Herkes bi Ctrl+V yapabilir mi ?

---> Herkes bi Ctrl+V yapabilir mi ?

çok ayrılık içtim ben,kalbim güzel hani...

özdemir asaf..

Mayanın Sağlık ve Güzellikteki Etkisi

Ekmek, hamurişi ve tatlılara düşkün bir toplum olduğumuzdan maya, hemen her evin mutfağında sık sık kullanılıyor. Mayayı belki sadece bir hamur kabartıcı olarak düşündüğüne kadar. Oysa o doğanın bizlere bir armağanı, sağlığımız için eşsiz bir nimet. Maya yüzde 50 oranında protein, B grubu vitaminler, demir, krom, magnezyum, fosfor, çinko ve selenyum gibi mineraller içeriyor.

Japon ve Amerikalı araştırmacıların yaptıkları uzun çalışmalar sonucunda mayanın içindeki genlerin insan genlerine çok benzediği kanıtlandı. Bu önemli buluş sayesinde çok yakında insan DNA'sının daha iyi tanınacağı ve bugün çaresi olmayan pek çok hastalığın önceden teşhis edilip önlenebileceği tahmin ediliyor.

Mayanın sağlık ve güzelliğimize katkılarını keşfederek ona hakkettiği değeri veren gelişmiş ülkeler, bu çok değerli besini sadece bir katkı maddesi olarak değil, tabletler halinde ilaç olarak da piyasaya sunuyor.

Sağlığınız için
Daha sağlıklı ve her dem enerjik olmak ister misiniz? Maya bu konuda size yardım edebilir.Çünkü o etkili bir stres atıcı. Karaciğeri temizliyor ve anne karnındaki ceninin gelişimini sağlıyor.

Ayrıca bağışıklığı güçlendirerek hastalıkları önlüyor. Özellikle sporcular, hamileler, gelişmekte olan çocuklar ve nekahat devresinde olan hastalar bu değerli besini bol bol tüketmeliler.

Sporcular: Maya, doğadaki en zengin aminoasit özleri, magnezyum, potasyum, krom, selenyum ve fosfor gibi mineralleri, B grubu vitaminleri içerdiği için özellikle spor yapanlara son derece yararlı. Bilim adamlarına göre maya, sağlığımız için çok yararlı bir besin. Organizmanın kimyevi aktivitelerini uyararak en iyi şekilde çalışmasını sağlıyor. Hücrelerin büyüme ve üremesine yardımcı oluyor. Yağ ve karbonhidrattan yoksun olduğu için hazmı kolaylaştırıyor. Bu nedenle sporcular mayalı yiyeceklerin ağırlıklı olduğu bir beslenme alışkanlığı edinmeli. Yağsız ve mayalı hamurişleri ve ekmeğe ölçülü miktarda yer veren bir beslenme programı uygulamalı, mayayı kahvaltıda süte ilave ederek ya da diğer öğünlerde salata veya mezelere ekleyerek yemeli.

Anne adayları: Hamilelik döneminde vücudun gereksinimleri artıyor. Maya tüm bu ihtiyaçları karşılayacak kadar zengin nitelikler içeriyor. Mayadaki zengin B9 vitamini (folik asit) hamilelerde çok sık rastlanan anemiyi önleyip yeni hücrelerin (plasenta gibi) üretimini uyarıyor. Cenindeki sinirsel hücrelerin gelişimesini sağlıyor. Yetişkin bir insanın günlük folik asit gereksinimi 3 mg iken hamilelik döneminde bu miktar 7.5 miligrama çıkıyor. Bu nedenle hamile kadınlar mayalı yiyecekleri, bu dönemde beslenme programlarına almalı.

Bazı şeylerin farkına sende var artık. Bende yavaş yavaş seni unutuyorum. Çünkü gece yatmadan önce seninle ilgili hayaller kurmayı bıraktım, rüyalarıma girmiyorsun, gördüğüm her erkekte senden bir şeyler aramıyorum, insanlara seni sormayı bıraktım, adının geçtiği her sohbete kulak kesilmiyorum hatta beynimde bana söylediğin cümlelere özel bir bölüm bile yok. Anlayacağın seni içimde hissetmiyorum artık.Hadi şimdi sevdiğin güzel, yapmacık kızların peşinden koş. Umurumda değil. Onların gözlerini sev, onların ellerini..Onların söylediği her cümlede eskiden bana olduğu gibi için denize aksın, mutlu ol. İnan üzülmüyorum. Aksine seviyorum. Senin gibi bir acizi unuttuğum için, gerçek yüzünü gördüğüm için seviniyorum. Ben seni kendini beğenmişliğinle, beni umursamayışınla bile sevmiştim. Fark ettiğinde sende anlayacaksın, pişman olacaksın. Biliyorum. Acıyorum.Hadi şimdi sana kolay gelsin sevdiğim, kolay gibi gelsin.

Küçük kızını kurtların cirit attığı bir ormana tek başına yollayan şaşkın anne

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri