Anne sütünü araştırsın inançsız olanlar
Tanrı Ne ?
Tanrı Kim ?
Hristiyanmıyız biz ALLAH'a tanrı diyoruz
ALLAH'ın 99 Tane ismi Var
Bunların icinde TANRI Diye bir ismi yoktur..
ayrıca böyle bir sacma soruda olmaz
Tabiki o bizleri yarattı..
biz kimizki yaratalım ne haddimize ?
Tanrı Ne ?
Tanrı Kim ?
Hristiyanmıyız biz ALLAH'a tanrı diyoruz
ALLAH'ın 99 Tane ismi Var
Bunların icinde TANRI Diye bir ismi yoktur..
ayrıca böyle bir sacma soruda olmaz
Tabiki o bizleri yarattı..
biz kimizki yaratalım ne haddimize ?
hristiyanlar ınsan deılmı ? Tanrıyla Allah aynı şeydir.
walahi kardeşim size kalsa muslumanlar harıc dıger ınsanlar cehennemlık
Ya şu tanrı değil Allah diyen insanları anlamıyorum neden isimlere takılıyorlar ki bir ülkede tanrı denir bir ülkede Allah denir başka bir ülkede başka birşey denir.Müslümanlık demiyor mu önemli olan niyettir diye
Bazı arkadaşlar yazmış hristiyanlar ve yahudiler ancak müslüman olursa cennete girecek ben de onlara şunu söylüyorum;
Aynı şeyi de hristiyanlar ve yahudiler kendi dinleri için düşünüyorlar.
Müslümanlar hristiyan ve yahudi dinlerinin değiştirildiğini söylüyorlar
hristiyanlar yahudiliğin değiştirildiğini yahudiler müslümanlığı değiştirildiğini söylüyorlar .
Ve bu konuları bağnaz dediğim dedik çok bilmiş tiplerle konuşamıyoruz bir konu açıldım mı herkes peygamber kesiliyor
Bazı arkadaşların dediği gibi hak dininin müslümanlık olduğunu nereden biliyoruz hristiyanlar kendi dinlerinin hak dini olduğunu söylüyor yahudiler de aynı şeyden bahsediyor.
Ve bizim insanlarımız her şeyi çok iyi bildiği gibi dinsel konularda da maşallahları var
Müslümanlığı 3-5 tane dandik müslümanlıkla alakası olmayan abidik gubidik şeylerle dolu kitaplardaki boş şeylerle savunuyorlar
Olur mu öyle şey efendim hak dini tabiki müslümanlıktır gibilerinden artistik ve kendinden çok emin cümleler kuruyorlar sanki vahiy kendilerine gelmiş gibi konuşuyorlar
Ben de müslümanım . ancak müslüman olmak her şeyi düşünmeden bağnazca kabullenmeyi gerektirmez her bir dini o din gerçekmişçesine incelemek lazım .
Çoğu insan hristiyanlığın h'sini bilmeden hristiyanları taşlarlar ama neyi taşladıklarını dahi bilmezler .
O körü körüne inananların müslümanlıkları da şüpheli . Müslümanlığın önemli emirlerinden biri
aklı kullanmak sorgulamak değil midir ?
Ayrıca sadece müslümanlar cennete girecek deniyor . Allah zalim midir tabiki hayır. Dünyaya hristiyan çocugu olarak gelen kişinin günahı nedir o kendi gelenek görenekleriyle belki de müslümanlıktan bir haber sadece hristiyanlığın var olduğuna inanarak yaşayacak ve o şekilde ölecek o cennete giremeyecek mi.
Kısacası önemli olan niyettir yaratıcının var olduğuna inanmaktır müslüman hristiyan yahudi olur önemli olan yaratıcının varlığına kalpten inanmak ve temiz bir hayat yaşamak değil midir?
Öncelikle bir müslüman böyle düşünmez..Bence müslüman olup olmadığınızı bir gözden geçirin derim.Tabi ki dinimizde zorlama yoktur sizin iyiliğiniz için söylüyorum bunları..
Yazdıklarınıza cevap vermek istiyorum.İlk olarak Allah'ın tanrı diye bir adı yoktur.Esma'ül Hüsna'ya baktığımızda karşımıza böyle bir ismin çıkmadığını görebiliriz.
İkinci olarak müslüman olmayanlar cennete giremez.Çünkü son din İslam'dır.
(Ey iman edenler, Yahudileri de, Hıristiyanları da dost edinmeyin! Onlar birbirinin dostudur. Onları dost edinen de onlardandır. Allah, [gayrimüslimleri dost edinerek kendilerine] zulmeden kavme hidayet etmez.) [Maide 51]
(Hak din yalnız İslamdır.) [Al-i İmran 19]
(İslam dininden başka din isteyenlerin, dinlerini Allah kabul etmez. Bunlar ahirette en büyük zarara uğrayacaklardır.) [Al-i İmran 85]
Bu ayetlere bakarsak müslüman olmayanın cennete giremeyeceği apaçık ortada..
Bağnaz tip diyorsunuz..Kimse kimsenin düşüncesinden dolayı yargılama yapmıyor..Heralde söylenen şeyler sizin düşüncelerinize ters düşüyor,o kişilerin doğru söylediklerini bile bile onları karalamak için bağnaz diyorsunuz.
Kardeşim eğer İslamiyet'i gerçek olduğu şekilde anlatamıyorsanız bırakın bilenler anlatsın..
Bu arada yanlış anlamadıysam müslüman olmayanlar cennete girebilir düşüncesindesiniz..Bu düşünceyi sürdürmemeyi bırakmanızı öneririm..Çünkü Allah'ın dediğini değiştirmeye kalkarsanız şirke düşersiniz ve Allah korusun dinden çıkarsınız..
Müslüman şöyle düşünmez müslüman böyle düşünmez diye diye düşünmeyi de unutturacaksınız Ben bakmadık bakış açısı kalmasın istiyorum.İşte dinsel meseleleri biraz irdelediğimiz zaman sizin bana şu anda yaptığınız gibi dinsiz veya kafir damgası yediriyorsunuz insana.Bunu direk demeseniz de hissettiriyorsunuz
Ben yürekten söyledikten sonra ismin önemi yok a-b-c-d bu harfler hep insanların bulduğu şeyler değil mi bunları birleştirip oluşturulacak kelimenen ne önemi var ki.Ya rabbi deyince problem yok tanrım deyince problem oluyor. İsimlere takılmıyorum niyet her zaman her şeyin önünde gelir benim nezdimde.
Belki hata yapıyorum ama şu anda bana bu şekil daha samimi ve mantıklı geliyor.
Bağnaz meselesine gelince o kişilerin ne söylediğini doğruyu söyleyip söylemediklerini kimden hangi tiplerden ne konulardan bahsettiğimi nereden biliyorsunuz da savunuyorsunuz bana onları ?
Piyasadaki düşünme engellilerin yazdıkları bazı kitapları okursanız kimlere bağnaz düşünme engelli dediğimi anlarsınız. İşte o tarz düşünmeyi körelten her şeye inanan bağnaz tiplerden bahsediyorum.
Biraz düşününce iki farklı cümle kurduğumuz zaman hemen Allah'ın dediğini değiştiriyor oluyoruz değil mi . İnsanlara damga vurmak o kadar kolay normal hayatta şu lafları söyleyen birine anında dinsiz damgası vurup selam bile vermeyecek insanlar var yazık o düşünce engellilere bağnaz tiplere umarım anlamışsınızdır bağnaz göndermemi.
hristiyanlık müslümanlık cennet meselesine gelince daha önce de değindiğim gibi müslümanlıktan habersiz hristiyan doğmuş masum günahsız birinin cehenneme atılması anlamıyorum bunu?
Ayrıca hoca değilim ki müslümanlığı anlatmaya soyunayım.Kendim anlamadım ki millete nasıl anlatayım
Allah'ın Tanrı diye bir adı yoktur diyenlere hitaben ;
Tanrı sözcüğü Türk'lerde eski zamanlarda Göktanrı inancından gelen bir isimdir.
Tanrı sözcüğünün yadırganmasını doğru bulmuyorum.
Bugün "Rabbim" dediğiniz kelimeyi araştırın bakalım "Rab" sözcüğü nereden geliyor ? Allah , arapça kullanılan bir kelime ...
Farsça , Arapça hitap ediyoruz da Türkçe Tanrı söyleyince "aa çok günah" muhabbetleri yapılıyor.
Bu sitenin çalışması için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.