Evlilik olmadan birlikte yaşamak?

---> Evlilik olmadan birlikte yaşamak?

Bence önemlidir evlenmeden önce bir süre aynı evde yaşamak. Çünkü bir insanla sinemada, yemeklerde vs. beraber olmakla aynı evde yaşamak çok ayrı şeylerdir, insanların hiç bilmediğiniz yönlerini öğrenirsiniz. Evlilik gerçekten de önemli bir konudur ve aceleye gelmemesi gerekir diye düşünüyorum, bir kişinin beğenmeyeceğiniz huylarını evlenmeden önce öğrenmeniz çok daha iyidir çünkü evlilik olduktan sonra pek çok insan istemese de katlanmak zorunda kalabilir, özellikle de çocuk olduktan sonra. Bu da mutsuz evliliği ortaya çıkarır, yani bence mutsuz bir evlilik riski olacağına bir süre aynı evde yaşayıp o insanı tam anlamıyla tanımak daha iyi.

Çok merak ettim gerçekten. Sen evlencek birini bulana kdr bütün kızları kullanıp atıcakmısın?

Bnce bu düşünceleri olanlarla, bırakın nikahsız nikahlı bile aynı evde yaşanmaz..
 
---> Evlilik olmadan birlikte yaşamak?

onbeş sene önce saat 7 de onların tabiriyle karı kısmı benim tabirimle bayanlar
evde olurlardı diz kırıp dizi izlerlerdi

şimdi öle diil erkekler gibi serbestler

(bencede olması gereken bu eşitlik bu erkek gibi olmalılar eyrım yapılmamalı tabi de bu ayrı bi konu tabi ama)

yani zamanfarkı var:)

ahlak derken DiReNiş, köyde samanlıkta akrabasını yapanda var

evlilik dışı yapan da

hangisi daha ahlaksızlık ?

Okadar cok zekalisinki koy halkinin yasamini evlilik disi cocuk yapanlarla cift tuttun.. gozunu sevim sen sus ;)


Konuya gelince.. Ozkan demis iste 2009 vs.. isterse 2055 olsun... Bir Insan arkasini, nerden geldigini unutmadikca, anasinin babasinin biraktilarini yasadiklarini unutmadikca sahiplendikce. ne yil ne teknolohi nede baska biryse degistirir Insani....

ABD dede buyudum yasiyorum buranin Vatandasiyim..ama Aiilem ANASINDAN BABASINDAN ne gorduyse bizede oyle uyguluyor... Evlilik disi yasamak vs gibi hareketler olursa, gor bakalim noluyor..

Neyse.. Evlilik olmadan birlikte yasanmaz... Evliligin ANlamini bazilari yitirmis bu belli hayli hayli... Ama yinede yapan yapiyor...
 
---> Evlilik olmadan birlikte yaşamak?

Nazlıcım senin kastetdiğin imam nikahı. Dinimiz bunu emrediyo evet.. Birlikte yaşanıcaksa zaten kıyılması gereken en önemli nikah bence. İki imzayla sadece resmi haklara sahip oluyosun. Bu bizim toplumumuza çok sonradan gelen bi kanun. Ya bnde açıkcası 2 imzanın snzuza kdr insanları birbirine bağlayacağını sanmıyorum. Çok da gerekli bulmuyorum... Sadece boşandığında haklarını savunmak için gerekli..
Bence resmi nikah da gerekli hatta şart zeynepcim
 
---> Evlilik olmadan birlikte yaşamak?

ya kim dioyorki zaten imam nikahi yada kanun nikahi insanlari omur boyu yan yana tuutyor flan filan??

Dinimiz diyor once imam nikahi eyvallah.. ama ondan sonra hemen Kanuni NIkah yapilcakki adeletin devletin onunde evli gozukuyorsun, hak talbein var medeni durumun vs vs..

anlicaniz 2 sizde sart tabiki...
 
---> Evlilik olmadan birlikte yaşamak?

ben Yaşamazdım Ama Tabi Göreceli Bişey Sonuçta Ne Olcagını Bilemem Hayat Karşılıklı Sevgi Saygı Ve Sadakat Varsa Yaşanabilir.. :):)
 
---> Evlilik olmadan birlikte yaşamak?

Kişilerin özgür ve hür iradesine kalmış yaşayana saygı duyarım ama ben yaşamam.
 
---> Evlilik olmadan birlikte yaşamak?

kendini bir güvenceye alamadan birliktelik yaşamak ne kadar doğrudur bilemiyorum,bence birlikte yaşanmamalı..
 
---> Evlilik olmadan birlikte yaşamak?

bence yaşanmaz ve altı üstü imza değil çok şey değiştirir o imza birine dostun metresin gözüyle bakarsın öbürüne karın veya kocan biri hayat arkadaşındır senn öbürü az bir sorunda arkana bile bakmadan gideceğin kişi....ve çocuklar hiç bir zaman resmi anne ve babası olmayacak ... ben kendim istemezdm şahsen evlilik dışı doğmayı çünkü insanların gözünde farklı bakılıyor kim isterdiki evlilik dışı doğmayı ?? sanmıyorum bir insanın bunu isteyeceğini ayrıca evlenmeyip birlikte yaşıyorsan sen o insandan çabuk vaz geçmeyi göze almışsındır evlennce kolay bırakamazsın ama dost hayatında tek sözle biter herşey bence ve ben kesinlikle ve kesinlikle karşıyım dost hayatı yaşamaya
 
---> Evlilik olmadan birlikte yaşamak?

20-25 yıllık eşin boşanırken artniyetli olarak senin mal varlıgını söürmeye kalkıyor .

ayrıca kadın veya erkek karısının karşısına geçip ben boşanmak istiyorum diyince, eğer tek taraflı ise bu istek 1-2 yıl sürecek en az boşanma süreleri

ayrıca islamda da imam nikahlı evlilik dışı ilişki yasak. resmi nikah yapıp ima nikahı yapmazsan gene suç. bunu da belirtmek isterim. :) aklınızda bulunsun. anayasal olarak imam nikahı da resmi nikahsız suç :) yani evlilik dışı ilişki olmaz diyenler her iki şekilde nikah kılmalılar :)

neyse ben karşı değilim açıkçası. isteyen istediği gibi yaşasın. kimsenin namus bekçiliğini yapacak halim yok. kimsede yapmamalı zaten.
 
---> Evlilik olmadan birlikte yaşamak?

:)güzel demişsinde.senin itiraf bölümündeyaptığın o yorumda doğum gününde sana hediye edilen bayanla gece geçirdiğin yazıyordu.hem bunu yapıp hem de böle konuşman çelişki yaratıyo doğrusu.

Tabi benim kişisel görüşümde evlilik olmadan birlikte yaşanmayacağı yönünde.dinimizce belirlenen kurallar vardır ki bunlara uyduğumuz sürece insanlıktan çıkmamış oluyoruz.



ooooo çok kötü tabi......
ha bir gece,ha bir çok geceler......
mademki dinimizde zina yasak,günah.....
zerre fark yok bu iki olay arasında......
o zavallı bayanı düşününce kötü oldum....
hepimizin kızları var.....
işte bu sebepten dolayı,fazla tutucu gibi görünenlere baktığımızda,arkalarında,çuvallar dolusu günah taşıdıklarını görürüz..........



konuya gelince, ben yaşamam,yaşayanada saygılıyımdır......
banane
 
---> Evlilik olmadan birlikte yaşamak?

bu öyle hassas bişeyki ilkten iyi niyetle yanaşsa bile ister istemez akıl kayar. ben beni ilgilendirdiği sürece yani arkadaşım akrabalarım olduğu sürece karşıyım ama millet ne yapar ne eder ona bişe diyemem akıl herkeste var sonuçta. ama bilinmesi lazım ki dinimizde aynı evde nikahsız kalmak yok kesinlikle günah , tutki aynı evi geç aynı bi ortamda kafe gibi yerlerde olması bile sakıncalı(günah diye biliyorum ama emin değilim bu konuda).
 
---> Evlilik olmadan birlikte yaşamak?

evlilik olmadan da yasanabilir ama,resmi bi evlilik sosyal cevreden cok daha buyuk saygi goruyyor..en azindan ulkemizde boyle..
 
---> Evlilik olmadan birlikte yaşamak?

Erkeklerin yada kadınların evlenmeden yaşadıklarında sureklı oturup fılm ızleyıp beraber takılmıycakları aşikar sevdıgı kısıye karsı ınsanın nefsıne hakım olması daha zordur.Zinada affedılmeyecek gunahlardan olduguna gore tabıkı boyle bırsey soz konusu bıle olamaz.
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
Geri
Üst