Buğu

---> Puurple

“…aşk insanı kanatlandırıp uçurur. Peygamberimiz’in miracını hatırla. İçinde o sevgi olmasaydı, hiç bu kadar yükselir miydi?”

Son düzenleme:
---> Puurple

Büyükler sayılara bayılırlar. Tutalım, onlara yeni edindiğiniz bir arkadaştan söz açtınız, asıl sorulacak şeyleri sormazlar. Sesi nasılmış, hangi oyunları severmiş, kelebek biriktirir miymiş, sormazlar bile. Kaç yaşında, derler, Kaç kardeşi var? Kaç kilo? Babası kaç para kazanıyor? Bu türlü bilgilerle onu tanıdıklarını sanırlar.
Deseniz ki: "Kırmızı kiremitli, güzel bir ev gördüm. Pencerelerde saksılar, çatısında kumrular vardı". Bir türlü gözlerinin önüne getiremezler bu evi. Ama "yüzbin liralık bir ev gördüm" deyin, bakın nasıl: "Aman ne güzel ev" diye haykıracaklardır.

Küçük Prens - Saint Exupery

Son düzenleme:
---> Puurple

[MENTION=161689]Sim[/MENTION] güncellemeler yaptım canım. Kurallara aykırıymış beğenilmedi. Yine düzenlerim ben :)

Son düzenleme:
---> Puurple

Geçmişe dönüp o sevdiğim küçük kıza, kendime, ne yapmasını gerektiğini söyleyebilmek isterdim ama kimse geçmişe dönemiyor.
Nadeem Aslam

Her şeyde erinç aradım, ama hiçbir yerde bulamadım; bir kitapla çekildiğim köşeden başka.
Thomas á Kempis

An geliyor, fanilik fikri, evreni bir karambol kumkuması, insanı bir fiyasko figüranı, hayatı bir skandal silsilesi gibi algılamamıza neden oluyor.
Korkma Ben Varım - Murat Menteş

Sana çirkin dediler düşmanı oldum güzelin.
Faruk Nafız Çamlıbel

kendime dökülüyorum,
içime.
Keskin Birhan

Bir kalbiniz vardı
Onu hatırlayınız

Zarif Adam

Son düzenleme:
---> Puurple

Belki de;
"Selpak lazım mı evladım?" diyen her teyzeden selpak alamadığı için, mahcup bir şekilde teşekkür eden gençlerin hatrına dönüyordur dünya

İnsan bazen ağlamaz mı bakıp bakıp kendine
Edip Cansever

İstasyonları dolaşırdık bir bir
O zamanlar Malatya kokardı istasyonlar
Nazilli kokardı
Ve yağmurdan ıslandıkça Edirne postası
Kıl gibi ince İstanbul yağmurunun altında
Esmer bir kadın sevmiş gibi olurdun sen
Edip Cansever

Kavgayı,
Şiiri
ve
Seni çok seviyorum.
Hasan Hüseyin Korkmazgil

Son düzenleme:
---> Puurple

Gitmesin istiyordum. Orada otursun, bakışlarıyla beni dinlendirsin, anlattığım şeylerin onun için çok değerli olduğunu belli etsin istiyordum. Bunu belli etmezse kırılıp döküleceğimi anlasın istiyordum.

Bizim Büyük Çaresizliğimiz - Barış Bıçakçı

Son düzenleme:
---> Puurple

Kulun sözlerinde inşallah demesi imanının güzelliğindendir.
Hz. Muhammed (sav)

Şöyle inşaallahın ortasına koyun her şeyi.
Alper Gencer

İnşaallah demeyen paranoyaktır.
Murat Menteş

Son düzenleme:
---> Puurple

BİR KİTAP! Dört aydır elime kitap almamıştım ve içinde insanın art arda sıralanmış sözcükler, satırlar, sayfalar ve yapraklar görebileceği, başka, yeni, şaşırtıcı düşünceleri okuyabileceği, tanıyabileceği, beynini alabileceği bir kitabın hayali bile insanı hem coşturuyor hem de uyuşturuyordu.

Satranç - Stefan Zweig

Son düzenleme:
---> Puurple

Çocukluk yağsa, mavilik yağsa, kardeşlik yağsa
Kimin yağdığı belli olmasa karışsak birbirimize
Sırılsıklam olsak birbirimizden hangimiz yağmur
Hangimiz çocuk, hangimiz mavi, hangimiz şair
Belli olmasa da bir şiir çıksa hepimizden
Şimdi ne iyi gelir ne iyi gelir ne iyi gelir

Haydar Ergülen

Son düzenleme:
---> Puurple

Nihayet yağmur başladı. Bu sabah artık yağmuru neden bu kadar sevdiğimi anladım. Ağlayan bir yüreğe benzediği için.

Tezer Özlü

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri