Dev Fıkra Arşivi ! . . .

Düşüş
Temel New York'taki gökdelenlerden birinin 53. katında çalışırken aniden ayağı kaymış ve aşağı doğru uçmaya başlamış... 52 51 50 49 48... Katları yıldırım hızıyla geçen Temel 8 7 6 5 4 3 2... Ve 1'inci kata geldiğinde kafasından şimşek gibi şu düşünceler geçmiş:
- Sağa çok şükür Tanrum haburaya kadar sağ sağlim celduk... Birinci kattan düşsen de nasil olsa pişeycukler olmaz

Sahipsiz
Yargıç otomobil çalmak suçundan sanık olarak karşısına getirilen Temel'esordu:
- Otomobil çalmışsın bunu neden yaptın söyler misin?
- Sahibi yok sanmiştum...
- Peki sahibi olmadığı kanısına nereden vardın?
- Mezarluğun önine parketmiştu da

Davet
Temel Fadimeye demiş ki; "Fadime bu akşam bize gel. Evde kimse olmayacak."
Fadime akşam gelmiş kapıyı çalmış çalmış kimse açmamış...

Sayı
Temel bir konferansta konuşma yapıyormuş:
"İnsanlar üçe ayrılır. Sayı saymayı bilenler ve bilmeyenler."

Sürpriz
Temelle dursun bir gün sinemaya giderler filmde bir at yarışı sahnesi vardır ve temel dursuna sorar
-iddaya varmisun ben diyrum 1.at kazanur.
dursun; -oldi benda 2. ata oynayrum
iddayı temel kazanır ve temel dursunun 5 milyonunu alır ertesi gun temel dursunu arar
-dünkü film faridiya ben oni bidaa seyretmiştum vicdanum rahat etmedi onun içun aradum
dursun; benda seyretum
temel; o zaman niye 2. ata oynadun
dursun; süpriz oynadum olum

Bir Amerikalı bir Ingiliz ve bir Iraklı barda oturmuş içki içiyorlarmış. Amerikalı içkisini bitirince bardağı havaya fırlatmış silahını çıkarıp bardağa ateş edip parçalamış: "Bizde bardaklar o kadar ucuzdur ki biz Amerika'da aynı bardakla iki kere içki içmeyiz" demiş. Ingiliz de bunun üzerine içkisini bitirip bardağı havaya fırlatmış ve ateş ederek bardağı parçalamış: "Bizim Ingiliz kumsallarında bardak yapacak cam için o kadar çok kumsal vardır ki aynı bardakla iki kere içki içmeyiz" demiş. Bunun üzerine Iraklı da buz gibi soğukkanlı bir şekilde içkisini bitirmiş bardağı havaya fırlatmış silahini çekip Amerikali ve Ingilizi vurup öldürmüş: Bağdat'ta bu Ingiliz ve Amerikalılardan o kadar çok var ki biz aynı adamlarla iki kere içki içmeyiz" demiş.

Sıraya Geç .

Bir adam sabah işe giderken ilginç bir cenaze kafilesi görür.
Kafilede önde giden köpekli bir adam arkasinda bir tabut 10 metre kadar
geride bir başka tabut ve tek sıra olmuş yaklaşık 200 adam.

Tuhafına gider. Kafilenin başındaki adam kuşkusuz cenazenin sahibidir diye düşünüp adamın yanına yaklaşıp sorar;

"beyefendi bu üzüntülü gününüzde hatırlatmak istemem ama ölenler neyiniz oluyor?"

adam yanıtlar:
"Öndeki karım arkadaki de kayınvalidem."

"vah vah başınız sağolsun. nasıl oldu?"

"köpeğim karıma saldırıp öldürmüş.kayınvalide m de karıma
yardıma gelmiş ama köpeğim onu da öldürmüş."

adam biraz düşündükten sonra sorar;
- "beyefendi köpeğinizi ödünç alabilir miyim?"

- "sıraya geç"

Kızılderinin teki keçilerini otlatıyormuş. Derken bir cowboy gelmiş ve sormuş:
- Senin köpeğin mi?
- O köpek benim olmak!
- Onunla konusabilir miyim?
- Köpek konuşamamak! Cowboy köpeğe yaklaşır.
- Nasılsın?
- Fena değil! (Kızılderili şaşkın...)
- Bu kızılderili senin sahibin mi?
- Evet.
- Sana iyi davranıyor mu?
- Evet çok iyi. Günde iki kez tuvalet için dolaştırıyor bana yemek veriyor ve benimle oynuyor. (Kızılderili bu arada kafayı yemektedir) CowBoy kızılderiliye sorar.
- Senin atın mı?
- O at benim olmak!
- Onunla konuşabilir miyim?
- At konuşamamak! Cowboy ata yaklaşır.
- Nasılsın?
- Fena değil! (Kızılderili daha da şaşkın...)
- Bu kızılderili senin sahibin mi?
- Evet.
- Sana nasıl davranıyor?
- Iyi. Bana hergün gerekli yürüyüşleri yaptırıyor fazla yük bindirmiyor günde 2 kere ve her terlememden sonra terimi siliyor ve içinde yiyecek ve yataklık olan ufak bir ahır inşa ediyor. (Kızılderili ne gözlerine ne de kulaklarına inanamamaktadır) CowBoy tekrar kızılderilinin yanına gelir.
- Bu Dişi Eşşek senin mi?
- Eşşek benim olmak konuşmak ama çok yalan söylemek

Yaşlı bir amca parkta bir banka çökmüş etrafı seyrediyormuş... Derken yanına bir delikanlı gelmiş ki saçları kırmızı turuncu mavi sarı renk boyalı... Adam çocuğa bakakalmış... Çocuk da küstah birsesle:
- "Ne var moruk sen hayatında hiç çılgınca birşey yapmadın mı?" demiş...
- Adam gülümsemiş: "Yaptım.. bir seferinde çok sarhoştum ve bir papağanı becermiştim.. Şimdi de acaba sen benim oğlum musun diye merakediyorum..."

Ördek bara girer ve Barmen'e:
- Ekmek var mı ?
- Yok
- Ekmek var mı ?
- Yok
- Ekmek var mı?
- Yok
- Ekmek var mı ?
- Yok dedik ya
- Ekmek var mı ?
- Eğer bir daha sorarsan seni duvara çivilerim
- Çivi var mı ?
- Yok
- Ekmek var mı?

Sira
Temel otobüse binmek için bilet alacakmis bilet bayisinin önüne gitmis ve ufak 'n'seklinde bulunan pencereden içeriye dogru egilerek
- Beyfendi bir otobüs bileti verirmisiniz demis.
Gisedeki adam lütfen siraya geçermisiniz diye seslenmis temele. Temel sasirmis çünkü sirada kimse yokmus. Temel tekrar gisedeki adama; - Arkadas bir bilet istiyorum demis adam biraz daha sestonunu arttirarak siraya geçin demis. Temel saskin bir halde.
- Tekrar yav kardesim bir bilet verirmisin demis adam bu sefer yüksek sesle siraya geç be kardesim demis. O arada temelin bekledigi otobüs gelmis ama temel hala bileti alamamis.Temel yine; - Etme kardesim ver bileti daa otobüs geldi demis. Adam yav siraya geç dedik ya deyince artik temel zivanadan çikmis ve 'n' seklindeki pencereden adama saglam bir yumruk oturtturmus. Adam;
- Ne kim vurdu lan bana kim o lan diye basini'n'seklindeki camdan disariya çikarip karsisinda temel'i görünce
Temel; - Ben ne bileyum usagum baksana sirada bu kadar adam var kim bilur kim vurdu saaa.

T.H.P
Temel sabah uçagi ile parise gidiyor. Islerini tamamlayip aksam uçagi ile istanbula dönmek istemekte...aksilik uçagi kaçirir. Saat 23.30 de lüks bir otelin yolunu tutar. odasina çikip uyur. sabah saat 7'de resepsiyona gidip hesabini sorar.
Eline bir fatura uzatirlar temel sasirir.Ulan bir basimizi koyduk ve kalktik 400 dolar... Olurmu. der. - Ama efendim hizmetlerimiz var.
Temel faturaya bakar T.K.P 100$
- T.K.P ne?
- Tenis kortlarini kullanma parasi.
Ben kullanmadim ki der temel.
- Kullansaydiniz efendim 6 tane kortumuz var. Der
Resepsiyon memuru yine bakar H.K.P 150$
- Bu ne?
- Havuzu kullanma parasi
- Kullanmadim ki der temel. Resepsiyon memuru gayet sakin bir sekilde kullansaydiniz 3 tane havuzumuz var 2 tanesi olimpik.
Temel çok sinirlenir ve hemen bir kalem ister. Faturanin altina aynen sunu yazar.
T.H.P 500$. Ve resepsiyon memuruna uzatir.
- Ver bakalim 100$ sizinde bana 500$ borcunuz vardir der Temel. Resepsiyon memuru sasirir.
- T.H.P ne oluyor?
Temeli Halletme Parasi.
Aman efendim olurmu öyle sey estagfurullah. der resepsiyon memuru.
Kardesim Temel burdaydi Halletseydiniz bütün gece...

Matematik
Trabzonlu Temel Aga'nin sevgili torunu Eda'ya verilen ¤¤¤¤ ile basi derttedir...Eskisehir'e göç eden "tegerli arkadasu" Niyazi'ye basina gelenleri yazar:
Niyazicugum. Hani benim küçük torun var ya. Geçen aksam geturdi ¤¤¤¤ini önüme koydi. Bi yandan da aglay. Zaten dertlerini hep baga açar.Dedi ki; "habunlari anliyamadum. O yüzden da yapamadum. Yarin ögretmen beni dövecek."
Dedum ki; "Aglama usagum bunun içun ögretmen adam dövmez. Simdi oni çözeruk." Ne mümkün Niyazi kardasum:
Bi tirenlan bi otobos ayni istasyondan kalkmislar. Tiren otobostan üçte bir daha hizli gidiy. Otobos iki yerde onbeser dakka istirahat vermis. Tiren da bi yerde durmis 20 dakka su almis. Otobos saatte 60 kilometro gidiymis. Tiren 5 saat sonra gidecegi yere varmis. Otobos ise ne vakit sonra oraya varacakmis. Ograstum yapamadum. Usak aglay. Derken bubasi geldi. O da çözemedi.
Diyrum oga ki "damat senun tanidugun tahsilli bi otobos sofori var ise oga soralim belki o bilebilur. Yahutta sabah olsun ben usagi soforler cemiyetine götüreyum. Onlar arasinda belki tirenle yaris etmis bi sofor vardur da bize nasihat verur." Ha biz bi yandan da usaga tireni tarif ediyruk. Tiren görmemis ki... Ne anasi görmis ne bubasi. Ben da bi tek askerlukte Erzurum'dan Sivas'a gittiydum. Neysa kardasum o gece çok kizdum. Diyeceksun ki niye? Usak daha incir agacindan duti ayiramay; mezgiti gosteriyrum hamsi diy; efendum yumurtanun fabrikada yapilduguni sanay. Biz gelduk araba yaristiriyruk.Yani efendi otobos saatinda varsa ne olur geç varsa ne olur? Gurbetten yolci mi bekliysun? Eger varacagi saat onemliysa edersun yazihaneye bi telefon derler saga otobosun inecegi zamani.. Bu kadarluk mesele içun sabiyi subyani niye telef edersun? Usacuklarda sarki yok türki yok oyun yok; dayamis matamatigi. Ayuptur

Laz oldugun için
Temel ilkokulun 1.sinifina baslarilk gun kosa kosa eve gelir ve annesine Anne anne! ögretmen bugün okulda sayilari ogretti herkes 9'a kadar sayabildi ben tam 14'e kadar saydim laz oldugum için mi ?
Annesi: Evet yavrum laz oldugun için. Temel cok sevinir
2.gun okula gider ve yine kosa kosa gelir ve annesine
Anne anne! ögretmen okulda alfabeyi ögretti herkes d'ye kadar ögrendi ben h'ye kadar ögrendim laz oldugum için mi? der
Annesi: Evet yavrum laz oldugun için. Temel artik yerinde duramaz ertesi gun okuldan acayip mutlu bir sekilde gelir ve annesine
Anne anne bugun okuldaki arkadaslarimla boylarimizi karsilastirdikherkesinki 80-90 cm benimki 160 cm laz oldugum icin mi? der
Annesi: Hayir yavrum onlar 6 yasinda sen ise 16 yasinda oldugun için.

Yardim
Temel issiz daglarda gezerken ayagi kayar ve bir uçurumdan asagi düserken yamaçtan disari dogru büyümüs bir agaca zorlukla tutunur.tek eli ile asili vaziyette baslar bagirmaya "KIMSE YOK MIDUUUUR
KIMSE YOK MIDUUUUR!"
yakinlarda sesini duyacak kimse yoktur. Temel saatlerce ayni pozisyonda bagirmaya devam eder.
"KIMSE YOK MIDUUUUR ! KIMSE YOK MIDUUUUR!"
Aslen keyfine düskin olan bu kulunun zor durumunu ve feryatlarini duyan Tanri dayanamaz ve gik gürlemesini andiran bir ses duyulur
"EEEY KULUM TEMEL SEN DE BILIYORSUN BUGÜNE KADAR BENIM EMIRLERIME PEK RIAYET ETMEDIN RAKI IÇTIIN KUMAR OYNADIN BASKASININ MALINA GÖZ DIKTIN ÇAPKINLIK YAPTIN. ANCAAAAK SU HALINE DAYANAMADIM VE SANA BIR SANS DAHA VERMEK ISTERIM. EGER IYI BIR KUL OLMAYA SÖZ VERIRSEN SENI KURTARACAGIM!"
Ses kesilir. Bir sure daha sessiz kalan Temel baslar tekrar bagirmaya:
"BASKA KIMSE YOK MIDUUUUUR!
BASKA KIMSE YOK MIDUUR!"

Temel le dursun gece bekçileriymis.Tam konservatoryumun onunden gecerlerken orada bir adamin olu yerde yattigini gormusler. Temel telsizi acmis tam polise bildirecekken dursuna demis: Ula konservatoryum nasil hecelenir? o da demis bilmiyorum..
Temel de o zaman bu oluyu eczanenein onune cekelim...

Pilot Temel
bir gün temel uçak pilotu olmus.giderlerken uçagin sag kanadi yanmis.sonra temel demis;kaptaniniz temel konisiyi sakin telas etmeyun demis.sonra aradan bes dakka geçmeden uçagin sol kanadi yanmis.sonra temel;kaptaniniz temel konisiyi sakin telas etmeyun demis.sonra uçak düsmeye baslamis.temel;kaptniniz temel konisiyi simdi atlaya bilirsiniz demis.

Penguen
Temel ile dursun Bir gün Sokakta bir penguen bulmuslar ve onu karakola göturmusler komser onlara bu hayvani cabuk hayvanat bahcesine göturun demis. aksama dogru komser pencereden disari bakarken temel Ile dursun pengueni ortalarina almis gezdiriyorlar.Komser pencereyi acip demiski
Komser-'Ula usaklar ben size o hayvani hayvanat bahjcesine götürün demedim mi
Teme ile Dursun kizgin bi sekil de
Temel ile Dursun-'tamam da göturdük simdide sinemaya götüreyruz demisler

Z" harfi
Temel mahkemede hakimin huzuruna geçmis hakim sormus oglum ismin ne temel fakat *z* si yok demis. hakimde eeeee oglum *temel*isminde zaten *z* harfi yoktur. demis. temelde hemen karsiligini verir.. ee biz ne dedik

Garaj
hava çok karli radyo'dan her gün yayin yapiliyormus
- Bu gün yollar karli yollarin buz tutma ihtimali var o yüzden sag taraftan gidin yada sol taraftan gidin. Temel bu yayinlara göre sag ya da soldan hareket ediyormus.Yine yagisli bir gün radyo yine yayin yapiyormus radyodaki kadin
- Bu gün yollar yine buzlu tam su taraftan gidin derken yayin kesilmis. Temel'de yaninda oturan Fadime'ye dönmüs
-Haçen kadin açikleme yapemadu yayin kesuldu simdi arabayu ne tarafe çekelum Fadime hemen cevap vermis;
- Usagum bu gün birak araba garajda galsun

Öksürük
Temel ile Dursun doktora gitmisler. Dursun öksürüyor Temel ise kabiz imis. Doktor bunlara birer surup vermis fakat siseler karismis.Doktor bir hafta sonra kontrole gelmelerini istemis. Bir hafta sonra Dursun doktora gitmis. Doktor "nasil oldun öksürügün geçti mi?" diye sormus. Dursun ise "Toktor pey haçan cesaret edup te öksüremeyrum" demis

Yemek
temel birgün ispanyaya gitmis bir arkadasinin tavsiyesi ile bir restuaranta girmis ve bana engüzel yemegi getirin demis garsonun getirdigi yemegi temel afiyetle yemis ve garson bu yemegin ne oldugunu sormus garsonda boganin testisleri demis ve temel ispanyadan ayrilip türki yeye dönmüs daha sonra temel isleri nedeniyle tekrar ispanyaya gitmis ve ayni lokanta ya yemek yemek için girmis ve ayni yemegi siparis etmis garson yemegi getirdikten sonra temel afiyet ile yemis yedikten sonra garsona sormus demiski ya garson bey buseferki biraz küçüktü demis garsonda temele e! her zaman matador kazanacak degilya demis

Bulgu
temel bilim adami iken temeli dünya bilimadamlari toplantisina çagirirlar. avrupali bilginler baslar;bizim yaptigimiz kazilarda 25m. assagi indik ve telefon koablolari bulduk. demek ki bizim atalarimiz telefon kullanmislar diye övüne övüne konusmuslar.sira bizim temele gelir;biz yaptigimiz kazilarda 50m. assagi indik bisey bulamadik demek ki bizim atalarimiz cep telefonu kullanmislar"demis

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri