Sevmeden Evlilik Olurmu?

ÇÖL ÇİÇEĞİ GÖRÜCÜ USULU EVLİLİK GENELEK VE GÖRENEKLERİMİZE GÖRE AİLELER ARAŞTIRIR VE BEĞENİLEN KİŞİ TERCİH EDİLİR. ÖYLE BULUŞAYIM KONUŞAYIM TANIYAYAIM AŞAMALARI OLMADAN NİŞAN V.S BAŞLAR YANİ KİŞİYİ TANIMA FIRSATINI BULAMAZSIN.
ve bu tür evliliklerde boşanma olmaz çünkü görücü usulü evlilikler töresel bir boyut kazanmıştır.

bu konu tartışmaya fikir akışını yoğun olarak paylaşmaya açık bu nedenle lütfen gerginlik olmadan devam edelim arakadaşlar.

ya cok goreceli bisey bu.. cok sevdigin biriyle bile bi sure sonra dusman konumuna gelip ayrilabiliyosunuz.. hic sevmedigin biriyle ise zamanla huyunu taniyip sevebiliyosunuz...

yinede karsindakini bastan sevmeden evlilik olmamali.. ama oldu oluyor dahada cok olucak..

Giderek “Olmazsa ayrılırız!” gibi garip bir düşünce gençlerde ağır basıyor. Sanki evlilik anlaşılamayınca otobandan ilk çıkılan yol ayrımı?

Ev kurma masrafları ürkütücü belki, aday bulunduktan sonraki sıkıntılarsa caydırıcı. Bir de evlenmekten korkanlar, “Ben yapamam” diyenler var. Sorumlulukları kaldıramayanlar, evliliği de kaldıramıyor.

“Seviyorum!” diyerek bunalım takılanlar, sevdiğini hiç söyleyemeyip kalbine gömüp unutanlar, sevmeden “evet” diyenler, “kabul etsin yeter ki”ye razı olanlar, evliliği ticari birliktelik gibi görenler… Sonuçta iki ayrı dünyanın bir evde tek devlete dönüşemeyişine tanık oluyoruz.

Erkeklerin de, bayanların da evde kalma yaşı giderek yükseliyor. Yaş yükseldikçe huy ve karakterler eğilip-bükülemez bir hâl alıyor. Vazgeçilmezler arttıkça, ayrılıklar da artıyor. “Ben ve sen” “biz” olamayınca, durum “birliktelik” düzeyinden öteye geçemiyor.

bir köşe yazarımızdan alıntıdır arkadaşlar

burada okuduğum bir yazıdan geldi aklıma ..
biz değil ben ve sen olduk şimdi diye geçiyordu
sevginin olmadığı yerde yabancılaşmalar başlamıyor mu?

ben görücü usulü evlenmede töresel olaylara bağlamayı istemem doğrusu töresel olayların hangi bölgelerde olduğu malum arkadaşlar
görücülük şimdi metropol şehirlerde bile mevcut ve dediğim gibide sevmeyerek evlenenlerin boşanma sayısı sizce neden bu kadar az neden % denin kalanı hala evliliği sürdürebilmekte sakın aile korkusu felan demeyelim şimdiki bu devirde kimse aile baskısı yada korkusu yüzünden evli kalmazz

ehh tabiki günümüzde aile baskısı yok denecek kadar az.
benim anne - babamda görücü usulü evlenmişler ve hala sevip sayıyorlar birbirlerini. çevremize baktığımızda mutlu örneklerini görmek mümkün. bu karşılıklı iletişimle ilgili bir durum sanırım.

haklısın Demet ama sevmeden evlilik olmaz!!!
Tabi sevmeden evlenenlerde var sonrada uyuşan çiftler zaten onlar bir istisna;)

tabiki sevmeden evlenilmez evlensen bile en fazla 5 yıl sürer tabi u 5 yılda çacuk yapmazsan çocuk büyüsün boşanırız o olsun boşanırız yada ben en başta zaten olmazsa boşanırız diyipte evlenenlere karşıyım haksızmıyım ama yaa ;)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri