Dev Fıkra Arşivi ! . . .

Muhallebi
Temel ile Dursun Amerika'da yasarlarken paralari bitmis ve bir banka soymayi kafalarina koymuslar. Gece yarisi olmusDursun ve Temel kapilari açip içeride kasalari aramaya koyulmuslar. Temel bir kasa görmüs açmislar ve içinden bir kase muhallebi çikmis. E bu kadar ugrastik bosa gitmesin demisler ve bunu Temel afiyetle yemis. Daha sonra bir kasa daha görmüsler ve onu da açmislar bir kase muhallebi daha. Bunu da Dursun yemis. Tabii ikisi de sasirmis koca bankada nasil para olmaz diye ve orayi terk etmisler.Ertesi gün gazetelerde manset :
"Dünyanin en büyük Sperm Bankasi soyuldu!.."

Kilçik

Temel bir gün trene binmis.hamsilerini çikarir kilçiklarini bir yana etlerini bir yana ayirir.etlerini posete sarip camdan atar.kilçiklarini ekmegin arasina koyup yemege baslar.karsisindaki adam sasirir ve 'niye etlerini attin kilçiklarini yiyorsun'der.
Temel'de karadenizliler kilçiklarini yedikleri için akillidir der.
adam imrenir bir tane kilçikli ekmek ister.Temel olur ama tanesine '500bin' isterim der.
Adam 'tamam' der ve 5 tane yer. Tabii çok hosuna gider. Sonra'yahu begendim yedim ama sana 25 milyon verdim hamsinin kilosu zaten o kadar'der.
Temel'in cevabi 'bak gördün mü? akillanmaya basladin'olur.

Savas Hilesi
trabzonlularla kayserililer savas yapiyorlarmis. kayserililer trabzonlularda temelle dursun çoktur diyip bagiriyorlarmis kalkani vuruyorlarmis bizim temelle dursunun da bu aralar kulaklari pek duymazmis. o yüzden trabzon ordusunda tek temelle dursun onlar kalmis. dursun demiski bizde ahmet diyelim kalkani vuralim mehmet diyelim kalkani vuralim demisler bagirmaya baslamislar ama kimse kalkmamis . bu arada temelde yerde 500.000TL bulmus ve cömert davranarak ha bu 500.000TL kimundur daa diye bagirmis ve herkez ayaga kalkinca kayserililerin hepsi vurulmuslar . (savasin galibi bizim trabzonlulardir daa)

Fren sistemi
Bir gün TemelItalyan ve Fransiz fren testi yapiyorlarmis.Italyan Ferrari ile duvara 1cm kala durmus. Italyan: Benim arabamda ABS var demis.
Fransiz Audi ile duvara 1mm kala durmus. Fransizenim arabamda ASR var demis.
Sonra Temel Dogan ile duvara geçirmis.Temeli kan revan içinde arabadan çikarmislar. Italyan ve Fransizenin arabanda hangi fren sistemi var demisler.
Temelenim arabada ASD (Anasini Satsan Durmaz)sistemi var demis.

Tüp Geçit
Istanbul'a tüp geçit yapilmasi için ihale açilmis Amerika Japonya vs. hepsi teklif vermis 10 milyar 20 milyar dolar... Bizim Temel'le Dursun ise 10 bin dolar teklif etmis.
Komisyon gitmis Trabzon'a Temel'le Dursun'u görmeye... Demisler ki
-- Ihaleyi size verecegiz anlatin bakalim projenizi?
Temel baslamis anlatmaya...
-- Ben gidicem Anadolu yakasina basliycam denizin altindan kazmaya Idris'de gidecek Avrupa yakasindan kazacak. Denizin altinda ortada bulusucaz.
Yetkililer sormus ;
-- Peki ya hic bulusamazsaniz ne olacak ?
Idris bu sefer atilmis ;
-- O zaman bir tüp geçit fiyatina iki tüp geçit yaptirmis olacaksiniz

Altin Pisuvar
Bir gün Temel eglenmek için bir yer ariyormus. Daha önceleri barlara gidiyormus fakat simdi gidecek farkli bir yer ariyormus. Bir arkadasi ona Sari Bar adli bir yer önermis.Oda gitmis fakat diger yerlerden hiçbir farki yokmus. Neyse demis içkisini içmis tuvalete gitmis . Bir de ne görsün altin bir pisuvar var.
Cok sasirmis daha sonra pisuvara iseyip gitmis.
Obür gün yine gelmis ve içkisini içip tuvalete gitmis. Bir de ne görsün altin pisuvar yerinde yok.
Barmene gidip "Tek farkunuz altun pisuvardu sinci o da yok" demis.
Barmen barda oturan iri yari adama
"Necmi abii senin saksafona iseyen adam geldi" demis

Balik Avi
Temel Kuzey Kutbuna gider. Buzda balik avlamak çok popüler oldugunu duyar hemen kendine bir olta alir ve buldugu ilk genis buzlu alanda ise girisir.
Tam buzu kirmaya çalisirken gümbür gümbür bir ses duyar:
"Orada balik bulamazsin!".
Ne oldugunu anlamayarak etrafina bakinir ama sesin nereden geldigini çözemez. Biraz ileriye gidip tekrar buzu kirmaya çalisirken ayni ses yine duyulur:
"Sana söyledim geri zekali orada balik bulamazsin!!".
Temel korku içinde basini yukari kaldirir ve dehset içinde sorar:
"Tanrim? Sen misin?".
Ayni ses cevap verir:
"Hayir ben buz hokey sahasinin bekçisiyim"

Temel'e Mercedes Lazim
Bizim Temel ile Cemal bir gun luks bir otelin lobisinde harika bir hatun gorurler.Temel der ki 'Ula Cemal gidip bi bakayim bu kadindan is cikar mi?'
Temel yaklasir kadina sorar :
- 'Benimle bi yemek yemek ister misiniz ?'
- 'Bahse girerim su kapidaki Mercedes sizin degil'
- 'Degildir'
- 'Soyle iyi durumda bir banka hesabiniz da yoktur sanirim'
- 'Yoktur'
- 'Karadeniz kiyilarinda soyle iki katli bir ciftlik eviniz de yoktur heralde'
- 'Yoktur'
- 'Hadi o zaman cek arabani!'
Temel boynu bukuk doner Cemal'in yanina :
- 'Ula Cemal benim Limuzini sana versem Mersedesini bana verirsin?'
- 'Veririm Temel'im'
- 'Bi telefon etsem kendi bankamda bana hesap acarlar mi ?'
- 'Acarlar Temel'im'
- 'Tamam o da kolay da heralde bizim peder ucuncu kati yikmama izin vermez'

Kola makinasi
Temel kola makinalarinin birinin karsisina geçmis jeton atip kola aliyormus.jeton atip kola aliyomus jeton atip kola aliyomus.
yanina kendi halinde bir adam gelmis ve;
-'ha temel ne yapiyursun da'demis. temel'de;
-'karisma usagum sansim yaver gideyur' demis

Burasi Amerika
Temel Dallas'daki kuzeni Dursun'u görmeye gitmis. Dursun Temel'i havaalaninda karsilamis. Beraberce disari çikmislar. Temel bir bakmis 10 metre boyunda bir limuzin! "Uyyy amma da büyük buda!"
Dursun hafifçe gülmüs. "Temelim burasi Amerika! Bura da herbirsey büyük!"
Yola çikmislar Dursun'un çiftliginin kapisindan içeri girmisler. Git git bir türlü eve varmiyorlar. Temel saskinlik içinde: "Uyy amma da büyük çiftlik daaa!"
Dursun gene hafifçe gülmüs. "Temelim burasy Amerika! Burada herbirsey büyük!"
Neyse aksam olmus yemek salonuna geçmisler. Salonun ortasinda kocaman bir masa. Bir ucunda Temel bir ucunda Dursun. Temel Dursun'u taa uzaktan zor seçiyor. "Uyy!" diye baaarmis. "ammabüyük masa da!"
Dursun'un sesi gelmis "Temelim burasi Amerika! Bura da herbirsey büyük!"
Yemekten sonra Temel'in tuvalete gitmesi gerekmis. Dursun:
"Temelim alt kata in soldan üçüncü kapi" diye tarif etmis. Temel alt kata inmis ama sol yerine sagdan üçüncü kapiya girmis. Orasi evin havuzunun oldugu yermis.Heryer karanlik oldugu için Temel elektrik dügmesini ararken havuza düsmüs. Can havliyle bagirmaya baslamis:
"Sifonu çekmeyiiin!!Sifonu çekmeyiiin!"

Temel'in gazetesi
Temel bir dag basinda oturuyormus ve en büyük zevki günlük gazete okumakmis fakat tembelmis ve gazete alabilecegi tek yer oturdugu dagin etegindeki bakkalmis.Bu is icin hep Fadimeyi gönderirmis. Fadime birgün sikilmis ve pazartesi günü 7 tane o günün gazetesinden almis. Ve pazartesi günü bir gazete verip digerlerini saklamis. Ertesi gün Temel gazete isteyince dün aldigi gazetelerden birini ben cikiyorum deyip islerini hallettikten sonra cikarip vermis. Çarsamba günü yine Temel gazete istemis Fadime yine islerini halledip temele gazeteyi vermis. Persembe günü yine Temel gazete istemis Fadime yine vermis. Aksama dogru Temel Fadimeyi cagirip "Fadime" demis.
"Dünyada ne ***** insanlar var;dört gündür ayni adam ayni yerdeki agaca arabasini carpiyor

Randevu
Temel Dursun'la safakta köprü altinda bulusmak için anlasmislar.Temel demis ki yatsiya cadar celdim celdimcelmeüm cidersun

Tren
Temel ve iki arkadasi istanbul'dan Trabzona'a gitmek üzere tren garina giderler. Ilk Trabzon treni 1 saat sonradir bileti alirlar. Ne yapalim bir saat diy düsünürken yemege gitmeye karar verirler. Yemekte sohbet muhabbet saate bir bakarlar ki 1 saati geçmis. Hemen kosarlar tren garina ama tren gitmis. Yine bilet alirlar 1 saat sonrasi için. Ne yapalim vakiti nasil geçirelim derken kahveye giderler. Çaylar kahveler sohbetler uzar da uzar ve saate
baktiklarinda 1 saat olmasina 5 dakika vardir. Hemen kosarlar gara ama trene yetisemezler.Giseye gidip sorarlar yine Trabzon'a gidicek tren varmi diye.Gisedeki adam
"Bakin bu son tren eger bunuda kaçirirsaniz Trabzon'a bugün dönemezsiniz" der .
Bileti alirla yine sikilmislar ne yapalim derken pastaneye gitmeye karar vermisler. Pastalar kekler çörekler muhabbet derken saate bir bakmislar ki 1saat olmak üzere hemen kosmuslar gara. Tren yeni hareket ediyor içlerinden biri uzun ilk vagonu yakalamis digeri orta boylu son vagona tutmus. Tren gitmisTemel oturmus yere baslamis gülmeye. Gise memuru yanina gelmis.
"Sen ne garip adamsin. 3 tren kaçirdin arkadaslarin gitti sen kaldin aglayacagina gülüyorsun be adam.
Temel : "Uy hemserum onlar beni geçirmeye geldiydu ben ona güleyrum"demis

Pilot
Temel ile Cemal pilot olmaya karar vermisler.Bu amacla kursu
bitirip diplomalarini almislar.Ve ilk seferlerini yapmak üzere
ucakla havalanmislar. Inise gececekleri sirada Temel Cemal'e dönüp:
-Simdi kuleden haber geldi..Bu hava limaninin pisti oldukca kisaymis.
Bu yüzden tekerlekler yere deger degmez frenlere sonuna kadar asil
ki pistin disina cikmayalim demis.
Az sonra inise gecmisler.Tekerlekler yere deger degmez Cemal frenlere asilmis.Ucak kil payi pistten cikmadan durmus.Temel alnindaki terlerisilerken Cemal'e dönüp
:-Bu ne bicim pist? 50 metrelik yerde ucak durur mu? Cemal basini ikiyana sallayip cevaplamis:
-Haklisin Temel..Bir de su yanlara baksana..Eni de en az 10 km.var....

Karadenizli Bir Babadan Ogluna Mektup
Uy sevgili usagum!
Allah'in selami tabiidur. Mektubu cok yavas yazayrum cunkim bilirum ki
cabuk okuyamazsun.. Benden yana sual
edersen Allahuma pin sukur iyiyum yeni pir is puldum.. Emrimde yuze
yakin adam var hepsi de sessuz sedasuz kendi
hallerinde. Ne is puldugumu soraysan soyleyecegum patlama mezarluk
pekcisi oldum..
Bacin Emine bir usak doguracak daha erkek midur kiz midur pelli
degil. Hacan o yuzden saga dayi mi oldin teyze mi oldin soyleyemeyrum..
Temel emicen de tukkan actu o da otuza aldigini yirmipese verir surumden kazaniyormus oyle dedi..
Bizim koye findukcularin Temel'i muhtar sectuk akillu usak da. Gecen
gun hepimizu zelzeleye karsi asi etturdu. Temel akilludur hemde durusttur.. Gecenlerde bir taksinin soforu koye varmis muhtari arayu meger yolda pir tavuk ezmus sahibini soraymus.. Muhtar Temel tavuga pakmis hapu bizden degildur pizum koyde yassu tavuk yoktur demis..
Senin kucugun Memet cok akullu bir usak cikti. Gecen gun tepeye varmis
elinde bir ip sallayup duriy.. Anan uy usagim ne edeysun orada demis.. O da heva turumuna bakayrum demis. Cektum oni aksam karsuma anlat bakayum su hava turumu isinu dedim. Anlatti meger ip sallanunca havanin ruzgarli oldugunu ip islaninca da yagmur yagdigunu anlaymis..
Cok akillu usak vesselam. Sen o yasta boyle akillu degildun!
Yaa iste boyle usagum.. Memlecetten saga pol pol havadis.. Yeni havadis olursa yine yazayrum.. Baki Hudaya emanet ol.
Baban
Not: Mektupa para koyacaktum ama gec akluma geldu zarfu kapatmisum

Temel atma töreni
Adamin biri bir gün Karadeniz Bölgesi'nde gezmeye gider.
Arabasiyla ilerlerken bakar bir uçurumun kenarinda muhtesem bir manzara ve de bir grup yöreli davul zurna kemençe horon
tepiyorlar. Çeker arabasini ve baslar seyretmeyeama o da ne... Adamlar bir tur atip geliyorlar uçurumun basina ve halayin basindakini atiyorlar asagiya...Sonra bi tur daha ve yine bi adam asagiya...
Turist dayanamaz yaklasir yanlarina ve sorar:
- Kardesim ne diye atiyosunuz adamlari asagiya?
Içlerinden biri cevap verir:
-Haçan biz burada Temel atma töreni yapayruk

Prova
Temel is için gittigi bir sehirde birkaç günlügüne bir otele yerlesmis.
Aksam yatma vakti yataga girdiginde yan otel odalarinin birinde büyük
bir gürültü. Temel rahatsiz oldugundan uyku tutmayinca gidip uyarmak
istemis. Kapiyi çalip durumu anlatinca kapiyi açan;
- Kusura bakmayin biz müzisyeniz yarin bir konserimiz var da prova
yapiyoruz.
Anlayisla karsilamis Temel ve geri dönmüs. Ertesi gün yine ayni gürültü
ve yine uykusuzluk. Tekrar gitmis ve kapiyi çaldiginda yine ayni cevapla
karsilasmis ve yine anlayisla karsilasmis.
Bu durumlar birkaç gün bu sekilde sürmüs. Bir gün aksam müzisyenlerden
gürültüye devam ama kapiyi çalan yok. Merak etmisler;
-Bu Temel'e bir sey oldu galiba
Kapisini çalmislar Temel'in ama kapiyi açan yok. Bir yolunu bulup içeri
girmisler. Yatak odasindan Temel'in tuhaf sesleri geliyor. Yavasça
yaklasmislar Temel yatagin üzerinde mastürbasyon vaziyetlerinde. Biri
dayanamamis sormus:
-Arkadas bu ne vaziyet?
Temel de;
-Bugün prova yapiyrum haçan yarin hepinizun anasini....

Vampir Temel
Bir tepenin ardinda 3 tane vampir duruyormus.. Adlari Hank Frank ve tabii
ki Temel .. Hank benim karnim acikti bir söyle uçayim da karnimi doyurup geleyim demis . Bu uçmus bi 15 dk sonra geri gelmis agzi burnu kan içinde
Bizimkiler nerden buldun? diye sormuslar .
O da"Surda sirali isiklar var ya demis iste orda tombik bir kadin yatiyordu .. Daldim basta çok debelendiama sonunda teslim oldu" demis ..
Frank da ben bi karinimi doyurayimdeyip o da uçmus. Oda 15 dk sonra geri gelmis ..Tabii ki onunda agzi burnu kan içinde!
Ona da sormuslar nerden buldun diye.
O da "Surda 3 tane isik var ya demis iste orda bi adam buldum bende onun kanini içtim geldim demis . En son bizim Temel bende karnimi doyurup da geleyim demis .. O da uçmus fakat hemen gelmis üstelik agzi burnu kan içinde. Bunlar merak edip sormuslar sen ne kadar hizlisin bu kadar çabuk nasil buldun demisler . Bizim Temel de
"Surda direk var ya demis gördünüz mü?"
Onlar da evet demisler .
"He iste ben o diregi görmedim de

Laz sorulari:
1.Bir laz pilot ucagi nasil ucurur?..
Dinamitle.
2.Bir laz gülmekten katila katila ölmüs..
Otopsi yapmislar... Espiriyi bulamamislar.
3.Bir lazi sinifta nasil teshis edebilirsiniz?..
Ögretmen tahtayi silerken o da defterini siler...
4.Bir lazi cenazede nasil teshis edebilirsiniz?...
Sadece o hediye getirmistir...
5.Istanbul-Trabzon ucaginda nicin film gösterilmiyormus?...
Film bitince ucaktakiler arka kapidan cikiyorlarmis...
6.Dolapta iskelet ne anlama gelir?...
Laz saklambac oynamis...
7.Rize'deki köpeklerin burnu neden ba******?...
Park etmis otomobilleri kovaladiklari icin...
8.Lazlar buz dolabinda nicin bos sise bulundurur?...
Icki icmeyen misafirler icin...

Orman
Temel'le Dursun ormanda uyuyorlarken bir ara Dursun Temel'e sesleniyor:
-Temel ormanin guzeligine bak!.
Temel:
-Agaclardan goremiyorum ki.

Nosut
Temel Afrika'ya safariye gitmis. Ilk günün sonunda gece otelin lobisinde
avcilar konusuyormus. Ingiliz ben bugün 1 gergedan vurdum demis. Fransiz
ben de 1 aslan vurdum demis. Temel de ben de 1 nosut vurdum demis. Ingilizle Fransiz anlamamis ama cehaletleri belli olmasin diye de sormamislar. Ertesi gün yine ava gidilmis gece yine toplanmislar. Ingiliz ben 2 kaplan vurdum demis.Fransiz ben de 1 fil vurdum demis. Temel ben 4 nosut vurdum demis.Ingiliz dayanamamis sormus:
"Kusura bakma ama nosut nasil birseydir? Bunca yillik avciyim hiç duymadim."
Temel de "Ben de ilk defa burda gördüm. Kara kara birseyler insana benziyorlar. ellerini kaldirip nosut nosut diye bagiriyorlar demis.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri