İz Bırakan Kitap Cümleleri..

---> İz Bırakan Kitap Cümleleri..

'' Mutlu bir hayat yaşamak istiyorsan bir amaca bağlan; insanlara ya da eşyalara değil.''Albert Einstein

"Size tamamen yabancı bir kişinin gülüşünü severseniz, bu insanın iyi olduğunu güvenle söyleyebilirsiniz.."

(Dostoyevski/Ölüler Evinden Anılar)

‎"yalnızlık düğümlenip sen çözülmek ne garip şey"
Kahraman Tazeoğlu

"Hayatın en hüzünlü anı, mevsimine kapıldığın kişinin bahçesinde açabilecek bir çiçek olmadığını anladığın andır.."

(Mayakovsky)

"beni vuracaksan, sana emanet ettiğim silahla değil, kendi silahınla vur"
(k.iskender)

Tek bildiğim, aşk, bütün bu tehlikeleri göze aldıracak kadar çekiciydi ve o çekiciliğin kenarında dolaşıp biraz eğlenip sonra yoluma devam ederim dersen,
farkına bile varmadan sınırı aşıp aşkın ormanlarına dalıveriyordun.

(Tehlikeli Masallar/Ahmet Altan)

Ona kötü bir şey olsun istedim
Bana aşık olsun istedim...

Lale Müldür

Barajlar gibidir aşk biliyorum.Bir zerre suyun sızabileceği bir çatlak bırakırsanız,bu su duvarları yavaş yavaş kemirir ve öyle bir an gelir ki,akıntının gücünü artık kimse denetleyemez.Duvarlar yıkılacak olursa,aşk efendi olarak her şeye el koyar;neyi yapabilirim,neyi yapamam,sevdiğim kişiyi yanımda tutabilir miyim,tutamaz mıyım,gibi sorular artık boşunadır...
Aşık olmak, denetimi elinden kaçırmak demektir.

PIEDRA IRMAĞI'NIN KIYISINDA... Paulo Coelho

Her gördüğün ata sakın deme binektir. Sırrını verme dostuna, bazıları gevşektir. Eşeğe altın semerde vursan; eşek yine eşektir.
// Ziya Paşa //

Çabuk unutulurdu ıslak bir öpücüğün yakıcı tadı belki de kalp,
göğüs kafesine o kadar yüklenmeseydi eğer.

Can Yücel

Üzülmüyorum.. Bir gün diner elbet gönlümdeki derin sızı. Hep hayırsız değil ya bu insanlar; bir gün beni de bulur hayırlısı..
// Sunay Akın //

Havaya atılan taş konuşabilseydi, mutlaka kendi isteğiyle uçtuğunu söylerdi..

(Cemil Meriç- Jurnal 1..)

"İnsanlar ışığın çevresinde toplaşırlar: daha iyi görmek için değil, daha iyi parıldamak için."
Nietzsche

Şimdiye kadar nasıl yaşadıysan yine öyle yaşayacaksın sanırsın. Sonra beklenmedik bir anda biri çıkar gelir.
Etrafındaki kimseye benzemez. Kendini bu yeni insanın aynasında görmeye başlarsın.
Var olanı değil, sende eksik olanı gösteren sihirli bir aynadır ve sen bunca zaman aslında hep bir eksiklik duygusuyla yaşadığını,
bilmediğin bir şeye hasretlik çektiğini anlarsın.
Şamar gibi iner hakikat suratına...

(Chuck Palahniuk)

Olağanüstü bir şeydir aşk; "Siz bile kendinizi sevemiyorken, O sizi bir başkasına sevdirir."
Robin Sharma

"Tanrım, bana değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etme gücü,
değiştirebileceğim şeyleri değiştirme cesareti ve bu ikisi arasındaki farkı anlayabilme sağduyusu ver."

(Marlo Morgan/Bir Çift Yürek)

"ve hiçbirşey yazmadım ardından.Ve hiçbir şey yazılmadı ardımdan.olduk ve bittik.Kanıtsız! Geçtik ve gittik.İzsiz! Sular içtik üstümüze.Güç bulduk bedenimize.Dayandık ve kazandık.Ödülsüz!"

Kahraman Tazeoğlu - Başka

Belki de sen matematiktin!
Bense içine dağıtılmış bir kaç rakam...
Sık sık harflere değer verirdin...
Tüm harfleri gezer , beni bulur , dönerdin...
"Özün" bendim!...
S"özün" o'nlar...

yAsin YeşiLtepe / yAs

Eğer kirli bir ırmağı içine alıyorsan, bozulmadan kalabilmen için deniz olmalısın...!
Dostoyevski

Benim aşk mektubumdu senin bana severek bakışın.. Ben doğduğumda ilk senin adını söylemiş olma ihtimalimi düşünüyorum şimdi.. Senin benim adımı unutmama ihtimalin nedir peki?

Emre Kalcı / Yarım

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri