Türban hakkındaki görüşleriniz nedir ?

Türban hakkındaki görüşleriniz nedir

• Türban siyasi bir simge olsa bile üniversitede serbest bırakılmalıdır

Oy: 0 0.0%
  • Yasak kalkarsa türban takmayanların üstündeki baskı artar

• Türban konusu siyasi bir rant haline gelmiştir

• Kullanılan toplam oy
    20
---> Türban hakkındaki görüşleriniz nedir ?

Özgür Bir Ülkeyse Türkiye Herkes İstedigi Gibi Serbestçe Yaşayabılıyorsa Türbanlı Bayanlarda İstedikleri Yere Cıkıp Girmeli Ben karsıyım Böle Şeylere

Özgür Bir Ülkeyse Türkiye Herkes İstedigi Gibi Serbestçe Yaşayabılıyorsa Türbanlı Bayanlarda İstedikleri Yere Cıkıp Girmeli Ben karsıyım Böle Şeylere

arkadaşıma katılıyorum laıklık derler özgür ülke derler en büyük yasagı türbanlılara getiriyorlar :91:

bu tercıhtır kısının ınancını ıfade etme seklıdır
ben nasıl türban takmıyorsam kımsenın bana tak deme hakkı yoktur
turbanlı bırınede benım takma deme hakkım yoktur
benım dusundugum su bana unıwersıte okumam ıcın basını ort deseler acaba ne hıssederdım hosuma gıder mıydı herseyden onemlısı bu ne kadar adil olurdu
türban konusunun artık amacının dısına cıkıp olur olmaz yerlere geldıgını dusunuyorum
ben türbanlı degılım ama türbanlılara saygım sonsuz her zaman

benım dusundugum su bana unıwersıte okumam ıcın basını ort deseler acaba ne hıssederdım hosuma gıder mıydı herseyden onemlısı bu ne kadar adil olurdu
türban konusunun artık amacının dısına cıkıp olur olmaz yerlere geldıgını dusunuyorum

düşünceni canı gönülden tebrik ediyorum :2::8:

bende türbanLı değiLim ...
annem ,anneannem,babaannem,bütün ailevi yakınlarım türbalı yani kapalı,
onları horgörme aşığıLama gibi bi lüksüm yok
sen buraya giremessin çünki sen kapaLısında demem! diyemem !
ama bizim miLLetimiz saoLsun kendi vatandaşını içinde bölüyor ...

benim fikrim karışıLmasın demokrasi diyorsunuz ama türbanlılara karışıyorsunuz nasıl demokrasi bu böyLe ???

Türban ve Başörtüsü hakkında Ayet ve Hadis

1- Ayet: Mü`min kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları hariç zinetlerini açmasınlar. Başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar.(Nûr Suresi Ayet 31.)

Ey Peygamber! Hanımlarına kızlarına ve mü`minlerin kadınlarına dış örtülerini üstlerine almalarını söyle. Onların tanınması ve incitilmemesi için en elverişli olan budur. Allah bağışlayandır esirgeyendir (Ahzâb Suresi Ayet 59.)

2- Hadis: Hz. Aişe`den rivayet edildiğine göre bir gün kızkardeşi Esma ince bir elbise ile Rasulullah`ın huzuruna girmişti. Hz Peygamber bunun üzerine hemen ondan yüzünü çevirdi ve şöyle buyurdu: "Ey Esma! Şüphesiz kadınlar erginlik çağına ulaşınca onun şu ve şu yerlerinden başkasının görünmesi uygun değildir. Hz Peygamber bunu söylerken yüzünü ve ellerini işaret etti. (Yani yüz ve eller dışındaki organların görünmesinin uygun olmadığını belirtti.) (Ebu Davud Libas 31.)

3- Hadis: Peygamber Efendimiz şöyle buyurdular: "Ümmetimin son dönemlerinde giyimli fakat çıplak bir takım kadınlar olacak bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Onlar cennete giremez cennetin kokusunu bile alamazlar.(Ebu Davud Libas 125 Cennet 52.)

4- Hadis: Birgün Peygamberimiz bir arkadaşına Mısır`da dokunmuş bir keten kumaş vermiş yarısından kendine gömlek diktirmesini diğer yarısından ise hanımının giysi yapmasını istemiştir. Ancak daha sonra şöyle buyurmuştur: Hanımına git söyle altına bir gömlek diksin. Çünkü vücut şeklinin ortaya çıkmasından korkarım.(El Kurtubî El Cami` XIV 156.)

5- Peygamberimizin Hanımı Hz. Aişe`nin Sözleri: Temim Oğulları kabilesinden bir takım kadınlar Hz Aişe`yi ziyarete gelmişlerdi. Üstlerinde ince giysiler vardı. Hz Aişe onlara şöyle dedi: Eğer sizler mü`minler iseniz bunlar inanmış hanımların giysileri değildir. Eğer mü`min değilseniz o zaman durum değişir.
Yine birgün onun huzuruna ince başörtülü bir gelin getirilmişti. Bunun üzerine O şöyle dedi: Nûr Suresine inanan bir kadın bunu örtünmez.(El Kurtubî El Cami` XIV 157.)

6- Hadis: ;Bir kadın koku sürünerek dışarı çıkar ve koku ulaşsın diye bir topluluğun yanına giderse zinaya bir adım atmış olur.(Tirmizi Edeb 35; Nesâî Zîne 35)

7- Hadis: ;Kadınlardan erkeklere benzeyenlerle; erkeklerden kadınlara benzeyenler bizden değildir.(Buhârî Libas 61)

Daha Neyın Tartışması yapılır, neyın laikliğinden bagımsızlıgından bahsedılır bılmem :8:

" Dinde zorlama yoktur " Bu Ayetı Hatırlatmama gerek yok sanırım...

Kişilerin Kendi Nefislerine kalmış birseydır takıp takmamak . Zorla Takıp Sagda Solda Fingirdeşecekse, Ozentı Olupta Emo vs takılacaksa hiç takmasın daha iyi...

Okullarda yasaktır ona bısey dıyemem... Ama Bu Derece Yasak Konulması Cok Sacmadır Bence Amerıkada Bıle serbestken gelip burda laiklik laiklik diyipte artıslık yapanları anlamak mumkun degıl :) ızın vermeyenlerın laıklık anlayısı ortada :)

Dedıklerımınde sapına kadar arkasındayım :)

ballı.kurabiye´isimli üyeden Alıntı

alıntı yabtım ama çıkmamış sanırım :) tekrar yazayım pardon :)

Son düzenleme:

ben bunun polemik haline gelmesini bile saçma buluyorum insanların işi gücü yok hala bunu tartışıyorlar sözüm size değil arkadaşlar..
sözüm bu ülkeyi yönetenlere daha doğrusu hiç birşey bilmeyen sadece devletin yiyip tüketen insanlara diyecek birşey bulamıyorum özgürlükse herkese özgürlük
ama afedersiniz bu ülkede özgürlük diye birşey yok özgürlük diyene hemen bu solcu bu komunist ataist bilmemne !özgürlük hepimiziin hakkı

-_-sweetemo-_- üniversitelerde türban yasağı devam etsin diyor yazık

Üniversitelerde türban yasağı devam etmelidir

şahsen Türbana karşıyım ;)

Türban bir özgürlüğün simgesidir
İnsan nasıl istediğni giyinebiliyorsa, istersede başını kapatmalı
Kimsenin karışma yada devletin karışma hakkı yoktur
Yanlış bir rejimdir
En laik ülke dediğimiz fransada bile ünide başörtülü girebiliyor.

İşsizlik almış başını gitmekte..
Her caddede muhakkak aç,sefil insanlarla karşılaşılmakta..
Eğitim sistemi berbat bir halde..
Kürt-Türk olayı hat safhada...
...
...
......
v.s.

Ah evet...Geleceğimiz türbana bağlı...

bu konuyu kaç kez tartışıcaz ve kaç zaman daha gündeme gelicek? abartmıyomusunuz türban olayını?

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri