Sizce Allah'a Tanrı denilebilir mi?

Sizce Allah'a Tanrı denilebilir mi?

• Kullanılan toplam oy
    54
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
walla ben hatırlamıyorum ama 21 yaşındayım belki benim zamanımda yoktu...resimleri kitaba koymuşlardır ama sanmıyorum ki maymundan geldik yazdıklarını...evrim teorimini anlatırken o resmi koymuş olabilirler..sonuçta o kitapları MEB komisyonu hazırlıyo ve buna asla izin vermezler..

20 yaşındayım arkadaşım...bu demek oluyo ki aynı dönemde okuduk..hem bunun bi önemi yok..şimdiki kitaplarda da bu eğitim var...

MEB böle bişeye izin vermez diosun...
sen bilmiomusun YÖK bilmem ne kurul başkanını prof.dr.celal şengörün : insanlara hz ademden hz havvadan gelmediğini,,nuh tufanı gibi saçma olayların olmadığını öğretmek ve bu şekilde yaşamalarını istiyoruz dediğini.......................!!!!!!!!!!!!!!!!

hiç unutmuyorum.....tarih dersinde bu evrim teorisini öğrendik.... ilk önce insanlar böleydi,sora böle oldu dendi....ilk insanlar konuşmayı ve nesneleri bilmiyolardı dendi...........
din kültürü dersinde ise ilk insanın hz adem olduğunu bir takım seslerin ve nesnelerin ona öğretildiğini ve hz ademinde normal insan gibi olduğunu sadece boyunun çokkk uzun oldunu öğrendik...ve ben bu çelişkişkiyi farkına vardığımda hem tarih öğretmenimi hem din kültürü öğretmenimi sorguladım...bu nasıl bir çelişkidir diye????

din kültürü öğretmenim,,araştırırım sana öle cevap veririm dedi...aradan 6 sene geçti hala araştırıp cevap verecek...!!!
tarih öğretmenim ise,,şu cevabı verdi.. : ''tarih ve bilim özgür düşüncelere göre yazılır,hazırlanır..yani tarih ve bilimde din yoktur...dine göre hareket etmezler..''
ee o zaman öğretilen tarih uydurma bi tarih olmazmı??
ee tabii hiçbir tarih kitabı çanakkale savaşına peygamberimizin de katıldığını yazmaz...hiçbir tarih kitabı (okullardaki) bir fatih sultan mehmetin bir kanuninin İSLAM aşkını yazmaz ;)

umarım anlaşılmışımdır ;)

20 yaşındayım arkadaşım...bu demek oluyo ki aynı dönemde okuduk..hem bunun bi önemi yok..şimdiki kitaplarda da bu eğitim var...

MEB böle bişeye izin vermez diosun...
sen bilmiomusun YÖK bilmem ne kurul başkanını prof.dr.celal şengörün : insanlara hz ademden hz havvadan gelmediğini,,nuh tufanı gibi saçma olayların olmadığını öğretmek ve bu şekilde yaşamalarını istiyoruz dediğini.......................!!!!!!!!!!!!!!!!

hiç unutmuyorum.....tarih dersinde bu evrim teorisini öğrendik.... ilk önce insanlar böleydi,sora böle oldu dendi....ilk insanlar konuşmayı ve nesneleri bilmiyolardı dendi...........
din kültürü dersinde ise ilk insanın hz adem olduğunu bir takım seslerin ve nesnelerin ona öğretildiğini ve hz ademinde normal insan gibi olduğunu sadece boyunun çokkk uzun oldunu öğrendik...ve ben bu çelişkişkiyi farkına vardığımda hem tarih öğretmenimi hem din kültürü öğretmenimi sorguladım...bu nasıl bir çelişkidir diye????

din kültürü öğretmenim,,araştırırım sana öle cevap veririm dedi...aradan 6 sene geçti hala araştırıp cevap verecek...!!!
tarih öğretmenim ise,,şu cevabı verdi.. : ''tarih ve bilim özgür düşüncelere göre yazılır,hazırlanır..yani tarih ve bilimde din yoktur...dine göre hareket etmezler..''
ee o zaman öğretilen tarih uydurma bi tarih olmazmı??
ee tabii hiçbir tarih kitabı çanakkale savaşına peygamberimizin de katıldığını yazmaz...hiçbir tarih kitabı (okullardaki) bir fatih sultan mehmetin bir kanuninin İSLAM aşkını yazmaz ;)

umarım anlaşılmışımdır ;)

anlaşıldın ama yök ile meb çok farklı...yök yükseköğretime bakan denetleyen özerk bi kurum..meb ise ilköğretim ve liseyi kontrol eden devlete bağlı bi kurum...benim demek istediğim sadece ben hatırlamıyorum...çünkü o tarih kitaplarında benim bildiğim kadarıyla hikayeden başka şey yazmazdı...yok savaş esnasında hava çok soğuktu savaş o yüzden kaybedildi gibisinden...demek istediğim henüz ilköğretim ve lise tarih kitaplarında evrim teoremiyle ilgili uzaktan yakından bişeyler yazılmamıştır..die düşünüyorumm...yanlış olabilir.. ama şimdilik benim tespitim bu..

ben sınıf öğretmenliğinde okuyorum..yani 1. sınıftan 8. sınıfa kadar bütün kitaplarla içiçeyim..ve şuana kadar öyle bişeye rastlamadım...hatta ve hatta son zamanların en güzel kitapları hazırlanmış diyebilirim..içerik olarak...

benim bildiğim eskiden insanlar putlara,ateşe vb şeylere inanırken onlara tanrı terimini kullanmışlar.Bence denmemeli

denilebilir arkkadaşım ...nee alaka gaavur milletiyle..

tanrı yaratıcı demektir.sende allah c.c. şirk koşmadan allahın varlğına inanarak varlığının 1 olduğuna inanarak dendiği sürece tabikiolur..

Allah kendi isimlerini açıklarken oraya Tanrı kelimesini eklemiş mi? Hayır.

O zaman söylemenin ne anlamı var :) ..

ben asla allah c.c. tanrı kelimesini kullanamam ama bir hoca demişti..oyüzden öyle dedim..tanrı yaratıcı demek olduğu için allahı düşünerek dendiği zaman birşey olmaz demişti o sebepten dolayı aklım karıştı..
teşekkürler arkadaşım..

ya şöyle bilyorumhani insan genel bi' sözcüktür ya Tanrıda oyledir yani insan bir put için de tanrı kelimesini kullanır güneş içinde ..inandıgı şeye tanrı der bu yüzden bence sakınca yok Allah'a tanrı demekte .. kıyaslama yapmam gerekirse Allah demeyi tercih ederim tabiiki........=) yanlış biliyosam düzeltin

bende bunu düşündüm..

£ğer müslümansak ki müsümanız Elhamdulillah Allah Demeliyiz
Tanrı qibi lafları farkettiyseniz Hristiyan demiyelimde farklı inançları olan kişiler di0r
ßizde Allah Rahman vs..
Allah'ın 99 ismini kullanaßiliriz
Allah'ın 99 isminde Tanrı die birşey y0qtur
ßunu ßizde ßili0rz
Tanrı Lafı
Eski uygarlıklarda su tanrısı qißi binlerce Tanrılar vardır di0rlardı..!
Tanrı Putlarada Diyili0rdu=)
Uzun lafın qısası Müslümansak ki Müslümanız Elhamdulillah
Allah Diyelim veyha 99 İsminden Birini dielim

Uzun 0ldu ama Düşüncelerim bunlar
Yanlışsam Söyleyin:)

Son düzenleme:
tanrı denilir bn tanrı diyom genelde ve bu günah bişi değil din arapça olmak zorunda deil tanrı bni türk yaratmışsa türkçe anlar türkçe okunan duadan tanrı lafından... öle olsa tüm dünya arap olurdu deimi ama

ALLAH veya Tanrı demek

ikisinide denilebilir bence ama nasıl diyeceğine bağlı ALLAH'a Tek Eşi ve benzeri olmadığını bildiğin ve Ondan başka İlah olmadığına inanıyorsan ALLAH yerinede Tanrı diyebilirsin

ALLAH arapça bir kelimedir

Tanrı kelimesinide hristiyanlar koruyor ama

ben ALLAH demeyi tercih ediyorum

alışkanlık ve öyle gördüğüm ve o şeklilde din konusunda bilgilendirildiğim için

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
takipçi satın al tiktok takipçi satın al instagram beğeni satın al takipçi satın al takipçi satın al Buy Instagram Followers bugün haber vozol
Geri