Brise

Brise

Banned
Merhaba arkadaşlar
Öncelikle ismim Cemil. 26 yaşındayım. Yurt dışı doğumlu, Eskişehir büyümeli, farklı illerde yaşamışlıklı bir insanım. İki kardeşiz ve bir abim var.Şu an abimle birlikte yaşıyorum. Kitap okumayı ve müzik dinlemeyi severim. Her telden arkadaş çevresine sahibim ve özellikle yaşlılarla sohbet etmeyi çok severim. Bu sayfayı açmamın sebebi yıllardan beri en çok keyif aldığım, buna rahatladığım da denilebilir, kendi kendine konuşup deli olarak nitelendirilmek yerine yazmayı tercih ediyor olmamdır.

Öyle bir geldin ki melek,
içimde yarışan heyecanıma doymayan mutluluk bile izledi gelişini.
Sabrımı sınayan sevinç, saygıyla imrendi gülüşüne.
Ayakta alkışladı sayın denilen seyirciler,
Ve hiç bir perdenin, mutluluğu kapatamayacağını anlattı,
hayata yepyeni bakan gözlerin.
Anlıyorsun beni değilmi melek,
ben herkesin sözlerini bölüp bölüp,
seni anlatıyorum bağır çağır.
Duymuyorum artık başkalarını,
seni dinlemeyenlere umurum sağır.
Korkma artık şeytani aldanmalardan,
senin bembeyaz kanatların, hepsinden daha ağır.
Dualar ne kadar doğru melek . .
İnanmak ne kadar doğru. .
Hayalini geceye fısıldayıp, seni sabırla beklemek ne kadar güzel.
İnsanlara aldırmadan yürümek,
ne kadar da ferah en yakınında.
hiç bir acıya cevaplamıyorum adını,
önce seni , sonra beni biliyorum bir tek.
Anlarsın işte melek, öyle bir geldin ki,
içimde yaşanan savaşların, hepsi şaşırdı sevmeyi kurtarışlarını. . .​

Herkese keyifli forumlar:)

Gerçekleri kabullenmenin farkında bir insan olmaktan yola çıkacak olursak,''erkekler ağlamaz ya da erkek kadın eşittir'' uzantılı cümlelerin gerçekliği yansıtmadığını düşünüyorum. Bana göre bu ve bu benzeri cümleler cinsiyet olarak ayrılan varlıkların karakteristik güçlülüğünü anlatmaya çalışmış ve kalıplaşmış mecazi güç gösterileridir. Üzüntü vasfına sahip duyguların anlık veya uzun süreli çektiği maneviyat eksikliğinden bahsetmek gerekirse, kimse bu duyguların damlaya damlaya göl oluşturacağı gölde umut balığını tutmak için çabalamıyor...
Çabalamak demişken, farklı bir konuya değinmeden edemeyeceğim. Hemen hemen her gün çeşitli gazete yayınlarında ve internet aleminde okuduğumuz haberlerde görüyoruz ki falanca ülkenin bilim adamlarının yapmış olduğu araştırmaya göre bilmem ne gezegeninde yapılan araştırmalarda ufo kalıntılarına rastlandı benzerli birçok haber. Kesinlikle art düşüncelere başvurarak bu durumdan şikayetçi olduğumu düşünmesin şu an bu yazıyı okumakta olan hiç bir insan.Neden, çünkü adı üzerinde, bu şahıslar bilim adamı. Zeka seviyelerini tartışmaya girmeye gerek dahi duymam.Keşke tüm halkımız bu kadar araştırmacı,katılımcı ve meslek edinmek istediği sektörde bu şahıslar kadar bilgi sahibi olsa, demekten başka bir cümle kurmaya varamaz dilim...
Ayrıntılara güvenerek şunu söylemek istiyorum ki, bu tamamen bir örnek ve reel hayata bağlanacak olan durum. İnsanlarımız, çoğul bir kelime olduğu için genelleme yaparak hakaret etmeye çalıştığımı düşünmenizi istemem. Kimileri, demek daha doğru olur.Kimileri, daha insanlık kavramını ve kişilikleri tanımadan ve tanımak amacında çabalamadan kavga etmeyi,düşman olmayı,büyüklük taslamayı,maddi kuvvetin pazılarını sağa sola göstererek kendince sosyete olduğunu zanneden insan olmayı seçiyor.. Bu terbiyesizlik olarak nitelendirdiğim davranışı kimi farkında olmadan kimi ise farkında olarak sergiliyor. Demem odur ki, yine çok küçücük bir örnek,bir deftere ya da müsvedde bir kağıda herhangi bir konuda not aldığımızı var sayarsak ve bu işlem sürecinde tek bir harfi yanlış yazdığımızı düşünelim, o harfi silmek yerine üzerini karalarız.Diğer harfi silerek tekrar yazma,kağıdı değiştirip tekrar yazma,yanlış yazılanı doğrusuyla değiştirme vb üretilebilecek seçenekler bulunabilecekken,bunlar arasından herhangi birini uygulamaya koymuyoruz. İnsanları tanımakta bu küçücük görünen bir sürü örnekle anlaşılacak bir durumdan ibaret olamaz mı sizce?

---> Brise

Bir şizofrenist yapıya sahip değilim. Kendi kendime konuşma deliliğini tercih etmek yerine yazmayı tercih ediyorum. Takılma yani. Anlamadıysan birdaha oku tavsiyesinde bulunmak yerine boşver demeyi tercih ederim genel olarak
:)

Oyle yapiorum saten :)) anlamiorum bu yazdiginida anlamadim :)

---> Brise

[MENTION=170540]Brise[/MENTION]

Öncelikle sayfanız hayırlı olsun. Gayet güzel bir sayfa olmuş.

Yanlız görüyorum ki konuyu biraz kurallar dışında açtığınız için Gururlan arkadaşımız sizi uyarmak istemiş.

Kişisel sayfanız tabikide sizin istediğiniz, özgürlük sınırlarınız içerisinde olacak lakin bazı kurallar olduğunuda belirtmek istiyoruz.

Nedir bu kurallar;

Buradan okuyabilirsiniz,

http://www.duslerforum.org/bolum-kurallari-konu-acmadan-mutlaka-okuyun-t78255.html

Birde örnek bir konu var isterseniz onada bir göz atın,

http://www.duslerforum.org/mystic-ornek-konu-t78805.html

Tabikide örnek konudaki birebir şeyleri yapmak zorunda değilsiniz ama en azından sizi tanıyacağımız kısa bir yazı yazarsanız çok seviniriz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

---> Brise

[MENTION=170540]Brise[/MENTION]

Öncelikle sayfanız hayırlı olsun. Gayet güzel bir sayfa olmuş.

Yanlız görüyorum ki konuyu biraz kurallar dışında açtığınız için Gururlan arkadaşımız sizi uyarmak istemiş.

Kişisel sayfanız tabikide sizin istediğiniz, özgürlük sınırlarınız içerisinde olacak lakin bazı kurallar olduğunuda belirtmek istiyoruz.

Nedir bu kurallar;

Buradan okuyabilirsiniz,

http://www.duslerforum.org/bolum-kurallari-konu-acmadan-mutlaka-okuyun-t78255.html

Birde örnek bir konu var isterseniz onada bir göz atın,

http://www.duslerforum.org/mystic-ornek-konu-t78805.html

Tabikide örnek konudaki birebir şeyleri yapmak zorunda değilsiniz ama en azından sizi tanıyacağımız kısa bir yazı yazarsanız çok seviniriz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Eyvallah

---> Brise

Merhaba arkadaşlar
Öncelikle ismim Cemil. 26 yaşındayım. Yurt dışı doğumlu, Eskişehir büyümeli, farklı illerde yaşamışlıklı bir insanım. İki kardeşiz ve bir abim var.Şu an abimle birlikte yaşıyorum. Kitap okumayı ve müzik dinlemeyi severim. Her telden arkadaş çevresine sahibim ve özellikle yaşlılarla sohbet etmeyi çok severim. Bu sayfayı açmamın sebebi yıllardan beri en çok keyif aldığım, buna rahatladığım da denilebilir, kendi kendine konuşup deli olarak nitelendirilmek yerine yazmayı tercih ediyor olmamdır.

Öyle bir geldin ki melek,
içimde yarışan heyecanıma doymayan mutluluk bile izledi gelişini.
Sabrımı sınayan sevinç, saygıyla imrendi gülüşüne.
Ayakta alkışladı sayın denilen seyirciler,
Ve hiç bir perdenin, mutluluğu kapatamayacağını anlattı,
hayata yepyeni bakan gözlerin.
Anlıyorsun beni değilmi melek,
ben herkesin sözlerini bölüp bölüp,
seni anlatıyorum bağır çağır.
Duymuyorum artık başkalarını,
seni dinlemeyenlere umurum sağır.
Korkma artık şeytani aldanmalardan,
senin bembeyaz kanatların, hepsinden daha ağır.
Dualar ne kadar doğru melek . .
İnanmak ne kadar doğru. .
Hayalini geceye fısıldayıp, seni sabırla beklemek ne kadar güzel.
İnsanlara aldırmadan yürümek,
ne kadar da ferah en yakınında.
hiç bir acıya cevaplamıyorum adını,
önce seni , sonra beni biliyorum bir tek.
Anlarsın işte melek, öyle bir geldin ki,
içimde yaşanan savaşların, hepsi şaşırdı sevmeyi kurtarışlarını. . .​

Herkese keyifli forumlar:)

Son düzenleme:
---> Brise

Memnun oldum Cemil , bnde Tuğba :)
Yurt dışında doğmuşsun, nerde doğduun ki yani Hangi şehirde?
Bende çoook severim müzik dinlemeyi. Sayfan hayırlı olsun :R

---> Brise

Memnun oldum Cemil , bnde Tuğba :)
Yurt dışında doğmuşsun, nerde doğduun ki yani Hangi şehirde?
Bende çoook severim müzik dinlemeyi. Sayfan hayırlı olsun :R

Bende memnun oldum Tuğba :)
Yurt dışı dediysem çok uzak değil hemen dibimiz Bulgaristan doğumluyum. Yani anlayacağın 89 göçünde 2 aylıkken yollarda ağlayan ve bu ağlama konusunun hala anlatılmasından sıkılmış olan kişi ben oluyorum. Sayfa konusunda teşekkür ederim dilediğin zaman uğrayabilirsin :)

---> Brise

En başında insan ömrü bu diye başlarken, emekleyen dizlerin acısını çocukken hissettirmeyen hayatın, anlatacağımız herneyselere kaç nokta koyacağını biliyor muyuz? Yani cümlelerin ağzımızdan çıkar çıkmaz adres sorduğu herhangi bir akşamda, buğdayların şehirlerden uzak yalnızlığı gibi büyürken umutların hayallerden doğuracağı gelecek, zaman, neyi çeyrek geçecek bilmiyoruz. .
Yıllanmış ayrılıkların tuzlu tadını, defalarca pınarlarlarına kitlemiş insanların söyledikleri şarkılar içinde kavga ettiği tek insan sevdikleriyken, saçlarımızın dibinde gezinen rüzgar, kimselere duyurulmayan kaçamak olmaktan vazgeçmiyor.
Aklımızın ucundan uçup gözümüzden düşerek, karalamaya lüzum görülmeyen kalp sancılarımızın etrafına yalın ayak yağmurlar birikirken, yaşadıklarımızın öğretmeni kaybolmuş. . .

---> Brise

Başkalarının çocuklarına babalık ya ada annelik yapmak gibi, hayat seni değil de sen hayatı doğurmuşsun gibi yaşamak.Çünkü hepimiz bireysel depremler sallantıları yaşıyoruz merkez üssü beyin artçıları kalp olan insan doğası vaziyetlerinde. Yani ne olursa olsun,hayatından memnunsuzlar ordularıyla dönmeye devam ediyor dünya. Ve hepimiz yaşanmışlıkların beğenilmeyen bölümlerine '' kader '' ismini koymaya alışık insanlar,insaniyetimizin sorgulanmakta olan yüzüne,düşüncelerimizi bayağılaştıran gereksizce egolarımızı şahlandırdığımızı asıl kimliğimizden gizliyoruz. Gizlemeyin arkadaşlar..
Bu dünyanın felsefik gerçekliğinin yanına bir artı koyarak, edebi anlamlarındaki doğruları topladığımızda, sonucundaki matematiği vicdana bölerek nasıl bir insan olmamız gerektiğini, anlamamız ya da anlatmamız zor olmayacaktır. . .​

---> Brise

Sayfan hayirli olsun... seni tanimak guzeldi Cemil.

Bakiorumda iyice acilmissin ilk geldiginde ismini soylemem ne onemi var diyordun resim bile eklemissin xD xD

---> Brise

Hayırlı olsun konun.
Avatarında en sevdiğim fotograflardan biri :3dtk4:​

---> Brise

Sayfan hayirli olsun... seni tanimak guzeldi Cemil.

Bakiorumda iyice acilmissin ilk geldiginde ismini soylemem ne onemi var diyordun resim bile eklemissin xD xD

Teşekkürler :)
Hala ismimi söylemenin bir önemi olduğunu düşünmüyorum :D Ama öyle gerekliymiş. Eklemek istedim kötü mü yapmışım :D

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri