Deizm Ve Bize Sundukları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
---> Deizm Ve Bize Sundukları

Evet hoşgörü ve sevgi dininde dini yaymak için yapılan bir sürü savaş dökülen onca kan değil mi evet ben olsam yapmazdım bunu ve sevmediğin genellemeleri yapayım sana GENEL islam cografyasına bak bakalım en çok savaşlar bu cografyada gerçekleşmiş GENEL olarak bir bak bakalım sürekli baska devletlerin sömürdüğü ve gelişememiş ülkeler neden islam cografyasında acaba acaba dininiz hani hoşgörü akıl sevgi diniydi ben öyle birşey göremiyorum süregelen saldırganlıktan başka bu kadar düzgün bir dinin toplumlarında genel sorun var ilginç ilginççç hoşgörü ama gerekirse din için öldür çok mantıklı tabi

İşte bilmediğiniz için dış görünüşüyle yorum yapmak kolay geliyor.Bakın bakalım savaşların nedenleri ne?

En basitinden birkaç örnek vereceğim.

Bedir Savaşı'nın nedeni müslümanlar çok ağır koşullarda yaşıyorlardı.Malları yağmalanıyordu.En önemlisi Hicret'e zorlanmalarıydı.

Uhud Savaşı'nı zaten müşrikler açmıştı.Ama bu savaşta Peygamber Efendimiz savunma savaşı yapılmasını istemişti ancak insana,görüşüne,istişareye önem veren Peygamberimiz genç müslümanların hücum savaşı istemelerine karşın istememesine rağmen saldırı savaşı yapmıştır.

Hendek Savaşı'na gelince bu da bir savunma savaşı olmuştur..

Kısacası İslam Savaş yanlısı değildir.Sadece olması gereken yapılmıştır İslam tarihinde.Eğer biri sizin namusunuza,malınıza,canınıza zarar veriyorsa ve siz buna karşı bir şey yapmıyorsanız yapanları da vahşi gibi gösteriyorsanız tartışacak bir şey kalmaz zaten ortada.

Hem benim anlayamadığım bir nokta var.Örnek aldığınız batılılar Filistine,Irak'a daha diğer müslüman kardeşlerimize saldırıyorlar da bu neden kimsenin gözüne gelmiyor?Neden İslam savaş taraftarı gibi gösteriliyor.

Biliyor musunuz bilmiyorum ama İslam'da kısas vardır.Biri size taş ile saldırırsa sizde ona taş ile saldırmalısınız.İsrail gibi taşa fosfor bombalarıyla karşılık veremezsiniz.Dinimizde savaşın bile kuralları vardır.

Bu arada dinimiz sevgi ve hoşgörü dinidir buna emin olabilirsiniz.Aksi olsaydı zaten Türkiye'de ne ateisti yaşayabilirdi,ne deisti,ne hristiyanı,ne yahudisi..

Bu arada Osmanlı'yı örnek vermiştim size..Tekrar söylüyorum.Bakın en basitinden Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul'u fethettiğinde hiçbir kiliseyi kapatmamıştır,kimseyi zorlamamıştır.Herkes dinini özgürce yaşamıştır değil mi?Buna ne diyeceksiniz?

İşte bilmediğiniz için dış görünüşüyle yorum yapmak kolay geliyor.Bakın bakalım savaşların nedenleri ne?

En basitinden birkaç örnek vereceğim.

Bedir Savaşı'nın nedeni müslümanlar çok ağır koşullarda yaşıyorlardı.Malları yağmalanıyordu.En önemlisi Hicret'e zorlanmalarıydı.

Uhud Savaşı'nı zaten müşrikler açmıştı.Ama bu savaşta Peygamber Efendimiz savunma savaşı yapılmasını istemişti ancak insana,görüşüne,istişareye önem veren Peygamberimiz genç müslümanların hücum savaşı istemelerine karşın istememesine rağmen saldırı savaşı yapmıştır.

Hendek Savaşı'na gelince bu da bir savunma savaşı olmuştur..

Kısacası İslam Savaş yanlısı değildir.Sadece olması gereken yapılmıştır İslam tarihinde.Eğer biri sizin namusunuza,malınıza,canınıza zarar veriyorsa ve siz buna karşı bir şey yapmıyorsanız yapanları da vahşi gibi gösteriyorsanız tartışacak bir şey kalmaz zaten ortada.

Hem benim anlayamadığım bir nokta var.Örnek aldığınız batılılar Filistine,Irak'a daha diğer müslüman kardeşlerimize saldırıyorlar da bu neden kimsenin gözüne gelmiyor?Neden İslam savaş taraftarı gibi gösteriliyor.

Biliyor musunuz bilmiyorum ama İslam'da kısas vardır.Biri size taş ile saldırırsa sizde ona taş ile saldırmalısınız.İsrail gibi taşa fosfor bombalarıyla karşılık veremezsiniz.Dinimizde savaşın bile kuralları vardır.

Bu arada dinimiz sevgi ve hoşgörü dinidir buna emin olabilirsiniz.Aksi olsaydı zaten Türkiye'de ne ateisti yaşayabilirdi,ne deisti,ne hristiyanı,ne yahudisi..

Bu arada Osmanlı'yı örnek vermiştim size..Tekrar söylüyorum.Bakın en basitinden Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul'u fethettiğinde hiçbir kiliseyi kapatmamıştır,kimseyi zorlamamıştır.Herkes dinini özgürce yaşamıştır değil mi?Buna ne diyeceksiniz?

Biliyor musunuz bilmiyorum ama İslam'da kısas vardır.Biri size taş ile saldırırsa sizde ona taş ile saldırmalısınız

Biliyor musunuz bilmiyorum ama islamda taşla saldırırsa taşla saldır deyip evet hoşgörü dini demeniz bile bütün diger söylediklerinizi çürütüyor zaten kötülüğe kötülükle karşılık verilmezdi hani unutmuşsunuz ve olay mal can namus degil sürekli namusun vs arkasına saklanmayın savaşların nedenini islam katliamı degilde daha masum gösteriyor anlıyorum ayrıca herkesin dinini özgürce yaşaması iyi bir taktik ki osmanlının içinde azınlıklar sonradan ayaklanma cıkartmasın iş birlikçilik yapmasın öyle değil mi ;) bu sadece bir taktiktir

namusculuk oynamanın alemi yok ortada

"Ehl-i Sirk" (müsrik'ler), çesitli putlara ("Ilâh'lara") tapanlar, yâni Tanri'ya es kosanlardir. Putperestlere karsi savas, kayitsiz ve sartsizdir: onlar nerede görülürlerse derhal öldürülmelidirler (Tevbe-5), meger ki Islâm'i kabûl etmis olsunlar (Bakara-193). Daha baska bir deyimle "müsrikler" için "yâ Islâm", "ya da ölüm" gibi iki durum söz konusudur; bunun ikisinin ortasi, ya da disi, baskaca bir sey yoktur.

"Ehl-i Kitab" ise, Tanri'nin kendilerine "Kitap" verdigi kimseler olup Yahudi'leri, Hiristiyan'lari ve Sabiî'leri kapsar. Bunlar için, ya Islâm'i kabul etmek, ya da etmeyip "cizye" (yani kafa parasi) vermek, ve bu suretle ölümden kurtulmak gibi bir durum vardir. Islâmî esaslara ve emirlere aykiri hareket etmedikleri ve "cizye" verdikleri süre boyunca güvenlikleri saglanmistir; onlara eziyet edilmez. Bununla beraber müslümanlara nazaran ikinci sinif insan görülürler, ve o sekilde muamele görürler. Fakat eger Islâm'i kabul etmeyecek ve "cizye" (kafa parasi) da vermeyecek olurlarsa, bu taktirde öldürülmeleri gerekir (Tevbe-29).

[MENTION=81564]By SerhaT[/MENTION]

Kendini savunmak mı ??

Bir çok İslam düşünürü, Müslümanların kendilerini savunmak için savaştıklarını anlatarak yalan söylemişlerdir. İslamcı kesime göre, zulüm görenler ve saldırıya uğrayanlar hep Müslümanlardır. Ve Müslümanlar bu saldırılara karşı doğal savunma haklarını kullanmışlardır.

Bakara-216 “Hoşunuza gitmemekle birlikte, savaş üzerinize farzdır. Bir şey sizin için hayırlı olduğu halde siz ondan tiksinebilirsiniz. Ve bir şey sizin için şer olduğu halde siz onu sevebilirsiniz. Allah bilir siz bilmezsiniz.”

Bakara-217 “Sana haram ayında savaşmayı soruyorlar. De ki: 'O ayda savaş büyük günahtır. Ama Allah yolundan alıkoymak, O'na ve mescit'i Haram'a nankörlük etmek, ora halkını oradan sürüp çıkarmak, Allah katında daha büyük günahtır.”

Bu Ayet ile anlatılmak istenen nedir? Acaba haram aylarla size saldırsalar bile siz savaşmayın uzak durun, kaçın mı? Yoksa boş verin haram ayları, saldırın sağa sola ve ganimetin tadına bakin mı?

Yukarıda soylediğim gibi bu saldırıların amacı ganimet, haraç, cariye, köle, mal kazanımı ve bölgeye hakim olmaktır. Bunun dışındaki tüm anlatımlar hikaye, masal ve kandırmacadir.

ALINTIDIR guzel yanıttır mademki ayet isteniyor vaktim olursa birgün kendim kitabı açar içinden tek tek tek TEKRAR çıkartır burayada yazarım

Birde burdan yakalım noktalı virgüllüsünden anlaşır hem arkadaşlar zorlukta çekmez

Gerçek islamdan habersiz halkımız Kur'ân'in "Din'de zorlama yoktur" (Bakara-256), ya da "Sizin dininiz size, benim dinim bana'dir" (Kâfirûn-6), ya da "(Müslümanlar), yahudi olanlar, hiristiyanlar ve sâbiî'lerden Allah'a...inanip yararli is yapanlarin ecirleri Rablerinin katindadir" (Bakara-62) seklindeki âyet'lerin, yada bunlara benzer hoşgörülü görünen hükümlerin, daha sonraki şiddet içeren ayetlerdeki hükümlerce geçersiz “nesh” oldugunu bilmez. Bilindigi gibi bir hüküm, kendisinden daha önce gelen bir hükmü geçersiz kılabilir.

Islâmın öz'ünden habersiz bulunan müslümanlarin büyük bir çogunlugu, hoşgörü içeren ayetleri öne çıkarıp şiddet içeren ayetleri gözardı eden uyanıkların söyledikleri bu yalanlara inanirlar. Oysa gerçek çok başkadır.

Gerçekte ise Kur'ân ve hadîs hükümleri; Islâm'dan gayri bir dine yönelenlerin "sapik" olduklarindan tutunuz da, "müsriklerin öldürülmeleri gerektigine", "kâfir'lerin Cehennem âtesinde pisirileceklerine", "Yahudi'lerle ve Hiristiyan'larla dost olmanin yasaklandigina", "Yeryüzünde yalniz Islâm kalana kadar kâfirlerle savasin (Bakara-193, Maide-33, Enfal-39, Tevbe-29) diyerek farkli inançtakilere karsi cihad açmak gerektigine", "yakin akraba, ya da hattâ ana ve baba için, eger farkli din ve inançta iseler, magfiret dilenmemesine", “namazı terkedeni öldürülmesine” varincaya kadar, "hosgörüsüz'lük" yaratan ne varsa içinde barındırmaktadır. [MENTION=151958]yesil83[/MENTION] [MENTION=81564]By SerhaT[/MENTION]

Dini seçme konusunda zorlama yoktur ancak İslam'ı kabul ettiysen gerektiği gibi yaşamak zorundasın.Bu konuya bir açıklama getirelim.

Dünyada elbette serbestler o ayetler ahiret içindir..Elbet cezalarını çekecekler..Rabbimiz bizi O'na kulluk edelim diye yarattı değil mi?

Ayetleri tam vermiyorsunuz işte sizlerin,ateistlerin ve diğer inanmayanların sorunu bu.Ayetleri yarım yamalak yazıyor sonrada kusur var diyorsunuz birde ben yazayım bu ayetleri.

Bakara Suresi Ayet 193

Ve fitne kalmayıncaya ve dîn, Allah için oluncaya kadar onlarla savaşın (onları öldürün). Bundan sonra eğer vazgeçerlerse o zaman zâlimlerden başkasına karşı düşmanlık yoktur.

Maide Suresi Ayet 33

"Allah ve Resulüne karşı savaşan ve yeryüzünde fesat çıkarmaya çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri veya asılmaları yahut ayak ve ellerinin çaprazlama kesilmesi, ya da yeryüzünde başka bir yere sürgün edilmeleridir. Bu, dünyada onlar için bir zillettir. Ahirette ise onlar için büyük bir azab vardır."

Olayları meşhur olan Ureyneliler hakkında inmiştir ki, Ukûl, Ureyne ve Beciyle'den bir kısım halk yoksulluk ve hastalık içinde oldukları halde Medine'ye gelmişler, Müslüman olduklarını açıklamışlar, Resulullah kendilerini zekattan toplanan beytü'l-mâl develerinin otladıkları yere göndererek bunların sütlerinden içip geçinmelerini ve hastalıklarını da bu develerin sidikleriyle tedavi etmelerini emretmiş, varmışlar. Bir müddet sonra tamamen sıhhatlerini kazanıp iyileştikten sonra dinden dönmüşler, çobanları öldürüp develeri sürmüşler ve yolları kesip ırza da tecavüz ederek kaçmışlar, fakat takip edilerek yakalanmışlardı. (Enes b. Mâlik, Urve b. Zübeyr ve daha bazı zevattan rivayet)

Enfal Suresi 39

Baskı ve şiddet kalmayıncaya ve din tamamen Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer (küfürden) vazgeçerlerse, şüphesiz ki Allah onların yaptıklarını hakkıyla görendir.

Baskı ve şiddet kalmayıncaya kadar diyor.Demekki İslam huzurlu bir ortam istiyor.

Tevbe Suresi 29

Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslâm’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın.

Bu ayetler hep olay üzerine inmiştir.Müslümanlara eziyet edilmiştir ve vahiy gelmiştir Peygamberimize (S.A.V).Bu nedenle ayetleri başka taraflara çekmeye gerek yok.

Yakın akrabaya af dilenmemesi konusuna gelince Müslüman olmayana af dilenmez.İman nasip et denir ama af dilenmez çünkü inanmayan biri affedilmez.

Dini seçme konusunda zorlama yoktur ancak İslam'ı kabul ettiysen gerektiği gibi yaşamak zorundasın.Bu konuya bir açıklama getirelim.

Dünyada elbette serbestler o ayetler ahiret içindir..Elbet cezalarını çekecekler..Rabbimiz bizi O'na kulluk edelim diye yarattı değil mi?

Ayetleri tam vermiyorsunuz işte sizlerin,ateistlerin ve diğer inanmayanların sorunu bu.Ayetleri yarım yamalak yazıyor sonrada kusur var diyorsunuz birde ben yazayım bu ayetleri.

Bakara Suresi Ayet 193

Ve fitne kalmayıncaya ve dîn, Allah için oluncaya kadar onlarla savaşın (onları öldürün). Bundan sonra eğer vazgeçerlerse o zaman zâlimlerden başkasına karşı düşmanlık yoktur.

Maide Suresi Ayet 33

"Allah ve Resulüne karşı savaşan ve yeryüzünde fesat çıkarmaya çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri veya asılmaları yahut ayak ve ellerinin çaprazlama kesilmesi, ya da yeryüzünde başka bir yere sürgün edilmeleridir. Bu, dünyada onlar için bir zillettir. Ahirette ise onlar için büyük bir azab vardır."

Olayları meşhur olan Ureyneliler hakkında inmiştir ki, Ukûl, Ureyne ve Beciyle'den bir kısım halk yoksulluk ve hastalık içinde oldukları halde Medine'ye gelmişler, Müslüman olduklarını açıklamışlar, Resulullah kendilerini zekattan toplanan beytü'l-mâl develerinin otladıkları yere göndererek bunların sütlerinden içip geçinmelerini ve hastalıklarını da bu develerin sidikleriyle tedavi etmelerini emretmiş, varmışlar. Bir müddet sonra tamamen sıhhatlerini kazanıp iyileştikten sonra dinden dönmüşler, çobanları öldürüp develeri sürmüşler ve yolları kesip ırza da tecavüz ederek kaçmışlar, fakat takip edilerek yakalanmışlardı. (Enes b. Mâlik, Urve b. Zübeyr ve daha bazı zevattan rivayet)

Enfal Suresi 39

Baskı ve şiddet kalmayıncaya ve din tamamen Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer (küfürden) vazgeçerlerse, şüphesiz ki Allah onların yaptıklarını hakkıyla görendir.

Baskı ve şiddet kalmayıncaya kadar diyor.Demekki İslam huzurlu bir ortam istiyor.

Tevbe Suresi 29

Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslâm’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın.

Bu ayetler hep olay üzerine inmiştir.Müslümanlara eziyet edilmiştir ve vahiy gelmiştir Peygamberimize (S.A.V).Bu nedenle ayetleri başka taraflara çekmeye gerek yok.

Yakın akrabaya af dilenmemesi konusuna gelince Müslüman olmayana af dilenmez.İman nasip et denir ama af dilenmez çünkü inanmayan biri affedilmez.

Ne güzel ayet yorumcususun öyle [MENTION=81564]By SerhaT[/MENTION]

Burada yakalanıyorsun varan 1 gerektiği gibi yaşıyorsunuzdur eminim :)

Varan 2 kıvırma modu ayetler...

Ayetleri tam vermiyorsunuz işte sizlerinateistlerin ve diğer inanmayanların sorunu bu.Ayetleri yarım yamalak yazıyor sonrada kusur var diyorsunuz birde ben yazayım bu ayetleri.

VARAN 3 evet biz hepsini yarım yazıyoruz yada diyanet yanlış ceviriyor :D çok yazık çok

Biliyor musunuz bilmiyorum ama İslam'da kısas vardır.Biri size taş ile saldırırsa sizde ona taş ile saldırmalısınız

Biliyor musunuz bilmiyorum ama islamda taşla saldırırsa taşla saldır deyip evet hoşgörü dini demeniz bile bütün diger söylediklerinizi çürütüyor zaten kötülüğe kötülükle karşılık verilmezdi hani unutmuşsunuz ve olay mal can namus degil sürekli namusun vs arkasına saklanmayın savaşların nedenini islam katliamı degilde daha masum gösteriyor anlıyorum ayrıca herkesin dinini özgürce yaşaması iyi bir taktik ki osmanlının içinde azınlıklar sonradan ayaklanma cıkartmasın iş birlikçilik yapmasın öyle değil mi ;) bu sadece bir taktiktir

namusculuk oynamanın alemi yok ortada

"Ehl-i Sirk" (müsrik'ler), çesitli putlara ("Ilâh'lara") tapanlar, yâni Tanri'ya es kosanlardir. Putperestlere karsi savas, kayitsiz ve sartsizdir: onlar nerede görülürlerse derhal öldürülmelidirler (Tevbe-5), meger ki Islâm'i kabûl etmis olsunlar (Bakara-193). Daha baska bir deyimle "müsrikler" için "yâ Islâm", "ya da ölüm" gibi iki durum söz konusudur; bunun ikisinin ortasi, ya da disi, baskaca bir sey yoktur.

"Ehl-i Kitab" ise, Tanri'nin kendilerine "Kitap" verdigi kimseler olup Yahudi'leri, Hiristiyan'lari ve Sabiî'leri kapsar. Bunlar için, ya Islâm'i kabul etmek, ya da etmeyip "cizye" (yani kafa parasi) vermek, ve bu suretle ölümden kurtulmak gibi bir durum vardir. Islâmî esaslara ve emirlere aykiri hareket etmedikleri ve "cizye" verdikleri süre boyunca güvenlikleri saglanmistir; onlara eziyet edilmez. Bununla beraber müslümanlara nazaran ikinci sinif insan görülürler, ve o sekilde muamele görürler. Fakat eger Islâm'i kabul etmeyecek ve "cizye" (kafa parasi) da vermeyecek olurlarsa, bu taktirde öldürülmeleri gerekir (Tevbe-29).

Evet evet savaşın ortasındasınız size saldırıyorlar.Evlerinize,eşlerinize,evlatlarınıza..Bu durumda hoşgörü ile karşılık vermek lazım değil mi?Bakın konuyu çok güzel çarpıtıyorsunuz.

Hoşgörü olmasaydı diyorum sizler bu rahatlıkla bu ülkede yaşayabilir miydiniz diyorum;hristiyanlar,yahudiler Osmanlı'da rahatça ibadet edebilirler miydi diyorum ama cevap yok.İşinize gelene cevap veriyor işinize gelmeyeni gözardı ediyorsunuz.

Tevbe Suresi Ayet 5

Böylece haram aylar çıktığı zaman artık müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün ve onları yakalayın ve onları muhasara edin (kuşatın). Gözetleme yerlerinin hepsine oturun (onları gözaltında tutun). Bundan sonra eğer tövbe ederlerse ve namaz kılar ve zekât verirlerse o taktirde onların yolunu serbest bırakın. Muhakkak ki Allah; Gafur'dur, Rahîm'dir.

AÇIKLAMA

Müşriklerin Mekke'nin fethinden sonra İslâm'a rahatsızlık vermesine Allah artık müsaade vermiyor. Tevbe Suresinde besmele olmamasının sebebi bu âyetteki kıtal (öldürme) emridir.

Bu arada İslam'da ikinci sınıf insan yoktur.Cahiliye dönemi hakkında bilginiz varsa olayı anlarsınız.Açıklama yapmama gerek yok bu konuda.Cahiliye dönemi ve İslam'ın gelişi lütfen araştırınız.Hani şu kız çocuklarını diri diri gömenler var ya o zamanları..Hani Peygamber Efendimiz'in o dönemde kızını omzuna alıp Mekke sokaklarında taşıdığı zamanlar..

Evet evet savaşın ortasındasınız size saldırıyorlar.Evlerinize,eşlerinize,evlatlarınıza..Bu durumda hoşgörü ile karşılık vermek lazım değil mi?Bakın konuyu çok güzel çarpıtıyorsunuz.

Hoşgörü olmasaydı diyorum sizler bu rahatlıkla bu ülkede yaşayabilir miydiniz diyorum;hristiyanlar,yahudiler Osmanlı'da rahatça ibadet edebilirler miydi diyorum ama cevap yok.İşinize gelene cevap veriyor işinize gelmeyeni gözardı ediyorsunuz.

Tevbe Suresi Ayet 5

Böylece haram aylar çıktığı zaman artık müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün ve onları yakalayın ve onları muhasara edin (kuşatın). Gözetleme yerlerinin hepsine oturun (onları gözaltında tutun). Bundan sonra eğer tövbe ederlerse ve namaz kılar ve zekât verirlerse o taktirde onların yolunu serbest bırakın. Muhakkak ki Allah; Gafur'dur, Rahîm'dir.

AÇIKLAMA

Müşriklerin Mekke'nin fethinden sonra İslâm'a rahatsızlık vermesine Allah artık müsaade vermiyor. Tevbe Suresinde besmele olmamasının sebebi bu âyetteki kıtal (öldürme) emridir.

Bu arada İslam'da ikinci sınıf insan yoktur.Cahiliye dönemi hakkında bilginiz varsa olayı anlarsınız.Açıklama yapmama gerek yok bu konuda.Cahiliye dönemi ve İslam'ın gelişi lütfen araştırınız.Hani şu kız çocuklarını diri diri gömenler var ya o zamanları..Hani Peygamber Efendimiz'in o dönemde kızını omzuna alıp Mekke sokaklarında taşıdığı zamanlar..

Ben tekrar bunu yinelemek isterim
Bir çok İslam düşünürü Müslümanların kendilerini savunmak için savaştıklarını anlatarak yalan söylemişlerdir. İslamcı kesime göre zulüm görenler ve saldırıya uğrayanlar hep Müslümanlardır. Ve Müslümanlar bu saldırılara karşı doğal savunma haklarını kullanmışlardır.

ve herneyse peygamberiniz küçük bir kızla evlenmemişmiydi acaba bunu kimisi köle vs sözde kurtarmak olarak ceviriyor bazı islam düşünürleride tvlere çıkıp ozamanlar kız cocukları erken ergenliğe giriyordu vs diyerek bunu haklı kılmaya çalışıyorlardı :) haa sende şimdi 5 dakakiya islam yanlısı çok güzel kılıf uydurulmuş bi cevapla 5 dakakika sonra paste yaparsın ama MİNAREYİ ÇALAN KILIFINI uyduryor yapacak birşey yok kendinizi kandırın ve digerlerini

Ahzâb-27 “ Allah sizi onların TOPRAKLARIna, YURTLARIna, MALLARIna ve HENÜZ AYAK BASMADIĞINIZ topraklara varis kıldı. Allah her şeye hakkıyla gücü yetendir.”

Yukarıdaki büyük harflerle yazılmış kelimeler islamdaki katliamların savunma ile ilgisi olmadığını, tam tersine saldırı, yağma ve talan ile ilgili olduğunun açık bir göstergesidir. Ayrıca savunma amaçlı savaşan insanlar barış için savaşırlar. Oysaki kuran; eğer ezebilecek güçteysen, barışa karşıdır. Yani “güçlüysen katletmekten asla geri kalma” emri verir. bakınız:

Muhammed-35 “Sakın za’f göstermeyin. ÜSTÜN OLDUĞUNUZ HALDE BARIŞA ÇAĞIRMAYIN. Allah sizinle beraberdir. Sizin amellerinizi asla eksiltmeyecektir.”

Bu ayetler islamdaki katliamların delilidir.

[MENTION=81564]By SerhaT[/MENTION] aaa bakın burda daha neler varmış yasal tecavuz daha neler
Kuranda “Cariyelerinizle evlilik dışı seks yapmayın” diyen tek bir ayet yoktur. “Başka biriyle evli cariyelerinizle seks yapmayın” diyen tek bir ayet de yoktur. “Cariyelerinizin rızasını almadan onlarla seks yapmayın” diyen de tek bir ayet yoktur. Bakınız tam tersine nasıl ayetler var:

Mü’minûn-6. “Ancak eşleri ve ellerinin altında bulunan cariyeleri bunun dışındadır. Onlarla ilişkilerinden dolayı kınanmazlar.”

Nisâ-3 “Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın.2 Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya SAHİP OLDUĞUNUZ (CARİYELER) İLE YETİNİN. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.”

[MENTION=159779]Aseka[/MENTION]

Açın açın.Açın okuyunda belki Allah kalbinize iman verir.

Bana diyorsunuz da maşallah sizin yorumlarınız çoğu kopyala yapıştır.Deist,ateist sitelerin o sapmış yorumlarıyla cevap veriyorsunuz heralde?

Cariye'nin ne demek olduğunu biliyor musunuz?

Kuranda “Cariyelerinizle evlilik dışı seks yapmayın” diyen tek bir ayet yoktur. “Başka biriyle evli cariyelerinizle seks yapmayın” diyen tek bir ayet de yoktur. “Cariyelerinizin rızasını almadan onlarla seks yapmayın” diyen de tek bir ayet yoktur. Bakınız tam tersine nasıl ayetler var:

Mü’minûn-6. “Ancak eşleri ve ellerinin altında bulunan cariyeleri bunun dışındadır. Onlarla ilişkilerinden dolayı kınanmazlar.”

Nisâ-3 “Eğer (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız (onları değil) size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer üçer dörder olmak üzere nikahlayın.2 Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya SAHİP OLDUĞUNUZ (CARİYELER) İLE YETİNİN. Bu adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.”

Bu arada ayette evlilik dışı ilişkiye girin falan yazıyorda ben mi okuyamadım?

Peygamber Efendimiz (S.A.V) evlendiği eşlerinin çoğunu koruma maksatlı nikahına almıştır.

Bakara Suresi Ayet 217 doğru kaynaktan tekrar okuyun.

Ahzâb-27 “ Allah sizi onların TOPRAKLARIna, YURTLARIna, MALLARIna ve HENÜZ AYAK BASMADIĞINIZ topraklara varis kıldı. Allah her şeye hakkıyla gücü yetendir.”

Yukarıdaki büyük harflerle yazılmış kelimeler islamdaki katliamların savunma ile ilgisi olmadığını, tam tersine saldırı, yağma ve talan ile ilgili olduğunun açık bir göstergesidir. Ayrıca savunma amaçlı savaşan insanlar barış için savaşırlar. Oysaki kuran; eğer ezebilecek güçteysen, barışa karşıdır. Yani “güçlüysen katletmekten asla geri kalma” emri verir. bakınız:

Muhammed-35 “Sakın za’f göstermeyin. ÜSTÜN OLDUĞUNUZ HALDE BARIŞA ÇAĞIRMAYIN. Allah sizinle beraberdir. Sizin amellerinizi asla eksiltmeyecektir.”

Bu ayetler islamdaki katliamların delilidir.

Üstün olan müslümanlarken neden onlar barışa davet etsinler?Böyle bir uygulama nerede görülmüş.Tarih dersi görmüşsünüzdür illa.Barış teklifini daima yenik taraf yapar.Burda barış yapmayın demiyor barış teklifini karşı taraftan bekliyor.Bilmem anlatabildim mi?

Tabi gerçekleri görmek istemiyorsunuz.Dolayısıyla Ayetleri istediğiniz gibi okuyup istediğiniz gibi anlıyorsunuz.Detaylara inmiyor sadece dış görünüşüyle hareket ediyorsunuz.Sonra da Kur'an'da hata var diyorsunuz.Araştırsanıza biraz sadece mealleri değil tefsirleri de okumayı denesenize.Ama nerde.Takmışsınız at gözlüğünü girmişsiniz bir yola gidiyorsunuz.Doğru,yanlış umrunuzda değil.Sadece sizin dedikleriniz önemli.

Yazdıklarımı savunmuyorum diye birşey yazmışım biyerlerde onu görmek istiyorum dedim laf cambazlığını siz yapacağınıza savunmadığıma dair olan yazimi gösterin

Alinti yapiam ama daha sonra... isim var simdi.

[MENTION=74275]yesil[/MENTION] islami burada savunacağına yalan söylememeyi öğren ilk önce sen :)

Mrak etme 2 yildir burdayim ve omrum okdugunca burdayim. Yalan soylemeye ihtiyacim yok. Seni ciddiye almis olsaydim o lafi sana yedirirdim.
Kisi kendinden bilir isi. Demekki yalanci bir kisiligin varki herkesi oyle saniyorsun.

O yazdığından ne çıkarılacağını tanımasamda anlayabiliyorum gereksiz ve hepsi vardı islamda arada kaynamış gibi bi savunma asla yapmıyorum bence digerleri gibi oda belirttiğim şekilde ve bu benım fikrim bence gerçek değil ben inanmıyorum bunlar benim fikirlerim ve açıkca belirtebilirim bencede artık bu konumu kirletmeyin

Buyir afiyet hazmede hazmede hazmedeye... afiyet olsun.

Hem diyorsun bana islama inanmiyor diyor,ALLAHA INANMIYOR Ddiyon benim icin. Hemde diyorsun bu yazdiklarimi desteklemedigimi nezaman dedim diyorsun.
Bir karar ver. Ne yazdigin ne dedigin belli degil.

Ki senin neyi savunup neye inandigin benim hic ama hic umurumda degil.

Son düzenleme:

Ayetlerin basini ve sonunu okumadan cimbizlamak onlarin isleri zaten
Bosuna yorma kendini serhat kardesim

Mesela neymis seriatta kol bacak kesiyorlarmis. Kesiyorlarmista neden kesiyorlarmis nasil kesiyorlarmis ne durumlarda hic soran ve arastiran yok.

Kendilerini arastirsan en buyuk vahsetler kendilerinde cikar gekir burda ahkam keserler barbarlar vs vs diye. Eskidi artik bu tur demeleri farkinda degiller.
Eskiden kandiriyorlarmis ve yittiruyorlarmis "islamda kol bacak kesmek var buna ne diyorsunuz diye" ama artik cevaplarini cuk diye alip oturuyorlar.

Mesela neymis seriatta kol bacak kesiyorlarmis. Kesiyorlarmista neden kesiyorlarmis nasil kesiyorlarmis ne durumlarda hic soran ve arastiran yok.

Kendilerini arastirsan en buyuk vahsetler kendilerinde cikar gekir burda ahkam keserler barbarlar vs vs diye. Eskidi artik bu tur demeleri farkinda degiller.
Eskiden kandiriyorlarmis ve yittiruyorlarmis "islamda kol bacak kesmek var buna ne diyorsunuz diye" ama artik cevaplarini cuk diye alip oturuyorlar.

İşlerine geleni alırlar tabi..Allah akıl,fikir ve iman versin inşallah..Ne diyebiliriz ki..

İşlerine geleni alırlar tabi..Allah akıl,fikir ve iman versin inşallah..Ne diyebiliriz ki..

amin, ama arkadasi hic ciddiye almiyorum. ne dersen de, anlamaz ve gormez.
biraz isim var sonra yazicam dedigimde, yalanci bile oldum :)
kendi iside oluyormus demekki, ben cvap yazdigimda ortada olmadigina gore, demekki insanlarin isi olabiliyormus :) sanki isim var diyip kacip birdaha gelimcem ALLAH'im ya...

neyse....
aman...

Mrak etme 2 yildir burdayim ve omrum okdugunca burdayim. Yalan soylemeye ihtiyacim yok. Seni ciddiye almis olsaydim o lafi sana yedirirdim.
Kisi kendinden bilir isi. Demekki yalanci bir kisiligin varki herkesi oyle saniyorsun.

[/COLOR][/COLOR]

Buyir afiyet hazmede hazmede hazmedeye... afiyet olsun.

Hem diyorsun bana islama inanmiyor diyor,ALLAHA INANMIYOR Ddiyon benim icin. Hemde diyorsun bu yazdiklarimi desteklemedigimi nezaman dedim diyorsun.
Bir karar ver. Ne yazdigin ne dedigin belli degil.

Ki senin neyi savunup neye inandigin benim hic ama hic umurumda degil.

İslama inanmamak Allah a inanmak degil orada ben bu yazılarımı desteklemediğimi söylemiyorum sizin inandığınız dine inanmadığımı bunların benım fikrim olduğunu açıkca bildiriyorum sadece ya düzgün algıla yada yorum yapma umrunda değilse hiç yapma

[MENTION=151958]yesil83[/MENTION] [MENTION=81564]By SerhaT[/MENTION] kimsenin ayetin başını sonunu cımbızladığı yok zaten herhangi bi durumda ya yanlış ceviri diyorsuuz yada başı sonu muhabeti cıkıyor yada ayeti alıp kendinizce yorumlayıp haklı sebebler sunuyorsunuz okadar kör olan ben değilim

İslama inanmamak Allah a inanmak degil orada ben bu yazılarımı desteklemediğimi söylemiyorum sizin inandığınız dine inanmadığımı bunların benım fikrim olduğunu açıkca bildiriyorum sadece ya düzgün algıla yada yorum yapma umrunda değilse hiç yapma

Kizim sen hastamisin? Ben nezaman ALLAHA inanmadigini dedim. Bin kere dedim ya sana ALLAHA inanmiyorsun demedim diye.
Nasil okuman yazman var anlamiyorum. Git isine kizim. Butin yazdiklarimi oku oyle gel. Kendin hastasin benide hasta edeceksin. Takmis ALLAHA innamadigimida ne demek den cikariyorsun diye. Okuyamadinsa tekrar yaziyorum gozlerini 4 ac tekrar oku ozaman. BEN SA-NA ALLAHA I-NAN-MI-YOR-SUN DE-ME-DIM.....
umarkm okuyabilmissindir tekrar yaziyorum.
BEN SANA ALLAHA INANMIYORSUN DEMEDIM... bak ne yaziyorum DEMEDIM...
kafana sok sunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri