Dev Fıkra Arşivi ! . . .

Tahlil
Temel hastaneye gitmektedir. Giriste birinin agladigini görür.
Yaklasir ve sorar: "Hayrola hemserim! Neden agliyorsun?".
Adam: "Kan tahlili yaptirmaya geldim. Parmagimi kestiler." der.
Bu sefer Temel daha siddetli bir sekilde aglamaya baslar. Bu sefer susan adam Temel'e sorar:
"Hayirdir hemserim. Sen niye aglamaya basladin?".
Temel: " Ben..." der "Idrar tahlili yaptirmaya geldim..."

Adam kisa bir sure once ayrildigi evine telefon acar bahcivana sorar:

"Nasil her sey yolunda mi?"

- Yolunda. Yalniz kuregin sapi kirildi onu tamir etmeye calisiyorum.

- Neden kirildi?

- Kopeginize mezar kazarken zorlamisim bu yuzden kirildi.

- Nee! Kopegim oldu mu?

- Havuza dustu oldu.

- Benim kopegim cok iyi yuzerdi; nasil havuzda olur?

- Ama havuzun suyu bosalmisti betona cakildi; bu yuzden hayatini kaybetti.

- Daha havuzu yeni doldurtmustum. Neden bosalttiniz?

- Biz degil itfaiyeciler bosaltti. Cunku evdeki yangini sondurmek icin ilâve

suya ihtiyac duydular.

- Evde yangin mi cikti?

- Evet efendim. Annenizin vefati dolayisiyla cok sayida insan geldi. Bir

sigara izmaritinden kâgitlar ardindan da perde tutusmus. O kalabalikta

farkina varamadik.

- Annem nasil oldu? Sapasaglamdi.

- Haklisiniz. Biz de sasirdik ama sizin yatak odaniza bir sey bakmaya

girmis. Yatakta karinizla en yakin arkadasinizi gorunce kalbine inmis.

- Yahu hic pozitif bir haber yok mu? Bunaldim.

- Olmaz olur mu? Var. Gecen gun siz AIDS testi yaptirmistiniz ya.. Iste onun

neticesi pozitif cikti

Adamın biri yeni ulaştığı otele kaydını yaptırır. Odasına girdiğinde masada bir
bilgisayar görür ve karısına e-mail atmaya kararverir. Fakat yazdığı mesajı farkında olmadan yanlış bir adrese gönderir....

Tam bu sırada farklı bir yerde bir kadın kocasının cenaze töreninden evine yeni dönmüştür ve bilgisayarındaki maili görür arkadaşlarından geldiğini düşündüğü maili okuyunca olduğu yere yığılıp kalır. Odaya giren annesi yerde yatan kızını
ve ekrandaki mesajı görür..

Kime : Sevgili karıma
Konu : Yeni ulaştım.
Tarih: 16 Mayıs 2004

Benden haber aldığına çok şaşıracağından eminim.. Burada bilgisayar var ve sevdiklerimize e-mail gönderebiliyoruz. Buraya yeni ulaştım ve kaydımı yaptırdım. Herşey yarın seninde buraya geleceğini düşünülerek hazırlanmış.Seninle buluşmayı dört gözle bekliyorum.
Umarım sende benim gibi sorunsuz bir yolculuk geçirirsin...

Not : Burası çok sıcak.

Adam elindeki son 500 dolarla kumar oynamaya karar verir ve LasVegas'ın yolunu tutar... Ve inanılmaz bir talih; tam 3 milyon dolar kazanır. Hemen otel yönetiminin kendisine tahsis ettiği kral dairesine çıkar ve karısına telefon eder:
- "Hayatim evde misin?"
- "Evet kocacığım."
- "İyi. Hemen hazırlan o zaman. Çabuk bavulunu hazırla. Kumarhanede tam 3 milyon dolar kazandım."
- Kadın sevinç dolu bir çığlık atar “Ayyyyyyyyyyy harikasın!! Hemen hazırlanıyorum.. Peki ama nereye?? Paris?; Karayipler?; Acapulco?; Guney Amerika?..."
- Adam cevap verir: “ Umurumda değil. Sadece eve döndüğümde çoktan gitmiş ol.”

köyün birinde sel alarmı verilmiş. herkes köyü boşaltmaya başlamış. herkes boşaltmış köyü ama imam cami de kalmış.
köylüler:
k--"hocam hadi gelin gidelim bakın su basıcak" demişler
i--"yok ben gelmem allah beni kurtaracaktır" demiş
sular yavaş yavaş köyü basmaya başlamış ve camiye ulaşmış
k--"hocam hadi bakın sular da geliyor gidelim" demiş köylüler
sular camiyi basmıs ve imam minareye çıkmış. köylüler bir sandalla gelmişler:
k--"hocam hadi bak gidelim cami de sular altında kaldı" demişler
sular gittikçe yükseliyormuş. imam minarenin 1. katına çıkmış. köylüler yine sandalla gelmişler:
k--"hocam hadi artık daha ne kadar bekleyeceksin. çabuk gidelim buradan" demişler
i--"yok ben gelmem allah beni kurtaracaktır" demiş gitmemiş
en sonunda cami sular altında kalmıştır. sadece minarenin ucu dısardadır. imam da minarenin tepesine çıkmıştır. köylüler helikopterle gelmişler.
k--"hoca hadi artık boğulacaksın. atla şu helikoptere de gidelim" demişler.
ve en sonunda imam boğulmuş. cennete gelmiş. cennetin kapıları açılmış ama imam girmek istememiş
i--ben yaşamım boyunca ibadet ettim iyi bir insan oldum allahın dediklerinden çıkmadım ama allah beni kurtarmadı demiş. allaha dargınım demiş
arkadadan bir ses--"söyleyin o salağa 2 sandalı bir helikopteri kim gönderdi

kadın sevgilisini eve çağırmışken kocasının anahtar sesini duyar.hemen sevgilisini bir kenara çeker
-çabuk!köşeye geç ve bir heykel gibi davran.
adamın her yerine bebek yağı sürer ve üzerine de bebek pudrası serper.kocası karısının yanağını öperekheykele bakar ve sorar
-bu nedir
-o mu?sadece bir heykel.ethem'ler yatak odaları için bir tane aldıklarını söylemişlerdi ya.onu o kadar sevdim kibir tane de ben ısmarladım.
çift işlerine koyulur.gece olunca koca gizlice kalkıp dolaptan bir bardak su alır ve heykelin yanına gelir
-al bakalım der.ben üç gün boyunca ethemlerde heykel gibi dikilirken kimse bana bir bardak su bile vermemişti!

genç koca eve gelmiş karısı boynuna sarılarak karşılamış onu..

''hayatım harika bir haberim var... bir ay geciktim... herhalde
bir bebeğimiz olacak doktor bu sabah test yaptı.. sonucunu alana kadar
lütfen kimseye söylemeyelim!'' demiş heyecanla..

ertesi sabah elektrik idaresinden bir görevli son faturayı
ödemedikleri icin kapıyı çalmış

''siz bayan smith misiniz? biliyor musunuz bir aylık gecikmeniz
var..!''

"bir aylık gecikmem olduğunu siz nereden biliyorsunuz?'' demiş
kadın hayretle..

"bayan dosyalarımızda açıkça göülüyor..!''

''nee!... dosyalarınızda mı?...''

''kesinlikle!''

''beyefendi lütfen bu gece eşimle görüşmeliyim!'' demiş kadın ve
korkuyla olanı biteni esine anlatmış...

kocasi ertesi sabah kızgın bir boğa gibi elektrik idaresine dalmış...
''ne oluyor burada? karım bir dosyadan bahsetti.. aylık
gecikmesi ile ilgili!'' diye bağırmış adam...

''sakin olun.. ciddi bir şey değil!'' demiş memur.. '' bu gecikme
icin bize borçlusunuz!''

''size mi borçluyum? ya ödemezsem??''
"o zaman sizinkini kesmek zorunda kalacagiz!''

"ama o zaman karım ne yapacak?''

''bimiyorum!'' demiş memur.. ''hanımefendi artık mumla falan
idare eder!''

brejnev küba'ya gelecekmiş. kübalılar toplanmış bir hoşluk yapacaklarmış. ülkenin en iyi ress***** başvurmuşlar. bir tablo yap adı "brejnev küba'da" olsun diye. ressam "hadi oradan" demiş. "ben adamı görmedim bile. adam hayatında küba'ya gelmedi. şimdi ben nasıl brejnev küba'da diye atmasyondan resim yaparım?"tesadüf bu ya bizim temel puro almaya havana'ya gelmiş o sırada sıkıntıyı duymuş. "ben size istediğiniz tabloyu yaparım ama bana bir sandık puro verirseniz..." demiş. adamlar çaresiz vermişler. temel bir hafta sonra kuba'lıları çağırmış. "işte tablonuz" demiş.tuvalin üzerini örten bezi hızla aşağı çekivermiş. küba'lılar da donuvermişler. tabloda yatakta iki kişi al takke ver külah...
"bu ne" diye gürlemiş küba turizm bakanı. "bu ne?. bu kadın kim?.."
"brejnev'in karısı!" demiş temel.
"peki bu üstündeki adam kim?"
"brejnev'in uşağı!.."
"peki brejnev nerde ulan?!"
"brejnev küba'da"

2. DÜNYA SAVAŞI
2. Dünya Savaşında 2 Yahudi Almanlara esir olmuştur. Bunlardan biri diğerine kendilerine ne yapacaklarını sorar. O da başlar anlatmaya:
2 ihtimal var ya bizi öldürürler yada esir kampına yollarlar. Öldürürseler sorun yok kampa gidersek 2 ihtimal var; ya kursuna diziliriz ya da gaz odasında öldürülürüz. Kurşuna dizilirsek sorun yok gaz odasına gidersek 2 ihtimal var bizden ya sabun yaparlar yada kağıt.
Sabun yaparlarsa sorun yok kağıt yaparsalar 2 ihtimal var ya gazete kağıdı oluruz yada tuvalet kağıdı. Gazete kağıdı olursak sorun yok tuvalet kağıdı olursak:
“İste o zaman …. yedik.”

İZİN
Zorunlu askerliğini yapmakta olan genç babaannesine koli içerisinde bir el bombası yollar pimine yapıştırdığı kağıtta;
-Babaanneciğim benim acilen izine gelmemi istiyorsan lütfen bu halkayı yerinden çekip çıkar!...

GELİŞ FİYATI
II. Dünya Savaşı sırasında Rus orduları geri çekiliyormuş... Ve Rus generali durumu kurtarmak için askerleri teşvik etmeye karar vermiş. Getirilen her ölü Nazi için 10 ruble vaad etmiş. Çatışmalardan sonra kimi 1 kimi 3 ceset getirmiş ve paralarını nakit olarak almışlar. Bir ara bir Yahudi asker bir vagonu sürükleyerek getirmiş. Vagonun kapısını açmış içerisi ceset doluymuş. General bunu görünce şaşırmış ve askeri kenara çekerek şöyle demiş:
- Asker anlarsın ya bütçemiz zayıf haydi ben sana ceset başı 7.50 ruble vereyim.
Asker:
- "Olmaz zaten bana geliş fiyatı 8.30 ruble."

TAMAMDIR
İskoçyada iki avcı ava çıkarlar.Yürüme esnasında avcılardan biri yere düşer ve hareketsiz olarak yatar. Bunu gören arkadaşı hemen yanına gelir bakar ki arkadaşı nefes almıyorgözlerin deki ferin de kaybolduğunu fark eder ve hemen acil sevisi arar. Arkadaşım öldü der ne yapmam gerekir diye sorar. Telefonun ucundaki ses:
-"Sakin olun ben size yardım edebilirim ama önce arkadaşının öldüğünden emin olmamız gerek"der ve birkaç saniye sessizlikten sonra bir el silah sesi duyulur. Sonra
-"Tamam şimdi ne yapacağım"

10 ZENCİ
Köleler çiftlikten kaçarken sihirli lamba bulmuşlar ve cini lambadan çıkarmışlar. Cin 10 zenciye sormuş:
Dileyin benden ne dilerseniz. Birer dilek dileme hakkiniz var.
1. zenci 'beyaz olmak istiyorum' demiş olmuş.
10. zenci tebessüm etmeye başlamış.
2. zenci de beyaz olmak istediğini söylemiş olmuş.
10. zenci sırıtmaya devam etmiş.
3. zenci de beyaz olmuş dilediği dileğiyle...
10. zenci kıkırdamaya başlamış.
4. zencinin de isteği aynı... 10. zenci gülmeye devam...
5678 derkeeen 9. zenci de beyaz olma yönünde isteğini kullanmış.
Sıra 10. zenciye gelmiş ama adam yerlerde... Gülmekten geberiyor.
Cin isteğini sormuş... Adam nefes almaya fırsat bulduğu bi ara isteğini garip bir böğürtü ile belirtmiş:

"HEPSİNİ ZENCİ YAP!"

ALKOLLÜ
Adamın birini kırmızı ışıkta geçtiği için polis durdurmuş adamdan ehliyet ruhsat istemiş. Adam da "Yanımda yok arkadaşın evinde içiyorduk sanırım fazla kaçırdım biraz sarhoşum orada unutmuş olmam lazım" demiş.. Polis dumur olmuş tabii.. Kırmızı ışık alkol ehliyet ruhsat yok... Gitmiş komiserine durumu anlatmış...
Komiser gelmiş adama ehliyet ruhsat sormuş adam çıkartıp uzatmış hemen. Komiser sasırmış tabiii...
Alkometreyi çıkarıp üfletmiş adamda zerre alkol yok...
Şaşırmış tabi..
"Yaw memur bana sizin alkollü olduğunuzu ve ehliyetinizin yanınızda olmadığını söyledi" demiş. Bizim uyanık dönmüş komisere..
"Siz ona aldırmayın pek iyi değil galiba.. Birazdan size kırmızı ışıkta geçtiğimi filan da söyleyebilir"
Adamın biri iş bulmak için yabancı şehre gider. Hiç parası yoktur. Bir kapıyı çalar ve der ki:
-Bana bir bardak su verir misin?
-Amca ayran olur mu?
-Olur.
Adam bir tas ayran içer. Kız "Bir bardak daha alır mıydın?" diye sorar. O da "Evet" der ve bir tas daha ayran içer. Adam "Niye bana su değil de ayran verdin?" diye küçük kıza sorar. Kız da "O ayranın içine fare düşmüştü" der. Adam şaşkınlıkla tası yere düşürür ve tas kırılır. Kız feryadı basar:
-Anneee! Ayran içen amca köpeğin tasını kırdı...

Politik Cevap

Papaz ölmek üzere olan adamin üzerine egilerek :
- Ölmeden önce seytani ve onun kötülüklerini lanetle der.
Ancak adamdan ses çikmaz. Papaz istegini bir kez daha tekrarlar ama
hastanin sessizligi sürer. Sonunda papaz kizgin bir ifadeyle :
- Neden seytani ve kötülüklerini lanetlemiyorsun diye sorunca adam halsizce
cevap verir :
- Nereye gidecegim belli olmadan kimse hakkinda konusmak istemiyorum

Kovulan Hizmetçi

Hanim ters cevaplar vermesine kizdigi için hizmetçi kizi kovmustu.
Kiz esyalarini toplayip çantasina doldurduktan sonra haniminin yanina geldi

-Allahaismarladik madam. Yalniz gitmeden evvel size bir sey söylemek istiyorum.
-Söyle bakalim :
-Önce ben sizden daha güzelim. Bunu bey söyledi.
Sonra elbiseleriniz de sizden çok bana yakisiyor bunu da bey söyledi.
Bir sey daha söyliyeyim mi ? Yatakta da sizden daha becerikliymisim.
-Onu da mi bey söyledi ?
-Hayir madam onu soför söyledi.......

anne babam kim?

Adam bakmış küçük oğlu Hz. İsa'nin resmi önünde dua ediyor. - "Tanrım anneme babama büyük babama uzun ömür ver. Güle güle anneanne..." Bir anlam verememiş bu duaya... Ancak ertesi gün acı haber gelmiş. Anneanne sizlere ömür... Ertesi hafta adam bakmış çocuk yine duada: - "Tanrım anneme babama uzun ömür ver. Güle güle büyükbaba..." Ertesi gün büyük baba da ölmüş... Bir hafta sonra adam bakmış küçük çocuk yine duada: - "Tanrım anneme uzun ömür ver. Güle güle baba..." Adam ertesi sabah bir hastaneye gitmiş yatmış. Tetkikler tahliller kalp elektrosu röntgen çekimleri... Sapasağlam. Bakmış karısı iki gözü iki çeşme ağlıyor. - "Ne oldu hanım?" - "Bizim postacı" demiş hanım. "Ne iyi adamdı. Bugün haber aldım. Ölmüş

isa seni izliyor

Hırsız gecenin yarısında bir eve girer.
Karanlık koridorda yaktığı küçük el fenerinin ışığında ilerlerken
bir ses duyar"İSA SENİ İZLİYOR!"
Şaşkınlık ve korkuyla etrafına bakınan hırsız bir yandan da evdeki
değerli şeyleri aramaya devam eder.
Tekrar ayni sesi duyar "İSA SENİ İZLİYOR!" Bu kez hırsız elindeki
feneri çevrede gezdirmeye baslar ve bir papağan görür.
"Bunu sen mi söyledin?" diye papağana sorar.
Papağan "Evet yalnızca seni uyarmak için" der.
Hırsız "Ne ! beni uyarmak mı! kimsin sen ? Adın ne senin ?"
Papağan "Musa" diye cevap verir.
"Musa !" der hırsız "Hangi ***** bir papağana Musa adını koyar ki !?"
Papağan cevap verir "Bilmiyorum ama arkanda duran
Dobermana 'isa' adını veren ***** olabilir....

hızlı koşarsam

Ormanda kamp yapan iki arkadaş kendilerine doğru gelmekte olan bi aslan görmüş birisi hemen koşu ayakkabılarını giymeye başlamış. Diğeri ise ; ''Aslandan daha iyi koşamazsın ki'' diyerek arkadaşını uyarmış. ''Dogru söylüyorsun!'' demiş kaçmaya çalışan genç. ''Aslandan hızlı koşmam mümkün değil ama senden hızlı koşarsam bu bana yeter''.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri