bence çoklu din vardır.örneğin.

almaraeren

Bayan Üye
selam arkadaşlar. ben bir çok dine inanıyorum.
bizim öğretmene göre İsa çarka asılmamış fkat ben asıldığına inanıyorum.
yahudiliğe inanmıyorum.
budizme de inanıyorum. çünkü ben yeniden dirildiğime yani geçmişten bu zamana kadar döngü olduğuna inanıyorum
tabiki müslümanlığıda inanıyorum.
sevgilerle..
:175:

---> bence çoklu din vardır.örneğin.

1 insan birden fazla şeye inanırsa ortada bir yanlış vardır. Bu bir insanın iş başvurusunda ne iş yaparsın diyen patrona birden fazla işi yapabilirim demesi saçmalığıyla eşdeğerdir... Benim görüşüm.

Saydığın dinlerin hepsine birden inanman mümkün değil :)
En basitinden budizmde bir Tanrı sözkonusu değildir. Budizm in din olup olmadığı da tartışılır. Budizm bir felsefi akım olarakta görülmektedir.
Müslümanlık ta ise tek Tanrı inancı vardır. Üstelik İsa' nın çarmıha gerildiğine inanıyorum diyosun. Fakat Müslüman inanışına göre İsa çarmıha gerilmedi, onu yahudilere ispiyonlayan bir yahudi çarmıha gerildi. Tanrı o anlık yahudilerin gözüne o adamı İsa olarak gösterdi.

Aslına bakarsan neye inanıp inanmadığını bilmiyosun :)

elbette cok din vardir ama birtane hak din vardir, o da ; ''islam''dir guzel kardesim.

eger boslukta kalmak istemeyip kendini bir dine vermek istiyorsan, arastir butun dinleri ve bir tek dine inan ''islam''a inan... huzuru ancak islam dininde bulabilirsin.
insanlarin bir cok dine inanmasi mumkun degil, inaniyorum desem bile hangi dinin kurallarina uymak niyetindesin merak etmeden gecemiyorum.

dogruyu bulman dilegi ile...

Sanırım "kombo" din anlayışına sahipsin. Saygı duyarım :)

Tebrikler Yeni Üye, çok güzel bir konu attın ortaya :)

teşşekkürler görüşleriniz için fakat bu 3 dinin birçok özellikleri benim için doğru..benim okul arkadaşlarımdan bazıları ateistti fakat hoş karşılanmıyordu. bence her insan her dine saygı duymalı..

Bi dine mensup olup gereklerini yerine getirmedikten sonra ne farkeder.
İstediğine inanmakta özgürsün burası özgür bir ülke.

Yadırganmak insanların yaptığı birşey, ülkede din sorunu yok istersen ateist ol.

bende şirinlere inanıyorum :H

Son düzenleme:

bence arkadasin demek istedigi; bu dinler anlamli...varligigina inaniyorum demesiddir

ha kalkipda diyorsa; inaniyorum inanc ediyorum; kendisini ilgilendiroyr

benim yorumuma gelince; coklu din var.1000lerde yildir var oalcakda..tek muslumanlik veyahutda hristiyanlik yok..

100lerde dinler var..

sezen bir çok din vardır demek ayrı, bir çok dine inanıyorum demek ayrı. şimdi sen hem müslüman olucan hem hristiyan hem yahudi hem budist bu kadar saçma birşey olabilir mi? müslüman olucan ama budistlerin taptığı heykelede inanıcan Allah aşkına hiç birbiriyle örtüşüyormu akıl var mantık var. Ha kalkıp deseki ben budizme inanıyorum saygı duyarım ama kalkıp ben hem müslümanlığa inanıyorum hem budizme inanıyorum kısmı bariz saçmalığa kaçıyor. Ya da bu arkadaş müslümanlığı tam olarak kavrayamamış. ve yahut sondaki smileyden bizimle kafa buluyor manasıda çıkabilir.

Çok din vardır evet ama hak din'islamdır'.
İnanmazsan ateist olursun budizm bir din değil inançdır hintliler tapar, bana görede öldükten sonra dirilmek komediden baska birsey değildir
Bence sen neye inandığını bilmiyorsun..

Rauf Musavvir Allah Birsin Azze ve Cellesin..!

Çok din vardır evet ama hak din'islamdır'.
İnanmazsan ateist olursun budizm bir din değil inançdır hintliler tapar, bana görede öldükten sonra dirilmek komediden baska birsey değildirBence sen neye inandığını bilmiyorsun..

Rauf Musavvir Allah Birsin Azze ve Cellesin..!

Hak din islamdir diyrosun, oldukten sonra dirilmeye inanmak komedi diyorsun. Nasil oluyor bu kardesim?

kiyamette herkez dirilmeyecek mi?
nasil oldukten sonra dirilmeyi komik buluyorsun anlamadim...

suan saat gece 3 e geliyor, belkide ben yanlis okudum bilemicem...

sezen bir çok din vardır demek ayrı, bir çok dine inanıyorum demek ayrı. şimdi sen hem müslüman olucan hem hristiyan hem yahudi hem budist bu kadar saçma birşey olabilir mi? müslüman olucan ama budistlerin taptığı heykelede inanıcan Allah aşkına hiç birbiriyle örtüşüyormu akıl var mantık var. Ha kalkıp deseki ben budizme inanıyorum saygı duyarım ama kalkıp ben hem müslümanlığa inanıyorum hem budizme inanıyorum kısmı bariz saçmalığa kaçıyor. Ya da bu arkadaş müslümanlığı tam olarak kavrayamamış. ve yahut sondaki smileyden bizimle kafa buluyor manasıda çıkabilir.

bilmyoyurmki..biraz benimde kafam orda sey ettii :eek:p

inaniyormus iste arkadas..sormak isterim ve bilmek isteirml
bu duygulari onda ne kaldirdi?nasil basladi.

ilginc tabi..

inanıp inanmamak sizin keyfinize, aklınıza, özgürlüğünüze kalmış elbette...bir çok din vardır... fakat tek hak din islam'dır...siz inansanızda inanmasanızda bu gercek değişmez....herkes istedigine inanabilir serbestsiniz:)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri