Sevdaselin_ce

---> 2016 şiirler, 2016 sözler, 2016 güzel sözler ve yazılar

13087749_1724444904496412_1615830276980177217_n.png

BİLEYDİM BABA!..
Sonsuza kadar ayrılacağımızı bileydim baba, bileydim ki kokunu artık duyamayacağımı, bileydim kadifeden yumuşak sesinin artık olmayacağını kızmalarını ninni sayardım, bağırıp çağırmaların şarkı olurdu, emirlerin türkü olurdu bana baba...

Bileydim baba, sonsuza kadar ayrılacağımızı, elini hiç bırakmazdım sensiz geçen haylaz günlerimi, senli yapardım, seni kızdıracak haylazlıkları hiç mi hiç yapmazdım baba.

Bileydim kızdığında, ok gibi sert bakışlar fırlattığında, sertçe baktığında bile beni düşündüğünü, onun için kızıp sert sert baktığını, seni uysalca dinler, köşene sığınırdım baba.

Yaşam çok garip baba, insan çok garip, insanlık çok garip baba, duygular çok serseri, insan bilir de bir gün sonsuza kadar ayrılacağını ama hiç bitmez gibi düşünür, bitmeyecekmiş gibi düşünür. Ama bitiyormuş baba, bir gün sessizce, patırtısız, gürültüsüz hiç yaşamamış gibi bitiyormuş.

Dizlerine yatırıp bana masal okuduğun günler daha dün gibi sıcak, anılar patır patır döküldükçe ateşi yeni sönmüş bir kül gibi, her yerim yanıyor hasretinden baba. Bayramları sevmiyorum artık eskisi gibi, bayram namazlarının da tadı yok artık, seninle oturduğumuz mahalleyi de sevmiyorum artık, beraber yediğimiz ekmek arası kaşarın da, yanında beraber içtiğimiz şekerli çayın da tadı yok artık baba.

Şimdi ben ışıksız, penceresiz, dayanaksız, sensiz ben… Şimdi ben, hasretine düşman, anılarına dost ben, sevemez oldum senden sonra baba, seninle yaptığım hiçbir şeyi.

Sohbetlerimizi uzatmadığım için, kendime çok kızıyorum baba. Önceleri oyun, sonra ders, büyüdükten sonra da iş güç icat edip, hep yanından yarım ayrıldığım için kendime çok ama çok kızıyorum baba. Bileydim sonsuza kadar ayrılacağımızı, boynuna her gün sarılır, kokunu alarak, her gün bitecekmiş ve son günümüzmüş gibi davranırdım baba.

İnsan garip baba, hepimiz garibiz biteceğini kesin olarak bildiğin halde yaşamın, renk körü gibi davranırız yaşama karşı, sonsuzluk içindeymişiz gibi davranırız, öteleriz bilerek biteceğini, öteleriz sevgileri, bir nankör gibi. Zamanın aktığını bildiğimiz halde, akmıyormuş gibi davranırız cahil bir aptal gibi.

Biz hepimiz öyleyiz baba, hakkını helal edip başını kollarıma cansız düşürdüğün gün, uzattığımızda, canı yeni çıkmış bedenini soğuması için yatağa ve üzerine o beyaz örtüyü tümüyle örttüğümüz gün, ben anladım baba insanın ne cahil bir aptal olduğumuzu.

SUÇTUR KADIN OLMAK
...çünkü herkesin sahip olmak istediği bir bedenin vardır. Korumak zorunda olduğun bir namusun ve sevmeye yasaklı törelerin. Adam gibi adam derler de, kadın gibi kadın demezler mesela Taş gibi derler. Soğuk olmak zorundadır, hissetmemesi gerekir, iyi gözükmelidir ama öyle çok iddialı da olmaması gerekir. Erkeğin yanında yerini bilmelidir. Kadın olmak suçtur bu hayatta. Seversin deli derler, sevmezsin kötü derler. Elde ederler basit olursun, elde edemediklerinde konuşmalara meze olursun. Susarsın bir şey bilmiyor derler, susmazsın dili uzun derler Erkek olmak doğuştan bir güçtür, kadın olmak eksikliktir, güçsüzlüktür. Eksik etektir kadın Aklı ermez, gözü açılmamalı, sırtından sopa karnından sıpa eksik olmamalıdır. Kadın, şeytana açılan kapıdır çünkü. O kapıyı, kadına açtırtmamalı. Oysa erkektir kadını eksik hale getiren, namusunu alıp etek altına iten, inançlarını yok eden. Erkektir bir melekten şeytan yaratmasını bilen. Kadın olmak eteğini uzun tutmaktır, başkalarının günahlarının bedelini kendisinin ödemesidir. Kadın yüzeyseldir görünürde ve karmaşıktır erkekten istediği şeylerde Oysa kadın derindir ve derine dalmasını bilen vurgun yeme ihtimalini de göze alabilmelidir. Cesurdur kadın, erkek gibi tartıp biçmez. Seviyorsa bodoslama atlar, sevdiği için tüm engelleri aşar. Oysa erkek korkaktır. Ne kadının ilgisini kaybetmek ister ne de ona bir gelecek vaat eder Yedekte tutar. Daha iyisini bulamazsa, elinin altındaki ile idare eder. Kadın karmaşık gibi gözükür ama istediği üç şey; sevgi, sadakat, dürüstlüktür

Aşk benim hiç Senim olmamış

Varlığınla yokluğun arasında kalmayacağım artık, sadece olmayacaksın. Sensiz kalma ihtimali olmayacak aleyhine kurulmuş cümlelerimin sonunda. Belki birkaç satır arasında unutulacaksın bir müddet sonra. İçimden olmayacak, boş bir kağıdın gölgesine sığınmayacak sana sitemlerim. Hani hep kızardın ya “Konuş konuş konuş” derdin, haykırabilir miyim şimdi korkaklığını. Bıraktığın bu mavi düşleriyle avunan yalnızlığı, artık sahiplenilmeyecek olmanın burukluğunu yaşarken, haykırabilir miyim dersin, susar mıyım, gülüp geçer miyim yoksa …?
Aslında alıştırmalıyım kendimi hiç dönmeyecekmişsin, dönülmeyecek bir yerdeymişsin gibi farzetmeli, unutmalı. Seni hiç tanımamış gibi yaşamımı sürdürmeliyim. Var olduğum her yer aşk(ın) şehri olmalı artık, yeniden sevmenin, sevilebilmenin yeri her yer, zamanı yaşanan ve gelecek tüm zamanlar olmalı benim için. Evet, sayfalardan koparıp bir bir savurmalıyım seni yaşanmış tüm zamanlara, uzaklaşan her adımımla hapsetmeliyim bu anılar sokağına. Kopan takvim yaprakları sensiz geçen günleri saymamalı, bende yokluğunun güncesini tutmayı artık bırakmalıyım. Her yeni güne seni getirmedi diye isyan etmemeliyim. Kabullenebilmeli, hazmedebilmeli, aldırmamalı hatta sana hak verebilmeliyim. Bu satırlarla büyümeye başlamalıyım, sırf seni ve çocuklaşan bir aşkı kolayca unutabilmek için. Zira yoksun. Sanki benim hiç senim olmamış, sanki bizi hiç yaşamamışız, sanki aşk denen o hoyrat şarkıyı mırıldanmış ve sonra yarım bırakmışız gibi. Artık yeni bir şarkı söylemenin vakti, Yaşanmışlığına, yitikliğime hiç aldırmadan,

Sanki benim hiç senim olmamış gibi

Erkek olmak; mükemmelliğini bir çok kadında ispat etmek değil, tek bir kadına mükemmeli yaşatabilmektir.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol puff
Geri