Van depremi ve vicdan körelmesi

---> Van depremi ve vicdan körelmesi

Zamanında bir yazı yazmıştım . Konunun üzerinde epey zaman geçti ama sanırım Vefat Edenler Rahmet İstediler .

Özellikle son dönemlerde “ Duygu Selini “ an be an arttırıyoruz . Tüylerimiz her defasında diken diken oluyor ama yaşantımıza da devam ediyoruz . Sanki kara bulutlar üzerimize çökmüş , kapkara bir yolun içine girmiş gibiyiz . Ama görünen o ki , duygularımızı kaybetmemişiz . Uzun süre sonra deyimi yerindeyse “ Tribüne Oynamıyor “ insaniyet namına elimizden geleni yapıyoruz .

Bugün , Türk Televizyon tarihinde 19 Kanal Ortak Yayın yaparak bir ilke imza attılar . Her koşulda tek yürek olduğumuzu gösterdik . Deprem – Sel felaketlerini sürekli yaşayan bizler , bunlardan bir türlü ders alamadık . Ve sadece yaşadığımızda anlayabildik . Acılarımız dinince hep koy verdik .

Bir benzetme yapmak gerekirse ; kendi sağlığımızdan yola çıkalım . Diş ağrısı olarak örneklendireyim . Diş ağrısı , insana duvarları tırmıklatan bir ağrı , uykuları kaçıran , vücut sistemini etkileyen bir ağrı . Çürük yada İltihap tek sebebi . Peki tedavi edildikten sonra , ağrı kalmayınca doktora başvuruyor muyuz ? Tabi ki hayır . Örneklendirmeler çoğalabilir . Kıssadan Hisse yapmak istedim sadece .

Gönül yorgunlukları , acılar , yaşanılanlar da zamanla beraber köreldiğini , sadece anlık olarak faaliyet gösterdiğini anladım . Bundan 1-2 ay sonrasında yine unutacağız her şeyi . Kılişe laflarımızı söyleyeceğiz “ Hayat Devam Ediyor “ . Hayat burada devam ediyor ama orada durdu . Orada insanlar hayatlarını kaybetti , ailesini kaybetti , evini – arabasını kaybetti . Sizce de hayat devam mı ediyor ? Onlar için devam eden tek bir konu “ Umut “ . 4 gün geçti ama insanların “ Umut “ ları an be an kaybolmadı . Bir ses , bir nefes aramaya devam ediyorlar .

Kilometrelerce öteden bunları söylemek , bunları ifade etmek , yazıya dökmek , insanları eleştirmek .. Bunlar herkesin yapabileceği konular . Her kafadan bir ses çıkacağına , her elden bir güç çıksa daha da iyi olmaz mı ? Olur tabi ki de ..

13 Sene öncesine dönelim .. Yazarken bile tüylerimi diken diken yapan , gözlerimi yaşlandıran o felakete , Gölcük Depremine ..

İstanbul – Bursa arasında sürekli yolculuk yapan birisiyim . Ara nokta olarakta Yalova’dan her zaman geçerim . Depremden 1-2 ay sonrasında Gölcüğün Halini televizyonlardan gördük . Halkın nabzını tutamadık . An be an yaşayamadık . Bizler sıcacık evlerimizde otururken , yüzümüzde tebessüm içimizde mutluluk barındırırken o insanları anlayamadık . Sadece “ Anlık Duygularımızı “ harekete geçirdik . Ağlıyormuş gibi yaptık ama ağlamadık … Gölcük o zamanlarda “ Ölü Kokuyordu “ . Ölü Kokmak nedir bileniniz var mı ? Yıkık bir şehir , huzursuz – acılarla dolu insanlar .. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı , yüreklerin donduğu anlar .. Bizzat görerek , onların yanında olarak yaşayabiliyorsunuz bu duyguları ..

Her koşulda bir çağrı yapılıyor . Yardım Yardım Yardım .. Pazartesi gününden bugüne kadar elimizden geleni yapmaya çalıştık , çoğu organizasyonda yer aldık , yardımlarımızı ulaştırdık . Son 2 gündür aklıma düşen bir konu var ki , aklımı epeyce meşgul ediyor . “ Şehrin Nabzını Tutmak “ , “ İnsanları Anlamak “ .. Elimden gelirse ve şartları uygun hale getirdiğin takdirde “ Münferit “ olarak Doğu Anadolu’ya gideceğim . Bazı konuları anlamak , yaşamadan anlamak için yaşayanlarla yaşamak gerektiğine inanıyorum ..

Yazılması gereken çok konu var aslında . İçimden geçenleri , aklıma düşenleri paylaşmak isteyip paylaşamamak ise ayrı bir nokta .
Tek temennimiz bu tür felaketlerin başımıza bir daha gelmemesi ama Dünya hali ve Deprem Kuşağında bulunuyoruz . Coğrafyamız buna müsait . Her şeyi Allah’a bırakmayarak , bir şeylerin ucundan tutmamız gerektiğini ; Menfaat için değil . İnsanlık için bir takım ilerlemeler göstermemiz gerekiyor .

Deprem Felaketlerinde Vefat Eden Vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet , Yaralılara Acil Şifa ve geride kalanlara Allah’tan Sabır dilerim .

Başımız Sağolsun .. !

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri