Türklerin dini??

alıntı yaptığı forum sitesi ateistlik üzerine kurulu. her neyse yalçınında dediği gibi dinimiz hoşgörü dini bizde hoşgörülü olmak zorundayız. dilerim doğru yolu bulursun yeniden
 
©ﻕΞתς яΞiš;938365' Alıntı:
alıntı yaptığı forum sitesi ateistlik üzerine kurulu. her neyse yalçınında dediği gibi dinimiz hoşgörü dini bizde hoşgörülü olmak zorundayız. dilerim doğru yolu bulursun yeniden

Çok sağol kardeşim, umarım herkes hayatındaki doğru yolu bulur.:2:
 
valla benim ateist bı arkadasım vardı benle takıldı bır haftada müslüman yaptım kendısını boslukta hıssedıyordu hergun ben kımım neyım nerden geldim benım yaradanım kim dıye cıns cıns sorularla karsıma gelıyordukı şükür hıdayete ulastı sonne sen de tam tersi muslumanken ateist oldun ilginç keske hristıyan yada musevi olsaydın da ateıst olmasaydın :19:
 
Sizlere yazık beyninize bu din empoze edildi. Doğuştan din hanenize islam yazıldı, size fikriniz sorulmadı. Siz hiç düşünmeden sorgulamadan kabul ettiniz herşeyi!!!!
ben de böyleydim bir zamanlar ama artık aydınlandım. İsterim ki herkes aydınlansın. Bu dünyada din adına bir sürü katliamlar yapıldı... Rahip, hristiyan,ateist,savcı,gazeteci öldürüldü. Ben hümanist bir insanım din güzel bir şey olsa herkes mutlu olurdu. Siz İNANIRSINIZ biz BİLİRİZ

Bana gıcık kaptığınızı tahmin ediyorum. Çünkü bende müslümanken ateistlere gıcık kapardım, onların özenti olduğunu düşünürdüm... Yazdıklarınızı okuyorum gerçekten önyargılısınız birazda bilgisiz.

Lütfen bu yazdıklarımdan sonra hakaret içerikli ileti yazmayın. Çünkü kötü bir amacım yok. Sadece düşüncelerimi paylaşıyorum, umarım sizleri kırmamışımdır zaten istemezseniz bir daha birşey yazmam.

Saygılar...
Sana neden hakaret edeyim. Sen kendine yapmışsın yapacağını. Ben sana sadece acıyorum.
 
İslam Türklere zorla kabul ettirilmiştir arkadaşlar. Zaten islam dinini kabul ettikten sonra araplaştık asıl o zaman milli benliğimizi kaybettik.

bu ne şimdi.. kim zorla geçmiş müslümanlığa.. sen geçmemişsin mesala... lütfen başka dinler hakkında saçma sapan konuşmayalım... türklüğümüzden de müslümanlığımızdan da vazgeçmeyiz biz!!!!!!!!!!!!
 
---> Türklerin dini??

ben açıkşası göktanrı dinine inanıyorum hala

ailem de öyle

hakkında hertürlü bilgiye sahibim

müslümanlık türklerin kendi istekleriyle benimsediği dindir

zorla kabul edilmedi yani

ama ben kabul etmedim kimse de zorlamadı:)
 
---> Türklerin dini??

sonne

inancına,
düşüncene,
çizdiğin yola,
söylediklerine saygı duyulsun istiyorsun ama bunu isterken sen bizlere saygı göstermiyorsun, zorla kabul ettiniz diyorsun, beyniniz yıkanmış diyorsun, aklınız yok sizin anneniz babanız zorladı diyorsun açıkça

ama ama,, Zorla kabul ettiniz lafını an-la-mı-yo-rum!! nasıl zorla kabul ettik? neyi zorla kabul ettik?

Doğarken senin nüfus cüzdanına yazılanın önemi yokturki, sen büyürsün ve kendin seçersin kendi yolunu, aslında bunu anlamak için kendine bakman yeter -ki kendi ağzınla söyledin bende sonradan bir şeylerin farkına vardım diye, DEMEKKİ NEYMİŞ AKLINI KULLANIRMIŞSIN VE İSTEDİĞİN YOLA BAŞKOYARMIŞSIN. KİM SENİ NE İÇİN ZORLAYABİLİRMİŞ: HİÇBİR ŞEY İÇİN. ;]

ki daha 19 yaşındasın, bende 22 yaşındayım bence ikimizinde katedeceği çok yol var, değiştireceği çok fikir var, yöneleceği çok konu var, ama şu da var kimi gençlik ateşiyle galeyana gelir kendisinin bile sonradan kaldıramayacağı işler yapar sonradan üzülür, kimi daha en başından kendince doğru yolu seçer ve ömrünün sonuna kadar o doğruyla yaşar.
 
Son düzenleme:
---> Türklerin dini??

İslam türklere kesinlikle zorla kabul ettirilmedi.Ha eğerki öyle olduğuna inananlar varsa istediklerine inanmaktada özgürler.şu anda kimsenin kimseyi zorladığı yok.herkesin düşüncesinede saygılıyım.çünkü dinimizde bizimle aynı şeylere inanmayanları dışlayın taşlayın diye birşey de yok.Kimsenin şu anda beni zorladığı falanda yok.kimsede beynimi yıkamadı ve yıkayamazda çünkü Allahla kulun arasına kimse giremez.Benim farklı inançlara sahip olan arkadaşlarımda var.ve ben onları diğerlerinden ayırmadan seviyorum.çünkü dinimizin gereği bu.Bunu yapmak ırkçılığa girer ve irkçılık da dinimizde kesin olarak reddedilmiştir.
 
---> Türklerin dini??

Türklerin dini Kamcılıktır

orta asyadayken 3000 yıl önceydi:)

Anadoluya geldik

Müslümanlığı kabullendik Selçukluluar zamanında.

Şu an Müslümanız.

tabi bunun resmiyeti yok Tarihte müslümanlığı kabullendiğimiz için müslümanız

batıdaki bir Türk Devleti'nde olsaydık hristiyanlığı kabullenecektik
 
---> Türklerin dini??

İslam Türklere zorla kabul ettirilmiştir arkadaşlar.

Sen nereden biliyorsun yaşadın mı o dönem ?

Asıl bilgisiz senin gibilere denir.


anadoluya gelince bize zorla kabul ettirdiler müslümanlığı

By Lostman sana gelince ;

"Türkler, tarihleri boyunca muhtelif dinleri kabul etmişler veya bunların tesiri altında kalmışlardır. Bu yüzden Türklerin dini tarihinin çeşitlilik arz ettiği söylenebilir. Bunda.değişik faktörlerin etkili olduğu muhakkaktır. Ancak bunların bir çoğu fazla yayılmamış bir kısmı da yönetici dini olmaktan öteye gidememiştir. Türklerin etkilendiği dini tarihçe şöyle bir gelişim göstermiştir.

M.S.IIII-V. yüzyıllarda Orta Asya'nın muhtelif bölgelerinde Zerdüştlük, Budistlik ve Hıristiyanlık görülmüştür. Hıristiyanlık, Piskoposluk ve Metropolitlerinin Herat, Ter ve Semerkant şehirlerinde kurulduğunu görüyoruz.

Şamancı Toba'ların yönetici üst tabakadakiler V. yüzyılda Budistliği kabul etmişlerdir. Toplumun çoğunun yine eski Türk dini inanç ve adaletlerini sürdürdükleri biliniyor. Toba Han (527581) yıllarında Çinli Budistlerin telkiniyle Gök Türkler arasına Budizmi yerleştirmeye çalışıyor Toba Han'ın ölümünden sonra Göktürk hakanlığı felakete uğruyor.

Çinlileşme başlıyor. Bunlar yankıları Göktürk (Orhun) kitabelerinde görülmektedir. Bu kitabelerden artık Budacılıktan LaoTse'nin Taoculuğundan (Taoizm) Bilge Han'ın gayretleriyle hiç bir iz kalmadığı anlaşılmaktadır. Bilhassa devlet adamı Tonyukuk, Tanrı dinini ve töreyi savunmuş yabancı kültür ve inançları reddetmiştir.

Bu arada Gök Türk hakanlığının kurulduğu VI. yüzyıldan itibaren Hıristiyan, Ateşperest, Maniheist cemaatlerin görüldüğü hatırlanacak olursa karmaşık inançların etkilenme çabalan dikkate alınmayı gerektirir.

717 yılında Cürcün Beyi SülTürk Müslüman olmuş, böylece Cürcan ülkesi İslamlaşmış oluyordu. 7 ve 8. yüzyıllarda Müslüman Araplarla Türklerin temasları, görüşüp konuşmaları arttı. Kuteybe 712-713 yılında Buhara iç kalesinde bulunan Budda tapınağını cami haline getirtti. Kılıç sonucu ve savaşlar zoru olmayarak îslam dininin esaslarını öğrenen Türler arasında artık İslamiyet büyük bir yakınlıkla benimsenmeye başlamıştı.

Bir yandan Türkler başka dinlerin de tanıtılması ve propagandası karşısındaydılar. VII. yüzyılda Maniheizm Türk yurduna gelmiştir. İran'lı Mani (216-276) tarafından, Zerdüştlük, Hristiyanlık ve mahalli dinlerle (Mitra vs) halkı tarafında ağır baskıya maruz kalınca buralarda kaçarlar Türkistan'a sığındılar. Buradaki Türkler diğer din yayıcılara hoşgörü gösteriyorlar ve bir taraftan da kendi milli inançlarını sürdürüyorlardı. Maniheistler Türk dini inancıyla kendi inançları arasında bir ilişki kurmaya çalışarak propagandalarında başarı sağlamak istiyorlardı. Gök Türkleri hakimiyetleri altına alan Uygurların hakanı Boku Han (Buğu Han) (750-780) 763 yılında Uygur Türkleri arasına esasen Orta Asya'nın Batı bölgelerinde 3. yüzyıldan beri izleri görülen Maniciliği (Maniheizm) yerleştirdi. Doğu Türkistan'a yerleşen Uygurlar arasında 840 yılını müteakip o çevrelerde Maniheizm, Hristiyanlık, Budizm ve Tanrı dini yan yana bulunuyordu. Uygurlar Maniheizmi kabul edince savaşçılıklarını ve bazı geleneklerini bozarak, kaybederek perişan oldular.

Nesturi Hıristiyanlık misyonerleri Maveraü'nNehr Müslümanların eline geçtiği halde çalışmalarını sürdürüyorlardı.Nesturi Patriği Temetheus (780-819) da Orta Asya'da Hıristiyanlığı yayma gayretleri içindeydi. Türk hakanını kandırmaya çalışıyor, ona mektuplar gönderiyordu.

Nihayet Yenisey Kırgız'ları Maniehist Uygurların başkenti Karabalagasun'u 840 yılında zaptedince sonuç belli oldu. Böylece Kırgızlar 840 yılında Uygurlar'ı Moğolistan'dan sürerek, Kırgız devletini kurarlarken çoğu mani dininde görülen Uygurlar Doğu Türkistan'a göçmüşlerdi. Kırgızlar arasında da mani dininin yayıldığı görülmekte ise de 910. yüzyıllardaki kaynaklara göre onların bir yandan atalarından kalan dinleri sürdürdükleri anlaşılmaktadır. Önce samancı denilen veya Tanrı dininden olan ve 732'de hemen ilk Müslüman Hazarlar arasında 800 yıllarında Yahudilik de yayılmaktaydı. Hazarların büyük bir kısmı Müslüman ve daha az miktarı ise Hıristiyan dininde idiler. Yönetici tabaka ise Museviliğe bağlı kalmış hatta İbrani adları almışlardır. Fakat Hasar Kağan'ı Yusuf zamanında 965 yıllarında İslamiyet buralarda da hemen hemen tamamen kabul edilmiştir. Günümüzde birkaç bin kadar kalan Tevrat'ı kabul eden Türklere Kraim denilir. Yahudi geleneği, Talmud ve bazı dini kitap ile yorumlan kabul etmeyen Karaim'leri Yahudiler kendilerinden saymazlar. Hazarların Tevrat'ı da Türkçe idi. Yahudi şeriatında Tevrat ve dini kitaplar İbranice’dir.

Bu devirlerde İslamiyet, Hıristiyanlık ve Budizm arasında bir mücadele devam ediyordu. İslam gün geçtikçe büyük bir hızla yayılmakta idi. 9. yüzyılda diğer din ve inançlardan daha fazla etkiye başladı. Karahanlı Hükümdarı Satuk Buğra Han İslamiyeti benimsedikten sonra 940 yılında Karahanlıların resmi dini İslam oluyordu. Aynı yılda Volga çevresindeki Bulgar Han'lığı Müslüman oldu. İslamiyet Urallar ve Sibirya çevresinde 940-950 yıllarında yerleşti. Türk tarihinde çok önemli ve çok değerli bir olay olarak 10. yüzyılda Türk milletinin en az %80'i İslam dinini kabul etmiştir. 12. yüzyılda Orta Asya'ya hakim olan din İslam olmuştur" .
 
---> Türklerin dini??

saçma saçma konuşma

müslüman olmayan türk değil midir

gene türktür

anadoluya gelince bize zorla kabul ettirdiler müslümanlığı

inanç meselesi farklıdır

müslüman olmayan türk deildir sözüne karşıyım

bu söz hakkında babamla bile kavga ederim

zorla kabul ettirdiler diyorsun bu kadar zeka yoksunusun işte biyerde duyupta inanma

müslüman olmayan Türklük özelliklerinin en büyüğünü kaybetmiş demektir hm ayrıca zorla kabul ettirdiklerine inanıyorsun gidip eski dinlere döne bilirsin seni tutan yok
 
Son düzenleme:
---> Türklerin dini??

©ﻕΞתς яΞiš;938365' Alıntı:
alıntı yaptığı forum sitesi ateistlik üzerine kurulu. her neyse yalçınında dediği gibi dinimiz hoşgörü dini bizde hoşgörülü olmak zorundayız. dilerim doğru yolu bulursun yeniden

Arkadaşın kastetiği Türklerin Müslüman olmadan önceki dinleri zannedersem. O da "Göktanrı" dinidir. Şamanizm sihiz ve büyü törenlerinin adıdır. Şaman veya kam da bir nevi din adamıdır ve bahsi geçen büyü törenlerini yöneten yani sihir ve büyü yapan kişidir.

Gördüğüm En Mantıklı 2 acıklama :8:
 
---> Türklerin dini??

Turklerin dini samanizmdir.Din adamlarina saman denir,kam isedini torenleri yonedenlere denir.Anadoluya gelmeden once Türkler müsluman olmuslardir,ilk müslumanligi kabul eden türkler ise bulgar türkleridir...
 
---> Türklerin dini??

saçma saçma konuşma

müslüman olmayan türk değil midir

gene türktür

anadoluya gelince bize zorla kabul ettirdiler müslümanlığı

inanç meselesi farklıdır

müslüman olmayan türk deildir sözüne karşıyım

bu söz hakkında babamla bile kavga ederim

aynen sana katılıyorum kardeşim ilk önce kim oldumuzu bilmemiz gerek bende ilk önce türküm neye inandığımsa beni ilgilendirir kimsenin beni hor görmesine izin vermem onlarla mücadele edicek asil kan damarlarımda mevcuttur ilim bilim hertürlü açıdan geri kalmış yobazlar yok olmaya mahkümdur
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
Geri
Üst