umit ile saglıklı yaşam

Karın Ağrısı: Nedenleri ve Evde Tedavi Yöntemleri
Karın Ağrısı Neden Olur ve Evde Pratik Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Gündelik hayatta karşılaştığımız rahatsızlıklar içerisinde belki de en çok karşılaştığımız karın ağrısı, kişileri gündelik faaliyetlerde rahatsız etmesinin yanı sıra yaşam kalitesini de ciddi oranda düşürmektedir. Kişiler soğuk algınlığı, tüketilen gıdalar ya da ters bir hareket sonrasında karınlarında bir ağrı geldiğini düşünse de, durum her zaman bu şekilde iyimser olmamaktadır. Bundan dolayı, karın ağrısına ne iyi gelir konusunda en net yanıtı alınabilecek bir doktora başvurmakta fayda vardır.

Karın Ağrısı Nedir?
Karın ağrısı göğüs ve pelvis bölgesinde meydana gelen bir ağrıdır. Karın ağrısı bazen kramp gibi, keskin acılı olabilir. Karın ağrısı kramp veya kolik şeklinde de meydana gelebilir. Belirli bir organdan kaynaklanan karın ağrısı, lokalize karın ağrısı olarak adlandırılır. Lokalize ağrısının en yaygın nedeni mide ülseridir.

Kramp şeklinde meydana gelen ağrı ishal, kabızlık, şişkinlik veya gaz ile ilişkili olabilir. Kadınlarda bu adet, düşük ya da dişi üreme organlarında meydana gelen komplikasyonlar ile ilişkili olabilir. Bu ağrı gelir ve gider ve tamamen tedavi olmadan giderilemez.
 
Kabızlık Tedavi Yöntemleri ve Kabızlığa İyi Gelen Yiyecekler
Kabızlık Nedir? Kabızlık Tedavi Yöntemleri, Kabızlığa İyi Gelen Yiyecekler ve Kabızlık Nedenleri...
Birçok vatandaşımızın ortak sorunu olarak nitelendirebileceğimiz kabızlık, birçok farklı nedeni olabilmektedir. Kimi zaman haftalarca sürebilen ve ciddi olabilecek şekilde etkisini hissettiren bu rahatsızlık, yaşam kalitesine ve sağlığına önem veren kişilerin kesinlikle üzerinde durması gereken bir konudur.

Neredeyse her yaş grubundaki kişilerin zaman zaman karşılaştığı kabızlığın elbette ilk çözüm yolu tıbbi olmalıdır. Doktor tavsiyesi ile kullanılabilecek bazı ilaçlar ya da doğal bitki çayları, sizin yaşam kalitenizin kısa sürede yükselmesini sağlayacaktır. Eğer kabızlığın nedeni anlaşılmaz ise, tedavi süreci hem doğru ilerlemeyecek hem de sizlerin karamsarlaşmasına neden olacaktır.

Kabızlık Nedir?
Kabızlık şişkinliğe yol açan, rahatsızlık verici bir problemdir. Stres, hareketsiz yaşam, bazı ilaç türleri ya da beslenme biçimi gibi farklı nedenler kabızlığa yol açmaktadır. Kabızlığı önlemek için, sağlıklı yaşam biçimine sahip olmak, hareketsiz kalmamak ve yediklerinize dikkat etmek çok önemlidir.



Kabızlık Neden Olur?
Kabızlık problem bir anda ortaya çıkmamaktadır. Bundan dolayı, kişilerin kabızlık belirtileri konusunda yaptığımız araştırmaların sonucunu incelemesi, sonrasında da çözüm yollarını araması gerekmektedir. Şuan bakıldığı zaman, kişilerde meydana gelen kabızlığın temel nedenlerini aşağıdaki gibi sıralamamız mümkündür.

• Yapılan yanlış diyet uygulamaları
• Bağırsaklarda meydana gelen kanser oluşumu ya da mikrobik durumlar
• Süt ürünlerinin aşırı miktarda tüketilmesi
• Rafine şekerli olarak üretilen ürünlerin miktar bakımından fazla tüketilmesi.
• Kişilerin beslenme alışkanlıklarının kötü olması.
• Huzursuz bağırsak sendromu
• Parkinson rahatsızlığı
• Nörolojik bazı rahatsızlıklar
• Hareketsizlik ve sürekli gün içerisinde aynı pozisyonda oturmak.
• Gebelik.
• Yeteri kadar su tüketimi ya da lif tüketimi yapılmaması
• Yüksek oranlarda müshil kullanımı
• Sindirim sisteminizde ya da kaslarınızda meydana gelebilecek bazı rahatsızlıklar.
• Hemoroid rahatsızlığı
• Aşırı stres
• Tiroit bezlerinin az çalışması yani hipotiroid rahatsızlığı.
• Kullanılan antidepresan ürünler
• Demir eksikliği için kullanılan ilaçlar
• Içeriği,nde kalsiyum ya da alüminyum bulunan antiasit ilaçları
• Çevresel faktörler



Görüldüğü üzere, kabızlığın nedenleri farklılıklar göstermektedir. Sizde kabızlıkğa neden olan rahatsızlığı anlamak için doktor tavsiyesi almanızı öneriyoruz.



Kabızlık Nasıl Giderilir?
Kabızlığa nasıl geçer diyorsanız, kabızlığa iyi gelen bazı önlemler alabilirsiniz. Bahsedeceğimiz önlemleri alarak, herhangi bir ilaç tedavisine gerek kalmadan kabızlığı önceden engellemeniz de mümkündür. Kabızlık tedavisi için uygulanabilecek yöntemleri ise, aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

Sindiriminizi Güçlendirin: Kişilerin sindirim sistemini hızlandıran ve yararlı bakteri üretimini hızlandıran besinleri tercih etmesi gerekmektedir. Bunun için lif içerikli sebze, meyve, tahıl ve baklagillerin günlük veya da gün aşırı tüketilmesi gerekmektedir.
Kahveden Uzak Durun: Gün içerisinde kişilerin birden çok kahve tükettiği bilinmektedir. Kabızlığın önüne geçebilmek için günlük aşırı kafein tüketiminden kaçınabilirsiniz.
Bolca Su Tüketin: Kabızlığın belki de en çok nedeni, gün içerisinde yeteri kadar su tüketilememesidir. Eğer günlük su tüketiminizi en az 2.5 litre yaparsanız, bu durumda kabızlığa karşı ciddi bir önlem almış oalcaksınız.
Yediklerinizi İyi Çiğneyin: Besin tüketimi sırasında yavaş ve iyi çiğneme yöntemini kullanarak, sindirim sisteminizin hızlanmasını sağlayabilir, bu sayede kabızlığa karşı bir adım önde olabilirsiniz.
Yürüyüş Yapın: Günlük hayatta en az 30 dakika yürüyüş yapmak vücunudunuzu harekete geçirerek sindirim siteminize olumlu etki yapacaktır.
Tuvalete Çıkma Alışkanlığı Edinin: Tuvalete çıkma alışkanlığı edinmeli ve uzun süre tuvalet ihtiyacınızı tutmaktan vazgeçmelisiniz.
Kabızlığa İyi Gelen Yiyecekler
Yukarıda saydığımız ipuçları kabızlığa iyi gelen önlemler arasında başlıcalarıdır. Bu önemlemlere ek olarak çeşitli yiyecekler tüketerek de kabızlık probleminizi giderebilirsiniz.

Erik
Elma
Ispanak
Lahana
İncir
Pırasa
Kayısı
Üzüm
Zeytinyağı
Yukarıda saydığımız yiyecekler kabızlk probleminizi evde çözmeniz için gereken en pratik tavsiyelerdir. Ancak, uzun süreli veya da sürekli olarak tekrarlayan bir kabızlık sorunu ile karşılaşırsanız bu durumda vakit kaybetmeden bir doktora başvurmanızda fayda vardır.

Kabızlık konusunda ülkemizde bazı doğal bitki çayları da kullanılmaktadır. Bunların başında gelen ve doğal müshil özelliği bulunan sinameki çayı, uygulanan yöntemler arasında ilk sırada yer almaktadır. Ancak, bu bitkinin kullanılırken çok dikkatli olmak gerekir. Çünkü, bağırsakların hızlı çalışmasına neden olmasının yanı sıra, fazla tüketiminde bağırsaklarda ve midede şiddetli ağrılara neden olabilmektedir.
 
Mide Ağrısı Neden Olur ve Evde Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir? Mide Rahatsızlıkları Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Mide Ağrıları Tedavisi İçin Bitkisel ve Doğal Yöntemler Nelerdir?
Zaman zaman tüm bireylerin karşılaşmış olduğu mide rahatsızlıkları, birçok farklı nedene bağlı olarak kişilerin karşısına çıkmaktadır. Gün içerisinde yaşanan stresler, tüketilen besinler ya da hazımsızlık problemlerinin çok daha fazla etkisinden söz edebileceğimiz bu rahatsızlıklarda, çözüm olarak birçok farklı uygulamadan da söz edilebilmektedir. Şuan kişilerin büyük bir kısmı mide ağrısını basite alarak, mideye iyi geldiğinden söz edilen bazı besinleri tüketmektedirler. Bunlara örnek verecek olursak, süt ya da şekerli sudan söz edebiliriz. Siz de mide ağrısı çektiğiniz zaman ilk aklınıza gelen tedavi yöntemini evde kendiniz uygulamak yerinde, konu ile ilgili araştırma yapmalı ve tabii ki bir hekime gözükmelisiniz. Böylece ciddi bir rahatsızlığa sahipseniz ağrıya sebep olan nedenleri ortaya çıkarmak sağlığınız için faydalı olacaktır.

Mide Ağrısı Neden Olur?
Mide ağrısı, genellikle alt karın bölgesinde ortaya çıktığı için, karın ağrısı olarak da tanımlanabilir ve bu ağrı birçok durumdan kaynaklanabilir. Bununla birlikte, ana nedenler enfeksiyon, şişkinlik, inflamasyon, tıkanıklık ve bağırsak bozukluklarıdır.

Boğaz, bağırsak ve kandaki oluşan enfeksiyonlar bakterilerin sindirim sisteminize girmesine ve karın ağrısına neden olabilir. Bu enfeksiyonlar, ishal veya kabızlık gibi sindirim değişikliklerine de sebep olabilecektir.



Menstrüasyon ile ilişkili kramplar da alt karın ağrısı için potansiyel bir kaynaktır, ancak daha yaygın olarak bu pelvik ağrısına neden olduğu bilinmektedir.

Mide Ağrısının Sebepleri
Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara bakacak olursak, genel itibari ile mide ağrılarının sebeplerini şu şekilde sıralayabiliriz.

1. Stres
2. Alerji rahatsızlıkları
3. Midede meydana gelen rahatsızlıkların başlangıç seviyesi
4. Hormonlara bağlı olarak ortaya çıkan rahatsızlıklar
5. Psikolojik nedenler
6. Çevresel faktörler
7. Gastrit hastalığı
8. Reflü rahatsızlığı
9. Fazla kilo problemi
10. Besinlerdeki acı oranının fazla olması
11. Sigara tüketimi
12. Alkol tüketimi
13. Kabızlık ya da hazımsızlık
14. Tüketilen besinlerin bozuk ya da son kullanma tarihinin geçmiş olması
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst