Bakıpta Göremediğin Kadarım... || Aklıma Estikçe.. || Güzel sözler, Yazılar, Şiirler..

---> Bakıpta Göremediğin Kadarım... || Aklıma Estikçe.. || Güzel sözler, Yazılar, Şiirler..

Kaybetmekten korkma; birşeyi kazanman için bazı şeyleri kaybetmelisin. Ve unutma; Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin.

---> Bakıpta Göremediğin Kadarım... || Aklıma Estikçe.. || Güzel sözler, Yazılar, Şiirler..

Uğruna fedakarlık yapmadığın sevgiyi, yüreğinde taşıyıp da kendine yük etme !

Ben bir parantez açtım hayatıma.İçine ne yazdığımı hiç sormayın.Yazdıklarım benim, yaptıklarım sizindir.Ben bir ünlem koydum hayatıma.Neresine diye sormayın.Şaştıklarım benim kabul ettiklerim sizindir.Ben bir virgül koydum hayatıma.Durduğum yer benim gittiğim yer sizindir.Ben bir tırnak koydum hayatıma.İçindeki benim dışındaki sizindir.Ben bir nokta koysam hayatıma.Ölüm benim hayat sizindir.

Çok yoruldum sevgili.. Daha fazla yorma beni! Ben fazlasıyla ödedim zaten, uğrunda kaybettiklerimin bedelini..

Kolay değil; rol yapsamda bazen beni hiçbirşey güldürmüyor.!! Sorun değil çünkü; artık beni hiçbir dert öldürmüyor..!!

Aşk nedir bilmezken birgün ummadığın anda biri çıkar karşına.
Yolda,Okulda, Alışveriş merkezinde,
Sinemada ne bileyim herhangi bir yer işte.
Tanışırsın, yakın gelir sana herşeyiyle.
Bakışları, ses tonu, giyimi, saçı gözü vb ile büyüler seni adeta.
...Gün geçtikçe dahada tanırsın onu, dahada yakın hissedersin kendine.
Dahada bağlanırsın..
Günlerce konuşursunuz, mesajlaşırsınız.
Telefon elinizden düşmez, gözünüzü ayıramazsınız telefonunuzdan.
"O mesaj atarda, görmem" diye.
Mesaj attığı an cevap verirsiniz.
O geç yazıncada kırılırsınız bu böyledir
İlk ayınızı tamamlarsınız 1 ay geçmiştir fakat sanki 10 yıldır tanıyormuşcasına bağlısınızdır ona.
Aranızdaki duygusallığın sonucunda AŞK doğar.
Minik iltifatlar, kıskanmalar, ve o tatlı kavgalar..
Ve bir gün ansızın birleşir elleriniz, sımsıkı tutarsınız ellerinizi.
Sarılırsınız hiç bırakmayacakmışçasına..
Hayaller kurarsınız, ileriye yönelik içinde hep MUTLULUK vardır o hayalin.
Hep iyiyi düşünürsünüz, kötüler hiç aklınıza gelmez..
Bir elmanın iki yarısı gibisinizdir artık.
Ondan haber almadığınızda canınız yanar böyle nasıl anlatayım rahat edemezsiniz. Belki yüzünüz güler o an ama içiniz sıkılır, patlayacak gibi olursunuz.
Aklınız hep ondadır ve bu hep böyle devam eder.
Taa ki o akla gelmeyen şey başınıza gelene kadar..
Ayrılık..
Anlaşamazsınız, daha "Noldu?" demeden bir bakarsınız ki o artık yok.
Güzel bir rüya gibidir, en güzel yerinde uyandırır ya hani anneniz..
O günden itibaren herşey çok zordur sizin için.
Kahvaltı'yı unutursunuz mesela, peynir zeytin bal kaymak size yabancı gelir.
İştahınız kaçar..
Yolda yürürken her adım atmanızda son adımınızmış gibi hissedersiniz.
Ve en çok canı yakanda çevrenizdekilerden gelen sorulardır.
"Nasıl gidiyor?" diye sorarlar. "Bitti" demek zordur evet, bende çok zorlandım geçiştirdim hep konuyu kapattım.
O andan itibaren arkadaşlarınızı yanınızda görürsünüz. Üzülmemeniz için ellerinden geleni yaparlar ve derler ki;
"Sevse gitmezdi en iyisi UNUT"
Yada;
"Seviyorsa elbet dayanamaz döner, dönmezsede boşver üzülmeye değmez UNUT"..
Derler derlerde, peki ya unutmak söyledikleri gibi kolaymıdır? Değildir. İşte o gün AŞK'tan nefret edersiniz.
Ve bir söz verirsiniz kalbinize;
"Unut onu kalbim, bir daha sevmek yok!"

Uğur Çifdalöz .

Hani benden önce bi ilişkin vardı;
Çok sevmiştin, Ve bana geldiğinde "dedin ki"
"Benim canım çok yandı, sen diğerleri gibi olma."
Bende sana demiştim ya hani
"Ben diğerleri gibi değilim, seni üzmeyeceğim" diye.
...Ben sözümde durdum üzmedim, terketmedim, vazgeçmedim.
Peki ne diye gittin be kadın?
Sen "ellerin olma" diye çabaladım hep.
Sadece bana ait ol diye sevdim..
Sevdim diye mi terkettin?
Diğerleri gibi olmadığım için mi beni sevmedin?
Başkasının dokunduğu ellerine tertemizmiş gibi bakıp dokundum ben
Sen ne yaptın?
Benden önce başkasına dokunduğun ellerinle
Geldin bana dokundun
Ve şimdi başkasına dokunuyorsun.
Şimdi sana soruyorum
"Senin aşkın kaçıncı el?"

Artık yoksun ya hani?
Bi süre telefonuma bakmayacağım, kapalı kalsın.
Çünkü senden mesaj gelmeyecek, aramayacaksın. Arkadaşlarımdan gelen teselli mesajları. Geneli 'sevse gitmezdi' olan mesajlar. En iyisi telefona bakmamak.

Bi süre dışarı çıkmayacağım
...Çünkü artık karşılaşmayacağız, karşılaşsakta kaçacaksın benden hızlı adımlarla. Ve henüz vadesi dolmayan ilişkiler göreceğim. El ele gezecekler, onlara imreneceğim canım yanacak. En iyisi dışarı çıkmamak.

Bi süre konuşmayacağım kimseyle
Çünkü 2 laflarından biri 'sen' olacak. Seni soracaklar 'o' nasıl diyecekler yada 'onla' nasıl gidiyor? diye soracaklar. Yine canım yanacak titreyen bir ses tonuyla 'bitti' diyeceğim. En iyisi kimseyle konuşmamak.

Bi süre yemek yemeyeceğim
Çünkü biliyorum ki hepsi boğazıma düğümlenecek. Sensiz günlerimde yediğim yemeğin dahi tadı olmayacak. Annem'in yaptığı o en lezzetli yemekler bile lezzetsiz gelecek. Canım sıkılacak, moralim bozulacak en iyisi yemek yememek.

Bi süre televizyonu açmayacağım
Çünkü elbet müzik kanallarına denk geleceğim izlerken. Ayrılık şarkıları çalacak, bizi anlatan. Duygulanacağım falan aklıma geleceksin. Özleyeceğim. En iyisi televizyonu açmamak.

Bi süre uyumayacağım
Çünkü gözlerimi kapatır kapatmaz rüyalarımda baş rol oynayacaksın. Böyle uzakta duracaksın ellerimi uzatacağım sana sende uzatacaksın tam ellerimiz birleşirken annem gelecek ve -oğlum hadi kalk geç kalacaksın diyecek. Yine ayrılacağız. En iyisi hiç uyumamak.

Uzatmaya değmez aslında kısaca hayattan (ki bu hayatsa) tat almayacağım. Bunu oku ve dön. Dön baştan başlayalım, tekrar karşılaşalım yolda tekrar bakayım gözlerine uzunca. Ne bileyim tekrar aşık ol bana, bende sana. Tekrar gitmeyeceğine dair sözler ver ama bu sefer fark olsun. Sözünde dur ve GİTME..

Seni seviyorum çünkü;
Bu sabah alarmı iki kez erteledim,servisi kaçırdım.bindiğim dolmuştaki kalabalık umrumda değildi,kulaklıklarımı taktım ve play'a bastım.sadece ağız hareketlerini gördüğüm bu insan topluluğu kulaklıktan çıkan tiz sesi duyardı,onları rahatsız ederimdi,hakkımda konuşurlardı..
umrumda değildi,mesajını henüz okumuştum,".....günaydın lord"..

Seni seviyorum çünkü;
yatağa girmeden önce izlediğim filmdeki olaylar ana karakteleri içinden çıkılmaz bir mücadelenin içine soksada iyi adam iyi kızla en sonunda öpüşmüştü,bu filmi sen tavsiye etmiştin mutlaka izle demiştin..izledim çok geç bitti,yatağa 2 buçukta girdim..sana iyi geceler masal prensesi yazdım..
yarım saat yatakta dönüp durmuştum cevap yazmıştın"masal sensin lord".

Seni seviyorum çünkü
dün akşam üstü haberlerde cari açıktan,sokak hayvanlarından bahsedilmişti ergenekondu,oda tv idi balyoz soruşturması falandı,sigara paketine uzandım,ama yakmadım.aklıma geldi"sigara içince kötü kokuyorsun lord"..

Seni seviyorum çünkü;
anlamların kendi içlerinde bir karmaşası vardır,hayatta oluş nedenlerime ilişkin çok sık düşünür bazan varlığımın sadece organik bir yaşam biçimi olduğunda karar kılardım.çok kitap okur çok fazla kitapta yaşardım.
bir gün gözlerini gözlerimin içine sokup tam dudağını dudağıma doktun ve dedin ki.
"hiçbir kitapta yazılanlar bu öpücük kadar gerçek olamaz"..

Seni seviyorum çünkü;
arastada içtiğimiz o buz gibi iki biranın hatrını üzerinde taşıyorsun..
seni seviyorum çünkü;
saçlarının sırtında uzanışı yeryüzündeki en güzel şelaleyi kıskançlıktan kurumaya itebilirdi..

Seni seviyorum çünkü;
parmak uçlarının tanrının bir işareti olduğunu düşünmeye başlayışım seninle ilk sevişmemizden bir kaç gün önceye dayanıyordu,yani bedeninin hiç bir zarresi ir sevişmeden referans taşımıyordu..

Seni seviyorum çünkü;
dün annem arayıp bana bugün için yanına gelmemi söyledi.ince bir yalanı en tatlı diller onun boynuna doyayıp peki oğlum yarın gelirsinle biten bir telefon konuşması yapmamı sağlayacak kadar çok sevdirmiştin bana bir kalbin bir gerçekten çook daha değerli olabileceğini..

Seni seviyorum çünkü;
yeryüzünde yapılmış yada yapılacak hiçbir şarkı sarhoşken mırıldandığın bir zeki müren eserini mahfedişinin ardından aldığım o keyfi vermedi bana,kapansın meyhanalerdi,mesele değildi..

Seni seviyorum çünkü;
ben uzun kollu kazak giymem hiç ve sen bana"böyle üşürsün" deyip o berbat yünlü kazağı almıştın kendini havzada otlayan koyun gibi hissetsemde artık kollarım sıcaktı..sarıldındı..

Seni seviyorum çünkü;
bildiğim hiçbir asit türü gözlerin kadar eritemezdi insanlara karşı taşıdığım nefreti.

Seni seviyorum çünkü;
sende annemi görmüyorum,senden hiçbir şey istemiyorum..

Seni seviyorum çünkü;
repertuvarım seninle birleşti ben söylediğin makamı bilmesemde sesinin arkasına saklanabiliyordum yürürken,hala yanyana yürüyemeyen fikirler taşıyordum.seninle bütün çelişkiler önemsizdi.iki iki daha üçtü.

Seni seviyorum çünkü;
özleyebiliyordum,kızabiliyor bunun bir nedeni olduğu saçmalığına kendini inandırabiliyordum,karma diye birşey vardı dı,belki kötü görünen şeyler bir iyiliğe vesile olabilirdi di..

Seni seviyorum çünkü;
ölmesini istediklerimden biri değildin senin ölümünü düşünmek beni allaha hesap sormaya itebilirdi,ve sen ölmüyordun,ortalama olarak aynı kaderi paylaşabileceğim birine benziyordun alacak verecek davalarının içine girebilirdim seninle sen bankayı öde ben faturayı yatırabilirdim di..

Seni seviyorum çünkü;
güldüğünde yanakların pedalisaya benziyordu,bir gülüş bu kadar güzel olursa bir hayata kastedebilirdi,korkmamıştım,insanlar istediklerinde pakala bir gülüşe ölebilirdi.

Seni seviyorum çünkü;
"ben sensiz yaşayamam"demiyordum,ölmem gibi bir olasılk yoktu çünkü seninle peşisıra yıllarda aynı evde yaşlanmayı planlıyordum,tığ'ımı nerede unuttum diye sorduğunda onu sana gösterebilirdim..

Seni seviyorum çünkü;
tarih tekerrürden ibarettir,tanrı isayı severdi allah muhammedi sonrasında kimse kimseyi böyle sevmemişti..

Seni seviyorum çünkü;
dinler ve aşklarla aynı ketegoride dizilmişti..

Seni seviyorum çünkü;
bunu yapmam için doğmuştun,senin yaratılma amacın benim seni sevmemdi,allah seni yaratıp üzerinde çalışmam için önüme sermişti,hayat okuldu eğitimin yaşı olmazdı ve sen tartışılmaz yeryüzündeki en muhteşem müfredattın..

Seni seviyorum çünkü;
buna hiç gerek yoktu..

Seni seviyorum çünkü;
bu çok anlamsız görünüyordu.
seni seviyorum çünkü;
beni sevmen için hiçbir nedenin yok..

Seni seviyorum çünkü;
nedene sebebe ihtiyacım yok..

Siz bayım !
Evet size söylüyorum.
Bakmayın öyle..
Giderken hiç üzülmediniz
Hiç düşünmediniz biliyorum.
... Mesela bakmadınız ardınıza hiç
Merak etmediniz halimi.
Oysa ben çok ağlamıştım bayım !
Elma şekeri elinden alınan o çocuk gibi
Arkadaşları tarafından dışlanan o masum çocuk gibi
düştüğümde dizimin değilde
Kalbimin kanaması..
Bir ülkenin yıkılışına tanık olmak gibi.

Ah bayım.
Kusursuz nitelikte bir sıfatı olur mu hiç insanın ?
Bu kadar güzel gülümser mi ?
bu kadar güzel çekip gider mi mesela..
Hiç merak etmez mi ardındakini.
Biliyor musunuz bayım !
Ben siz yokken de ;
Bıraktığınız acılarla da
Siz hala varmışsınız gibi yaşadım.
Ve şimdi siz
Beni sakın sevmeye kalkmayın.
Yoksa bir an hiç gitmeyeceğinizi düşünüp
Çok fena aldanırım.

Önce hissetmeye başladım seni . . Sonra öyle güzel hayallere daldım ki;
Hissettikçe içimde çoğalan mutluluğunu Sevdim.
Hiç bitmesin istedim Sen'li düşlerim ♥
Ama yok ! Dur biraz sen düşlerim değildin . .
Sen benim .. Sen benim en gerçek hislerim.
...Sadece sevmek istedim yalnızca 'Sevilmek.
Biliyorum en çok bize yakışacaktı 'A ş k ♥
Çünkü;
'Biz demek 'Aşk demek . . ♥

Gitme sırası kalbine geldiğinde alır kalemi susa susa yazarsın dert bu ya söyletir..
Herhangi bir gecenin koynunda suyla ihanete uğramış bir kadeh rakı varsa nefretle aşkı meze yapıp yuvarladınmı dibine
''Gel keyfim gel'' diye bir şarkı sözleri düşmez insanın diline..
''Hiç bir yara hiç bir zaman tam olarak iyileşmez'' derken haybeye konuşmamış Yılmaz Abi..
Sen kalbimden geçtin sırtımı parçalayıp çıkan kurşun misali..
Sen bana benimle ihanet ettin!
Gözlerinde beş vakit aşk kılmaya niyetlenmiştim oysa.
Ama herşey birbirinin aynısı.
Bu şarkı sözleriya ağlamıştım daha önce mesela kendimi şarkı sözlerilara hüzünlere vurmak en nadide alışkanlık bünyemde.
O gün de böyleydi işte birileri kapımdan inadına yeni bir gece daha atarken yapmayın diye avaz avaz susmuştum sonra sen gitmiştin ben çaresiz..
Hayat işte..
Başımı ellerimin arasına alıp ne yapsam başa çıkılmayan silüetin cebimde
cebin ve cepkenin delik olmadığı aşikar üstelik.
Bir nevi yürünmüyor yüreğimde eski sen'lerin leşinden.. Ahh içimdeki kamyon..
Biliyorum konuşacak bir şeyimiz kalmadı artık zamanlar haindir
ama sen yine de en güzel anılarımızı kap gel yanıma demeyeceğim yüzündeki pavyon sarışını ihanete sövmeyeceğim ömrümden düşe kalka sildin kendini.
İşte bu yüzden suskunken çıldırmayı biriktirmem
işte bu yüzden kalbim kalbinin kapılarını çarparak gitmek istiyor şimdi!
Ellerin aşkı kaçmış senin gözlerine..
Bu defa ''bana'' müsade ..

‎" Erkek Dediğin.."
Erkek dediğin, koruyacak sevdiğini.
Kendinden çok "kadınını" düşünecek.
Saç teline dahi zarar gelse kadınının,
dağıtacak heryeri!
"Erkek" gibi olacak mesela
Sözüne sadık, dediğim dedik!
Bir söz verdiyse eğer;
"Seni bırakmayacağım" dediyse yani,
Kadınından sadece ölüm ayıracak onu!
O gözler kadınından başkasına bakmayacak,
Aldatmayacak yani, şerefli olacak!
Susacak bazen..
Gözleri konuşacak!
Bir bakışı işe susturabilecek kadınını,
Korkusundan değil, saygısından susacak o kadın.
Her kavgada 'eller' konuşmayacak 'sözler' konuşacak;
Ona el kaldırmayacak yani, tatlı dille anlatacak doğrusunu!
Güzel sözlerle ikna edecek onu!
Özel günleri unutmayacak mesela
Yaşanılan o ilklerin tarihlerini aklında tutacak,
Aklında tutmakla kalmayıp minik sürprizler yapacak..
Bir akşam yemeği, sinema, romantizm!..
Eşinin dostunun yanında küçük düşürmeyecek kadınını,
Kötü laf söylemeyecek yani..
Aksine, her seferinde onun tarafında olacak
Adı üstünde "EŞ", bir elmanın birinci yarısı sonuçta!

Ve en önemlisi utandırmayacak kadınını,
Kendi parasını kendisi kazanacak ve;
Daima yanında olacak NAMUSUNUN!

Elim varmadı bir türlü tutup kolundan çekmeye
Dilim seyirci kaldır o masum gidişine
Hani belki ' dur gitme ' demem yetecekti
Ama tutuldu bi an bu lanet kemiksiz
O an sen kendinde değildin
Ben de sende değildim sanki
Bir yabancıdan gider gibi sırtını dönüp gittin benden
Bense adımlarını saydım arkandan usulca
Bir kaç minik adım yetmişti gidişine
Dönüşüne yetmeyecek bir kaç minik adım
Sahi geri dönmen için kaç milyon adıma ihtiyaç vardı ?

Sensiz bir sabaha uyanıyorum
Yine kapkaranlık
Saymadım günleri hiç
Bilmiyorum kaç hafta
Kaç uzun zaman geçti
Gidişinin üstünden
İçimden gelmiyor artık
saçlarımı taramak
Sakal traşı olmak
Güzel kokular sürmek
İhtiyacı olan bir delikanlıya
Hediye ettim
O senin çok sevdiğin
Kahverengi takımımı
Hani Osmanbey'den aldığımız
Meğer ne büyükmüşsün sen
İstanbul'u dolduruyormuş
Varlığın meğer
Bom boş şimdi şehrim.
Bom boş ve karanlık
Şu pırıl pırıl mayıs güneşine inat
Siyah bulutlar kuşatmış gönlümü
İzlediğim filmin tadı yok sinemada
Okuduğum kitaplarında
Emirgan'da içtiğim çayın tadı yok.
Yalnız seninle kêyifliymiş
Martılara simit atmak
Yankılanıyor marmaranın
Derinliğinde şimdi
Bir vapur düdüğünde ismin.

Dokunmuştun..
Bir güle dokunurken dikenini görmezden gelir gibi..
Her yerim cam kesiğiydi benim
Kanayacaksın diye korkmuştum!
Kendimden yorulmuştum..
Yalnızlığımı tam sırtımdan vurmuştum sen gelince..
Sezeryanla gözlerine aşk doğurmuştum..
Sessizce öpmüştün beni..
Dudaklarımda susmuştun!
Geldin ya artık bütün evren toplanıp gidebilirdi biliyordum!
Sen özlediğim
Sen aşk kokan
Sen gözlerine şiirler döşediğim adam!
Nefesine kaç şehir uzaklıktayım?
Kaç adımda varırım kirpiklerine gözlerine bakmadan?
Acıysa acı
Ağlamaksa sonuna kadar gözyaşı
Bitmeyecekse varsın bitmesin bu sancı
Ben yine seni severdim be adam
Sen bırak şimdi sol yanımdaki kabuk bağlamayan yarayı..

Gel..
Özledim..
Gel..
Sanki hiç gitmedin..
Gel..
Çok aşk biriktirdim sana..
Gel..

Kalbindeki seni seviyorumları dudagına sür ve canıma yaklaş.
Durma öyle uzakta,hadi tut şu SENİ SEVİYORUM'ların ucundan,
daha bir ömürlük işimiz var..

Ben seni kocaman bir yürekle sevdim. Gözlerim değil yüreğimdi seni gören.
Sen damarlarımdaki kana karışıp geldin oturdun yüreğime.
Bir başka yerde olamazdın zaten.
Sen benim en değerli yerimde yüreğimde olmalıydın orada kalmalıydın.
Çok aşka ev sahipliği yapan bu yürek ilk kez bu kadar kolay kabullendi seni. Herhangi bir konuk değildin artık.
Bu yüzden ne ağırlama faslı vardı ne de uğurlama. O yüreğin gerçek sahibiydin.
Şimdi sonbahar kışa giriyoruz ya .. Ben dört mevsim baharı yaşadım seninle. Çiçek çiçek açtın yüreğimde. Gökkuşağı zayıf kaldı senin renklerin karşısında.
Taze bir yaprak gibi yeşildin. Açelyaydın pembeliğinle.
Üzerine çiğ taneleri düşmüş sarı güldün. Kırmızıydın bir ateş gibi. Ve maviydin..
En çok bu renkle anmayı sevdim seni.
Denize tutkundum denizi sensiz seni denizsiz düşünemedim.
Seni severken dünyayı da sevdim ben insanları da..
Kendime bile dar gelirken içinde herkese yer olan bir hayatın sahibiydim artık.
En kızgın en tahammülsüz olduğum anlarda bile seni düşünmek yetti bana. İçimdeki sevinç yüzüme yansıdı güldüm.
Beni güldüren senin sevgindi ve ben kaygısız içten gülüşün
ne demek olduğunu nasıl güzel bir şey olduğunu anladım seninle.
Her şeye rağmen sevdim seni. Güçlüydüm ve aşamayacağım hiçbir zorluk yoktu. Koca bir kente koca bir ülkeye kafa tutabilirdim.
Sen elimden tuttuğunda patlamaya hazır bir volkan gibi hissederdim kendimi. Menzil sendin ve ben o menzile ulaşmak için önüme çıkan her şeyi yok edebilirdim. Sana ulaşmamı engelleyecek her şeyi eritirdim kül ederdim.
Sana ulaştığımdaysa sakin bir göle dönüşürdüm. Ve o göle bir tek sen girebilirdin.
Sevdim ve hayrandım da.. Her halin çekti beni.
Duruşunu uyumanı gülmeni kızmanı şaşkınlığını saflığını
kurnazlığını çocukluğunu olgunluğunu sevdim. Sesini de sevdim suskunluğunu da. Küçük oyunlarını kaprislerini sitemlerini korkularını sevdim.
Seni ve o doyumsuz sevdanı uçarı sevdanı
anlatacak kelime bulamadım çoğu zaman.
Sığmadın cümlelere ve hiçbir cümle seni yeterince tarif edecek kadar derin olmadı.
Seni severken yorulmadım. Çünkü sen yaşam kaynağıydın. Her gün yenilendim. Seninle çoğaldım büyüdüm. Eksik kalan neyim varsa tamamladın.
Ölmeyecektim çünkü sen ölmezliğin ta kendisiydin.
Sevdim işte ötesi yok..

Aşk dediğin beklemektir Ey Sevgili!
Kays gibi Mecnun olana kadar Hz. Yakup gibi aydınlığa hasret kalana kadar beklemek bekleye bekleye gözden olmak sözden olmaktır.
Ve beklemek dünyanın en asil eylemidir eğer beklenene değecekse. Bilesin!

Aşk; yanmaktır Ey Sevgili!
Yanıp kül olmaktır Kerem gibi Aslına ermektir. Ateşin ortasına hesapsız girmektir İbrahim misali. Ki onun gönlünün yangınıdır ateşi gülistana çeviren.
Ki yanmak insanı kurtarır hamlıktan çiğlikten. Hem ne diyordu şair; "Yanmışın halinden ne bilsin ham/ Sükut gerektir bize gayrı vesselam..
Gözlerinden ayrı geçen her an yanmaktayım. Bilesin!

Aşk; bedel ödemektir Ey Sevgili!
Bülbül gonca gülü görebilmek için her seher uyanık olmak ve güle ulaşmak için yüreğini gülün dikenine asmak kanını akıtmak zorundadır. Ya ben yüreğimi nereye asayım Ey Sevgili.
Çünkü Aşk bedel ister külfetsiz nimet olmaz.
Beklemek bedel ödemekse eğer hâlâ ödüyorum o bedeli. Bilesin!

Aşk; vazgeçmektir Ey Sevgili!
Mecnun gibi aklından Kerem gibi bedeninden vazgeçmek. Yardan gayrısından cümle cihandan vazgeçmek.
Yemeden içmeden uykudan uyanıklıkdan ve vazgeçmekten bile vazgeçmektir gün gelince.
Senin için senden vazgeçmişim. Bilesin!

Aşk; bilmektir Ey Sevgili!
Bir tek yârı bilmek onu candan daha aziz bilmektir. Ondan gayrı bildiklerinin hiçbir şey olduğunu dünyanın onunla mana bulduğunu bilmektir.
Onun selamı ile gelen bela olsa Eyvallah diyebilmektir.
Kızmana gülmene gelmene gitmene hepsine Eyvallah. Bilesin!

Aşk; susmaktır Ey Sevgili!
Onun güzelliğini iyiliğini tarif etmeye gücün yetmediği an susmaktır. Kelâmın kalemin sözün tükendiği yerde manayı sessizliğe yükleyip susmaktır.
Artık sustum Ey Sevgili. Bilesin!
Aşk dediğin susup beklemektir
haykırma sırası sende
sevdanın varlığını
sevdalının kim olduğunu
nasıl canının acıdığını
karanlık gecelerini düştüğün dipsiz kuyularını
ona onu nasıl sevdiğini
haykırmalısınki sevdanda kendini ve sevdalını bul
ey sevgili bağırmalısın
korkmamalısın sevdanın büyüklüğünden
sana yüreğini açanı seni züleyha dan da öte seveni
susturupta üzmemelisin ..

Ne yaparsan yap.. Beni mutsuz edemezsin.
Ölümü daya dudaklarıma Karanlığı yama kıyılarıma.
Ama beni üze-mez-sin..Çünkü ben seninle mutluyum..
Sen yaşarken Beni mutsuz göremezsin..
Çünkü ben sana “ hayat “ dedim..

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri