Bikiniyle Dolaşana Para Cezası

---> Bikiniyle Dolaşana Para Cezası

Gayet yerinde bir yasak olmuş. Bikininin yeri belli.

[MENTION=156636]mavikalem34[/MENTION]
Merhabalar hocam...
Öncelikle yapmış olduğunuz yoruma katıldığımı belirtmek isterim. Mavi kaleminize sağlık :)

Merhaba. Director23.

Hoca hitabınız gerçekten çok hoş. Gurur verici. Böyle görülmek,böyle düşünülmek inannın sevinç verici.

Sevincimiz ise kişişel egomuzdan değil. Ülkemizin insanının görebilmesine olan sevincimizdendir.
çünkü emeklerimiz, çalışmalarımız ve fikirlerimiz görülüyor demektir.

Sayı ne kadar az olursa olsun,doğrularla ilgilenen arkadaşlarımızın varlığı bizi gerçekten sevindiriyor.Sessiz çoğunluk ise bizleri zaten anlıyor.

Ülkemizin ihtiyaç duyduğu temellerden en önemlisi bilinki siz ve sizin gibi doğruları gören ve farkedebilen arkadaşlarımızdır.

Allah yokluğunuzu göstermesin. Sevenlerinize bağışlasın.

Teşekkür ediyorum.

İkiniz de görüntünün hoş olmadığından bahsetmişsiniz
Fakat Türkiye müslüman ülkesi diye herkes müslüman değil, ve böyle davranmak zorunda da değil
Herkesin günahı kendine

Eğer toplum size bunu hoş bi görüntü değil diyerek göstermeseydi, siz öyle görmücektiniz
Herkesin görüşüne saygı duymak gerek
Ben de simsiyah çarşafların sokakta dolanmasından rahatsız oluyorum, hiç hoş bi görüntü değil, bi çok küçük çocuğun korkmasına neden oluyo
Yasaklansın o zaman?
Var mı böyle bi şey?

Hayır.
Kimsenin giyimine kuşamına, makyajına ayakkabısına bilmemnesine karışamayız, karışmamalıyız
Ve hoş, veya hoş değil gibi yargılar içinde bulunulan toplumun hiçbi mantığa oturmayan yargıları, bunlar önümüzde sadece bi put
Yıkmak gerek artık diye düşünüyorum

gozde bacim hakketen kac yasindasin sen?

yasaklansin derken, gunahtan baseden oldugunu hatirlamiyorum. banane baskalarinin girdigi gunahtan, beni ilgilendirmiyor.
mesele musluman yada yabanci ulke olup olmamasi degil, eger mesele gercektende musluman yada musluman olmayan bir ulke olmus olsaydi musluman ulkelerden once musluman olmayan medeniyet dedigimiz avrupa ulkeleri bu yasagi koymazdi. demi bacim?

herseyi guhana baglamak gerekmiyor, dedigim gibi kimsenin gunahi sevabi beni ilgilendirmiyor neden ilgilendirsin ki, ama gunahtan ote birde edep var.. edep ya hu derler insana.
hollandada musluman bir ulke degil, yazin cok acik giyiniyorlar ama bir bikiniyle biri gezdiginde ustlerine gulerler guluyorlar, bir is yerinde birisi abartili giydiginde sort yada fazlasiya mini etek yada yusek topuk ustune guluyorlar, bunlardami musluman yoksa bu giyisilere yabancilar mi?
neden guluyorlar cunki her giyimin yada herseyin yeri ve zamani var.

ozaman sokakta o halti yesinler karisma sanane de.. olurmu hic oyle sey?
gunah sevaptai sana banane derken ciril ciplak gezsinler.

sanane sanane diye klise laflar kullana kullana memleket bu hale geldi ahlak edep kalmadi.
bikini giyecekse gitsin deniz kenarinda giysin havuz basinda giysin sokakta ne isi var?
senkde kafayi kapalilarla bozdun ha... tipik beyni yikanmis ogrenci tipisin

Merhaba gözüm benim.

Yani düşünce dünyanızın bu kadar küçük olmasına pes diyorum.

Bütün yazınıza cevap vermek isterim aslında. Amma,yönetim çok fazla yer kullanıyorsun diye,yüz-göz edebilir. (Herkes haddini bilmeli kuralına uymalıyız).

Sadece diyorum ki;

Size ne kardeşim!!!! bırakın insanlar nasıl giyinirse giyinsin.

Çarşaf giyene tık yok, açık giyene düşmanlık diz boyu.

Açıkta giyinse, kapalıda giyinse; kimse kimseye karışmasın yahu.

Elhamdulillah müslümanım diyorsunuz!!!.

Peki bir başkasının özgürlüğüne,
Yaşam hakkına, müdahale etme hakkını nereden buluyorsunuz?. Ayıp değil mi yahu!!!!.

Bunu yazan,söyleyen kaynaklarınız varsa?, bende öğrenmeyi çok istiyorum. Kim demiş?, ne demiş?,nerede demiş?.

Hikaye değil, gerçek istiyorum. Lütfen hikaye anlatıp insanlarımızın değerli zamanını almayalım. Saygı gösterelim.

Kurandan, peygamberimizden varsa bilginiz, lütfen bizde öğrenelim.
Eğer yoksa; bu fikir yoksulluğunu yapmayın.
Ne kadar cahil olduğunuzu göstermek zorun da değilsiniz, lütfen.

Sizin fikirlerinize saygılıyız. Ama kendi fikirlerinizi açıklıyabilirsiniz o da kabul.

Amma fikirlerinizi zorla, kabul ettirmeyi düşündüğünüz an, olmadı işte!!!!!!!. Ceza vermeyi düşündüğünüz an işte siz herşeyinizle bittiğinizi ilan ediyorsunuz demektir.

Bizim dinimiz en iyi dindir. Tamamen özgürlüğe dayalıdır. Diğer dinlerden en önemli farkıda budur. Bunu asla unutmuyalım.

Siz istediğiniz gibi giyinin; amma başkaları istedikleri gibi giyinmesin; Sadece sizin gibi giyinsin. Bu mu size göre özgürlük?, Bu mu size göre islam?.

Hoşgörü, Tahammül, İyi niyet ve saygı bizim dinimizin esaslarındandır.
Bunlar bizim de hayatımızın esasları olmalı.

Biz herkesin iyi niyetli ve temiz kalpli olduğunu düşünüyoruz.

Eğer aksini söylüyorsanız, bizim yapabileceğimiz bir şey yok malesef sizin için.

Elimizden ancak bu kadar geliyor. Olsa biliyorsunuz dükkan sizin, hepinize can feda.

Hoşgörünüz için,saygınız ve tahammülünüz için teşekkür ediyorum.

kardesim, gunah sevap diyen yok, kurandan ornek vermeme gerek yok. ben dini bir aciklama yapmiyorum, islama gore bir yorum yapmiyorum.
kim cikardi kim dedi benim gunah sevap dedigimi anlamiyorum. ben oyle birsey yazdigimi hatirlamiyorum.

edep edep anlatabildimmi edep...
kimse deniz kiyisinda havuz basinda bikini girmesine karismaz,ama normal sokakta bikini ile gezilmesi normal birsey mi?

soyunmaksa eger medeniyet desenize hayvanlar insanlardan daha medeni demis bir buyumuz.

Merhabalar hocam...
Öncelikle yapmış olduğunuz yoruma katıldığımı belirtmek isterim. Mavi kaleminize sağlık :)
Yazdıklarınızla ilgili bir kısım dikkatimi çekti oraya değinmek istiyorum .

Kendimi bildim bileli , şu tarz konularda " burası müslüman bir ülke" muhabbeti yapanların hemen hemen hepsi aynı zamanda bizim türbanımıza karışıyorlar diyerek bir de mazlumu oynamaları çok dikkatimi çekmiştir :) Belirtmek istedim.

+rep mavikalem ..

bukadar yorum arasinda nerde okudunuz bu ifadeyi...
hic kimse acik ve kapali karsilastirmiyor.
esletiren sizlersiniz karsilik yazan yine sizsiniz.

yani her konuda, kapalilara gelince tik yok aciklara gelince elestiri diz boyu diyerek aslinda ikide bir siz diyorsunuz bu acik kapali meslesini...

burda hic kimse neden kapalilara boyle aciklara boyle demedi sizden haric.
kendiniz yazip kendiniz imzaliyorsunuz...

hem bak hatirlatmis oldunuz afferim... kapalilara gelince okula girmesine bile tahamul edemezsiniz bunu diyorsaniz eger evet haklisiniz durum ayni boyle.

her konuyu acik kapali durumuna getirmesiniz olmaz demi? hem kendiniz konusunu acarsiniz boyle boyle diyorsunuz diye hem siz elestiriyorsunuz. hic kimse kapali acik demediki.

+

En çok açık giyenlere laf var bu memlekette, çünkü kapalılıkta iki şekil var, açık olanlarınsa her şeyine karışılıyo
-Dar mı giydin
-Beyaz mı giydin
-Etek mi giydin
-Dizinin üstünde mi şortun
-Sırt dekolten mi var yoksa göğüs dekolten mi
...
Ve daha birçok saçma şey.

:3dgxk:
seni ayakta alkisliyorum gozde... ne yorum be!!! akillari bastan alan insanin gozunu actiran, zihinleri temizleyen yorum.
vay be :3dgxk::3dgxk::3dgxk:

:) tevbe est. bu dediklerine karisanlar annen ve baban olmasin sakin?
valla ben mahallemde istedigim gibi giniyim bir kiside cikip neden basini kapatiyorsun neden boyle etek giyiyrosun diyen olmadi, ve ayni sekilde kapi komsularim askili, mini etek sort giydiklerinde hic kimse neden boyle giyiyorsun diyen olmadi.
ozaman senin mahallende yada cevrende bir SIKINTI var yada tek SIKINTI sorun sensin.
denilmeyenleri diyilmis gibi varsiyorsun galiba.

Teşekkürler hocam bilmukabele :)

[MENTION=151958]yesil83[/MENTION]

Şimdi ben burda senin yorumunu alıntı yapmış mıyım 4 sayfa olmuş bi bak bakalım...

Ben mavikalemi alıntı yaptım yorumuna katıldığımı ilave olarakda bir şeyler ekledim.

+ kapalilara gelince okula girmesine bile tahamul edemezsiniz bunu diyorsaniz eger evet haklisiniz durum ayni boyle.

- her konuyu acik kapali durumuna getirmesiniz olmaz demi?

Bak abla , kendin cevaplamışsın :D

Teşekkürler hocam bilmukabele :)

[MENTION=151958]yesil83[/MENTION]

Şimdi ben burda senin yorumunu alıntı yapmış mıyım 4 sayfa olmuş bi bak bakalım...

Ben mavikalemi alıntı yaptım yorumuna katıldığımı ilave olarakda bir şeyler ekledim.

Bak abla , kendin cevaplamışsın :D

bosver kardesim bosver...

seni ayakta alkisliyorum gozde... ne yorum be!!! akillari bastan alan insanin gozunu actiran, zihinleri temizleyen yorum.

valla ben mahallemde istedigim gibi giniyim bir kiside cikip neden basini kapatiyorsun neden boyle etek giyiyrosun diyen olmadi, ve ayni sekilde kapi komsularim askili, mini etek sort giydiklerinde hic kimse neden boyle giyiyorsun diyen olmadi.
ozaman senin mahallende yada cevrende bir SIKINTI var yada tek SIKINTI sorun sensin.

Annem babam benim kapalı giyinmeme kızan insanlar, kasıyorum diye saçmalama diyen insanlar
Ne alaka?
Siz kendiniz söylüyosunuz eleştiriliyoruz diye, biz de aynı şekilde olduğumuzu söylüyoruz
Evet beyaz giyince kahvenin önünden geçerken tüm herifler bakıyo, aynı şekilde etek vs orda bahsettiğim ne varsa
Bi çok yorum da geliyo, hayvan gibi bakışlara da maruz kalıyoruz
Bu bu kadar basit, her yerde var bu oaly
Laf duymuyosan sen, neden duyuyoruz diyolar o zaman
Kendi adına konuşmucaksın biz geneli konuşuyoruz iki taraf için de yorum gayet var

yasaklansin derken, gunahtan baseden oldugunu hatirlamiyorum. banane baskalarinin girdigi gunahtan, beni ilgilendirmiyor.
mesele musluman yada yabanci ulke olup olmamasi degil, eger mesele gercektende musluman yada musluman olmayan bir ulke olmus olsaydi musluman ulkelerden once musluman olmayan medeniyet dedigimiz avrupa ulkeleri bu yasagi koymazdi. demi bacim?

herseyi guhana baglamak gerekmiyor, dedigim gibi kimsenin gunahi sevabi beni ilgilendirmiyor neden ilgilendirsin ki, ama gunahtan ote birde edep var.. edep ya hu derler insana.
hollandada musluman bir ulke degil, yazin cok acik giyiniyorlar ama bir bikiniyle biri gezdiginde ustlerine gulerler guluyorlar, bir is yerinde birisi abartili giydiginde sort yada fazlasiya mini etek yada yusek topuk ustune guluyorlar, bunlardami musluman yoksa bu giyisilere yabancilar mi?

sanane sanane diye klise laflar kullana kullana memleket bu hale geldi ahlak edep kalmadi.
bikini giyecekse gitsin deniz kenarinda giysin havuz basinda giysin sokakta ne isi var?

Kapalılara dair bi laf söyledim mi ben sözlerim arasında?
Ya da müslümanlık olayıdır bu dedim mi?
Toplum dedim her defasında
Sen anlamamazlığa gelen üzerine bir de lafı çarpıtan insan tipisin, ben de sıkıntı yok
Kimse de benim beynimi yıkamadı, okulda baş örtüsünün serbest olmasını destekleyenlerdenim ve çevremde bi sürü kapalı var
Niye takayım kapalıya
Banane milletin giyiminden kuş*******

İsteyen çıplak gezer, isteyen çarşaf bağlar
Ne seni ilgilendirir bikini giyen, ne beni ilgilendirir çarşaf giyen
Bana diyosun da sen takmışsın bikinililere o ne olacak?

Hadi allasen

Annem babam benim kapalı giyinmeme kızan insanlar, kasıyorum diye saçmalama diyen insanlar
Ne alaka?
Siz kendiniz söylüyosunuz eleştiriliyoruz diye, biz de aynı şekilde olduğumuzu söylüyoruz
Evet beyaz giyince kahvenin önünden geçerken tüm herifler bakıyo, aynı şekilde etek vs orda bahsettiğim ne varsa
Bi çok yorum da geliyo, hayvan gibi bakışlara da maruz kalıyoruz
Bu bu kadar basit, her yerde var bu oaly
Laf duymuyosan sen, neden duyuyoruz diyolar o zaman
Kendi adına konuşmucaksın biz geneli konuşuyoruz iki taraf için de yorum gayet var

yanls anlamissin, ben laf atmalrini bakmalarini demiyrum. giyimine karisip karismadiklari konu burda. kimin laf atip atmatdiklari bakip bakmadiklari degil.

ki...
sen kendine ozgurluk isityorsun. onlarda bakmakta ozgur gozlelar. gozlerini gidip kapatmaazsin ya...
onlarda ozgurluklerini kullaniyor, ozgurluklerini bakmaktan yana kullaniyorlar ozaman bukadar basit.

senin ozgurluk anlayisin bir tek kendine galiba :)

bu arada, kapan diye baski yapmakla acil diye kapali giyinme diye baski yapmak arasinda hic bir fark yok.
kapan diye baski yapan gerici kapali giyinme diye baski yapan ilericimi oluyor?
ikiside baski, sonucta bir yerde ozgurlugun engelleniyor demekki.

bence kapan diye baski yapmak ve kapanma diye baski yapmakta gericilik. ayni tamamen ayni

yanls anlamissin, ben laf atmalrini bakmalarini demiyrum. giyimine karisip karismadiklari konu burda. kimin laf atip atmatdiklari bakip bakmadiklari degil.

ki...
sen kendine ozgurluk isityorsun. onlarda bakmakta ozgur gozlelar. gozlerini gidip kapatmaazsin ya...
onlarda ozgurluklerini kullaniyor, ozgurluklerini bakmaktan yana kullaniyorlar ozaman bukadar basit.

senin ozgurluk anlayisin bir tek kendine galiba :)

Sadece laf söylemek için söylediğini söylediğinin yazılanla alakası olmadığını belirtmekle beraber, içinden gelen düşünceleri okuyabildiğimizi biliyorum
Gelen yorumlardan bahsediyorum zaten, size de karışılmıyo o zaman ona bakarsanız sadece bi kesim sizden rahatsız oluyo ve bu çerçevede görüş dile getiriyo yorum yapıyo

İki kere iki dört , bu kadar basit : )

Kapalılara dair bi laf söyledim mi ben sözlerim arasında?
Ya da müslümanlık olayıdır bu dedim mi?
Toplum dedim her defasında
Sen anlamamazlığa gelen üzerine bir de lafı çarpıtan insan tipisin, ben de sıkıntı yok
Kimse de benim beynimi yıkamadı, okulda baş örtüsünün serbest olmasını destekleyenlerdenim ve çevremde bi sürü kapalı var
Niye takayım kapalıya
Banane milletin giyiminden kuş*******

İsteyen çıplak gezer, isteyen çarşaf bağlar
Ne seni ilgilendirir bikini giyen, ne beni ilgilendirir çarşaf giyen
Bana diyosun da sen takmışsın bikinililere o ne olacak?

Hadi allasen

senin daha kendi yazdiklarindan haberin yok. alinti yapardim hepsini simdi ama inan hic halim yok...
bu arada diyebilrisin bikinilelere takmissin diye, de...

Sadece laf söylemek için söylediğini söylediğinin yazılanla alakası olmadığını belirtmekle beraber, içinden gelen düşünceleri okuyabildiğimizi biliyorum
Gelen yorumlardan bahsediyorum zaten, size de karışılmıyo o zaman ona bakarsanız sadece bi kesim sizden rahatsız oluyo ve bu çerçevede görüş dile getiriyo yorum yapıyo

İki kere iki dört , bu kadar basit : )

dediklerinden birsey anlamamakla berabar
HI HIMMM diyorum...

senin daha kendi yazdiklarindan haberin yok. alinti yapardim hepsini simdi ama inan hic halim yok...
bu arada diyebilrisin bikinilelere takmissin diye, de...

Yarın bunu sohbette konuşalım olur mu şu an vaktim yok geçiştirme çabasındaıym
İyi geceler

Yarın bunu sohbette konuşalım olur mu şu an vaktim yok geçiştirme çabasındaıym
İyi geceler

konussakta konusmasakta birsey degismeyecege benziyor. yorgunum... halim yok.
gereksiz bir yazisma olacak.
iyi geceler. gecistirmene gerek yok, bir onceki mesajimda zaten halim yok demistim.

konussakta konusmasakta birsey degismeyecege benziyor. yorgunum... halim yok.
gereksiz bir yazisma olacak.
iyi geceler. gecistirmene gerek yok, bir onceki mesajimda zaten halim yok demistim.

Hayır ben önceki alıntılarımda yazıdklarını geçiştirdim, şu an ne yazdığımı dahi bilmiyorum, bi de burası karışmış öbür konu karışmış okuyamıyorum her birini
Benim de halim yok çok yorgunum, o yüzden bu konuya ne kafa yorabilirim ne bi şey
Bi şey değişceğinden değil, sadece söylediklerimi söylemedim vs diyorum yanlış anlaşılmaya müsait şeyler yazmış ya da birebir yazmış olabilirim o yüzden yanlış olmasın ,yarın konuşuruz işte
Görüşmek üzere

Evet konuyu dine yormuşum, şimdi farkettim, fakat bu konu da var ve ona dair görüşümü de belirtmiş olmuşum, ama benim de belirttiğim zaten toplumun görüşleri, dine yönelik bi atıf yapılmaması gerektiği.
Toplum size bunu ayıp olarak göstermeseydi, olur mu demicektiniz
Dediğim gibi önünüzde sadece put
Bunu düşünün derim, size bordoya sarı denseydi ben bordo o dediğimde şiddetle karşı çıkcaktınız, bu sarı dicektiniz
Sıfırlarsanız bi konu üzerinde düşünürken beş on dakika olsun o beyninizdeki şeyleri, düşünmek daha kolay olcaktır eminim

Ayrıca alıntı yaptığınız mesajımda kapalılara dair hiçbi şey yazmıyo
Ve kapalılıkla ilgili görüşlerimi belirttiğimde de kapalıya taktığım bi mevzu olmaz
Burda kimseyi ilgilendirmez diyoken, ne alaka kafayı takmak?
Karşıt bi taraf yok konuda, ben de bi taraf değilim, biline.

Ve ayrıca, senin yaşın, senin boyun senin bilmemnen...
Bu bir değil, iki değil,
Konu konuşulurken kişisel yorum yapılmaz, yapılmasın ki konu üzerinde sağlıklı bi konuşma geçsin

Ve yapıyosan da, önce diyebil bunu
'Tipik beyni yıkanmış öğrenci tipi' , nedir allasen ?
Neyse.

Dün demişim karışmıyolar, gelen yorumlardan bahsediyorum ve bu da bi çeşit kısıtlamadır.
Bugün bi farkındalığımı daha söyleyeyim evet gayet karışıyolar, şu yardım toplayıp bi takım öğrencilere dağıtan kişiler var ya, hoca da değil de tam bilmiyorum, dernek gönüllüleri işte, zaman gazetesinin üyeleri vs
Yan apartmanımızda oturan bi grup var, beni ne zaman dışarda görse, bu ne kız diye başlar, bir saat ahlak dersi verir, sonra giyme yavrum giyme der gider
Ben streç pantolon giyerim genelde, ona takar, düğün derneğe giderken elbiseme takar, vs.
Var yani, arkadaşım da var kapalı, her zamna saygım oldu, hoşuma da gitmiştir güzel giyinir yakışır, abartmaz falan
Ama ne zaman bana karışmaya başladı, öyle yapsan böyle yapsan tarzı, ki ben çabuk etkilenirim bi şeylerden
Kuran kursuna iki gün gittiğimde babama öpme beni sen müslüman değilsin diyen insanım
Ki düşünün 7/24 beraber olduğunuz bi kızdan nasıl etkilenebilceğinizi, o zaman bıraktım
Kötü değil etki, ondan bahsetmiyorum, tek meseem görüşe saygı, insana saygı
Kendisi tercihini yapmış olabilir ama bana karışmamalı, benim de ona karışamadığım gibi tabii.

Ve dün de belirttiğim gibi kapalılarla hiçbi zorum yok,
Ha çarşaflı birini görünce kafamı çevirip içimden hey ya rabbim diyo muyum diyorum, onlara karşı bi antipati besliyorum bu doğru
Ama yine de onların tercihi, ki bize karışmak düşmediğini bilen insanlarız

Evet konuyu dine yormuşum, şimdi farkettim, fakat bu konu da var ve ona dair görüşümü de belirtmiş olmuşum, ama benim de belirttiğim zaten toplumun görüşleri, dine yönelik bi atıf yapılmaması gerektiği.
Toplum size bunu ayıp olarak göstermeseydi, olur mu demicektiniz
Dediğim gibi önünüzde sadece put
Bunu düşünün derim, size bordoya sarı denseydi ben bordo o dediğimde şiddetle karşı çıkcaktınız, bu sarı dicektiniz
Sıfırlarsanız bi konu üzerinde düşünürken beş on dakika olsun o beyninizdeki şeyleri, düşünmek daha kolay olcaktır eminim

Ayrıca alıntı yaptığınız mesajımda kapalılara dair hiçbi şey yazmıyo
Ve kapalılıkla ilgili görüşlerimi belirttiğimde de kapalıya taktığım bi mevzu olmaz
Burda kimseyi ilgilendirmez diyoken, ne alaka kafayı takmak?
Karşıt bi taraf yok konuda, ben de bi taraf değilim, biline.

Ve ayrıca, senin yaşın, senin boyun senin bilmemnen...
Bu bir değil, iki değil,
Konu konuşulurken kişisel yorum yapılmaz, yapılmasın ki konu üzerinde sağlıklı bi konuşma geçsin

Ve yapıyosan da, önce diyebil bunu
'Tipik beyni yıkanmış öğrenci tipi' , nedir allasen ?
Neyse.

Dün demişim karışmıyolar, gelen yorumlardan bahsediyorum ve bu da bi çeşit kısıtlamadır.
Bugün bi farkındalığımı daha söyleyeyim evet gayet karışıyolar, şu yardım toplayıp bi takım öğrencilere dağıtan kişiler var ya, hoca da değil de tam bilmiyorum, dernek gönüllüleri işte, zaman gazetesinin üyeleri vs
Yan apartmanımızda oturan bi grup var, beni ne zaman dışarda görse, bu ne kız diye başlar, bir saat ahlak dersi verir, sonra giyme yavrum giyme der gider
Ben streç pantolon giyerim genelde, ona takar, düğün derneğe giderken elbiseme takar, vs.
Var yani, arkadaşım da var kapalı, her zamna saygım oldu, hoşuma da gitmiştir güzel giyinir yakışır, abartmaz falan
Ama ne zaman bana karışmaya başladı, öyle yapsan böyle yapsan tarzı, ki ben çabuk etkilenirim bi şeylerden
Kuran kursuna iki gün gittiğimde babama öpme beni sen müslüman değilsin diyen insanım
Ki düşünün 7/24 beraber olduğunuz bi kızdan nasıl etkilenebilceğinizi, o zaman bıraktım
Kötü değil etki, ondan bahsetmiyorum, tek meseem görüşe saygı, insana saygı
Kendisi tercihini yapmış olabilir ama bana karışmamalı, benim de ona karışamadığım gibi tabii.

Ve dün de belirttiğim gibi kapalılarla hiçbi zorum yok,
Ha çarşaflı birini görünce kafamı çevirip içimden hey ya rabbim diyo muyum diyorum, onlara karşı bi antipati besliyorum bu doğru
Ama yine de onların tercihi, ki bize karışmak düşmediğini bilen insanlarız
Gozde kardesim ne diyorsun ki ALLAH askina?
Simdi her cumleni alinti yapar yazarimda inan buna hic enerjim yok kardesim.

Dikkatimi ceken cumlen. Okudumda demissim kapalilar hakkinda. Gorusumude bikdirmis olmussim demissin ya... benim icin konunun bittigi nokta... ozaman kapalilarinirtaya atip atip sonrada konuyu kapalilara getiriyor demeyin. Kendini ortaya atiyorsunuz sonrada gundeme getiriyor diyorsunuz.
Neyse falza uzun yazamicam yazmakta istemiyorum acikcasi... yazacak birseyim olmadigindan degil yazmak istemiyorum. Bir noktadan sonra gereksiz oluyor.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri