Deizm Ve Bize Sundukları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
---> Deizm Ve Bize Sundukları

[MENTION=151958]yesil83[/MENTION] Senin anlamaman benim ne dediğimi bilmediğim anlamına gelmez anlayana sivri sinek saz..

[MENTION=151958]yesil83[/MENTION] belli oluyor kimin anlamadığı eğer anlasan bu tartışma daha az sürer ve oraya buraya sıçramazdı

Ne olurdu peki Deizm'i kabul mü ederdik?

Tabiki tartışma devam edecektir.Burada dinimizi savunmak zorundayız.

[MENTION=151958]yesil83[/MENTION] boşvermeyelim.Devam :D

[MENTION=159813]ridersofrohan[/MENTION] kusura bakmada artık ot kafalı demek durumundayım ben kimseye tartışmayı kesip deizme inanın dedim mi hayır ben mi anlatamıyorum anlamak mı istemıyorsun cidden sorunun mu var senın yoksa noktalama işaretlerinden dolayı mı anlayamıyorsun bence sen işin eğlencesindesin bırak şimdi bunları

Son düzenleme:

Ne olurdu peki Deizm'i kabul mü ederdik?

Tabiki tartışma devam edecektir.Burada dinimizi savunmak zorundayız.

[MENTION=151958]yesil83[/MENTION] boşvermeyelim.Devam :D

Kurani keridene diyor? Onlar kor ve sagirdirlar ne duyarlar nede isitirler.
Kendisi bu yaziyi savunmadigini yazmisti bir yerde ama ben bastan sonra tekrar okudum bu aziyi desteklemedigine dair hic bir cumle okumadim. Savunsun.yada savunmasin.farketmrz. sadece savunmadigini kendisi dedigi icin tekrar okudum ve oyle bir yazi goremedim.

Kitapta zilyon tane çelişki ve kusur vardır zaten açıp tarafsız okuma zahmetine girerseniz ha bunlar ya yanlış çeviri diyerek örtülüyor yada başka yöne çevriliyor o ayrı mesele ve sen sormussun sen ve diğer deistler canını verecek kadar seviyormusunuz inandığınız şeyi diye bende oyuzden sizlerin canını verecek kadar sevdiğinizi söylediğiniz ama saygı gostermediğiniz dininize böyle parmak basmış bulundum ki buradada çok guzel kıvırıp islam kusursuz müslümanların bi çogu kusurlu demeye getirdiniz alkışlıyorum :3dgxk: kusursuz dinin kusurlu inanları olarak

Söz ile olmaz kanıtlayın bakalım..Ayet verin neredeymiş o mantık hataları,kusurlar?

Genelleme yapmakta üstünüze yok.İslam tarihinde bu din için kanını,canını,evladını veren o kadar din kardeşimiz var ki biz onların tırnakları olamayız..Osmanlı Devletine bakalım fazla uzağa gitmeyelim..İslam dinini nasıl yaşadığını araştırın biraz bence.Şuan günümüzdeki günahkar müslümanları örnek vererek İslam'ı kötüleyemezsiniz.Elbet bizler günahkar insanlarız keşke bizler de dinimizi gerektiği gibi yaşayabilsek..Ama hatalarımız oluyor elbet,bunları göstererek İslam hakkında yorumlarda bulunmak tamamen mantıksızlıktır.Tabi bu arada dinini olduğu gibi yaşayanları da gözardı ediyorsunuz ki bu da tek taraflı bakıp sadece kendi düşüncenizi doğrulatmak,diğer tüm değerleri gerçek olsa da yoksaydığınızı gösteriyor.Bizler hamdolsun ki şüphesiz inandık..Zaman geliyor iman ettiğimiz için bir kere daha şükür ediyoruz.Hani özellikle ateistlere maneviyat deyince çok dalga geçerler..O dalga geçtiğiniz maneviyatı yaşıyoruz biz..Ve öyle durumlarla karşılaşanlar var ki..Ama sizler bunlara inanmaz sadece aldatmaca gözüyle bakarsınız..Kalpler kararıp mühürlenince elden de pek bir şey gelmez doğrusu..

Bu arada halen cevabımı alamadım.Gerçekten o kadar inanıyor musunuz deistliğe?Canınızı,malınızı,evladınızı bu yolda verebilecek kadar?Durun ben vereyim cevabı.Hayır değil mi?Haklısınız çünkü boş bir dava uğruna can,mal hele ki evlat feda edilir mi?

Kurani keridene diyor? Onlar kor ve sagirdirlar ne duyarlar nede isitirler.
Kendisi bu yaziyi savunmadigini yazmisti bir yerde ama ben bastan sonra tekrar okudum bu aziyi desteklemedigine dair hic bir cumle okumadim. Savunsun.yada savunmasin.farketmrz. sadece savunmadigini kendisi dedigi icin tekrar okudum ve oyle bir yazi goremedim.

Yazıyı savunmadığıma dair yazım nerede acaba bende görebilir miyim ? Yok Allah a inanmıyor yok yazıyı desteklemediğini yazmış nereden çıkartıp duruyorsun bunları kendinde misin sen uydurmasyonlardan başka bişeyin kalmadı mı ?

[MENTION=159779]Aseka[/MENTION] Elbetteki işin eğlencesindeyim ne yani seninle ciddi ciddi Deizm hakkında mi tartışacaktım? Bunlar boş işler istersen zeytine bile tapabilirsin beni ilgilendirmez.

Söz ile olmaz kanıtlayın bakalım..Ayet verin neredeymiş o mantık hataları,kusurlar?

Genelleme yapmakta üstünüze yok.İslam tarihinde bu din için kanını,canını,evladını veren o kadar din kardeşimiz var ki biz onların tırnakları olamayız..Osmanlı Devletine bakalım fazla uzağa gitmeyelim..İslam dinini nasıl yaşadığını araştırın biraz bence.Şuan günümüzdeki günahkar müslümanları örnek vererek İslam'ı kötüleyemezsiniz.Elbet bizler günahkar insanlarız keşke bizler de dinimizi gerektiği gibi yaşayabilsek..Ama hatalarımız oluyor elbet,bunları göstererek İslam hakkında yorumlarda bulunmak tamamen mantıksızlıktır.Tabi bu arada dinini olduğu gibi yaşayanları da gözardı ediyorsunuz ki bu da tek taraflı bakıp sadece kendi düşüncenizi doğrulatmak,diğer tüm değerleri gerçek olsa da yoksaydığınızı gösteriyor.Bizler hamdolsun ki şüphesiz inandık..Zaman geliyor iman ettiğimiz için bir kere daha şükür ediyoruz.Hani özellikle ateistlere maneviyat deyince çok dalga geçerler..O dalga geçtiğiniz maneviyatı yaşıyoruz biz..Ve öyle durumlarla karşılaşanlar var ki..Ama sizler bunlara inanmaz sadece aldatmaca gözüyle bakarsınız..Kalpler kararıp mühürlenince elden de pek bir şey gelmez doğrusu..

Bu arada halen cevabımı alamadım.Gerçekten o kadar inanıyor musunuz deistliğe?Canınızı,malınızı,evladınızı bu yolda verebilecek kadar?Durun ben vereyim cevabı.Hayır değil mi?Haklısınız çünkü boş bir dava uğruna can,mal hele ki evlat feda edilir mi?

Evet hoşgörü ve sevgi dininde dini yaymak için yapılan bir sürü savaş dökülen onca kan değil mi evet ben olsam yapmazdım bunu ve sevmediğin genellemeleri yapayım sana GENEL islam cografyasına bak bakalım en çok savaşlar bu cografyada gerçekleşmiş GENEL olarak bir bak bakalım sürekli baska devletlerin sömürdüğü ve gelişememiş ülkeler neden islam cografyasında acaba acaba dininiz hani hoşgörü akıl sevgi diniydi ben öyle birşey göremiyorum süregelen saldırganlıktan başka bu kadar düzgün bir dinin toplumlarında genel sorun var ilginç ilginççç hoşgörü ama gerekirse din için öldür çok mantıklı tabi

[MENTION=159779]Aseka[/MENTION] Elbetteki işin eğlencesindeyim ne yani seninle ciddi ciddi Deizm hakkında mi tartışacaktım? Bunlar boş işler istersen zeytine bile tapabilirsin beni ilgilendirmez.

Oturup onu tartışacak kapasite bile yokki yapabilesin anca eğlenirsin ortalıkta böyle

Yazıyı savunmadığıma dair yazım nerede acaba bende görebilir miyim ? Yok Allah a inanmıyor yok yazıyı desteklemediğini yazmış nereden çıkartıp duruyorsun bunları kendinde misin sen uydurmasyonlardan başka bişeyin kalmadı mı ?

Sen kendince laf cambazligi yaptigini san.. sadece sanmala kalirsin.

Ben sana ALLAHA Inamiyor diye demedim. Hatta boyel birseyi demem senden duadim diye yazdim. Ama namazda aklin yokki kulagin ezanda olsun. Laf cambazligi yaptigini sanip araya birseyler sokusturuyorsun ama bosuna...
Ben ALLAHA inanmiyorum demeyen birisine ALLAHA inanmiyor diyecek kadar kendimden nefret etmiyorum. Oyle birsey desem sana degil kendime kotuluk etmis olurum. Seni dusundugumden degil kendimi dusundugumden demem yani...

Sen kendince laf cambazligi yaptigini san.. sadece sanmala kalirsin.

Ben sana ALLAHA Inamiyor diye demedim. Hatta boyel birseyi demem senden duadim diye yazdim. Ama namazda aklin yokki kulagin ezanda olsun. Laf cambazligi yaptigini sanip araya birseyler sokusturuyorsun ama bosuna...
Ben ALLAHA inanmiyorum demeyen birisine ALLAHA inanmiyor diyecek kadar kendimden nefret etmiyorum. Oyle birsey desem sana degil kendime kotuluk etmis olurum. Seni dusundugumden degil kendimi dusundugumden demem yani...

Yazdıklarımı savunmuyorum diye birşey yazmışım biyerlerde onu görmek istiyorum dedim laf cambazlığını siz yapacağınıza savunmadığıma dair olan yazimi gösterin

Evet hoşgörü ve sevgi dininde dini yaymak için yapılan bir sürü savaş dökülen onca kan değil mi evet ben olsam yapmazdım bunu ve sevmediğin genellemeleri yapayım sana GENEL islam cografyasına bak bakalım en çok savaşlar bu cografyada gerçekleşmiş GENEL olarak bir bak bakalım sürekli baska devletlerin sömürdüğü ve gelişememiş ülkeler neden islam cografyasında acaba acaba dininiz hani hoşgörü akıl sevgi diniydi ben öyle birşey göremiyorum süregelen saldırganlıktan başka bu kadar düzgün bir dinin toplumlarında genel sorun var ilginç ilginççç hoşgörü ama gerekirse din için öldür çok mantıklı tabi
Birde burdan yakalım noktalı virgüllüsünden anlaşır hem arkadaşlar zorlukta çekmez

Gerçek islamdan habersiz halkımız Kur'ân'in "Din'de zorlama yoktur" (Bakara-256), ya da "Sizin dininiz size, benim dinim bana'dir" (Kâfirûn-6), ya da "(Müslümanlar), yahudi olanlar, hiristiyanlar ve sâbiî'lerden Allah'a...inanip yararli is yapanlarin ecirleri Rablerinin katindadir" (Bakara-62) seklindeki âyet'lerin, yada bunlara benzer hoşgörülü görünen hükümlerin, daha sonraki şiddet içeren ayetlerdeki hükümlerce geçersiz “nesh” oldugunu bilmez. Bilindigi gibi bir hüküm, kendisinden daha önce gelen bir hükmü geçersiz kılabilir.

Islâmın öz'ünden habersiz bulunan müslümanlarin büyük bir çogunlugu, hoşgörü içeren ayetleri öne çıkarıp şiddet içeren ayetleri gözardı eden uyanıkların söyledikleri bu yalanlara inanirlar. Oysa gerçek çok başkadır.

Gerçekte ise Kur'ân ve hadîs hükümleri; Islâm'dan gayri bir dine yönelenlerin "sapik" olduklarindan tutunuz da, "müsriklerin öldürülmeleri gerektigine", "kâfir'lerin Cehennem âtesinde pisirileceklerine", "Yahudi'lerle ve Hiristiyan'larla dost olmanin yasaklandigina", "Yeryüzünde yalniz Islâm kalana kadar kâfirlerle savasin (Bakara-193, Maide-33, Enfal-39, Tevbe-29) diyerek farkli inançtakilere karsi cihad açmak gerektigine", "yakin akraba, ya da hattâ ana ve baba için, eger farkli din ve inançta iseler, magfiret dilenmemesine", “namazı terkedeni öldürülmesine” varincaya kadar, "hosgörüsüz'lük" yaratan ne varsa içinde barındırmaktadır. [MENTION=151958]yesil83[/MENTION] [MENTION=81564]By SerhaT[/MENTION]

[MENTION=74275]yesil[/MENTION] islami burada savunacağına yalan söylememeyi öğren ilk önce sen :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri