Fıkra Arşivi 2 ! . . .

Trabzon ile Rize arasında bir zamanlar gümrük varmış. Temel her gün bisiklet ve önünde bir kum torbası ile gümrükten geçermiş.
Bir gün gümrük memuru bu durumdan kuşkulanmış.
Temel’e:
- Dur. Ne geçiriyorsun gümrükten demiş.
Temel:
- Kum demiş.
Memur kum torbasına elini sokmuş karıştırmış gerçekten sadece kum varmış torbada.
Bu olaydan sonra Temel yıllarca gümrükten bisikletle önünde kum torbası olduğu halde geçmiş. Yıllar sonra Trabzon‘da bir kahvede Temel ile gümrük memuru karşılaşmış.
Gümrük memuru:
- Ula Temel artık emekli oldum; sana bir şey yapamam. Gerçekten ne geçiriyordun gümrükten demiş.
Temel:
- Bisiklet demiş

Temel İdris’e sormuş: “Ula İdrus erkek erkeğe yenen yemeğe ne denir?” İdris “Ne pileceğum pen” deyince Temel cevabı yapıştırmış: “Ula niye pilmeysun: Menemen

NASA uzay üssünde yeni bir deneme yapılıyormuş. Gönüllü başvuranlar arasından Temel astronot adayı olarak seçilmiş. Ön elemede epey sıkı testleri geçen Temel 3 aylık ikinci bir eğitim ile iyi bir astronot olabilmiş. Beklenen an gelmiş ve Temel bir maymunla birlikte uzay mekiğine binerek havalanmış. Atmosfer aşıldıktan sonra Temel’in ilk işi kendisine sıkı sıkıya söylendiği gibi zarfları açıp maymunun ve kendisinin görev kartlarını okumak olmuş. “Maymunun görevleri yerküre ile bağlantıyı sürekli kontrol altında tutmak; her 2 saatte bir yörüngedeki sapmaları ayarlamak; füze içindeki hava basıncı ısı iletkenlik değerlerini aşağıya bildirmek; yakıt harcamasını ve motorların sırasını belirlemek…” diye devam ederken okumaktan sıkılan Temel kendi görev kartını açmış: “Maymunu iyi besle!”

Pilot Temel telsize var gücüyle bağırıyordu:
- Ula sağ motor bozuldu. Düşeyrum düşeyrum. Meydey düşeyrum. Kule düşeyrum.
Kule hemen cevapladı:
- Mesaj anlaşıldı. Yerinizi bildirin yerinizi bildirin.
Temel gayet ciddi:
- Pilot kabini öndeki sol koltuk pilot kabini öndeki sol koltuk.

Temel yeni yaptığı ahırına hayvanları yerleştiriyormuş. Fakat sıra develere geldiğinde develerin kapıdan geçemediğini anlamış. Başlamış kapının üst kısmını parçalamaya. Ordan geçen biri.
adam
-Birader napıyon sen?
temel:
-Ula devenin boyni çok uzun kapıyu uzatayrum
adam:
-Ulan ***** kapının girişindeki toprağı biraz kazsana..
temel:
-***** sensin da devenin boynu uzun ayakları değul !!!

Küçük Temel’le arkadaşları sınıfta aralarında kim daha zeki diye tartışıyorlarmış. Küçük Temel:
- Ben çok zekiyumdur üç aylıkken yürümeye başlamişum demiş.
Oradan Dursun hemen atlar:
- Sen habuna zeka mi deyisun! Haçan ben üç yaşına kadar kendumi kucakta taşitmişum!

Bizim küçük Temel Okuldan bir türlü mezun olamıyor. En sonunda öğretmen:
-Oğlum seni imtihan edeceğim. Bilirsen seni mezun edeceğim.
Temel sevinir sözlüye kalkar… Hoca:
-Söyle bakayım Temel İngiltere’yle Fransa kaç kez savaştılar?
Küçük Temel:
-Alti defa savaştiler öğretmenum.
Hoca:
-Aferin sana Temel tebrik ederum der.
Küçük Temel mezun oldum sevinciyle hocaya bakarken hoca:
-Peki say bakalım demez mi?
Küçük Temel:
-Bir… İki… Üç… Dört… Beş… Alti.

İlkokulda üç çocuk bebeklerin nasıl dünyaya geldiklerini konuşuyormuş.
Dursun:
- Bizim ailede hep leylekler getirir.
Fadime:
- Bizde hep cül bahçesinde bulunur.
Temel:
- Biz façiruz bizde hep pepekleri annem kendisi yapayi.

Temel doktora gitmiş:
- Doktor bey Bizum Fadime sağır herhalde sorularima cevap vermeyi…
- Karınızın sağırlık derecesini ölçelim. Siz bir soru sorun duymaz ise beş adım yaklaşıp soruyu tekrarlayın. Ne kadar mesafede duyuyor bilelim.
Temel deneme yapmak için eve gittiğinde Fadime’yi yemek yaparken bulmuş:
- Karıcuğum bugün yemekte ne var?
Ses yok… Beş adım yaklaşıp bir daha sormuş. Çıt yok… Bir beş adım daha yaklaşıp yine sormuş:
- Kiz Fadime saa diyrum yemekte ne var?
- Bak Temel dördüncü kez söyliyrum yemekte hamsili pilav var

Temel’in çocuğunu sokakta ders çalışırken görenler Temel’e nedenini sormuşlar.
Temel’in cevabı hazır:
- Herkes çocuğunu dışarda okutayi!

Temel’in oğlu küçük Temel okula gittiğinde öğretmeni sorar:
-Temel baban nasıl iyi mi?
Küçük Temel:
-Öğretmenum babam dün akşam banyo küvetine girdi uyudi kaldi oriya…
Öğretmen şaşkın:
-Uyudu mu? Desene sular evi bastı ev mahvoldu…
Küçük Temel sakin:
-Yooo öğretmenum öyle olmadi çünki babam ağzı açuk uyur…

Üç astronot uzaya gidecektir. Bunlardan biri Alman biri İngiliz biri de bizim Temel’dir. Yıllarca gelmeyecekleri için en önemli ihtiyaçlarını sorarlar. Alman bana sarışın esmer kumral hatun der. İngiliz bana bol bol içki der. Bizim Temel bana bol bol cigara der. Neyse istekler temin edilip uzaya fırlatılırlar. Aradan yıllar geçer ve üç astronot geri döner. Tabii aileler merakla beklemektedir. Önce Alman iner dalyan gibi Alman olmuş iğne iplik. Sonra İngiliz iner adam zil zurna sarhoş. Tabii sıra Temel’e gelir. Temel kapıda görünür görünmez fırlar ağzında cigarayla: “Allah’ını seven bana ateş versuuun!”

Ülkeler arasında bir “sır tutabilme” yarışması düzenlenmiş. Bu yarışmaya Temel de katılmış. Temel’e bir Amerikan’a ve bir İngiliz’e birer sır vermişler.
Amerikalıya işkence yapmaya başlamışlar üç günden fazla dayanamamış sırrını söylemiş.
İngilize işkence yapmaya başlamışlar bir iki hafta sonra o da söylemiş sırrını.
Sıra Temel’e gelmiş; günler haftalar geçmiş ama nafile. Söylememiş sırrını ve kazanmış yarışmayı.
Birkaç dakika sonra Temel başlamış kafasını duvara vurmaya:
HATURLA ONİ DAHATURLA ONİ…

TEMEL DENEY YAPINCA
Cenevre Tarim Konferansi'nda katilimcilarin her biri yaptiklari calismalari ve sonucta gerceklestirdiklerini verim artisini anlatiyormus. Sira Temel'e gelince
-Kuru fasülyeye gül asiladuk demis. -Peki punu niye yaptiniz?
-Yellenince gül kokayi.

BİZ BUNU İSTEMEDİK Kİ
Iki boyaci olan Temel (kisa boylu) ile Idris (uzun boylu) bir bayrak diregi boyama isini almislar. Bu is icin ne kadar boya alacaklarini hesaplamak icin diregi olcmeye calismislar. Capini olcmek kolay olmus ama yuksekligi?? Onu olcmek icin Temel Idris'in omuzlarina cikmis ama diregin tam tepesine ulasamamis. Idris;
'Ben senden uzun boyluyum. Bir de ben deneyim' deyip Temel'in omuzlarina cikmis ama gene ayni sonuc... Oturup ne yapacaklarini dusunurken yanlarina iri-yari bir adam yaklasip ne yaptiklarini sormus. Temel'le Idris sorunu anlattiktan sonra adam diregi yerden guc bela sokup yere yatirmis. Boyunu olcup tekrar yerine diktikten sonra yoluna devam etmis. Gittikten sonra Idris'le Temel bakisip gulusmusler:
'arkadaş herife bak! Biz ona yuksekligini sorduk o bize uzunlugunu verdi.'

TEMEL MODAYA UYARSA
Bizim temel bi yerden duymus es degistirme moda diye!
- Ula Dursun demis.. 'Es degistirmek pek bi modaymis hadi bu gece biz de degistirelim...'
'Tamam demis Dursun...'
O gece Temel'lerin yatak odasi:
-'Ula Dursun bizim karilar su anda ne yapiyor acaba?'

PROPAGANDA
Temel secimlerde aday olmus buyuk kalabaliga karsi konusma yapacak hazirlanmis kursuye cikmis. Cebindeki kagidi aramis bulamamis. Bunun uzerine secmenlere seyle seslenmis:
- Sevgili hemsehrularim puraya celirkeen neler soyleyecegimu pir Allah pir de pen pileydum simdi ise sadece Allah piliy.

BU YENİ
Temel bogazda tekneyle turist gezdiriyo bigun bi amerikaliyi aliyor basliyolar gezmeye..(sahildeki yer isimleri uydurma..) turist falanca sarayi goruyor 'bu ne kadar zamanda yapilmis diyor'
temelde:
5 yilda diye cevap veriyor...

-yazik bizde olsa 1 yil..
biraz sonra filan camiyi goruyo 'bu nekadar zamanda yapilmis' diye soruyor..
temelde:
'2 yil diye cevap veriyor.
turist:
- yazik be bizde olsa 3 ay da biter diyor.
Temel uyuz oluyo duruma.. biraz sonra bi tarihi yapi daha goruyolar..gene soruyor turist..
temel:
-2 ay diyor.
adam gene:
-yazik be bizde olsa 1 haftada biterdiyor.
Temel iyice killaniyor.tam o sirada bogaz koprusunun altina geliyor.. adam yukariyi gostererek bu kopru ne kadar zamanda yapildi diyor..
Temel saskin saskin bakislarla kafayi kaldirip..
-hangisi ? bumu? bu dun burda yoktu yaaa..

TEMEL HIZ AYARINDA
Temel Amerika'ya gitmis. Orada araba kullanirken yandaki yazilari okumaya baslamis.
'Speed Limit 80'
Temel hizini 80'e ayarlamis.
'Speed Limit 60'
Temel hizini 60'e ayarlamis.
'Speed Limit 40'
Temel hizini 40'a ayarlamis.
'Speed Limit 20'
Temel hizini 20'ye getirmis.
Bu arada da iyice sinirlenmis. Daha sonra bir tabela daha gormus.
'WELCOME TO SPEED LİMİT'.

TEMEL VE KÖPEĞİ
Temel ve köpeği Karabaş trene binerler.Aynı kompartmandaki yolculardan biri Temel'e:
-Köpeğinize dikkat edin lütfenşu anda kocaman bir pirenin vücudumda dolaştığını hissediyorum.
Temel gayet sakin:
-Uy karabaşum dikkat edesunbu adamda ppire vardursana ta geçebulur.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri