Islam kotu birsey mi? Islam devleti olmasindan korkuyorsun?
Dinle devlet isi bir yurutulerek osmanli yuzyillarca hukmetmis...
Nezamanki kurandan dinden uzaklastilar ozaman yikilmaya basladi ve yikildi...
Islamdan bukadar korkmayin kotu bisey degil. Irana benzicez gibi komik bir yorum yapan olmaz umarim
Din işlerini kötü emellerine kullanan bir toplumda yönetim tamamen islâmi boyutlar çerçevesinde olursa dinimizi kötüye kullanan insanların sayısı bir hayli fazla olacak.Atatürk laikliği bu yüzden getirmişti zaten.Dindar bir insan olarak ülkenin dini bir şekilde yönetilmesine karşıyım.
Kotu olan islam degil. Kotu olan islami kullanabildigi gibi laikligide kullanabilir gunumizde gordugumuz gibi ki... islmain laiklige aykiri oldugunu kim soyledi?
Gercek manada islam ile yonetildigi zaman hic bir haksizlik olmaz.
Islam dinide kanunlar gibi hirsizligi yolsuzlugu ahlaksizligi vs. Vs. Herseyi yasakliyor.
Korkulacak birsey degil yani.
Atatürk'e karşı suikast girişimlerini yapan insanlara bakarsanız müslüman halkın dini duygularıyla oynanmış insanlardır.İslam yönetimi çok iyi bir yönetim fakat bu yönetim din adamlarının eline geçtiği zaman ülkede oluşacak en büyük sorun halkın dini duygularıyla oynayan yobazların ortaya çıkması olacak diye düşünüyorum.
Diyorum ya gercek islamla olursa. Islam gercekde uygulayanlar gercek olmus olmali ama bu devirde zor tabii...
+ rep:3dgxk:
Atatürk'e karşı suikast girişimlerini yapan insanlara bakarsanız müslüman halkın dini duygularıyla oynanmış insanlardır.İslam yönetimi çok iyi bir yönetim fakat bu yönetim din adamlarının eline geçtiği zaman ülkede oluşacak en büyük sorun halkın dini duygularıyla oynayan yobazların ortaya çıkması olacak diye düşünüyorum.
Bu sitenin çalışması için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.