Fıkra Arşivi 2 ! . . .

İNANMAZSIN
Kadinin biri evindeki dolaptan sikayetciymis. Çunku yoldan otobus gecince ses cikartiyormus. Dolabini yaptirmak icin kocasina soylemeden bir tamirci cagirmis tamirci eve gelmis ve dolabi neresinden ses ciktigini anlamak icin dolabin icine girmis ve otobusun gecmesini beklemis. Tamirci dolaptayken eve kadinin kocasi girmis ve dolaptan bir sey almak icin dolabi acmis bi bakmis icerde bir adam. SormuŞ ne isin var burada diye adamda soyle cevap vermis:
- valla abi otobus bekliyorum desem inaanmassin....

UNUTKAN TEMEL
Temelde aşırı bir unutkanlık başlamış.Bu rahatsızlığı sebebiyle doktora gitmiş.Doktor Temel'e nesi olduğunu sormuş.
Temel:
-son günlerde çok unutkan oldum herşeyi çok çabuk unutuyorum demiş.
Doktor:
-hımm peki ne zamandan beri bu durum var?
Temel:
- ne durumu doktor bey?

AYAKLARI UZUN
Temel yeni yaptığı ahırına hayvanları yerleştiriyormuş. Fakat sıra develere geldiğinde develerin kapıdan geçemediğini anlamış. Başlamış kapının üst kısmını parçalamaya. Ordan geçen biri.
adam -Birader napıyon sen?
temel:
-Ula devenin boyni çok uzun kapıyu uzatayrum
adam:
-Ulan ***** kapının girişindeki toprağı biraz kazsana..
temel:
-***** sensin da devenin boynu uzun ayakları değul !!!

HOCAM TEMELE BİR ŞANS DAHA VER
35 yasini deviren Temel hala ilkokul diplomasini alamamistir. Ayni ogretmen de ona hala sans vermekte ama faydasi olmamaktadir. Trabzon ahalisi artik hocaya kizmaktadir. Bunun uzerine hoca Avni Akerde kamuya acik son bir sinav daha yapmaya karar verir. Gun gelir ve sinav baslar. Hoca sorar:
<-
-2 kere 2 ne eder.
Temel dusunur dusunur ve ....5 der. Stadtan bir ugultu yukselir.
- Oglum heyecenlanma iyi dusun.Temel:
... 3 der. Stadtan daha yuksek bir ugultu yukselir.
- Oglum sana son bir sans daha veriyorum. Heyecanlanma iyi dusun.Temel:
-'4!'
Stadtan:
'HOCA TEMELE BİR ŞANS DAHA VER HOCA TEMELE BİR ŞANS DAHA VER!....!

3 VAMPİR
3 vampir varmış Biri alman biri ingiliz biriside bizim temel bunlar havada uçarlarken alman aşağıya inmiş ağzı burnu kan içinde gelmiş:
almana sormuşlar:
-Neden ağzın burnun kan içinde?
Almman:
-Aşağıdaki kadının kanını emdim .
ingiliz aşağıya inmiş ağzı burnu kan içinde gelmiş.
İngiliz'e sormuşlar:
İngiliz:
-aşağıdaki adamın kanını emdim.
Temel'de aşağıya inmiş oda ağzı burnu kan içinde gelmiş.
Temel'e de sormuşlar:
Temel.
-Aşağıdaki direği görüyormusunuz?
Vampirler:
-Evet.
Temel:
-ama ben görmedim.

NEDEN YEDIN

Küçük Temel bir gün sahilde gezerken bankta oturan hamile bir bayan görür ve sorar:
-"Teyze sana bir sey sorabilir miyim?"
Hamile bayan:
-"Tabiki yavrucum ne demek."
Temel sormaya baslar:
-"Teyze haçan usagunu çok sevimisun?"
Hamile bayan:
-"Elbette yavrum."
Temel:
-"Onu ne kadar seviysun?"
Hamile bayan:
-"Dünyalar kadar."
Temel:

-"Öyleysa haçan oni neden yedun?"
YEDI

Ofli bir okulda matematik ögretmeni ögrencilerine sinav yapmis.
Sinav kagitlarini okurken bir ögrenciye yedi puan vermesi gerekmis ama Oflular normalde d lere t dedikleri için yedi mi yazicam yeti mi yazicam diye tereddütte kalmis..
En sonunda bunu bilse bilse türkçe hocasi bilir demis ve gitmis.
Türkçe hocasina danismis.
Türkçe hocasida Oflu oldugu için oda tüsünmüs tüsünmüs....

-"Ula hocam ne tüsünisun ver ha ona sekiz..."

IYILUK YAP DENIZE AT

Temel deniz sahilinde gezinirken bogulmak üzere olan bir adamin imdadini isitir. Elbiseleri ile denize atlayip adami kurtarir. Karaya çikarinca
-"simdi iyimizin"
-"Çok iyiyim Allah razi olsun beni ölümden kurtardiniz. "
Temel
-"Önemli degil insanlik geregi bu isi yaptim" dedikten sonra kurtardigi adami yine denize çevirip bir tekme vurup denize atar ve adam bogulurTemeli gören Dursun
-"Temel adami kurtardin tekrar denize attin boguldu öyle sey olur mu ya? " Temel döner:

-"Dursun kardesim bak Atalarimiz demetimi eyiluk yap denize at ben de aynisini yaptum."

TRAFIK CEZASI

Temel trafik polisiymis. 10 senedir hic ceza kesmemis.
Komseri bunu birgun yanina cagirmis ve "Temel seni gorevden aliyoruz" demis.
Temel:
-"Niye noldi" diyince.
Komser:
-"10 senedir hic ceza kesmemisin." demis
Temel de son bir sans istemis. Komser de vermis ve Temeli issiz bir mezarlik kenarina birakmislar.
Gece 12 ye kadar 10 ceza kesecen demisler.
Temel gece 11.45 e kadar 9 ceza kesmis ve umidini kesmis.
Tam bu esnada bir bisikletli gelmis. Temelin son sansiymis.
Bisikletin her tarafini kontrol etmis fakat bisiklette bir eksiklik bulamamis ve meraklanip sormus:
-"Haçan sen habu issiz yerden gece vakti korkmadan nasil gidiysun?" demis
Adam da:
Sagimda bir melek solumda bi melek" diyince
Temel :

-"Ula!.. pi pisiklete 3 kisi pinulmez ki"

SISTEM AYNI SISTEM

Kahvede Temel denizci olarak askerligini yaptigini anlatiyormus öyle seyler anlatmis ki milletin ilgisini çekmis anlattikca acilmis.
İdris'te askerden yeni gelmis kahveye ugramis. Temel öyle seyler anlatiyormus ki denizaltiyla ilgisi olmayan seyler.
Bir dinlemis iki dinlemis. Olacak gibi degil en sonunda:
-"Ula sen ne anlatisun ben tenizci olarak yaptum askerligumi ha bu anlattiklarin hepsi uydurmadur da!." der.
Mahcup olan Temel:
-"Usagum sen yüzme bilimisun?"
-"He biliyrun neden?"
-"Suyun içinde gaz attiginda kicina su giriymi?"
-"Yok." der idris.
Temel:-"Hah iste sistem ayni sistem da."

DIL

Temel ile Dursun Taksim'de geziyorlarmis ve bir turist Dursun'a dogru yaklasmis ve gidecegi bir yeri anlatmaya baslamis.
Dursun anlarmis gibi kafasini öne arkaya salayip anliyormus gibi yapmis.
Turist anlattiklarinin anlasilmadigini düsünüp almanca anlatmaya baslamis.
Dursun yine kafasini öne arkaya dogru salamis ve anliyor gibi yapmis.
Bu dilden de alamadi diye düsünen turist ispanyolca anlatmaya çalismis ama nafile.
Turist ensonunda gidecegi yerden vaz geçip geriye dönüp gitmis.Durmus demis ki:
-"Temel bak adami görümüsun adam kaç dil biliyor kesçe ben de bu dileri örenebilsem.." demis.
Temel:
-"Ula gerek yok da!."
Dursun:
-"Niyeçi."
Temel:
-"Haçan baksana saga derduni bile anlayamayi!."

BILEN BILMEYENLERE ANLATSUN

Temel köyün tekine imam olmus.Bir gün camide vaaz verirken camaata sormus:
-"Bucün anlatacaklarumi bilimisinuz?
Cemaat hep bir agazdan:
-"Evet!. demis.
Temel de demis ki:
-"O zaman bucün bise anlatmaga gerek yoktur!"
Temel yine ertesi gün vaaz verirken ayni soruyu sormus.
Cemahat de bu sefer "Hayir!" demis.
Bunun üzerine Temel:
-"Bugün de bisey ögreniyuverin." demis.
Temel yine ertesi gün vaaz verirken ayni soruyu sorunca cemaatin yarisi evet yarisi hayir demis.
Bunun üzerine Temel:-"Pilenler bilmeyenlere anlatsun!".

SERINLEMEK ICIN

Günlerden birgün karakola bir kaza haberi gelmis. Polisler hemen olay yerine dogru yola çikmislar.
Polis olay yerine vardiginda bizim Temel ile İdris kan revan içinde ambulanslara götürülüyormus.İkisi de koma halindeymisler.
Buna ragmen ikisinin de akrabalari piril piril ve üzerinde çizik bile yokmus.
Polis bu duruma sasirmis kaza için zabit tutulmasi gerekmis fakat kazanin olus sekli ile ilgili ortada hiç bir ipucu yokmus.
Polisler merakla bizimkilerin komadan çikmasini beklemisler.Yaklasik üç hafta sonra Temel ayilmis Olay bütün Türkiye'de duyulmus ve büyük bir topluluk kazanin nasil gerçeklestigini ögrenmek için hastanenin önünde toplanmislar
Nihayet açiklama yapilmis:
-"Temel ile İdris karsi yönlerden gelirken serinlemek için kafalarini disariya çikarmislardir...."

MOTORLU TESTERE

Trabzon'da bir grup laz cok agac kesebilmek icin Amerika'dan motorlu testere getirtmeye karar vermisler.
Gerekli baglantilar kurulduktan sonra para odenmis ve birkac tane elektrikli testere alinmis.
Garanti kagidinda da gunde enaz 500 tane agac kesecegi belirtiliyormus.
Bizimkiler koyulmuslar ise... Herzaman en fazla agac kesen Temel'mis ve bu kez sadece 50 tane agac kesmis.
Dogal olarak herkes sasirmis.
Bir sonraki gun Temel zorlayarak sayiyi 100'e cikarmis.
Daha sonraki gun aksam Temel yerinden kalkamaz hale gelmis ama sadece 150 tane agac kesebilmis.
Artik bizimkiler Amerika'dan bir yetkili cagirmaya karar vermisler.
Yetkili gelmis ve birlikte ormana gitmisler.
Amerikali motorun ipini cekip calistirmis ve cikan ses uzerine bizimkiler hep bir agizdan:
-"Uyy o ne daa?"

TUP GECIT

İstanbul bogazina tüp geçit yapilmasina karar verilir.
Dünyanin dört bir yanindan mühendisler cagirirlar ve bir de Trabzon'dan Temel katilir.
Alman'a sorarlar:
-Nasil bir projeniz var" diye.
Alman:
-"iki uçtan gireriz ortada bulusuruz 1 metre ara kalir onuda betonla falan kapatiriz" demis.
Fransiz a da sormuslar;
-"iki uctan baslariz arada 50 cm. kalir. Onuda kapatiriz" demis.
italyana sormuslar:
-"20 cm kalir" demis.
En sonunda Temel'e sormuslar. -"içi uçtan baslaruz ortaya pulustuk pulustuk bulusamayruk içi tane tüp geçidiniz olur."

HANGİSİ DAHA AÇIKGÖZ

Çok akıllı geçinirdi.Kapısında "ikinci kez gelen hastalardan yarım ücret alınır"yazılı doktora girdi.Gülerek :
-Bakın doktorcuğum yine ben geldim hatırladınız mı beni?dedi.
Doktor da güldü :
Tabii hatırlamaz olur muyum?
Eeee? Muayene etmeyecek misiniz?İlaç vermeyecek misiniz?
Hayır gerekmez...Geçen gelişinizde verdiğim ilaca devam edin...

TEK ASKER

Manevra varmış.Temel elde tüfek yerde yatıyormuş.Komutan gelip sormuş :
-Düşman önden gelirse ne yaparsın Temel?
Temel cevaplamış.Şu yandan bu yandan arkadan gelirse diye tekrar sormuş komutan.Temel bunları da cevaplamış.
Komutan en sonunda :
-Ya düşman tepeden gelirse?deyince.
Temel dayanamamış ve :
-Habu memleketin tek askeru ben miyum komitanum daa!

AMELİYAT YERİ

İki sevgili bir ağacın gölgesinde otururlar.Delikanlının tatlı sözleri arasında bir ara kız sevgilisinin kulağına fısıldar :
-Sevgilim sana apandist ameliyatı olduğum yeri göstereyim.
Delikanlının gözleri parlar.
-Göster canım göster.
Kız eliyle uzak bir yeri göstererek :
-Bak şu ilerde görünen sarı bina var ya onun üçüncü katı....

ROMANTİZME BAK

Hayvanat bahçesinde iki ahtapot kollarını birbirine sarmış dolaşıyorlardı.Erkek ahtopot eğildi hafif sesle dişi ahtapotun kulağına fısıldadı :
-Ne güzel bir gece değil mi sevgilim?...Mehtap yıldızlar sen ben...Ve bu güzel gecede seninle ikimiz böyle kolkola kolkola kolkola kolkola kolkola dolaşıyoruz.

ÜÇ KEZ

Ava çıkmış adam başına gelenleri anlatıyormuş :
-Ormanda ilerlerken karşıma kocaman bir Ayı çıkmaz mı?Çifteyi doğrultacak vakit yok!..Silahı bir kenara attığım gibi başladım kaçmaya.Fakat Ayı peşimde!Benden hızlı koşuyor.Bir ara ayının sıcacık nefesini ensemde hissettim.O kadar yaklaşmıştı.Derken Ayının ayağı kaydı yere düştü...Fırsat bu fırsat tabana kuvvet arayı açtım.Ama Ayı toparlandı kalktı bana yetişti.Yine nefesi ensemde... Pençesini uzatsa omuzumdan yakalayacak.Allahtan tam o sırada yine Ayının ayağı kaydı yere düştü.Talih bana gülüyor!Hızımı arttırabildiğim kadar arttırdım yeniden arayı beşyüz metre kadar açtım.Tanrı sizi inandırsın arkadaşlar Ayı yine bana yetişti.Yine nefesi ensemde...şansa bakın...Ayının tekrar ayağı kayıp yere düşmez mi?
Serüveni dinleyenlerden biri dayanamamış :
-Sen de çok yürekliymişsin kardeşim!...Hayvan bana üç defa nefesi enseme gelecek kadar sokulsa çok ayıptır söylemesi ben korkumdan altıma ederim.
Avcı dönüp ters ters sözünü kesene bakmış :
-Lafı karıştırma yahu! Ayı üç kez neyin üstüne bastı da ayağı kayıp yere düştü sanıyorsun?

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri