Sizce Allah'a Tanrı denilebilir mi?

Sizce Allah'a Tanrı denilebilir mi?

• Kullanılan toplam oy
    54
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
---> Sizce Allah'a Tanrı denilebilir mi?

Tasdik etmiştir o ayrı.Felsefe de bilim dalıdır ona bakılırsa.Benim bahsettiğim bilimsel kanıt,yani ben de inanırım dünya dışı varlıklara ama bilimsel olarak kanıtlanmadı şu anda bu.Ayrıca ben Kur'an yalandır demiyorum yalnızca sembolik bilgiler olduğunu söylüyorum;Cennet-cehennem olsun,cinler-melekler olsun ve daha pekçok konudan.
peki benm çıkmam lazım.
sembolik olmaları onları şu an yaşamadığıından geliyo olabilir yada görmediğinden.Kuran okusan her biri hakkında açıkça analtılmış ve birer sembolik bilgi olmaktan çıkmış.

benim çıkmam lazım yarn cvp atarm.

enes ya boşver anlamayana zorla sokamazsın kafasına.
ama nedense kendisini yaratan kişiyi ispatlayamıyo ama biz her şekilde ispatlarız.
Solid Snake belki bunuda bilmezsin ama bigün kıyamet olucak ve o kıyamette her yer yerle bir olucak seni yarattığını söyledğin o varlıkta yok olucak sence seni yaratanın ayakta olması gerekmezmi ama herşeye kadir olan Allah öyle anlayana tabi anlamamakta ısrar ediyosun seninle uğraşıcak değilim;)

Allah'ın varlığını kişi kabullenmiyor olabilir bu onun görüşüdür der saygı duyarım beni ilgilendirmez

ama ozaman kişiye şunu sormak isterim

neden klonlanan dolly 6 yıl yaşadı? normal bir koyunun ömrü 15-20 yıl arası değişiyor...
neden klonlama yani YARATMA ? başarısız oldu..

neden İNSAN klonlanamıyor...

neden yoktan var edilemiyor...

bence bilimsel olarak kanıtlandı..

cinler periler cennet cehennem bunlar görmediğimiz bilmediğimiz şeyler evet...
felsefeden bahsediyorsun arkdaşm felsefede metafiziksel kavramlardan çok bahsedilir farklı boyutlardan...bence bir araştır..

kur'an sembolik dedin o dönemdeki insanların yarısından çoğunun okumayı dahi bilmediklerini varsayarsak sembolikleşmiş basit bir anlatım onların daha iyi anlayabilceği nitelikteydi zaman mekan koşullarınıda biraz göz önünde bulundur...

Dert etme güzelim...Gelsin,alırız paçasını aşşa :11:
Nedir bu samimiyet acaba?Alırız paçasını falan ne oluyor?Düzgün konuşmayı öğren sen bir önce sonra al paçamı.

αgяєѕιF Hαтυи;1736746' Alıntı:
Allah'ın varlığını kişi kabullenmiyor olabilir bu onun görüşüdür der saygı duyarım beni ilgilendirmez

ama ozaman kişiye şunu sormak isterim

neden klonlanan dolly 6 yıl yaşadı? normal bir koyunun ömrü 15-20 yıl arası değişiyor...
neden klonlama yani YARATMA ? başarısız oldu..

neden İNSAN klonlanamıyor...

neden yoktan var edilemiyor...

bence bilimsel olarak kanıtlandı..

cinler periler cennet cehennem bunlar görmediğimiz bilmediğimiz şeyler evet...
felsefeden bahsediyorsun arkdaşm felsefede metafiziksel kavramlardan çok bahsedilir farklı boyutlardan...bence bir araştır..

kur'an sembolik dedin o dönemdeki insanların yarısından çoğunun okumayı dahi bilmediklerini varsayarsak sembolikleşmiş basit bir anlatım onların daha iyi anlayabilceği nitelikteydi zaman mekan koşullarınıda biraz göz önünde bulundur...

Dolly deneyi çok eskidir,insan klonlanmasının da yapıldığı çok duyuluyor ancak yasak bir uygulama olduğundan resmi olarak duyrulmuyor.Ayrıca benim bahsettiğim yapay canlıydı ki yapay canlı üretildi,gelişmiş bir canlı değil ama daha yolun başı.Ama sonuç olarak yoktan varedildi,biraz araştırırsan bulursun.

Asıl sembolik olanlar da bu terimler zaten.Mesela cinler farklı boyutlardaki ama aynı bölgedeki varlıkların basit anlatımıdır.İnsanların bu varlıklardan böyle korkutulmalarının sebebi diğer boyutlardaki varlıklarla her insanın bağlantıya geçmeye çalışmaması.Çünkü ne durumda ne yapacağını bilemeyen bir insan rahatlıkla kafayı sıyırır.
Ben boyutlardan bahsetmemiştim ki,farklı bahsedilir derken neden bahsediyorsun?
Kur'an semboliktir,bunun nedeni de dediğin gibi o dönemki insanların anlayabilmesi içindir.Bu nedenle de o döneme aittir,şimdi hala siz 2 bin yıl önceki şeyi bu döneme uygulamaya çalışırsanız Araplar gibi acınacak durumda olursunuz.Hem ben zaten Kur'an basit yollanmasaydı demiyorum ki,her şey basitten başlar,şimdi siz o dönemki adama detaylı bilgi yollayamazsınız.

©ﻕΞתς яΞiš;1737012' Alıntı:
Seni doğurana acıyorum...

He he acı sen acı:D Hem ne oldu hani bir daha yazmayacaktın şahsına bir şey gelmediği sürece?Hani yapamayacağını biliyordum da daha 1 gün olmadı be insaf:D:D

©ﻕΞתς яΞiš;1737012' Alıntı:
Seni doğurana acıyorum...

lütfen birbirimize hakaret etmeyelim ama...

solid arkadaşım seninle tartışmamıza gelince..

boyutlardan bahsettim çünkü bu tür metafiziksel varlıkları bizim bulunduğumuz boyutta kavramak mümkün değil...

evet 2 bin yılı aşkın süre önce yazılmış...ama zaten bütün dinlerin doğması bu tarihlere denk gelir..insanlığın ihtiyacı olduğu için onlara peygamber gönderilmiştir...allah inancı ise bir nevi manevi destektir insana..
Kur'an yazımına gelirsek,2bin yıl önce yazılmış evet ozamanın koşullarına göre...peki şimdi 2 bin yıl önce yazıldı diye inancımızımı sorgulayalım yada inanmayalımmı? şuan Kur'an ın bugünün şartlarına ve insanlarına göre yazılması mümkün değil sen de bilirsinki Kur'an değiştirilmeden bize aktarılan tek kitaptır...mesela İncil'in bir çok aziz tarafından yazılmış şekli var..

araplar gibi olursuk demişsin arkadaşım neden öyle olalım ?
kur'an allah inancı peygamber sevgisi bu gibi şeyler insanı geriletmezki..bu insanın kendi ruhu ve kalbiyle ilgili olan inancııdr...

not: amacım kimseye kendi doğrularımı kabul ettirip inandırmak değil sadece fikir alışverişi yapalım.

Son düzenleme:

He he acı sen acı:D Hem ne oldu hani bir daha yazmayacaktın şahsına bir şey gelmediği sürece?Hani yapamayacağını biliyordum da daha 1 gün olmadı be insaf:D:D
Yazdıkların direk bana geliyor. Sen ne kansız birisin ya. Müslüman bir ülkede yaşıyorsan oranın kurallarına uyacaksın. Sanaldan klavye delikanlılığı yapmak kolay. Gel bir kez görüşelim seninle. Az biraz Allah inancın varsa Allah rızası için bir kez görüşelim...

:)

Tartısma bölümünü Kompe kapatsammıki acaba.

©ﻕΞתς яΞiš;1737063' Alıntı:
Ne hakareti ?? Hakaret mi istiyorsunuz ??

bu ne tavır? hakaret istiyoruz demedikki nasıl bir okuma sizinki?
seni doğurana acıyorum gibi söylemler hoş değil...

ağız sizin tabi buyrun konuşun madem öyle.

:)

Tartısma bölümünü Kompe kapatsammıki acaba.

tartışma kelimesinden insanların ne anladığını sorgulayın önce..

tartışma nedir?

tartışmayı birbirine laf sokma bağıra çağıra konuşma karşıt fikirlere saygı duymama kendi bildiğimi okurum lafımıda korum olarak anlayan insan çok...

oysaki tartışma bir edebi tür olduğu gibi insanların birbirleriyle fikir alışverişi yapmasıdır

benim bildiğim...

αgяєѕιF Hαтυи;1737078' Alıntı:
bu ne tavır? hakaret istiyoruz demedikki nasıl bir okuma sizinki?
seni doğurana acıyorum gibi söylemler hoş değil...

ağız sizin tabi buyrun konuşun madem öyle.
Bu ona hakaret mi sayılır ? O geldiği günden beri bizim değerlerimize hakaret etmiyor mu ? Neymiş düşünce özgürlüğü... Yerim öyle düşünce özgürlüğünü !

:D

komedi ya .

Abi Şaka Gibi.

Arkadaşlar Tartışmayı Kişileştirmeyin , Gerek Yok.

Ayrıca Başkasına Söylenen Sözüde Üstünüze Alınmanıza Gerek Yok

Burda Kimseye Terbiye Dersi Vermiyoruz , Ahlak Derside..

Uzatmayın Lütfen.

αgяєѕιF Hαтυи;1737049' Alıntı:
lütfen birbirimize hakaret etmeyelim ama...

solid arkadaşım seninle tartışmamıza gelince..

boyutlardan bahsettim çünkü bu tür metafiziksel varlıkları bizim bulunduğumuz boyutta kavramak mümkün değil...

evet 2 bin yılı aşkın süre önce yazılmış...ama zaten bütün dinlerin doğması bu tarihlere denk gelir..insanlığın ihtiyacı olduğu için onlara peygamber gönderilmiştir...allah inancı ise bir nevi manevi destektir insana..
Kur'an yazımına gelirsek,2bin yıl önce yazılmış evet ozamanın koşullarına göre...peki şimdi 2 bin yıl önce yazıldı diye inancımızımı sorgulayalım yada inanmayalımmı? şuan Kur'an ın bugünün şartlarına ve insanlarına göre yazılması mümkün değil sen de bilirsinki Kur'an değiştirilmeden bize aktarılan tek kitaptır...mesela İncil'in bir çok aziz tarafından yazılmış şekli var..

araplar gibi olursuk demişsin arkadaşım neden öyle olalım ?
kur'an allah inancı peygamber sevgisi bu gibi şeyler insanı geriletmezki..bu insanın kendi ruhu ve kalbiyle ilgili olan inancııdr...

not: amacım kimseye kendi doğrularımı kabul ettirip inandırmak değil sadece fikir alışverişi yapalım.

Genç Reis'i boşver takılsın o,onun anlaşma tarzı öyle,etsin o hakaret rahatlasın=)

Farklı boyutlarla bağlantıya geçilebilir astral seyehat yoluyla.Metafiziksel varlıklar o kadar ulaşılmaz değil.

Evet çoğu insan böyle sınırsız güçte bir varlığa inanmak istiyor kendini güvende hissetmek için.Bizler de güçlü varlıklarız kendimizi küçümsemeyelim.İnanç sorgulamak her zaman iyidir,ben de kendi inançlarımı sorgularım sürekli,araştırırm,geliştiririm.Bu böyle yazılmış böyle gitsin diye yaşarsak bir adım ileriye gidemeyiz.Ne kadar cesurca sorgularsak o kadar ilerleyebiliriz.
Şu anda İslam dinini en kurallarına göre uygulayan yer Arabistan.Türkiye gibi yerler daha ılımlı halini uyguluyor.Yazdığın inançlar insanı geriletmez ama bunlara körü körüne inanıp sorgulamamak geriletir.Geçtim sorgulamayı burada ben bir karşı görüş belirttim millet birbirine girdi,komedi resmen bir karşı görüş yazdım birsürü akıllı oradan sanki evlerine bomba atmışım gibi üzerime sıçradı,acı olan bu.

αgяєѕιF Hαтυи;1737083' Alıntı:
tartışma kelimesinden insanların ne anladığını sorgulayın önce..

tartışma nedir?

tartışmayı birbirine laf sokma bağıra çağıra konuşma karşıt fikirlere saygı duymama kendi bildiğimi okurum lafımıda korum olarak anlayan insan çok...

oysaki tartışma bir edebi tür olduğu gibi insanların birbirleriyle fikir alışverişi yapmasıdır

benim bildiğim...

Cidden Agresifsin Sen.

Ben Sana Bi Lafmı Dedim ?

Bana Tartısmayi ögretiosun.

İkimizinde Söyledigi Aynı

Ne Laf Sokuyosun ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
takipçi satın al tiktok takipçi satın al instagram beğeni satın al takipçi satın al takipçi satın al Buy Instagram Followers bugün haber vozol
Geri