Van depremi ve vicdan körelmesi

carpe

Banned
VAN’da meydana gelen depremin hemen ardından sosyal medyada küçük bir tur atayım dedim.

Hay demez olaydım.
Şöyle bir baktım mesajlara, yorumlara falan:
- Bazıları yürek soğutuyordu.
- Bazıları bilgiç bir edayla “Teröre destek verirlerse böyle olur” diyordu.
- Bazıları acı olaydan hükümete çakacak malzemeler devşirmeye çalışıyorlardı.
- Bazıları Deniz Feneri olayını gündeme getiriyorlardı.
- Bazıları “Ağlama sırası onlarda” diyorlardı.
- Bazıları sözde biraz daha insaflı bir tavır takınıp “Türk’ün nasıl bir millet olduğunu gösterelim, Van’a yardım edelim” diyorlardı.
- Bazıları “Hükümetin yapamadığını Allah yapıyor” diye yazıyorlardı.
Kısacası...
Bir akıl tutulması, bir vicdan körelmesi, bir merhamet yoksunluğu, bir cehalet histerisi alıp başını gitmiş durumdaydı.
“Yapmayın, etmeyin, ayıp oluyor” diyen az sayıda sağduyulu ses ise arada kaynayıp gidiyordu. Kısacası Van’ı önce deprem sarstı, ardından da faşizm.
Zaten azıcık kalmış olan insanlığa güvenimi, büsbütün kaybetmemek için olay mahallinden anında kaçtım.
* * *
Size bir şey söyleyeyim mi?
Ne sınır ötesi ya da sınır içi operasyonlar, ne PKK’nın yeni saldırıları, ne ölümler / kalımlar, ne terörün önlenmesi, ne dağdakilerin indirilmesi, ne kan, ne gözyaşı, ne ağlayan analar...
Önümüzdeki süreçte...
Bunları bile geride bırakacak çok daha önemli bir sorun bizi bekliyor.
Eğer önlem alınmaz ve tedavi edilmezse...
Bu akıl tutulması, bu vicdan körelmesi, bu merhamet yoksunluğu, bu cehalet histerisi bayrağını burcun en tepesine dikmeyi başaracak.
Hiçbir şeyden korkmayalım, bundan korktuğumuz kadar.

İçindeki Cüppeli Ahmet’e ‘dur’ de

“CÜPPELİ Ahmet” denilen adam, 1999 depreminden sonra “Depremin vurduğu yerler fuhuş, zina ve faiz merkezi haline gelmişti. İlahi adalet tecelli etti” türü yorumlar yaptığında “bu çağda bu kafa” falan diye yorumlar yapanlar...
Yani “Cüppeli Ahmet”i küçümseyenler...
Van depreminin ardından...
İçlerindeki “Cüppeli Ahmet”i ortay çıkarıverdiler.
“Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı” türü laflar ediyorlar.
* * *
Kürt ile teröristi ayırt edemeyen, bir şehrin ahalisini topyekûn terörist ilan eden, acıyı paylaşmayı bilmeyen bu insanlara şöyle demek istiyorum:
“Madem sonunda Cüppeli gibi olacaktınız, adamı neden alaya alıp küçümsediniz.”

Ahmet HAKAN-Hürriyet

Son düzenleme:
---> Van depremi ve vicdan körelmesi

Van Değil miydi... Türk Bayragını Taşlayan.. Van Değil miydi... Türk Bayrağını Yakan.. Van Değil miydi... Polisi taşlayan Van Değil miydi... Askere tuzak kuran Van Değil miydi... Evlerde terörist yetiştiren sonra dağa yollayan! Van Değil miydi... Devletten vergi kaçıran Van Değil miydi... Vergi Vermeyen Van Değil miydi... Devletin Binalarını Taşlayan.. Van Değil miydi... Ordu Evini Taşlayan.. Van ......Değil miydi... HalkBankasını Yakan.. Van Değil miydi... Kaçakçılık Yapıp Pkk ya destek olan.. Van Belediye Başkanı değil miydi çıkıp ben KCK'lıyım diyen Van Belediye başkanı Değil miydi... Belediye araçlarına aponun resimlerini asan.. Şimdi Belediye başkanı çağrıda bulunuyor İş makinelerini buraya gönderin..... Cevap ; iş makinalarını yaktınız... Doktorları buraya gönderin ; doktorları öldürdünüz.... Polis gelsin.... Polisi taşladınız... Mehmetçik bize yardım etsin... Mehmetçiği ŞEHİT ettiniz..edenlere yardım ettiniz... Para gönderin ; Gönderdiğimiz paraları belediyeleriniz pkk ya verdi.... Hani milletvekilleriniz nerdeler şimdi.. Canınız yanınca hemen TÜRKİYE CUMHURİYETİ bize yardım etsin diyosunuz.. Devleti yok sayıyordunuz. İlahi Adalet Budur İşte.. AMA BİZ İNSANIZ , MÜSLÜMANIZ, HAİN DEĞİLİZ, TÜRK'ÜZ,MERHAMETLİYİZ....BEKLEYİN GELİYORUZ...

Son düzenleme:

van değil miydi... Türk bayragını taşlayan.. Van değil miydi... Türk bayrağını yakan.. Van değil miydi... Polisi taşlayan van değil miydi... Askere tuzak kuran van değil miydi... Evlerde terörist yetiştiren sonra dağa yollayan! Van değil miydi... Devletten vergi kaçıran van değil miydi... Vergi vermeyen van değil miydi... Devletin binalarını taşlayan.. Van değil miydi... Ordu evini taşlayan.. Van ......değil miydi... Halkbankasını yakan.. Van değil miydi... Kaçakçılık yapıp pkk ya destek olan.. Van belediye başkanı değil miydi çıkıp ben kck'lıyım diyen van belediye başkanı değil miydi... Belediye araçlarına aponun resimlerini asan.. şimdi belediye başkanı çağrıda bulunuyor iş makinelerini buraya gönderin..... Cevap ; iş makinalarını yaktınız... Doktorları buraya gönderin ; doktorları öldürdünüz.... Polis gelsin.... Polisi taşladınız... Mehmetçik bize yardım etsin... Mehmetçiği şehit ettiniz..edenlere yardım ettiniz... Para gönderin ; gönderdiğimiz paraları belediyeleriniz pkk ya verdi.... Hani milletvekilleriniz nerdeler şimdi.. Canınız yanınca hemen türkiye cumhuriyeti bize yardım etsin diyosunuz.. Devleti yok sayıyordunuz. Ilahi adalet budur işte.. Ama biz insanız , müslümanız, hain değiliz, türk'üz,merhametliyiz....bekleyin geliyoruz...

hiç birşey yazmak istemiyorum artık çünkü sıkıldım..benim demek istediğim ne sen ne demeye çalışıyorsun.. Evet söylediklerinde haklısın her şekilde haklısın fakat terörün belli kesiminin yaptığı yanlışları tüm halkın yanlışları olarak görmen çok yanlış bunu diyeyim..ayrıca hiç kimsenin allahtan başka merhametine ihtiyacı yok.türklük yapmak için yardım göndereceksen onlar o yardımda daha da üşürler...onların sadece kardeşliğe ihtiyaçları var..onu da çok güzel alıyorsunuz böyle yaparak...bahsettiğin insanların yaptığını sende yapyorsun...tıpkı onlar gibi sende o halkı dışlıyorsun...helal olsun sana işte budur türkün merhameti...

Son düzenleme:

Gerçekten üzücü bir durum.İyi oldu demiyorum ama düşünüyorum o kadar teröre destek verdiler.Yıllardır binlerce şehit verdik,anaların yüreği yandı.Onlar düşündüler mi acaba destek verirken?Hepsi için demiyorum yanlış anlaşılmasın.Pkkyı destekleyenler için söylüyorum.Onlar bizim kadar merhametli oldular mı?Olamazlar..Çünkü onların kalpleri taşlaşmış.

Arkadaşım anlatıyor yanlış hatırlamıyorsam Elazığspor ile Van Belediyespor maç yapacakmış.Elazığ Van'a gidiyor ve Elazığ taraftarlarını taşıyan otobüs taşlanıyor.Nedeni ne mi?Fazla düşünmeye gerek yok bence.

Eğer bu ülkeden yardım alacaksanız,bu ülkeye muhtaçsanız kurallarına da uyun.Kardeşçe yaşayalım..Ama boş konuşuyorum..Onlar ne anlar kardeşlikten ne anlar insanlıktan..Van için konuşmuyorum tüm pkk destekçileri için geçerlidir bu söylediklerim.

Deprem korkusunu bilirim.Havalarda soğuk..Allah yardımcıları olsun.

Bu alıntılayıp paylaşmış olduklarımda artniyet hiçbir zaman aramadım ben biliyor musun aramamda zaten olaylara subjektif bakacak kadar da kör değilim bu yazılanların hepsi doğrudur aksini ispatlayacaksan bana büyük harflerle yazı yaz derim yoksa boş yere çeneni yorma .. Ben Kürt-Türk ideolosinden ziyade ortada bulunan durumu sana yeğliyorum ama sen duygu sömürüsü yaparak konuyu saptırıyorsun her zaman onu anlamıyorum ki anlayacakta değilim..

Biz ülkenin dört bir tarafıyla kardeşiz Türkiye Türklerindir, Türkiye vatandaşlarınındır ve Türkiye Cumhuriyeti altında yaşamak isteyen kişilerindir. İstemeyen defolur gider ki Van çoğu oyunu Bdpye vermiştir Bdp kimdir onun çocuğudur. Şimdi diyeceksin ki herkes veya bazıları baskı altında oy veriyor ; bende sana diyeceğim ki bana gazel okuma ..
Bu kadar açık olanlar konuyu saptırmayalım...
Vatandaşlarımızın, Kürt kardeşlerimizin başı sağolsun Allah kimseye yaşatmasın

Bu alıntılayıp paylaşmış olduklarımda artniyet hiçbir zaman aramadım ben biliyor musun aramamda zaten olaylara subjektif bakacak kadar da kör değilim bu yazılanların hepsi doğrudur aksini ispatlayacaksan bana büyük harflerle yazı yaz derim yoksa boş yere çeneni yorma .. Ben Kürt-Türk ideolosinden ziyade ortada bulunan durumu sana yeğliyorum ama sen duygu sömürüsü yaparak konuyu saptırıyorsun her zaman onu anlamıyorum ki anlayacakta değilim..

Biz ülkenin dört bir tarafıyla kardeşiz Türkiye Türklerindir, Türkiye vatandaşlarınındır ve Türkiye Cumhuriyeti altında yaşamak isteyen kişilerindir. İstemeyen defolur gider ki Van çoğu oyunu Bdpye vermiştir Bdp kimdir onun çocuğudur. Şimdi diyeceksin ki herkes veya bazıları baskı altında oy veriyor ; bende sana diyeceğim ki bana gazel okuma ..
Bu kadar açık olanlar konuyu saptırmayalım...
Vatandaşlarımızın, Kürt kardeşlerimizin başı sağolsun Allah kimseye yaşatmasın

DEMEK SANA GAZEL OKUMAYAYIM HA..sen TÜRK kardeşim...bir kez olsun güneydoğuda seçim zamanında bulundun mu??? oy kullandın mı demiyorum bulundun mu diyorum? ayrıca ben neden sana duygu sömürüsü yapayım ki SEN KİMSİN? ben sen gibileri takmıyorum bile tıpkı söylediklerimi hikaye olarak gördüğün gibi.. evet haklısın vanda çoğu insan onlara oy verdi çoğu yürekten verdi hemde.. fakat sen bu ... HER NEYSE YEMİN EDERİM Kİ ARTIK DAHA FAZLA YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM SEN BİLDİĞİNİ OKU..BÖYLE MİLLİYETÇİLİĞİNE DEVAM ET...SENİN GİBİLERDE DEVAM ETSİN..BÖYLE BU ÜLKE KURTULACAK HELAL OLSUN SİZE..

duygu sömürüsü yapıyormuşum..tövbe yarabbim ya... ayrıca yazdığın yanlış birşey daha var...TÜRKİYE TÜRKlerin DEĞİLDİR... TÜRKİYE TÜRK VATANDAŞLARININDIR...

Biz savaşta yaralanan düşman askerini cephesine taşıyan milletin torunuyuz.. ''Van'dakiler ölsün, gebersin'' diyenlerin Türk'lükle de Müslümanlık'la alakası olduğunu düşünmüyorumm ben... Allah yardımcıları olsun..

carpe bak düzgün yorum yapmıyorsun haddini aşma bana büyük yazılarla yazı yazma olur mu birader . Yüzüme karşı söylemeyeceğin şeyleri burdan yazma olur mu tahrik boyutuna sürükleme olayı..
Ben ne demişim orda Türkiye Türklerindir, Türkiye vatandaşlarınındır vs.. daha niye çarpıtıyosun sen .

Kusura bakmayın araya giriyorum.Tarzım değil normalde.
Kişisel yorumlar yapmayın beyler. Yorumlarda Büyük harf kullanmayın. Buyuk harf için 2 nci uyarım oluor capre sana.
Birbirinizi anlayarak muhabbet edin.

Son düzenleme:

Kişisel yorumlara sürüklüyor,anlamaya çalışmıyor arkadaş.. Bilerek ya da bilmeyerek yapıyor ama anlamıyorum ..
İyi günler tadımız kaçmadan çıkıyım bu konudan :)

Kusura bakmayın araya giriyorum.Tarzım değil normalde.
Kişisel yorumlar yapmayın beyler. Yorumlarda Büyük harf kullanmayın. Buyuk harf için 2 nci uyarım oluor capre sana.
Birbirinizi anlayarak muhabbet edin.

beni daha önce uyardığınızı hatırlamıyorum.daha sonra büyük harflerle yazmanın neye sorun olduğunu bilmiyorum..fakat bundan sonra dikkat ederim tmm..ayrıca kişisel yorumlar yaptığım filan da yok...

carpe bak düzgün yorum yapmıyorsun haddini aşma bana büyük yazılarla yazı yazma olur mu birader . Yüzüme karşı söylemeyeceğin şeyleri burdan yazma olur mu tahrik boyutuna sürükleme olayı..
Ben ne demişim orda Türkiye Türklerindir, Türkiye vatandaşlarınındır vs.. daha niye çarpıtıyosun sen .

sana gelince korsan...yüzüne karşı söyleyemeyeceğim birşey göremiyorum yaptığım yorumlarda...ben burda herhangi bi ırkçılık filan mı yapıyorum yoksa.yoo gayet düzgünce KARDEŞLİKTEN bahsediyorum..sen ne yapıyorsun??? işin gücün türklük meselesi..bu seni nereye götürecek merak ediyorum..

ayrıca maktul çok doğru söylüyorsun biz savaşta yaralı düşman askerine bile kurşun sıkmayıp yarasını sararken, bugün yaralı olan kendi vatandaşlarımızın yaralarına destek olmak gerekirken yaptığımız yorumlarla onları daha da yaralıyoruz...ayrıca bende bundan sonra asla ama asla bu tür konulara yorum yapmayacam dileyen dilediğini düşünür onu yapar...ALLAH HERKESİN YARDIMCISI OLSUN...

Ben içimden geLeni söyLeyeyim
Gerçekten Çok güzeL oLdu Depremin oLdugu,AskerLerimiz PoLisLerimiz geLdiginde taşLıyan,Küfür eden Doğu topLumu Şimdi Sadece onLar koşuyor yardımınıza o 26 ŞehitLerimizin acisini onLardan çıkıyor ama tabiki de masumLarda var arasinda ama ben gerçekten İnsanLik vazifem oLarak Allah YardımcıLarı oLsun DiyoRum ve Onlara da umarım Bu olayDan bi deRs cıkaracakLarini umuyoRum...

yahu vanda belirlli sIkIntilar olmussa olduysa napalim turkiye haritasindan cikartalimmi?

e yuh,...ilk imza benden ozaman.bazilarinizin niyeti acik acik belli

Vanda bizim memleketimiz topragimiz. adamlar van degilmiydi sunu bunu yapti derken sanki BUTUN VAN YAPTI

Dur orda ALOO ;)

abi bir depremde bile bozuntuluk yapiliyor bazilarinin icindeki zehir akiyor ya

Moruk Topragin altinda size yer bile varmis "KESINLIKLE BIR FIKRIM YOK" ;)
bugun sirf kimse yokmu 61 milyon tl toplanmistir..

etkilenenlere gecmis oslun...

Van Değil miydi... Türk Bayragını Taşlayan.. Van Değil miydi... Türk Bayrağını Yakan.. Van Değil miydi... Polisi taşlayan Van Değil miydi... Askere tuzak kuran Van Değil miydi... Evlerde terörist yetiştiren sonra dağa yollayan! Van Değil miydi... Devletten vergi kaçıran Van Değil miydi... Vergi Vermeyen Van Değil miydi... Devletin Binalarını Taşlayan.. Van Değil miydi... Ordu Evini Taşlayan.. Van ......Değil miydi... HalkBankasını Yakan.. Van Değil miydi... Kaçakçılık Yapıp Pkk ya destek olan.. Van Belediye Başkanı değil miydi çıkıp ben KCK'lıyım diyen Van Belediye başkanı Değil miydi... Belediye araçlarına aponun resimlerini asan.. Şimdi Belediye başkanı çağrıda bulunuyor İş makinelerini buraya gönderin..... Cevap ; iş makinalarını yaktınız... Doktorları buraya gönderin ; doktorları öldürdünüz.... Polis gelsin.... Polisi taşladınız... Mehmetçik bize yardım etsin... Mehmetçiği ŞEHİT ettiniz..edenlere yardım ettiniz... Para gönderin ; Gönderdiğimiz paraları belediyeleriniz pkk ya verdi.... Hani milletvekilleriniz nerdeler şimdi.. Canınız yanınca hemen TÜRKİYE CUMHURİYETİ bize yardım etsin diyosunuz.. Devleti yok sayıyordunuz. İlahi Adalet Budur İşte.. AMA BİZ İNSANIZ , MÜSLÜMANIZ, HAİN DEĞİLİZ, TÜRK'ÜZ,MERHAMETLİYİZ....BEKLEYİN GELİYORUZ...

tamamen katılıyorummm.... bugun bı gazetede okududum ısgalcı tc kurdıstandan defol vsvs pankartlar acmıs gerızekalılar sonra yardıma gıden 4 askerımızı yaralamıslar beter olsun vatan haınlerıııı ....aslında soylıcek cok sey varda banned olmak ıstemıyorummm

%94ü bdpye oy veren bi halkın %6 kesmi benım icin önemlidir onlarada baş sağlığı diliyorum.

yorumları büyük bir şaşkınlık ve üzüntüyle okudum. Ben zamanında demiştim ayrımcılığı kürt siyasetçiler yapıyor her durumda biz Kürdüz siz Türk'sünüz diyerek. Eğer biz Türk'üz siz Kürtsünüz demeye başlarsak o zaman işin rengi değişirde demiştim. Değişmeyede başladı. Yıllarca biz kardeşiz dedikçe tepemize çıkan insanlar, biz Türk'üz demeye başlayınca birden faşist olduk nedense. Aslında faşisttin ağa babaları kendileri yıllarca ayrıştılar kendilerini bizden ve bu oyunada kürt kardeşlerimizi çok iyi alet ettiler. Elhamdülilah müslümanım hiç bir zaman Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Arnavut v.s diyerek bakmadım olaya. sonuçta Allah katında etnik kökenimizle yargılanmıyacağız ama iş bölücülüğe gelince sen orada dur bir dakika derim. Sen ne müslümansın ne de kardeşimsin derim o zaman. Senin amacın fitne fesatlık olup müslüman kardeşlerimizi birbirine kırdırmak. Doğu insanın çoğu cahili cühela insan. cahil insanı kandırmakta kolay olur. Bunların ağa babalarını ortadan kaldırmak lazım bunu tüm kürtlere maal etmekte yanlış olur. Bu oyunu görüp alet olmayan çok Kürtte var. Vandaki deprem olayına gelince her izleyişimde gözlerim doldu ve her namazdan sonra duamı ettim. Biz müslüman ve kardeş olarak her türlü görevimizi yerine getiririz ama ısrarla bunu görmek istemeyen ve hala Kürdistan rüyasından uyanmak istemeyen olursa dünya alemi bilir ki;
Türklerle dost ol ama düşman olma.
gianni de michelis

Ölenler pkk deıl arkadaslar olenler kundaktaki bebek olenler universite ogrencılerı olenler ogretmenler ..

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri