zefrel - Kendince bir his

Asla çözemediğim kurallarıyla
beni hep dışına sürükleyen hayata
yeniden tutunmaya çalıştığım tek yerin
size duyduğum bu derin aşk olduğunu bilmediniz hiç.

Cezmi Ersöz / Şizofren Aşka Mektup

Ne kadar değişirsen değiş.. İlk nerede mutlu olduysan, hep oraya çevirirsin kafanı.

J. Christophe

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri